Üreticiler Ecclestone’un Yorumlarına Karşı Çıktılar

yazar:

kategori:

Formula 1 motor üreticileri, Bernie Ecclestone’un kendileri hakkında yaptığı kartel kurarak yönetimi etkileme iddialarını kabul etmediler.

Ecclestone geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamasında motor üreticilerini birlikte hareket ederek kuralları etkilemekle suçlamıştı.

Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabene “Bu kartel konuşmaları tamamen saçmalık. Saçmalık. Herkes kendi işini yapıyor ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.”

“Burada büyük tarihleri olan firmalardan bahsediyoruz.  Bu şekilde kendi ünlerini lekelemezler. Bu konuda tek bir kelimeyi dahi hak etmiyorlar.”

“Bunun tuhaf olduğunu söylemeliyim çünkü bu dünyada söyledikleriniz konusunda dikkatli olmalısınız. Ben Toto ya da Cyril ile yemeğe gidiyorsam kartel yapmış mı oluyorum? Sadece bir akşam yemeği!”

“Rugbyden bir şeyler öğrenmeliyiz. Sahadayken çok sert oynarsınız, yumruk atarsınız ya da gerekeni yaparsınız. Ancak ardından birlikte yemeğe gidersiniz ve kimse kartelden falan konuşmaz. Bu tamamen saçmalık.” dedi.

Toto Wolff “Buralarda bir kartel olduğunu düşünmüyorum. Sporun da kartel şeklinde yönetildiğini…”

“Bernie her zaman tartışma çıkarma konusunda iyidir. Kartel şeklinde yönetiliyor olsaydık burada olmazdık. Bazılarımız çok uluslu şirketleriz ve uyumluluğu çok ciddiye alıyoruz. Bu baş ağrısına sebep oluyor, başka bir şey değil.” dedi.

Renault’dan Cyril Abiteboul “Hepimiz rekabetçi bir ortamda olduğumuz için kartel ifadesine katılmıyorum.”

“Günün sonunda Ferrari Mercedes’i yenmek istiyor ve umarım bir gün Renault da onlara karşı kazanmak isteyecek.”

“Bu yüzden bu tür birlikler uzun soluklu olmaz. Bu yüzden size katılmayacağım.”

“Bunun yanında günümüz kurallarına uygun teknolojide ürün ortaya çıkarabilecek finansmana sahip bir kaç üretici olduğunu kabul etmeniz lazım.” dedi.

Red Bull’dan Christian Horner ise Ecclestone’u savundu. Horner “Bernie’nin hayal kırıklığını anlayabilirsiniz. Onun yorumları, değişiklik yapamaması üzerine hayal kırıklığı sonucu geldi.”

“Şu anda üreticilerin çok fazla güce sahip olduğu bir dinamik var. Teknik kurallar ve mevcut motorlarla bunu sağladılar.”

“Bernie, organizatör olarak değişiklik yapma gücüne sahip olmadığı için hayal kırıklığı yaşıyor.”

“Bizim durumumuz üretici takımlardan farklı. Bağımsız takım olarak motor tedariği konusunda diğer üreticilere bağlıyız ve tabi ki motor fiyatı, motor formatı ve performans farkları konusunda büyük tartışma var.”

“Bu yüzden çözülmesi gereken bazı sorunlar var. Umarım yakın gelecekte bir sonuca varılır.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir