Button, Ferrari'nin Sorunları Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Button “Bu oldukça tuhaf bir durum. Harika bir kış dönemi geçirdiler. Çok hızlı, istikrarlı ve dayanıklılardı ve onların ‘dokunulmaz’ olacaklarını düşünüyorduk.”

“İlk yarışta çok hızlıydılar. Ancak biz düzenli olarak geliştik ve şu anda daha hızlıyız ve Ferrari’den daha iyi iş çıkarıyoruz.”

“Ancak onlar da geri dönebilirler. Güçlü bir takımlar ve Fernando’yla Felipe deneyimli sürücüler. Onları asla hesaptan çıkaramazsınız. Onları asla unutmuyoruz.” dedi.

Türkiye’de yaşanan telsiz krizi hakkında konuşan Button “20. turdan itibaren son tura kadar yakıt tasarrufu yaptık çünkü yarış umduğumuzdan daha hızlı başladı. Red Bull’ları zorluyorduk bu nedenle yakıt tüketimi çok fazlaydı ve bu durum ayarları zorluyordu.”

“Eğer araçta 2.5 kg fazla yakıt varsa, bu tur başına 0.1 sn anlamına gelir ve bu yarış içerisinde 5 saniyeye denk geliyor. Bu bakımdan olması gereken yakıt yüküne mümkün olduğu kadar yakın olmaya çalışırsınız.”

“Türkiye’de yakıtın bitmesine yaklaşmıştık bu yüzden çok zorlamamızdan endişe duydular.” dedi.


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Button güzel konuşmuş,durumu özetlemiş.Bir takım kış testi ve sezon başında en azından 3-4yarış nerde şimdi nerde.Kendi ağızıyla dokunulmaz olacaklarını düşünüyorduk demiş.O kadar güçlü konumdan bu hale geldik ya helal olsun tebrikler Ferrari

  2. MagicAlonso avatarı

    mclaren in yarış hızı açısından türkiyede bu denli rekabetçi olması çok daha iyi anlaşılıyor .Yakıt konusunda risk alarak redbull ile başa baş mücadele verdiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir