Alonso: "Türkiye, Bizim İçin Sezonun En Kötüsüydü"

yazar:

kategori:

İstanbul’da sıralamalarda 12. olabilen Alonso, yarışı da ancak takım arkadaşı Felipe Massa’nın gerisinde 8. sırada tamamlayabilmişti.

Alonso “Türkiye yarışı şüphesiz sezonun en kötüsüydü.”

“Performansımız, sıralamalarda Mclaren ve Red Bull gibi rekabetçi değildi. Arkamızda olan takımlarla bile mücadele etmekte zorlandık. Sıralamalarda son seansa kalamadım ve bu yüzden yarışım etkilendi. 12.likten başladığınızda yapabileceğiniz çok şey yok.”

“Pazar günü yapabileceklerimi yaptım: limitte sürdük ve bu konuda başarılı olduk.”

“Ferrari’nin 800. yarışını uygun bir şekilde kutlayamadığımız için üzgünüm. İstanbul’da yeteri kadar hızlı değildik ve bir an önce bir şeyler yapmalıyız.” dedi.

İspanyol sürücü, şampiyonada 4.lüğe gerilemesine rağmen hâlâ şampiyonluktan vazgeçmediklerini söyledi.

Alonso “Şampiyona hâla çok açık. Klasmanda dördüncüyüm, liderle 14 puan fark var ve eski puan sistemi olsaydı fark sadece 4 olacaktı.”

“Aracı geliştirme açısından büyük adım atmamız gerektiği açık.”

“İlk 4 yarışta rakiplerimizin performansına ayak uydurduk ancak o andan sonra Avrupa’da durum böyle olmadı. Ferrari’ye karşı yarışırken, sezon içerisinde muhtemelen en iyi gelişim göstermelerine ve sonuçlara tepkilerine hayrandım.”

“Hâlâ aynı insanlar var, bu yüzden bu sene de bunun olmaması için bir neden yok. Takımıma ve buna inanan herkese güveniyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Ferrari'yi aşağılamaya çalışan arkadaşları aslında anlıyorum.Benimde rakibim tüm zamanların en iyi takımı olsaydı bende aşağılamaya çalışırdım

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    maalesef pistimiz çok sofistike.

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    yazdıkların gayet doğru ve hoş ancak burada bir terslik var. Benim yorumumda herhangi bir pilotu aşağılayacak ya da konuyu saptıracak seviyesiz içerik yok. Bir başka konuda arkadaşın "artık lewis'i destekleyeceğim" lafına nazire olsun diye yazılmış ufak neşeli bir yorum dışında f10 un karakteristiğine yönelik bir yorum yaptım, bahsettiğin niteliklerden herhangi birini gösterdiğimi düşünmüyorum.

    bana kalırsa başka bir şeye ya da kişiye sinirlenip mclaren logosunu görüp bana patlaman olası, yinede bu forum bile sayılmayan 3. sınıf ortamlarda şahsa yönelik saldırmak çok çirkin, umarım hata ettiğinin farkındasındır, iyi akşamlar

  4. özür dilerim kardeş… MSN kullanmıyorum.

  5. ferrari forever; giğer taraftaki fernando ulaşmısın…

  6. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    adminler lutfen bu msjmı sılmeyin aarank msnmi eklermisn ulas_ferni@hot…. :))

  7. Bu sitede McLaren taraftarı olmayan bir editör yokmu??? İkide bir verdiğimiz cevaplar siliniyor.

  8. Ben; Mercedes taraftarı ve Alonso severim… Burada yazmamın asıl sebebi Alonso taraftarlığımdır ama Ferrari ye katrşı yıkıcı laflarım yokdur.Benim ne olduğumuda buradaki herkes bilir çünkü; iki niyetli değilim. Rakip taraftarlara saygım var ama bu konu ile ilgili daha önce yazdıklarımı takrar yazıyorum.

    'Bazı rakip taraftarlar gelir sevdiğimiz pilota ve takıma hakaret eder gider; bazılarıda gelip bu tipleri eleştirip giderken bize hakaret eder.'
    İşde… bu insnalara herdaim lafım vardır.Kimsede gocunmasın.

  9. Hangi geri zekalı benim f kanalla ilgili yorumuma negatif verdi.Kişsel sorgulamama negatif verebilirsiniz ama diğer teknik probleme verdiğim cevaba –saçma olmuş.

    Gökhan Türk… sen ne dediğinin farkındamısın … yada benim yazdığımı okumamışsın.

    boşver abicim bi cacık olmaz dombilik ali varken, sen lewis'i destekle :P(Ferrari den bi cacık olmaz ,Sen Mclaren i destekle diyen birisinin arkadaşı Alonso yada Ferrari taraftarı olamaz.).

    Mclaren haberlerinin altında bir dünya Ferrari taraftarı yazısı bir kaç tane gösterebilirsiniz amma Alonso yada Ferrari haberlerinin hepsinde McLaren in taraftarlarını görebilirsiniz.Hatta o kadar ileri gderlerki; Ferrariden cacık olmaz gelin McLaren e derler ve avatarında Ferrari resmi olan biriside bu saçmalağa ortak olur.

    Birde … ben bilgili görünmek için çabalamıyorum sadece ne bildiğimi iyi biliyorum ve bu kadar bilirken bu kadar boş görünüyorsam sizlerin vayy haline.

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    @aarank

    bilgili görünüp içi boş olmak buna deniyor heralde.

    size ne benim nereye yazıp yazmadığımdan, eleştiri ya da görüşlerimi kaldıramayacak kadar zayıf karakterli iseniz adımın geçtiği mesajları okumayınız.

    bu saldırganlığın nedeni nedir bilmiyorum ancak ben burada bir arkadaşımla sohbetvari bir hava içerisinde konuşurken sana ne oluyor ?

    kısıtlı hoşgörünü artırman ve gözlüksüz güzel günler geçirmen dileğiyle

  11. gökhan 3799tr avatarı
    gökhan 3799tr

    aarank bukadar fanatikliğe gerek yok.söylediğin sözler pek hoş diğil ben sana birçok McLaren haberi göstere bilirim ferrari taraftarı arkadaşların yorumladığı.birisi habere senin hoşuna gitmeyen bir yorum yaptı diye kaliteden bahsetmen pek hoş olmamış asıl bence senin takımının kalitesine sen yakışmıyorsun bu söylediğin sözlerle…

  12. ferrari taraftarı olunca kalite artıyorsa senin kaliten niye yerlerde sürünüyor dostum ?

  13. McLaren F kanal sistemiyle çok uğraştı ve sistemi oturttukdan sonra şimdi aero ile rahatça çalışabiliyor.Ferrari sistemi oturtmadan aerolarını yerleştirirse sistem herşeyi yıkıp geçebiliyor.Yani başlangıç noktanız F kanal olmalı yoksa herşey boşa gidebilir.Daha önceki yorumlarımdada söylediğim gibi… McLaren bütün takımlatın gelişim programına çomak soktu.

  14. Yusuf Hitay; sen neden kendi takımının haberine yazmak yerine buraya yazıyorsun?? Biz buradan ve pilotumuzdan memnunuz ve sanırım sende burada olmakdan memnunsun ama nednse halaa McLaren taraftarısın.Bence Mercedes taraftarı ol da kaliten artsın…

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    boşver abicim bi cacık olmaz dombilik ali varken, sen lewis'i destekle 😛

    şaka bir yana valensiyadaki paket sonuç vermezse f10 havlu atar.

    tamam motor sporu her zaman ihtimal var ancak f10 şu haliyle bir hayli geride ve sezon bu araçlarla tamamlanıcak olsa ferrari en iyi ihtimal 3. olur

  16. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ewt saten f10 sezon basından beri nerdeyse hiç yeni aprca takılmadı f.duct haric geride kalmamızın tek sebebbi. bu ve ferrari redbull tarzı egzos ve cok agresif bi paketle geliyormuş ama deki inanıyormusun güveniyormusun hayır valencia sıralama turlarına kadar beklicem 🙂

  17. Yusuf  Hitay avatarı

    silverstone'a kadar ciddi bit gelişmeye ihtiyacları var, yoksa avrupada macaristan dışında pek bir varlık gösteremez f10

  18. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ne oldu da sezonun ilk 4 yarışında redbull a kafa tutun ferrari bi anda geriye düştü bunun tek sebebi f.duct sistemi :(. takım barcelona için gelişim pakedi hazırlarken(bu paket f.duct yüsünden valencia gpsine kadar ertelendi) cinde f.duct sistemi test edildi aktif deildi ama parcalar test edildi ve sadece odaklanan nokta f.duct oldu.ispanyada f.duct butun hafta sonu boyu ferrarinin tek sorunu oldu cuma c.tesi f.duct sistemi araca adapte etmek için takım uğrastı ve araca yeni bi parca takılmadı aero yönden ve redbull mclarenin gelişimi ile ferrari gerilere düştü. çinde redbulun (vettel) 0,3 s gerisinde olan ferrari ispanyada 1 s geriye düştü bunun tek sebebi f.duct sistemi ve aracın yere basma kuvvetini olumsuz yonde etkilemesi(kıs testlerinde ferrari bu pistte daha ii dereceler elde etti)ve ferrari bir an önce sistemi tam adapte edip donworce kaybını en aza indirmeye calıstı ama hala f.duct mukemmel şekilde calısmıyor. sırada canada ve valencia var. canada da bazı guncellemeler olcakmış duyduğumuza gore ama en buyuk gelişim valenciada bekleniyor bakalım domenicali bu sefer bizleri şaşırtacakmı.

  19. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    son bi ümit valencia güncellemesi :((

  20. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonso çok iyi bir pilot ve araçdan maksimum alan bir pilot araç rekabetci olsa ne mclaren dinle ne redbull gelişmek için zamanımız var ve bu araç eğer gelişirse red bull nasıl geliştiyse biz neden gelişmeyelim Schuminin aracında nasıl değişikler oldu bizimkisi sabit kaldı herhangi bir büyük değişiklik yapılmadı o bakımdan aracımızda gerekli noktalarda buyuk değişiklikler yapacagiz egsos cıkısı difizorun alt kısmı arka kanat dar acık alan buyuk kombinizasyonla geliyoruz uamrım valencia bizim cıkıs noktamız olur en buyuk dileğim bu hadi ferrarim göster kendini artık.

  21. Aynı insanlar var evet ama başlarında ne Ross Brawn var ne de Jean Todt.O yüzden Ferrari bir türlü istediği performansı sergileyemiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir