"Herkesin Denizde Olduğu 14:00'da Yarışmak Zorunda mıyız?"

yazar:

kategori:

Autocar ile röportajında Montezemolo, Formula 1’in yeni takımlarına eleştirisini devam ettirdi ve onların “şaka gibi” olduklarını söyledi.

Montezemolo “Rekabetçi takımlara ihtiyaç var. F1, futbol gibidir. Kahramanlara ve büyük takımlara ihtiyacı vardır. Her şeyi eşitleyemezsiniz. Çok fazla küçük takıma ihtiyaç duymamalıyız çünkü bu çok fazla şeyden vazgeçemeye neden oluyor.” dedi.

Montezemolo, 3 araçla yarışma fikrini yineledi ve yarış saatleri konusunda da ilginç bir teklifte bulundu.

Montezemolo “Tüm herkesin denizde oluğu saat 2’de yarışmalı mıyız? Bir toplanmada 2 yarış yapabilir miyiz? F1 yarışları bu kadar uzun olmak zorunda mı? F1 dayanıklılık yarışı değil. Daha kısa yarışlar olmalı.” dedi.

Di Montezemolo ayrıca, sezon içi testlere tekrar izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Montezemolo ayrıca, yeteri kadar üretici olması halinde LE Mans gibi dayanıklılık yarışlarına katılabileceklerini söyledi.

 

 


Yorumlar

  1. Bütün yarışlar gece olsa keşke. 3 araç yapmak için biraz geç oldu bence. 2008 in sonunda yapacaktınız.

    Bazı şeyleri düşünmeden söylüyor bence. Ferrari en dayanıklı araç olduğu senelerde hiç böyle demeçleri yoktu. Ben sana asıl şaka nedir söyliyim;

    2009 da aracın gelişimini bırakıp 2010 a öncelik veriyorsun ve 2010 da 3. lük için savaşıyorsun.

    Red Bull McLaren ve Mercedes le uğraşacağına kendi sınıfında olmayanlarla uğraşıyosun.

    Benim için bir mahsuru yok tabi ama Ferrari ismini lekeliyor bu adam artık.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Takımın için herşey yolunda gittiğinde ağzını bıçak açmazdı hayırdır dile gelmişsin yoksa bu yıl ki yıllık iznine yarış haftasımı denk geldi ….

  3. elif çivici avatarı

    Ne dediğini bilmiyorsun adam.

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    belli ki monti saat 14te çok fazla denize girmiş , bu açıklamalara bakılırsa güneş onu fena etkilemiş …

  5. yarışlar uzun mu? öeeh daha neler. sayın Monti beğenmiyorsa drag yarışlarına yönelsin.

  6. mert merter avatarı

    bencede yarislar neden saat 10 gibi olmuyor hem cok sicak olmaz hemde yarisdan sonra pazar gününe daha cok zaman ayrilir mesela takimin 1. olmus duble yapmis gitmisin marmaris-icmelere atmisin kendini denize Ferrari baskaini hakli bence.uzun yaris olayina gelince yakit ikmali yasak sa 10 tur daha az dönseler daha heyecanli olur diye düsünüyorum.

  7. Ne demek yarışlar kısa olmalı,o zaman her hafta yarış olsun.

  8. Saat 2 de denize girmeyin kardeşim güneş tam tepede o saatte çok yanarsınız 😀

  9. dilin kemiği yok malesef…

  10. Herkesin denizde oluğu saat 2'de yarışmalı mıyız?.. Bu cümlenin ucu açık. Yarış saatleri öğle sıcağına denk geldiği için bunu söylemiş olabilir. Milletin dışarda eğlenme saatini de kastediyor DA olabilir. İki yarışa gelince o da WTCC tarzı iki yarış heralde. Ters gridde olacak demektir. Eğer sezon sıkıcı geçerse bunu ciddi düşünebilirler. Kısa yarışın faydaları çok ama F1 e uyar mı tartışılır.
    3 araca gelince gayet mantıklı. Önceleri eleştiriyordum ama DTM de 2 takım var WTCC de 3 takım var. Durum böyle olunca zayıf takım ortadan kalkıyor her pilot kendini gösterme fırsatı yakalıyor. Ama şuanki takım sayısını göz önüne alırsak pek te mantıklı bir fikir değilmiş gibi geliyor. Ferrari, Mclaren, Mercedes, Renault, Redbull un 3 er araçlı yarışları zevkli olabilirdi ama kimse 3 tane HRT görmeye dayanamaz heralde 🙂

  11. Neyin peşinde bu adam ? 3. araç fikrini hala neden savunuyor Schumi'yi geri döndürebileceğine mi inanıyor ?

  12. 3. araç demek şu aşamada, geride kalan fazladan 1 ferrari demek… İstemiyoruz 3 araç felan. 2 araçla kahrolduğumuz yetiyor. Schumi de gitti kimin için istiyorsun artık fisichella için mi?

  13. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Tüm herkesin denizde oluğu saat 2'de yarışmalı mıyız? Bir toplanmada 2 yarış yapabilir miyiz? F1 yarışları bu kadar uzun olmak zorunda mı? F1 dayanıklılık yarışı değil. Daha kısa yarışlar olmalı."

    takımına canı sıkılıyo gelmiş burda herkese sitem ediyo herşeyden şikayetçi 🙂

  14. burak bocek avatarı

    Ya Allah aşkına takımı toparla durmadan etrafa çatıyorsun.İşinizi yapın adam gibi bu sorunlarla uğraşmazsınız yok yeni takımlar yok yarış saati 3. araç fantezisi…İcraat yapın kardeşim araca odaklanın.Ne asabi bir adammışsın ya memnun olamıyor hiçbir şeyden.100 yıldır aynı saatte f1 yeni mi aklına geldi hem sayın başkan.Lütfen boş işlerle uğraşmayın f10dan haber istiyoruz f10dan

  15. mert merter avatarı

    aslinda saat 14 olayinda cok hakli uzun yaris olmazsa yarisin zevki kalmaz yakit ikmali gelmedikce bu ön katanlar düzelmedikce motor devirleri serbest olmadikce YASAKLAR kalmadikca artik eskisi gibi yani 2000 yillardaki gibi olmaz .

  16. ilahi montezemolo 🙂 aslında haksız da sayılmaz 🙂 sırf yarış izlemek için bir çok kez güzelliklerden feragat etmiyor muyuz?

  17. Luca Di Montezemolo tek kelimeyle saçmalamış,yarışlar kim için yapılıyor seyirciler için herhalde yayıncı kuruluşlarda aptal değil seyirciler için en uygun saatin bu olduğunu düşünmüşlerdir,hafta sonu sabah elbette yarışamazlar herkes uykudayken akşam içinde heryerde ışıklandırma olduğunu düşünemeyiz ayrıca Avrupada akşam olsa yarışlar Asyada gece olacak ve birçok seyirci izleyemeyecek,duyanda bu adamlar hergün yarışıyor 3-4 ay pilotlarda seyircilerde hiç denize giremiyorlar sanır,sadece birgün millet formula1 aşkına denize girmese ne olur zaten 15 günde bir yarışlar var zaten formula1 i seviyorsa insan bir gün denize geç girer ne olacak,bu adam bu kafayla Ferrarinin başkanı,çok garip…

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    montezemolo'yu severim ancak başına güneş geçmiş sanırım,max mosley kaçmış içine

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir