Formula 1 Amerika'da Kendini Kanıtlamalı

yazar:

kategori:

F1 Amerika’ya Austin’de yapılacak olan yarışla geri dönüyor.

Whitmarsh, tüm takımların Amerika’da başarılı olmanın önemini anlaması gerektiğini ve geçmişte Indianapolis yarışlarının büyük bir başarı haline dönüştürmedeki başarısızlıktan sonra takımların oraya dönmeyi istemeleri gerektiğini söyledi.

Fakat Amerika’nın F1’e ihtiyacı olmadığını ve o ülkede F1’in kendisini kanıtlaması gereken bir spor olduğuna açıklık getirdi.

“Bence şimdi kesin olan şey tüm takımların Kuzey Amerika’da F1’in gelişimini desteklemeyi gerçekten istemesidir.”

“Kore’ye, Hindistan’a, ya da benzer ülkelere gitmek heyecan verici; fakat asıl pazar Kuzey Amerika’da.”

“F1’in Kuzey Amerika’da başarısı çok fazla değil, bence şimdi önemli olan yer değil, F1’in Amerika’ya geri döndüğünde bizim orada daimi olarak bulunmamızdır.”

“Belki bir yarıştan fazla, belki iki farklı yerde. Bence takımlar oraya araçlarını göndermeyi kabul etmeli hatta Times Meydanı’ndan Sunset Bulvar’ına kadar bir geçit töreni yapmalılar. Amerika’ya gitmeliyiz ve kendimizi pazarlamalıyız.”

“Kuzey Amerika’nın açıkcası F1’e ihtiyacı yok; bu yüzden Kuzey Amerika’ya gidip, F1’in ilginç ve eğlenceli bir spor olduğunu, ilgilenmeye değer bir şey olduğunu göstermesi gereken biziz.”


Yorumlar

  1. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    F1 Amerika için takımların değil,medya'nın pazarlama faaliyetlerinin çalıştırılması başarının buradan başlayarak aranması gerkekiyor.İyi bir pr çalışması yapılmaz ise sonrasında başarısız bir satışın (boş tribünlerin) faturası takımlara-pilotlara çıkarılabilir.Ancak bu açıdan bakıldığında pilot ve takımların F1 adına kanıtlaması gereken hiçbir konu yoktur.Kanıtlanacak olan sadece pazarlama faaliyetlerini yürütecek olan grupların becerileridir sadece.

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Aslında oval pistte bir yarış yapılsa baya ilginç olur. herkes için yeni bir deneyim ve yeni bir mücadele. Amerikalılar tarafından da çok ilgi göreceğine eminim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir