Di Resta, Williams ile Formula 1’e Geri Dönüyor

yazar:

kategori:

Paul Di Resta, Williams’ın yedek pilotu olarak Formula 1’e geri dönmeye hazırlanıyor.

İngiliz pilot 2013 yılının sonunda Force India’dan ayrılmış ve DTM’e geri dönmüştü.

Sutil’in ayrılığının ardından deneyimli bir sürücü arayan Williams, di Resta ile görüştü.

BBC’nin haberine göre, Williams pazar günü di Resta ile resmi sözleşmeyi imzaladı.

Açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.


Yorumlar

“Di Resta, Williams ile Formula 1’e Geri Dönüyor” için 10 yanıt

  1. Di Resta Hulkenberg’in yedek pilot olduğu sezon adı Mercedes’le geçmişti yanılmıyosam. Görünen o ki sponsor desteği çok az olan bir pilot, kalitesi konusunda kanaatim yok. F.İndia 2012’de Hulk ve Resta ile 109 puan alıp, 2013’te 77 puanda kalınca Sutil ve Resta ile yollar ayrıldı. 2013 sezonun ilk yarısında puanlarının çoğunu almış ve ikinci yarıda 10 yarışın ikisinden puan alıp ayrılmış. Britanya adına önemli taraftarlar adına bu adam nasıl koltuksuz kalır denmiycek bir pilot.

  2. FA 14Sulonso avatarı

    Massa bıraktıktan sonra da koltuk garanti. İyi hamle di Resta’dan.

    1. yarıştığı dönemde gayet iyi performans gösteren, gelecek vaad eden ve f1’de bulunmayı hak eden pilotlardan biri olan di resta’nın nasıl f1’den koparıldığına bakmak lazım. 3 sene önce yalnızca parasızlık nedeniyle kendine koltuk bulamamış di resta’nın, eğer hala bulamamış ise bundan sonra da tekrar yarışması imkansız görünüyor.

      williams geçen sene başında ortaya çıkan yedek pilotluk kadrosu sorununu bir şekilde formaliteden doldurmalıydı, önceki susie idi, sonra sut,l oldu şimdi de di resta.

      yarışmak için burada değil, ya da gelecek için. sakalını alıp bir köşede eskimeye devam edecek maalesef.

    2. Ne alaka? massa’dan sonra Williams alsa alsa öteki felipe’yi alır sponsor desteğiyle. boşluk dolduruyor Williams hepsi bu. ki saçma bir okay bu yedek pilotluk. eskiden yedek pilotlar test falan yapardı. artık o da yok

      1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
        Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

        Bu yedek pilotları para veriyorlar mı? Yani bi iş yapmıyorlarsa vermezler herhalde.

      2. FA 14Sulonso avatarı

        Öteki Felipe’de ışık yok bence. Önceden Bottas’ı antrenmanlarda piste çıkarıyorlardı. Adamdaki cevheri hepimiz görüyorduk ve söylüyorduk. Gelecek sezon koltuğu kapmıştı.

        di Resta yaşından dolayı belki böyle olmayacak ama Massa bıraktıktan sonra tecrübe ile yarışmak istiyorlarsa eğer onu almaları gerekir. Williams gibi bir takımın sponsora ihtiyacı olmayacağını düşünüyorum. Ne şampiyonluk savaşı veriyorlar ne de alt sıralarda mücadele ediyorlar.

        1. Nasr 2014’te Williams’ın yarış koltuğunu istiyordu ancak Massa takımla anlaşınca yedek pilotu oldu takımın. O sene hem testlerde hem de 1. antrenman seanslarında piste çıktı.

          Williams’ta yer olmayacağını görünce Banco do Brasil desteğiyle Sauber’e geçti.

          Williams’ın sponsora ihtiyacı olmayacağı nasıl bir düşüncedir? Ferrari’nin, Mercedes’in dahi sponsora ihtiyacı varken daha altta yer alan takımların daha da fazla ihtiyacı var. Sadece şampiyonluk mücadelesi verenin paraya ihtiyacı olmuyor. Öyle olsaydı Sauber, Lotus, Manor vs maddi sıkıntıları olmazdı.

          Ve Massa bile takıma geldiğinde sponsorlarını getirdi.

          1. saidertuğrul avatarı
            saidertuğrul

            Ferrari ve Mercedes’in Sponsor ihtiyacı yok. Çünkü isimlerinin kaymağını yiyorlar ve her zaman öyle olacak. Onlar sponsor aramaz Sponsorlar onların kapılarına gelir…

    3. Massa emekli olduğunda ki 3 yıl kadar yarışmayı düşünüyor. di Resta 33 olur. Pek sanmam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir