2016 St. Petersburg – Montoya Zaferle Başladı

yazar:

kategori:

2016 Verizon Indycar Series’te sezonun ilk yarışı ” Firestone Grand Prix of St. Petersburg ” da zafer Penske’den Juan Pablo Montoya’nın oldu.

Son turlara kontrol altında girmeyi başaran Montoya, 3. sıradan başladığı mücadeleyi kazanarak toplam 31 zafere ulaştı ve Alex Zanardi’yi galibiyet sayısı olarak yakalamış oldu. 110 turluk yarışın 48’ini lider götüren ve Will Power’ın yarışmamasıyla polede başlayan bir diğer Penske pilotu Simon Pagenaud 2., Andretti’den Ryan Hunter Reay 3. oldular.

İlk 4’teki son Penske olarak Helio Castroneves 4., 1 yıllık aranın ardından 17. başladığı mücadeleyi 5. tamamlayarak iyi bir geri dönüş yapan Mikhail Aleshin 5., Takuma Sato 6. sırada yer aldı. Sato ilk tur lastiği patlamasına rağmen iyi bir ritm ile yükselmeyi başardı. İlk 10’u Scott Dixon, Rahal’a temasıyla ceza alan Carlos Munoz, Tony Kanaan ve Charlie Kimball tamamladı.

Kariyerlerinin ilk IndyCar startını alan çaylak isimlerden Alexander Rossi 12., Spencer Pigot 14., Max Chilton ise 18. sırada finiş gördüler. Andretti’den Hunter Reay ve Andretti ile temas yaşayan Luca Flippi 20. ve son sırada finiş gördü.

Yarışa polede başlama hakkını elde eden Will Power, Cuma günü serbest antrenman turlarında geçirdiği kaza sonrası yaşadığı sarsıntı nedeniyle yarışa katılamadı. Sıralamalar sonrası aracından inerken ayakta zor duran Power’ın yerine Oliver Servia mücadele etti. 57. turda bir çok aracın karıştığı 4. virajdaki kazada aracı hasar alan Servia 17. sırada yer aldı.

İlk yarış sonrası Montoya 51, Pagenaud 43, Hunter Reay 36, Castroneves 32, Aleshin 30 puanda yer aldılar. Sezonun 2. yarışı 2 Nisan’da Phoenix’te koşulacak.

Screenshot (2)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir