Whiting, Kritik Toplantılara Katılmayan Hamilton’u Eleştirdi

yazar:

kategori:

Charlie Whiting, Formula 1’in geleceği açısından kritik olan toplantılara katılmayan dünya şampiyonu Lewis Hamilton’u eleştirdi.

Son 2 senenin şampiyonu Hamilton, Yeni Zelanda’da motosiklet sürerken çektiği selfie ve video nedeniyle sıkıntılı bir başlangıç yaptı.

Sir Jackie Stewart, böyle olumsuz bir davranış gösteren Hamilton’un özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Stewart “Ne yazık ki özür dilemesi gerekir. Örnek olarak yaşamanız gerekir.” dedi.

Stewart dışında Mercedes’in sponsorlarının da Hamilton’un kıyafetlerini ve katıldığı defileleri eleştirdiği ortaya çıkmıştı.

Son olarak ise Whiting “Pilotlara nasıl daha fazla söz hakkı verebiliriz bilmiyorum. Sportif ve teknik toplantılarımız oluyor ve tüm pilotlar bunlara davet ediliyorlar.”

“Barcelona’da bir toplantı gerçekleştirdik. Lewis davet edildi ancak gelmedi. Ne kadar fırsatlara sahip olduklarını belirtmek istiyorum. Kendiniz sonuç çıkarabilirsiniz.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Whiting, Kritik Toplantılara Katılmayan Hamilton’u Eleştirdi” için 14 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Gidip konuşsalar ne olacak ? Sporu takımlar yönetmiyor mu ? İzleyici yada pilotun ne önemi var. Yapılan brifinglere bakalım alınan kararlara bakalım. Hunt filmi gibi çoğunluk o saçma havada yarış istiyor Lauda karşı çıkıyor ve sonunda nerdeyse canından oluyor.

    Ayrıca şu sıralama formatı hakkında nerdeyse tüm pilotlar hemfikirken halen daha bu kararı almak neden ? Üstelik İspanyaya kadar ertelendi dedikleri halde. Yani adamın ne dediğinin değeri yokken gitse ne olacak. Ne de olsa en iyi araçta ve her türlü favori. Biraz da bundan gitmiyor bence

  2. Aynı senna tıpkısı

  3. Adam halo ya karşıyım istemiyorum diyor siz 2017’de halo gelecek diyorsunuz. Sözleri dinlenmeyen bir yere neden gitsin.

    1. Gel konuşalım demişler, söz hakkı vermişler, toplantıya çağırmışlar gitmemiş. Bir şeyde söz hakkın olmasını istiyorsan gidip yetkililerle konuşacaksın, muhabirlerle değil.

      1. Bugüne kadar pilotların kurallarda söz hakkı oldumu ? Hayır.Toplantıya katılan bazı pilotlar halo ya karşı görüşlerini illa dile getirmişlerdir.Peki durum değiştimi ? Hayır. Yani yine bildiklerini okuyolar.

        1. dile getirdiler, en azından açıklamalara göre Hulkenberg ve Hamilton harici direk karşı çıkan yok. Diğerleri olumlu bakıyor demek ki.

        2. Akıl ve Mantık avatarı
          Akıl ve Mantık

          Savunacağım diye amma kastın, yahu adam bu iş ile ilgilenmiyor mu, at yarışına mı çıkıyor da buradaki toplantıya gelmiyor ve sizde bunu savunuyorsunuz enteresan cidden. Yaptığı işe saygısı olmayan birisi, burada alınacak kural kabul edilebilir veya karşı çıkılabilir bir kural olabilir ama baştan yok efendim ben gelmem etmem nedir, muhabirlerle belirlenmiyor bu kurallar, yetkililerle belirleniyor.

        3. Süs olsun diye mi pilotlar toplantılara çağırılıyor, görüşleri alınıyor zannediyorsun? Elbette ki göz önünde bulunduruluyor. Hamilton’un umrunda değil ki bu konuda bir çaba sarf etmiyor. Bunun altında başka bir şey yok.

  4. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Ulan pilotlarin hangi isteğini yapacaksiniz da adam gelsin toplantiya hep hikaye hep hikaye okuyorsunuz

  5. Altındaki diğerlerinden hızlı araçla büyük pilot olunmaz.
    İki yarış kaybedince kalmaz bu ukalalıkları.
    Bu tavrınla mercedesede zarar veriyorsun.
    Nasıl zirveye çıkardılarsa öylede indirirler adamı..

    1. SchumacherAlonso avatarı
      SchumacherAlonso

      Hızlı araçlarla şampiyonluklar kazanan vettel değil demi biraz objektif olun lütfen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir