Hamilton, Schumacher Gibi Uzun Süre Yarışmayacak

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Michael Schumacher’in oldukça uzun bir Formula 1 kariyerine sahip olduğunu düşünüyor.

31 yaşındaki Hamilton 2007 yılından bu yana Formula 1’de yarışıyor ve şuana kadar 3 kez şampiyonluğa ulaştı.

Hamilton “Uzun süre yarışmak gibi bir niyetim yok ancak işimi seviyorum. Belki daha az yarışırım kim bilir? Zevk aldığım sürece yarışmak istiyorum”

“22 büyük bir rakam. Michael Schumacher belki de Formula 1’de çok fazla kaldı. Ayrılmak için doğru anı beklemelisiniz. Sizin ayrılığınız başkası için fırsat olabilir”

“Aşırı süre yarışırsanız belki de gelecek için hazır olan başka bir çocuğu potansiyel olarak engellersiniz. Bu yüzden oldukça temkinliyim”

“Zevk aldığım ve iyi performans gösterdiğim sürece devam edeceğim. Bu sabah kalktığımda yarışmaya devam edebileceğim hissettim. 10 yıl içinde bırakacağım ve başka şeyler yapacağım” dedi.


Yorumlar

“Hamilton, Schumacher Gibi Uzun Süre Yarışmayacak” için 21 yanıt

  1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Çok saçma bir demeç. Shumacher kim sen kimsin orası ayrı zaten ama işin saçmalığı orada değil.

    Bu iş performans işidir. Sen o yaşlara geldiğinde istesen de yarışamazsın. Senin yerine gelecek olan genç pilot senden iyiyse seni o koltuktan zaten kaldırırlar. Senin kalkmana gerek yok. Eğer 45 yaşında herkesten iyi performans gösterirsen de koltuğa oturmaya devam edersin. Bu ne abicim memurluk mu bu yaşı dolan emekli olsun genç nesil gelsin. Performansı iyi olan adam oturur yaş fark etmez.

    Bıraktığında Hakkinen kadar bile hatırlanmayacaksın. Bu kadar işin show kısmında şöhret peşinde olan biri için bu büyük sorun olsa gerek ki bu demeçleri veriyor. İki yıl önce sempati duyduğum pilottan kıl kapar oldum.

  2. Brolar ben de severim Şumiyi. Fakat, HAM’ın belirttiği çok naif bir nokta. Bu kadar yüklenmeyin adama. Onun bahsettiği F1’de değil sadece, tüm sektörlerde geçerli. Ama gerçek dünya öyle işlemiyor işte.

  3. çok yazdım biliyorum ama son bir durum daha var.

    hatırlarsanız schumacher 2010 yılında spora geri dönmeye karar verdiğinde çoğu kişi onun kusursuza yakın kariyerine kirli ve boş bir fazlalık bulaştıracağını söylüyordu. ama schumacher’in pistlere geri dönmesinin tek sebebi yarışma-rekabet tutkusuydu. schumacher 2006’da bile f1’i bırakmak istemedi ama ferrari onu zorladı. hatta 2012’den sonra bile bırakmaya niyetli değildi ama eminim bırakmaya zorlandı. lewis hamilton zamanında montoya ve jacques’nin yaptığı aptallıkları yapmaktan başka bir şey yapmıyor. (çok yazdım millet kusura bakmayın ama içimi döktüm)

  4. bir kere schumacher senden 20 kat daha saygın bir pilot. schumacher nesillere ve ülkelere formula 1’i sevdirmiş bir pilot (türkiye gibi en basidinden). schumacher kendi ulusunun ilk şampiyonu. schumacher kendi dominant aracının o denli seviyelere gelmesini kendi sağlamış bir pilot ki sen geldin hazıra kondun ve öyle bir çağadasın ki rakiplerinin araçlarını geliştirmesi kurallar tarafından engelleniyor.

    schumacher’in savaştığı veya ellerinden şampiyonluklar aldığı rakipleri (senna-hakkinen-prost-montoya-villeneuve-hill-alonso).

    hamilton’ın savaştığı veya elinden şampiyonluklar aldığı rakipleri (massa-rosberg)

    2010-2011 yıllarında red bull’dan sonra en iyi araca ve 2012 yılında en iyi araca sahip olmana rağmen ilk üçe bile girememişsin. (2011 yılına girmeyelim zaten)

    sen kimsin çocuk.

    1. schumacher, tonla kural değişikliğiyle ve emekliliğe zorlanarak anca durdurulabilmiş bir yarışçı.

      bence hamilton neden schumacher’i bu kadar çok kıskanıyor biliyor musunuz ? çünkü schumacher, formula 1 tarihinin açık ara en popüler ve en altın çağının 1 numaralı kahramanı ama hamilton formula 1 tarihinin (maalesef) en çöp ve en umursanmaz en hatırı sayılmaz çağının 3-4 kahramanından sadece bir tanesi. kendisi elini kolunu sallayarak şampiyon olurken bile f1 kamuoyunun hala tek ilgilendiği şey ”acaba fernando alonso’nun durumu ne olacak ? fernando alonso ne zaman sporu bırakacak ?” he birde schumacher’e bu kadar saygısızlık yapmasının nedeni belki de 2011 italya gp’nin kuyruk acısıdır.

  5. F-one-Driver avatarı

    Genç pilotların önünü açma düşüncesi belki olumlu karşılanabilir, ama bunu efsane üzerinden dillendirmesi çok garip, seninde efsane gibi hayranların olsa 50 yaşına da gelse genç bir pilotu değil hayran olduğu pilotu pistte görmek isterlerdi. Ayrıca o yaşa rağmen gösterdiği eforu takdir edeceğine lafı bırakmayı bilmeliye getirmiş… Efsane içindeki yarış tutkusu için yarışmıştır her zaman, namım yürüsün diye değil… Sen öyle düşünüyorsan bence mercedes baskınlığı sonrası emekliliğe hazırla kendini…
    ”Once something is a passion, the motivation is there…” M. Schumacher

  6. Yine hamilton yine bir saygısızlıkla yapılmış bir Schumacher açıklaması daha acaba bu cümlelerini ne zaman yalanlayacak ben öyle demek istemedim şeklinde malum hamilton ne zaman bir şey söylese hemen arkasında duramamakla ünlüdür kendisi,özellikle Schumacher konularında söyler tepki gelir hemen u dönüşü yapar sonrasında başkalarına çamur atar.Ben böyle konuşmadım başkaları uyduruyor diye insanları aptal yerine koymaya devam eder her zamanki gibi..Schumacher ile keşke aynı yaşlarda yarışsaydınız seni toplum önünde bitirirdi çok açık söylüyorum 25 yıldır yakından takip ediyorum f1 i bunun Schumacher hayranlığı olarak algılanmasın ne demek istediğimi o yıllarda takip edenler bilirler,Schumacher benettondaki yıllarında olsun isterse ferrarideki ilk yıllarında olsun hiç sorun değil hamiltonu pist üstünde hem pilotajı ile hemde pist dışında politikalarıyla (basın,kamuoyu)hamiltonu ezerdi.Nitekim Rezil Mercedes ile yaşlı Schumacher hamiltona neler yaptı pist üstünde hatırlatmama gerek yok.

  7. muzik kariyerine yogunlasır artık

  8. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Schumacherin ölüsü sana yeter aslanım

  9. Schumi’yi karıştırmasan olmuyor.

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    43 yaşında yarışmaya kalksa ve vasat bir otomobile de denk gelse, çevredeki genç pilotların tozunu yutacak bir pilot demeci.

    Nico şunu az zorlasa tepetaklak olacak ama malesef..

  11. Destekledigim pilotsun ama bu tür demeçlerinden nefret ediyorum.

  12. “22 büyük bir rakam. Michael Schumacher belki de Formula 1’de çok fazla kaldı. Ayrılmak için doğru anı beklemelisiniz. Sizin ayrılığınız başkası için fırsat olabilir”

    “Aşırı süre yarışırsanız belki de gelecek için hazır olan başka bir çocuğu potansiyel olarak engellersiniz. Bu yüzden oldukça temkinliyim”

    yahu nasıl bir kirli kalpmiş taşıdığın, nasıl arsız bir insansın sen. hiç mi geçmeyecek schumacher ağrın acaba?
    bildik, asla schumacher olamayacaksın, asla rekorlarına ulaşamayacaksın, asla onun kadar başarılı olamayacaksın, asla onun kadar sevilip onun kadar hatırlanmayacaksın. işte bunları sen de biliyorsun ve bu nedenle arsızca schumacher’e sallıyorsun. sinirin, kibirin ve sonradan görme egon oldukça adam bile değilsin sen. değil ki schumacher…

    1. Ağzına sağlık..

  13. aklı sıra Schumacher’e laf atıyor ama 10 sene daha yarisabilirim diyor… 10 sene sonra kaç yaşında oluyorsun? Schumacher kaç yaşında bıraktı…

  14. Bu kadar paralı pilotun olduğu onlardan çok daha yetenekli isimlerin malum nedenlerle koltuk bulamadığı bir motor sporunda sanki gridde yer alan pilotların hepsi saf yetenekleriyle buradaymış gibi onları o koltuklara tasıyan en önemli kriter yetenekleriymis gibi bir tablo çizerek Schumacher in bir nevi hak gasbı yaptığı sonucuna varmak oldukça enteresan.Schumacher markasının pilotaj dısında f1 endüstrisine popülarite ve ekonomik katkısı inkar edilemez.Bence bu spordaki insanların f1 imajına izlenebilirliğine katkıda bulunmuş Senna Schumacher gibi markalara sükran duymaları gerekir.

  15. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    10 sene daha F1’de kalırsa Hamilton’u görme şansım olabilir.Schumacher’i göremedik bari Alonso Hamilton gibi pilotları görebilelim

    1. TheTrueTifosy avatarı
      TheTrueTifosy

      Sadece meraktan soruyorum kaç yaşındasın?

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        21

        1. TheTrueTifosy avatarı
          TheTrueTifosy

          Schumaheri göremedik deyince merak ettim. yanlış anlama

          1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
            Schumi Nerde Ben Orda

            Gerçek hayattan bahsediyorum..Yoksa onun yarış kazandığını görebildim Ferrari ile

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir