Massa: "Pes Etme Şansımız Yok"

yazar:

kategori:

Massa “Dürüst olmak gerekirse Scuderia Ferrari, bu sezonun en zayıf performansını gösterdi. Tüm hafta sonu boyunca zayıftık ve özellikle sıralamalarda olmak üzere tüm seanslarda zorlandık.”

“Bu yüzden yarışa gelince grid pozisyonumuza ve performansımıza göre elimizden gelenin en iyisini yaptık. İstanbul pistinin benim favorilerimden birisi olmasına ve daha önce 3 defa kazanmama rağmen sonucun böyle olması hayalkırıklığı. Bu sefer çok olumlu geçmedi ancak asla pes etmeyeceğiz ve çalışmayı sürdürüp bir an önce mücadele etmeye çalışacağız.” dedi.

Massa, Ferrari’nin önümüzdeki yarışlarda Red Bull ve Mclaren’le mücadele edebilecek gelişmeyi kaydedebileceğine inanıyor.

Massa “Bunu yapabiliriz çünkü geçen kış harika bir iş çıkardık ve sezon başında harika bir aracımız vardı. Geçen sene sonundaki aracımıza göre çok büyük gelişme kaydettik.”

“O zaman, araçta çalışmak için doğru yolu bulmuştuk. Ancak sezonun belli bir bölümünden sonra aracımız rakiplerimizin aksine istediğimiz ve beklediğimiz şekilde gelişmedi.”

“Şu anda bu durumla karşı karşıyayız bu yüzden bulmuş olduğumuz doğru yolun neden devam etmediğini bulmalıyız. Bunu yapabileceğimize eminim çünkü Ferrari çalıştırdığı insanlar açısından bu kapasiteye sahip.” dedi.

Şampiyona liderinden 26, takım arkadaşından 12 puan geride bulunan Massa, mevcut puan sisteminde her yarış puan kazanmasının yeterli olmadığı, farkı azaltmak için daha iyi sonuçlar alması gerektiğinin farkında.

Massa “Hâlâ 12 yarış olduğunu hesaba katarsak şampiyonluk mücadelesi açısından henüz kritik konumda değiliz.”

“Buna rağmen şu anda geçen sene olduğu gibi Red Bull daha iyi seviyede ve bir kaç yarış önce arkamızda olan Mclaren de şu an bizim önümüzde. Tekrar onların önlerine geçmek için çalışmalıyız. Eğer bunu yapabilmemiz bunu istememize bağlıysa, o zaman gelişeceğimize eminim.” dedi.


Yorumlar

  1. Massa bile İstanbul'da iyi derece alamadıysa Ferrari bitik demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir