Ehliyetini Kaybeden Sürücü Süperlisansını da Kaybedebilir

yazar:

kategori:

Todt, sürekli olarak kendi başkanlığı döneminde yol güvenliğinin öncelikli hedeflerinden olduğunu söylüyor ve F1 pilotlarının normal hayatta trafikte ceza almaları halinde kendilerinin de ceza vermemesinin doğru olmadığını düşünüyor.

Le Parisien ile röportajında Todt “Geçen sene dünyada 1. 3 milyon kişi yollarda öldü ve bunların % 90’ı gelişmiş ülkelerde oldu.”

“2020 için tahminler felaket ve tedbir alınmazsa yaklaşık olarak 2 milyon kişinin yollarda öleceği söyleniyor. Bazı önlemler ile bu rakamlar düşürülebilir. Bunun için eğitim, gelişmiş yol bağlantısı ve araçlarda yeni teknolojiler şart.”

“Bunun yanında yollardaki davranışlarıyla şampiyonların statüleri arasında bir bağlantısızlık var. Yarış sürücüleri de diğer sürücüler gibidir. Bu yüzden neler yapabileceğimizi göreceğiz.” dedi.

Zaman zaman Formula 1 pilotları trafikte yakalanıyorlar ve en son Lewis Hamilton, Avustralya’da otobanda zigzag çizerken yakalanmış ve ceza almıştı.

 


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    kimin veliahtı.

    mosley zihniyetinde bir düşünce.

    hamilton'a alışığız da, maalesef hatırı sayılır bir seveni olan, alonsoda kadrandaki rakamları yanlış algıyıp, bir şekilde ehliyetine el koydurtursa.

    alsın bakalım bu iki adamın süperlisansını elinden , bunu basına bildirebilecek adam bulur mu bilemem, ama f1'in ticari hakları dolayısıyla gelirinin de büyük payını alan bernie'ye bu durumu nasıl izah eder bilemem.

    haberdeki tek kayda değer şey yeoh'un kendisidir. blöf bile yapılacak konu değil.

  2. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    naptınız ya. gören de f1 pilotları trafikte adam öldürüyor sanacak

  3. Bir f1 pilotu olupta trafikte araç sürmek baya zor bişey olsa gerek. Bu adamlar 4-5 sn de 300 km çıkmaya alışık oldukları için bi 10 sn lik nerde olduklarını unuttuklarında ehliyetlerini kaybedicekleri kadar sürate ulaşmış olabilirler. Bu doğru mu kesinlikle doğru değil, ama pilot gözünden de düşünülmeli. Hamilton un avustralyada başına gelenleri ve basına yansıyanları en çok hamilton istememiştir. Ama onlarda insan…

  4. ferrari, mclaren ve mercedes pilotlarından birisinin, ehliyetine el kondu diye süperlisansını iptal edebilecek bir babayiğit varsa fia'nın içinde, beri gelsin.

  5. umit isbilen avatarı

    gereksiz mi?, titre ve kendine gel bence…

  6. senin gereksiz dediğin şey f1 den daha önemlidir burda herkesin hayatı söz konusudur fia demek f1 demek değildir bunu unutma!!

  7. böyle şeylerle uğraşacaklarına f1 i nasıl geliştireceklerini düşünsünler. todt sen de mi başladın gereksiz işlerle uğraşmaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir