Red Bull: “Aston Martin Anlaşmamız Motor Planı İçermiyor”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Aston Martin ile yaptıkları yeni anlaşmanın Formula 1 motoru anlaşması planlarını içermediğini söyledi.

Red Bull, bugün Aston Martin ile sponsorluk anlaşması yaptığını duyurarak büyük bir sürpriz yaptı. Bu anlaşma kapsamında Red Bull ve Aston Martin ortak bir süper otomobil de üretecekler.

Aston Martin logoları Red Bull aracının burnunda ve sidepodların arkasında yanlarda yen alacak.

Bu anlaşmanın duyurulmasının ardından Almanya’da çıkan ciddi söylentilerde Red Bull’un Aston Martin önderliğinde kendi Formula 1 motorunu yapmaya hazırlandığı iddia edildi.

Bugünkü tanıtımda konuşan Christian Horner “Ne yazık ki Aston’un F1’de kullanabileceğimiz motorları yok. V12 hoş olurdu…”

“Bizim motor tartışmalarımız bu konudan bağımsız ancak açıkçası bir uyum içerisinde işleyen bir şeyler bulacağız.” dedi.

Geçen sene Red Bull, Aston Martin ismiyle Mercedes motoru kullanmanın peşine düşmüştü. Daimler, Aston’da % 5 hissesi bulunuyordu.

Aston’la olan birliktelikleri için Horner “Bu sadece başlangıç. Her şey mümkün.”

“Aston’un tekrar F1’e dönmesi harika. Onları Red Bull’la geri döndürmekten gurur duyuyoruz.”

“Tüm bunlarla aramızdaki ilişki önemli ve zamanından beri Aston Martin CEO’su Andy Palmer ve Pazarlama, İletişim Başkanı Simon Sproule ile harika ilişkilere sahibiz.”

“Birlikte olma fırsatı doğdu ve tekrar birlikte çalışma fırsatı olunca buna atladık.” dedi.

Adrian Newey, geçen sene F1 takımındaki tam zamanlı görevinden ayrılmış ve daha çok danışmanlık görevi yürütmeye başlamıştı.

Aston Martin ile yapılan süper otomobil üretimi anlaşması kapsamında Newey, Project AM RB 001 isimli projede yer alacak.

 

 

 

 


Yorumlar

“Red Bull: “Aston Martin Anlaşmamız Motor Planı İçermiyor”” için 2 yanıt

  1. lan boşa heyecan yaptırdınız beee

  2. ferrari – alfa romeo ilişkisi gibi herhalde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir