Button: "Kanada Ayarları MP4-25'e Uygun"

yazar:

kategori:

Button “Bir yıl aradan sonra tekrar Montreal’e gidecek olmamız harika. Formula 1’deki herkes bu şehri, insanları ve pisti seviyordur bu yüzden son yılların en güzel sezonlarının birisinde oraya tekrar gitmek tam oldu.”

“Türkiye’de baştan sonra gösterdiğimiz performansımıza bakarsak Kanada’nın nasıl olacağını görmek ilginç olacak. Burası inanılmaz seviyede hızlı bir pist ancak en hafif hatayo bile affetmeyen bir yer çünkü duvarlar çok yakın.”

“Pist ayarları MP4-25’e uygun, uzun düzlüklere çıkan bir kaç yavaş viraj var bu yüzden Mercedes-Benz motorunu ve aerodinamik paketimizi iyi kullanıp hem sıralama hem de yarışta rekabetçi olabiliriz.”

“Kanada her zaman tahmin edilemez olmuştur. Bu bakımdan farklı ve Formula 1 için harika. Bu seneki yarışın da tam bir klasik Kanada yarışı olacağını düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    yeni formatla birlikte yarış içinde rekorlar kıracak turlar atmak pek mümkün değil zaten, ancak sıralama turlarında ciddi sonuçlar elde edilebilir.

    hamilton rb6 nın downforce üreten kilit noktalarını tespit ettiklerini ve yakın zamanda araçlarına adapte edeceklerini söylemişti, eğer böyle birşer olursa rb6 dan daha güçlü bir araç ortaya çıkabilir. Aynı şekilde rb6 ya f kanal adapte edileiblirse rb6 yı kisme tutamaz 🙂

  2. Eğer resmi rekorlardan bahsediyorsak bunları antremanlarda değil yarış esnasında yapmak gerekir(miş). RB6 da MP4-25 de 2004 ve 2005 araçları kadar hızlı değil yarışlarda. Mesela İstanbul Park'ın rekoru "1:24.770" 2005 yılında Montoya tarafından yapılmış. Vitaly Petrov'Un attığı tur ise en hızlı tur 2010'un ve 1:29.165… Mark Webber ise 1:26.295 ile pole'u kapmış.

  3. Ayrıca şöyle bir şeyde var. MP4-25 yapısı gereği İstanbul, Spa gibi hızlı virajlara sahip pistlere daha uygun. Valenciada RedBull ile Mclaren arasındaki fark açılmış olacak. Çünkü RB6 sadece hızlı virajlı olan pistlerde degil tüm pistlere uygun ve tüm pistlerde hızlı bir araç. Mclarenin Monacodaki durumunu gördük. Ben RB6'nın bileğini bükmenin çok zor olduğunu düşünüyorum.

  4. F1 dünyası F2004,F2002,MP4-4 gibi araçlar gördü o rekorları kırmak kolay degil 😉

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    fark ettiysen rb6 ile mp4-25 arasında pek bir uçurum kalmadı, eğer mclaren rb6 nın seviyelerinde downforce üretecek bir paket yaratabilirse f kanal ile birlikte rekorlar kırması olağan, redbull bu f kanalsız haliyle bile rekorlar kırıyorsa bende o rekorlar üzerine +10 km diyor yorumumu sonlandırıyorum 🙂

  6. MP4-25 tüm rekorları nasıl alt üst edebilecek ? Eger bu yıl rekorlar alt üst edilecek ise onu yapacak olan RB6'dır.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    şu durumda mp4-25 monza, silverstone ve spa'da şov yapar

    ancak rb6 ya istikrarlı bir f kanal sistemi gelmesi haline işler s-zorlaşabilir.

    yinede fazlasıyla umutluyum, yarış tempomuz rb6 ile hemen hemen aynı

    eğer mp4-25 biraz daha downforce kazanırsa mükemmele yakın bir araç çıkar ortaya, tüm rekorların alt üst olması olağan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir