Kanada GP Öncesi Renault

yazar:

kategori:

ROBERT KUBICA

Robert Türkiye’de puan kazanmaya devam ettin. Aracın performansından memnun muydun?

“İyi bir yarıştı ve aracı kullanmaktan zevk aldım. Antremanda bazı denge sorunları vardı; fakat yarış boyunca araçtan daha memnundum. Tek hayal kırıklığım Mercedes’in önünde olamamamızdı, sıralamada onları yenmek için hala birkaç salise kaybediyoruz. Şuan onların önüne geçmek için herşeyi mükemmel hale getirmek zorundayız.; ama bence yarış hızımız çok yakın, hatta belki daha hızlıyız. Bu yüzden farkı kapatmak çok önemli. Gelecek bir kaç yarışta bize şans getireceğini ümit ettiğim bazı güncellemelerimiz olacak.”

Kanada’ya geri dönmeyi istiyor musun?

“Bir yıllık aradan sonra, Montreal’e geri döneceğimize mutluyum. Orada yarışmaktan zevk alıyorum ve pistin yapısını seviyorum.Yüksek ve düşük hıza sahip bir pist. Çünkü büyük taşlar var ve yüksek hızın çok önemli olduğu uzun düzlükler var. Bu özelliklere sahip bir pistte henüz bulunmadık. Bu yüzden, takımların nasıl bir performans gösterdiğini bekleyip, göreceğiz. Ayrıca daimi bir pist olmadığından, yol tutuş seviyesi hafta sonunda çok hızlı değişiyor, her turda daha fazla zorlayabiliyorsun.”

Hafta sonu için gerçekçi beklentilerin nelerdir?

“Bence Montreal’de araç iyi çalışacak, bu yüzden oraya gidip, iyi bir sonuç alacağımıza çok inanıyorum. Tüm sezon yaptığımız gibi, şampiyonada ki pozisyonumuz için çok önemli olan  puanları almayı amaçlıyorum. Monako’da gösterdiğimiz performansımızı tekrarlayabilirsek ve podyum için savaşabilirsek harika olur. Eğer mümkün olmazsa da, araçtan maksimum performans elde etmeye ve alabildiğim kadar çok puan almaya konsantre olacağım.”

VITALY PETROV

Vitaly, Türkiye’ye bakarsak puan kazanmaya çok yaklaşmıştın. Ümit verici bu performansından sonraki duygularını özetle.

“Türkiye’yle alakalı karmaşık dugularım var.Benim için iyi bir yarış olmasına rağmen, puansız bitirmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Hafta sonu boyunca tutarlıydım, araçla çok rahattım. Sıralamada ilk kez Q3’e kaldım, benim için çok önemli bir adımdı. Sonra,  patlamaya neden olan Alonso’yla kazaya kadar yarışta herşey mükemmel gitti.”

Ferrarilerle yarışmak tatmin edici miydi?

“Tabiki,puanla bitirebilseydik daha tatmin edici olurdu. Yarışta araç çok iyiydi ve çevremdeki araçlarla hızımı koruyabildim, özellikle yarışın çoğunda zorlamak olduğum Massa’yla. Tüm araçlar çok yakındı ve zirvedeki takımlarla yarışmak benim için iyi bir deneyimdi.

Montreal’deki gelecek yarış için heyecanlı mısın?

“Benim için tamamen yeni bir deneyim olacak; çünkü Kanada’da daha önce hiç bulunmadım. Keşfedilmeyi bekleyen yeni bir ülke ve yeni bir pist. Şehirde her zaman iyi bir atmosferin olduğu  ve halkın yarışları desteklediği söylendi. Yani bu heyecanı yaşamak için heyecanlıyım.”

Yarış için beklentilerin nelerdir?

“Öncelikli olarak, oraya gitmek ve antremanda işlerin nasıl gittiğini görmek istiyorum. Aracla iyi hissetmem gerekiyor, pisti öğrenmek ilk önceliğim. Pist R30’a uygun olcak; çünkü aracımız kullanması kolay ve kerbleri geçmede iyi. Sıralamada ilk 10’a girmeyi amaçlayacağım ve yarışta neler olacağına bakacağız.”

 

 


Yorumlar

  1. Hadi arslan parçaları özlenen günlerin tekrar gelmesi için az kaldı gibi Sonuna kadar Renault F1 Team

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir