"Türkiye'de Mclaren'de Takım Emri Olmadı"

yazar:

kategori:

Formula 1’in resmi sitesinin yayınladığı Türkiye GP videosunda, Mclaren’in Hamilton’a takım arkadaşı Button’un kendisini geçemeyeceğini söylediği bu yüzden Mclaren’in takım emirlerini uyguladığı haberleri çıkmıştı.

Videoda ortaya çıkan telsiz konuşmaları tartışmalara neden olsa da, Autosport karışıklığın pit duvarı ile pilot arasındaki yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyledi.

Mclaren, Türkiye yarışında Red Bull’larla çok yakın mücadele, güvenlik aracının yarışa dahil olmaması ve tamamen kuru zeminde yarışılması gibi nedenlerden dolayı beklediğinden falza yakıt tüketimi ile karşılaştı ve telsizden sürücülere yakıt tasarrufu modunda gitmeleri söylendi.

Red Bull sürücüleri Mark Webber’le Sebastian Vettel’in 40. turda geçirdiği kazanın hemen ardından Mclaren sürücülerine yakıt tasarrufu moduna geçmeleri talimatını verdi. Takım bunun yanında sürücülere 8. virajda dikkatli olmaları gerektiği, aşırı G kuvvetine maruz kalmalarının sağ ön lastikte sorun çıkarabileceği konusunda uyardı.

Autosport, Mclaren’in Jenson Button’a takım arkadaşı Lewis Hamilton’la galibiyet mücadelesi veremeyeceği gibi bir talimat vermediğini, tek söylenenin lastiklerini ve yakıtını koruması gerektiği olduğunu söyledi.

Autosport, Phil Prew’in telsizde Button’un Hamilton’u geçemeyeceğini söylemesinin, pozisyonları koruma amacıyla değil, tüm konuşma içerisinden mevcut derecelere göre düşünceyi belirtme amacıyla söylendiğini açıkladı.

Bu talimatlar sonucunda Hamilton, 48. turda 8. virajda olması gerekenden fazla yavaş kaldı ve takım arkadaşı sadece orada yaklaşık 0.4 sn kazanarak düzlüğün sonunda atak yapabilecek pozisyona girdi.

12. virajda geçilen Hamilton ise start finiş düzlüğünde takım arkadaşını tekrar geçerek yarışı kazanmıştı.

Takım kaynakları da Autosport’a yaptıkları açıklamada yakıt tasarrufu ve lastik koruma ifadelerinin, pilotların pozisyonlarını koruması için birer şifre olduğu iddialarını reddettiler.

Yarıştan sonra yapılan kontrollerde de Hamilton’un geride bir turluk yakıttan daha az yakıta sahip olduğu, Button’un ise çok az fazla yakıta sahip olduğu anlaşıldı. Bunun da yakıt tasarrufunun gerekli olduğunun kanıtı olduğu söylendi.


Yorumlar

  1. Takım emri uygulasalar sence button Hamiltona atak yapabilir miydi , o araçlar tam 4 viraj boyunca yan yana gidebilir miydi ?? Bi düşünün bakalım takım emri nasıl verilir ? Birbirinize atak yapın şeklindemi yoksa yavasla şeklinde mi aç bak bakalım Fianın sitesini , araçların depolarında kalan benzinleri gör hamiltonun 1 turun %75 gidecek turu Buttonun ise bir tur gidecek yakıtı kalmış . Eğer siz hale şu kelimede kaldıysanız " fuel critical Jenson " biraz daha düşünün bakalım

  2. Ferrari'yi eleştiriyorsun iyi güzelde Ferrari,McLaren'in yaptığı gibi olayları yalanlamıyordu.Bunlar hem yalanlıyorlar hem de uyguluyorlar arada böyle bir fark var

  3. Herşey gayet açık yani … Buna takım emri diyenler gitsinler 2001-2004 arasında Ferrari nini kazandıgı yarışları izlesinlerde takım emri nasıl verilir sonturda finish çizgisinde nasıl araç durdurulur anlasınlar .

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    hakkinen barcelona daki son turunda aracı kenara çekmeişti ve tv'den aldığı görüntüyü mahiyetiyle çözemeyen beynim fatal error verip geçiciği süreliğine beni devre dışı bırakmıştı.

    lider giderken bir McLaren & Mercedes aracı benzin sebebiyle kenara çekerse aracı, halim ne olur bilemiyorum. bu sefer kalıcı hasar oluşabilir.

  5. Bu herşeyi açıklıyor bence.

    Button yolda kalsa daha kötü şeyler olurdu bana kalırsa.

  6. bizde yedik mclaren o kazayı hangi takım görse geçme der ben olsam bende derim hazır duble şansı varken neden kaybedeyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir