Newey’in Aston Martin’i F1 Araçlarından Daha Hızlı Olacak

yazar:

kategori:

Aston Martin Adrian Newey’in tasarlayacağı hiper otomobilin Silverstone’da mevcut F1 araçlarından daha hızlı olabilmesini istiyor.

İngiliz spor otomobil üreticisi Perşembe günü Red Bull ile teknoloji birlikteliğini açıkladı ve bu birlikteliğin dünyanın en hızlı yol otomobilini doğurmasını umuyor.

İlk plan sadece 99 adet üretilecek ve 1 milyon Amerikan dolarından daha pahalı olacak bir otomobil geliştirmek.

Aston Martin’in CEO’su Andy Palmer için hedef açık: aracın özel versiyonu F1 araçlarından daha hızlı olmalı.

AM-RB 001 kodlu aracın hızı sorulduğunda Palmer: “Eğer bunu ortaya çıkarırsanız, birileri her zaman sizi yenmek isteyecektir, önemli olan da bu.”

“Bugün buradaysak, bu aracın Silverstone’da veya diğer herhangi bir F1 pistinde F1 araçlarından daha hızlı olmasını istediğimizdendir.”

“Bazı diğer araçların düzlüklerde bundan daha hızlı gidebildiğini biliyorum. Biz drag araçları üretmiyoruz, kullanabileceğiniz araçlar yapıyoruz. Bu yüzden bunu istiyoruz.”

Newey’in zemin etkisi

Aston Martin aracında kullanacağı motora henüz karar vermemiş olsa da aracın performansının ciddi oranda zemin etkisi kullanan aerodinami ile artırılacağı açıklandı.

Newey: “Üniversitedeki son yıl projem yol araçlarında zemin etkisi kullanmaktı. Bu proje hakkında ilk düşünmeye başladığımda 1980’lerde hazırladığım projeyi aklıma getirdim.”

Newey bu yol aracı tasarım fırsatının Formula 1’de son yıllarda kısıtlanan tasarım özgürlüğünü kullanabilmesine izin vereceğini söyledi.

“Bu çok, çok daha açık. Yaratıcılık için daha fazla alan var.”

“Artık kural kitabı neredeyse sizin için bir F1 aracı tasarlıyor. Araçların görünüş açısından bu kadar yakın olması bunun açık sonucu.”

“Yol araçlarında çok daha fazla özgürlük var ve düşündüğüm şey ortada olanlardan biraz daha farklı olacaktır.”

F1’den alınan dersler

Red Bull takım patronu Christian Horner bu hiper otomobil tasarımının F1’in patronlarına performans olarak nelerin mümkün olacağını kanıtlayacağına inanıyor.

“Bence bu kısıtlanmamış aerodinami ile neyin mümkün olduğunu gösterecektir. Bence F1 tur zamanlarını artırmak için bu yoldan gitmeli.”

“2017 için bir adım uzaktayız ve kişisel olarak daha ileriye gitmek isteriz, ancak görünüşe göre bu ses sadece bizden çıkıyor.”

“Ancak F1 en aşırısı olmalı. Kısıtlanmamış aerodinamikleri düşündüğünüzde bu araç ciddi derecede hızlı olacaktır. İlk izlenimlerimize göre bu tasarım daha önce üretilmiş tüm araçlardan daha fazla yere basma üretecektir.”


Yorumlar

“Newey’in Aston Martin’i F1 Araçlarından Daha Hızlı Olacak” için 4 yanıt

  1. Emre Özhan avatarı

    yapılmayacak şey değil motor,lastık,şasi,kanat,gövde gibi hiçbir sınır yok.Takar oluklu lastikleri v10+turbo+ers+drs……fark atar

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Adrian Newey istediği gibi bir araç tasarlarsa heralde F1’den 30-40 sn daha hızlı olur heralde.

    1. olmasına olur da o zaman o aracı sürmesi için de bir robot bulmaları gerekir. İnsanla bunu başaramazlar

  3. aston martin, red bull’un kaşı gözü veya kendisi adına yapacağı reklamı için değil sadece bir kişinin zekasından yararlanmak için red bull ile birleşmek zorunda kalmış gibi gözüküyor. o kişi ;

    adrian newey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir