Avustralya GP Öncesi Motor Gelişim Hakları Açıklandı!

yazar:

kategori:

FIA, Avustralya GP öncesinde kullanılan ve kalan motor gelişim haklarını açıkladı.

FIA, Ferrari, Mercedes, Renault ve Honda’ya 1.6 litrelik V6 turbo hibrid motorları geliştirebilmesi için 32 gelişim hakkı verdi.

Bugün açıklanan haklara göre Ferrari kış boyunca 23 gelişim hakkını kullandı ve elinde sadece 9 hak kaldı.

Mercedes kış boyunca 19 gelişim hakkı kullanırken, Honda 18 hak kullandı. Renault ise sadece 7 hak kullandı.

Renault bu 7 gelişim hakkıyla 0.5 saniyelik bir gelişim kaydettiğini söylüyordu.

Böylelikle Ferrari’nin 9, Mercedes’in 13, Honda’nın 14 ve Renault’un 25 gelişim hakkı kalmış oldu.

AVUSTRALYA GP ÖNCESİ KALAN HAKLAR

Ferrari 23 Kullanıldı (9 Kaldı)
Honda 18 Kullanıldı (14 Kaldı)
Mercedes 19 Kullanıldı (13 Kaldı)
Renault 7 Kullanıldı (25 Kaldı)


Yorumlar

“Avustralya GP Öncesi Motor Gelişim Hakları Açıklandı!” için 10 yanıt

  1. Reno patlama yapabilir

  2. Gelişim hakkının hemen hemen hepsini kullanmış diyebiliriz Ferrari umarım bu kullanılan tokenlerle fark iyice kapanmıştır yoksa sezon içerisinde mevcut gelişimle şampiyonluk yolunda pek Ferrari’ye yardımcı olmaz bu durum… Mercedes ise iyi bir temelin üzerine yine iyi bir gelişim sağlamıştır özellikle’de verimlilik olarak.

    Honda’da baya bir gelişim hakkını kullanmış umarım istediği çıkışı yakalar.

    Gelelim Renault’a 7 gelişim hakkı kullanılmış şimdiye kadar burada aklıma takılan bir şey var geçen sezonunun sonunda kullanılmayan gelişim hakları kış aylarında kullanıldı mı ? Renault tur başına 0.5 saniyeyi 7 gelişim hakkından mı elde etti buda 50 bg’lik bir gelişim demek durum böyleyse çok iyi… Kanada yarışına 35-40 bg lik bir gelişimle geleceği söyleniyordu Renault’un hatta Marko’nun bu gelişimle ön gurubu yakalayacaklarını umduğunu dile getirmişti. Umarım Renault adına motor alanında 2015 sezonunda ki gibi hayal kırıklığı olmaz…

    1. 2015 gibi olmaz. Renault 2016 da motorda çok büyük ilerleme yapacak. Hatta Avusturalya da 50 bg den daha fazla güç bulmuş olabilir. 2015 totem hakında Redbulun motor kapağı uyum sağlamamıştı.

  3. Sezon içi ne büyük gelişim muhtemelen Renault’ta olacak
    7 token’la +50bg kazandılarsa kalanlarlada rahatlıkla bir o kadar kazanç sağlayabilirler

  4. FA 14Sulonso avatarı

    Renault hiç kullanmamış neredeyse. Sezon içinde büyük bir gelişim potansiyeli olacak onlarda. Honda’nın da sorunlu ERS sistemine rağmen 18 token kullanmış olması da ilginç.

    1. Şafak Soysal avatarı
      Şafak Soysal

      Tam her şey eşitlenecek gibiyken yine kural değiştiriyorlar 😀 gerçi aerodinamik ve mekanik yol tutuşa yönelik ama kurallar yine de insan işkilleniyor.

      1. Bu yıl sezonun ilerleyen yarışlarında Red bull galibiyete oynayabilir. Şasi olarak zaten en iyisi deniyor. Bizim honda da umarım çok geride değildir.

        1. Renault Red Bull’a 2015 motoru verecek ve hiçbir gelişimi onlara yansıtmayacak. Muhtemelen Red Bull bu sene sürünecek ve Matechitz iyice zıvanadan çıkıp takımları Formula-1’den çekmek durumunda kalacak. Düşünsenize bir sürü para döküp şampiyon olabilecek en iyi araçlardan birini yapıyorsunuz ama motorunuz Gp2 motoru! El birliğiyle Red Bull’u dolayısıyla Toro Rosso’yu da yok edecekler ve grid abuk subuk, pilotlarından para dilenen takımlara kalacak. Yazık, gerçekten çok yazık. Ferrari ve Mercedes’i kınıyor ve “korkaksınız” diyorum..

          1. Ferrari ve Mercedes motoruyla bir tehdit oluştururlar ama şampiyon olmaları yine zor olur. Kimse fabrika takımı varken diğer takımı şampiyon yapmaz. Red Bull spora yeni bir üreticiyi çekmezse durumları vahim olacak.

  5. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Önceki farka yönelik incelersek bu gelişimleri bu sene Ferrari-Mercedes motorları çok yakın ayarda olacak gibi görünüyor.

    Bu heyecanlı bekleyişin cevabı biz ne dersek diyelim Pazar günü bizi bekliyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir