FIA ve F1 Takımları 2017 F1 Lastikleri İçin Toplanıyorlar

yazar:

kategori:

FIA, 2017 F1 lastiklerini belirlemek için bugün Pirelli ve Formula 1 takım temsilcileriyle bir  toplantı gerçekleştirecek.

FIA Yarış Delegesi Charlie Whiting, bugün Strateji Grubu’nda yer alan 6 takımın teknik patronlarıyla bir araya gelecek ve Pirelli’nin 2017 lastikleri için takip etmesi gerektiği taslak kuralları gözden geçirecek.

Bu toplantıda ne tür performans ve aşınma seviyesinin olması gerektiği, aynı zamanda lastik basınçları ve süspansiyon açıları gibi konular görüşülecek.

Şubat ayında Milan’da gerçekleştirilen toplantının 2. ayağı olarak bugünkü toplantı gerçekleştirilecek. O toplantıda Pirelli, Formula 1’in kendisinden istediği lastiği yapabileceklerini ancak onların bu konuda anlaşmaya varmaları gerektiğini belirtmişti.

 

2017 için planlanan downforce seviyesini düşürme planları nedeniyle Pirelli, yeni lastikleri hazırlarken yeni araçlarla yeteri kadar test olmasını istiyor.

Anlaşılan o ki Pirelli’nin 2017-2019 seneleri için yaptığı anlaşmanın henüz tüm taraflar tarafından imzalanmamış. Pirelli’nin FIA’nın isteklerine cevap verip veremeyeceği merak ediliyor.

Pirelli son anda bu gereksinimleri yerine getiremeyeceğini açıklarsa o zaman çok geç de olsa alternatif tedarikçi olması gerekiyor. Michelin bu konuda istekliydi ancak o da lastik boyutlarının büyümesini koşul olarak öne sürüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir