Lewis Hamilton İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton: Hafta sonuna bakarsak, takım için harika bir başarıydı ve ben de sonunda kazanabildim. Bu galibiyet için çok sıkı çalıştım ve sonunda dua ettiğim fırsat geldi. Bu yüzden iyiydi. Tüm hafta sonu güçlüydüm ve Red Bull’larla mücadele edebileceğimi biliyordum. Takım, her hafta sonu olduğu gibi harika iş çıkardı ve onların hem pist üstünde hem de pist dışında yaptıkları bitmek bilmeyen çalışmalar olmasaydı şu anda Red Bull’a karşı olduğumuz pozisyonda olamazdık. Bu yüzden onlara minnettarım ve bu başarıdan dolayı kutlamak istiyorum. Neredeyse 10 yarıştır galibiyet alamamıştım ancak bu iyi oldu. Bir çok pilot böyle durumdan memnun olur. Bu bazılaır için 20, 50 ya da 100 yarış olmış olabilir. Bu yaklaşımla bu sene daha fazla yarış kazanabileceğimize eminim.

Button ile olan mücadeleden bahsetmedin, bu galibiyet hissini etkiledi mi?

LH: Hayır. Sonunda takım arkadaşımla lastik lastiğe mücadele ettim ve harika bir duyguydu ve zirvede dönmek bonus oldu. Bu şekilde eğlendiğimiz başka yarışlarda olmasını umuyorum. Şampiyonada bu tür sıkı mücadeleler olmasını istiyorum.

Button ile bu şekilde arkadaş kalmanızı sağlayan nedir?

LH: Öncelikle, Jenson’u uzun süreden beri tanıyorum ve birbirimize ve sürücü olarak kazandıklarımıza saygımız var. Her ikimiz de şampiyonuz ve omuzlarımızdan çok fazla baskı kalktı. Ve Jenson2u son 6 ayda daha fazla tanıyabildim. Sıkı çalışıyoruz, birlikte zaman geçiriyoruz. Bu komik ancak partnerlerimizin düzenlediği çekimlerde çok zaman geçirdik ve pist üstünde çalıştığımızdan çok birbirimizi dışarda tanıdık. Yarış hafta sonu çok olumlu duygular getiriyor ve takımımızı daha da güçlendirdi bu yüzden tüm bunlar olumlu şeyler. Ancak er ya da geç pist üstünde mücadele edecektik.Geride 12 yarış kaldı ve yine mücadeleye girişirsek şaşırmam. Bu mücadelenin adil olması için sıkı çalıştık ve tekrar olduğunda yine güzel olacak çünkü o yarışabileceğiniz iyi birisi.

Sıradaki yarış Kanada’ya giderken takımın durumu ne?

LH: Yüzümün gülmesini engelleyemiyorum. Neredeyse istediğimiz yerdeyiz. Geçen sene arkadan gelerek neler yapabileceğimizi gösterdik. Sezona gridin arkasından başladık ve sezonun yarısında öndeydik ve 2 yarış kazanabildik. Yarışları yaşıyor ve soluyoruz. Bu takım, inanılmaz bir gelişim makinesi ve her zamandan daha sıkı çalışıyor ve şampiyonluklar kazanmamız için yardımcı oluyor. Ve bunun Jenson’u şaşırttığını düşünüyorum. Ancak iyi yönde şaşırtma. Türkiye sonucu, ihtiyacımız olan mükemmel motivasyonu sağladı vetüm fabrika yeni parçalar yollamak için aralıksız çalışıyor. Oldukça motive olmuş şekilde Kanada’ya gidiyoruz ve takım iyi bir momentum buldu. 2008’deki gibi hissediyorum ve önümüzdeki 6 ay içerisinde harika şeyler başarabileceğimizi düşünüyorum.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir