Whitmarsh Üçüncü Araca Sıcak Bakıyor

yazar:

kategori:

Whitmarsh McLaren, Ferrari gibi büyük takımlar 3 araçla yarışırsa bunun küçük takımlar için adil olmayacağını da söyledi.

Ferrari tarafından da savunulan bu fikrin geçenlerde yapılan FOTA toplantısında konuşulmadığını doğruladı.

Whitmarsh “Henüz bu konu tartışılmadı. Eğer 3 araç çıkarılırsa, McLaren, RedBull, Ferrari, Mercedes gibi takımlar muhtemelen memnun olur; fakat bence bu ufak takımlara haksızlık olur, onlar için dezavantaj oluşturur.”

“Bence takım sayısının 10’dan aşağı düşürüldüğü an, bu harika bir fırsat olur, ancak şu an gelecek yıl için 13 takım olacağını tahmin ediyoruz.”

“3. araçlara bazı düzenlemeler yaparak, F1 tecrübesi olmayan yetenekli pilotları olaya dahil ederek ilginç şeyler yaratabiliriz.” dedi.

McLaren patronu, diğer serilerin şampiyonlarına büyük takımların 3. araçlarında yarışma şansı verilmesinin çok iyi olacağını söyledi.

“F1 şüphesiz motor sporlarının zirvesi.”

“Buradaki büyük isimlerin yanı sıra, Sebastian Loeb, Valentino Rossi, Jimmie Johnson gibi isimleri burada görmek harika olur. Bence bu düşünülmesi gereken bir fırsat.”

“Bu adamların  harika yetenekleri olduğuna hiç şüphem yok. Eğer fikirlerini değiştirip, kendilerine biraz zaman tanıyıp, buna odaklanırlarsa rekabetçi birer F1 sürücüleri olurlar.”


Yorumlar

  1. F-1 can çekişmeye başladı ve artık saçma sapan şeylerin peşine düştü

  2. Yahu bunlar( genel olarak f1 camiası) değil miydi para para diye ağlayan, Kanada'ya gitmemiz bize birşey kazandırmıyor diyen, yedek aracı sırf masraf olmasın diye kaldıran. Ne oldu bir anda 360 derece döndüler anlayamadım. 3.araç masraftan başka birşey getirmez takımlara, 3.pilota ödenecek para, aracın yapım, bakım ve taşıma maliyeti derken almaya çalıştıkları maliyet önlemleri uçar gider. Ayrıca anladığım kadarıyla 3. pilotun ana pilotları geçmesine izin vermeyecekler. Şahsen ben Rossi ya da Loeb olsam, bu tür onur kırıcı işe girmezdim. Bunların amacı motorsporlarının diğer branşlarındaki başarılı pilotları alıp sirk maymunu gibi dolaştırıp, onların üzerinden takıma ilgi çekmek. Hadi sen de sür abisi deyip onların üstünden bak Rossi-Loeb de bizim takımda diyebilmek. Yapmayın, f1 ruhunu yoketmeyin.

  3. Yeni takımlar olmalı ki sıfırdan nasıl gelişimler yakalandığı gösterilsin. zaten şu an 13-1 takım var. 13.takım alma 36 araçla yarış n'olacak ki. daha zevkli olur.

  4. İnsanların aradığı heyecan bu değil.Ne yapmaya çalışıyorlar bi anlasak.

  5. Tolga Soydan avatarı

    5-6 takım 3 pilotla yarışsa ilginç olabilr

  6. Şu anda bunun olması imkansız ancak;müşteri araçlarına izin verilip tıpatıp aynı araclarla bir takım daha kurulablir torro rosso gibi,birbakıma 4 mclaren 4 ferrari güzel olur.

  7. Whitmarsh' ın dediği gibi 3. araç sadece çaylak pilot veya diğer serilerin şampiyonlarına tahsis edilecekse güzel olur.Aksi halde hem takım içinde sıkıntı yaratabilir hemde küçük bütçeli takımlara haksızlık olur.

  8. sanırım 3.aracı popiler bir isim ile hem reklam, hemde test aracı olarak kullanmak istiyorlar.

  9. 3 araç çok saçma bir karar. Çok istiyorlarsa takımlar Red Bull'un yaptığı gibi ikinci bir takım daha alsınlar.

  10. Sir Jack B.  avatarı

    Whitmarsh aklımı okuyor 🙂 sabah Rossi Ferrari haberini okuyunca 3. araçta bu adam sürse olabilir demiştim. Çünkü iddealı olamayacak küçük takımlar için zararsız. Badoer kadar sürse yeter :p

  11. Yok Artık Whitmarsh Sendemi Ya:@

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    5 takım yarışır öyleyse…

    bu fikir bana formula 1 in sonunun geleceğini düşündürüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir