Mercedes Motor Tedariği Konusunda Temkinli

yazar:

kategori:

Mercedes Brawn GP’nin alımıyla beraber kendi takımın yanı sıra McLaren ve Force Indıa gibi takımlara da motor sağlamakta.

Renault güç ünitelerini kullanan Red Bull takımı da bu sene için Mercedes ile bir anlaşma yapma niyetindeydi, motor performanslarının denkliğinin bu sezondan sonra Renault’la devam etme kararlarınsa  önemli bir faktör oluşturacağını kabul etti.

Buna rağmen Brawn Mercedes’in yapabildiği kadar takıma motor tedarik edeceğine inanıyor, ve bir başka takımı daha bu listeye eklemenin hata olacağını düşünüyor.

Brawn Autosprint dergisine “Bence, Mercedes’deki yöneticiler olarak bir başka takımı daha listemize eklemeden önce derinlemesine düşünmeliyiz.” dedi.

“Şu an elimizdekileri düşünürsek sınırdayız. Her zaman bir Cosworth’ün, motorlarını satabileceğine emin olmalıyız, bu bir otomobil üreticisinin görevi değil.”

“Tüm motorları FIA’nın gözetiminde değiştirmemiz iyi olur.”

“Fakat gücü ölçmek sorunun sadece bir parçası. Daha soğutma, sürüç yeteneği, yakıt tüketimi var.Renault mühendisleri patronu V8’lerinin en güçlü olmayabileceğini fakat diğer bir çok açıdan en iyisi olduğunu söyledi..”

 

 

 


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ya herkes kendi motor tedarikçisini bulsun ya da motor üreticileri en fazla 2 takıma motor verebilsin (motor üreticilerinin kendi takımları varsa kendileri dışında tek takım) bu düşüncem F1 in diğer bileşenleri içinde aynı, misal lastik ya herkes kendi tedarikçisini bulsun ya da bir tedarikçi en fazla 2 takıma lastik sağlasın ve böylece rekabeti görelim hem lastiklerde hem de motor üreticilerinde ki adı da motorsporu değil mi F1 in üstelik zirvesi yani (artık zırvası olmaya aday amma neyse) ….

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    bu bir motor sporu ama adamlar motorları eşitlemekten bahsediyor.

    oldu olacak araçları da eşitleyelim.

    24+ adet lewis kopyalayalım. her takıma dağıtalım.

    seyircileride eşitlenmiş bioroid lerden oluşturalım.

    daha.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir