Brawn: "Red Bull Yakalanabilir"

yazar:

kategori:

Autosprint’e konuşan Brawn’a, Red Bull’un hâlâ ulaşılabilecek durumda olup olmadığı soruldu

Brawn: “Yakalanacağını düşünüyorum”

“Tasarımlarında diğerlerine göre farklı bakış açıları var. Gelecek yarışlarda diğerlerinin de bunları üreteceklerini düşünüyorum. Mesela herkesin Red Bull’un egzoz sistemine dikkat ettiğini biliyorum”

“Henüz çalıştıramadıkları şey ise F-kanal. Bu da McLaren’i rekabetçi yapıyor. Uygun bir pistte RB6 ile aradaki farkı kapatmalarını sağlıyor.”

“Şampiyona tablosu için Red Bull hâlâ tamamıyla yakalanabilir durumda.

Red Bull’un geçen seneden bu yana önemli derecede geliştiğine inanan Brawn, RB6’nın bütün tip pistlerde güçlü göründüğünü söyledi.

Brawn: “Geçen senenin başında aerodinamik açıdan daha iyi bir aracımız vardı. Ardından onlar farkı kapattı ve hatta aerodinamik açıdan daha da iyi oldular. Ama mekanik açıdan biz iyi halimizi koruduk”

“Analizlerimizden biliyoruz ki Monako, Valensiya ve hatta çok hızlı olan ama virajları da bulunan Monza gibi pistlerde avantajımız vardı. Frenlemede ve geçişte daha iyiydik”

“Şimdi onlar gelişti, zayıf noktalarını anladılar ve bu sene iyi aerodinamik paketlerini koruyarak mekanik açıdan da güçlendiler. Bu zamanda onlara uygun olmayan bir pist kalmadı”


Yorumlar

  1. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    bunu domanicali deseydi inanmazdım ama bunu brawn diyo vede doğru diyo aerodinami kopyalayarak kapaılabilecek bir fark ama işte bunu hızlı bir şekilde halletmeleri lazım yoksa redbull şampiyonluğu garentileyecek

  2. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Brawn kendi f-duct ının hiçbir işe yaramadığını ne zaman farkedecek acaba.

  3. Yakalanmayacak araç olmadığına inanıyorum F1'de. Ancak bu yakalama süresi çok önemli işte. Tabi ki Red Bull'un eli de armut toplamıyor bunu da hesaba katmak lazım.

  4. Her takımın F-Duct sistemini kendi aracına uyarlamaya çalışması bunun performans açısından ne kadar önemli bir şey olduğunu ortaya koyuyor. Hatta öyleki Ferrari bu sistemi kendi aracına uyarlamak adına bir sürü zaman ve başka alanda gelişmekten feragat ettiği biliniyor. Mercedesin de bu konuda atacağı iyi bir adım onların zirveyi zorlamasını sağlayacaktır. Bunu Türkiye yarışında gördük. Mercedes motorlu iki aracın düzlüklerdeki kapışması açıkça ortaya koyuyor. Button o yarışta Schuminin hava koridoruna girmeye bile ihtiyaç duymadan atak yaptı. Bu da F-Duct sisteminin düzlüklerdeki avantajını gösteriyor.

    Kanada gibi düzlüğü uzun olan bir pistte Mercedes buna bir çözüm bulamazsa işi pek kolay olmayacak. Eğer tam tersi olursa belki de Mclarene rakip bile olabilir, kim bilir.

  5. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    brawn amca ozman yakalayın ya :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir