Todt: "Lastik Kararı FIA ve FOM'a Aittir"

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA), 2011 için Pirelli ile anlaşmaya çok yakın görünüyor ama Todt, lastik tedarikçisi seçiminin takımlara bırakılacak bir şey olmadığını söyledi.

Takımlar, 2011 lastikleri için son kararı vermek istiyor. Türkiye’de Michelin’in tekrar bir sunum yapmış olmasına rağmen Pirelli ile anlaşma yapılması bekleniyor.

Bununla birlikte Todt, lastik konusunda bir ihalenin açılacağını belirtti. Bu durumda çözüm için bir kaç hafta daha beklenmesi gerekecek.

Fransız gazete Le Parisien ilee söyleşisinde Todt, lastik kararını kimin vereceğinin altını çizdi.

FOTA’nın Pirelli için baskı yapması durumunda FIA’nın söyleyecek bir şeyi olup olmadığı sorusuna Todt: “Elbette var. Ve (FIA), şampiyonanın ticari tanıtıcısı Bernie Ecclestone ile birlikte yakın zamanda bir ihale açacak”

“FOTA karar için öneri de bulunabilir ama güçlü adam, sesi yüksek çıkan değildir.”


Yorumlar

  1. Umarım bu sorunu dayatmayla çözmeye kalkmaz FIA.Bırakın isteyen Michelin isteyen Pirelli kullansın Michelin isteyen Renault ve Ferrari gibi iki büyük marka varken Pirelli dayatmasını mantıklı bulmuyorum Mclaren-Mercedes-Red Bull'un çekimser kaldığı bir ortamda Renault ve Ferrari Michelin isterken Pirelli dayatması cok sacma bırakın isteyen istediği lastiği kullansın rekabet artsın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir