Alonso, Formula 1’den Ayrılıyor Mu?

yazar:

kategori:

Padoktaki söylentilere göre Fernando Alonso sezon bitmeden Formula 1’den ayrılacak.

Avustralya’daki iddialara göre İspanyol pilot, orta bölümde mücadele etmeleri nedeniyle sezon bitmeden McLaren Honda ile olan sözleşmesini feshedecek ve Formula 1’i tamamen bırakacak.

Telegraph muhabiri Daniel Johnson “Fernando ayrılacak” dedi.

The Times’dan Kevin Eason ise “Sezon sonuna doğru Fernando’yu göremeyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Bu iddialar McLaren Yarış Direktörü Eric Boullier’e soruldu ve İngiliz patron “Yarış kazanabileceğimize inandığımız için Fernando’yu getirdik. Fernando benim sorumluluğumda. O her zaman ne yaptığımızı biliyor ve ilerleme kaydettiğimizi görüyor”

“Onu herhangi birşeye ikna etmek zorunda değiliz. Eğer yarışmak istemiyorsanız yarışmazsınız”

“Bu uzun bir yol ve projeye inanıyoruz. Potansiyeli görmek için en iyi yol şimdiye kadar yapmış olduğumuz ilerlemeyi analiz etmek”

“O bu projeye inanıyorken başka bir yere gitmez” dedi.

Boullier, 2015’i korkunç bir sezon olarak yorumladı.

Boullier “McLaren tarihinin en kötü sezonuydu. Ama her zaman bardağın yarısını dolu yarısını boş görürsünüz”

“Bazı yönler olumsuzdu. Ama diğer taraftan bazı şeyleri inceledik ve değiştirmeye karar verdik”

“Bu sayede yeni sponsorlar kazandık. Honda yeniden Formula 1’e odaklandı. Geçen yıl herkes için uyandırma çağrısı oldu” dedi.


Yorumlar

“Alonso, Formula 1’den Ayrılıyor Mu?” için 27 yanıt

  1. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Boş haberler bunlar. Alonso geçtiğimiz haftalarda defalarca açıkladı. Alonso’nun ağzından duymadan insanın bu gibi yalan dolan haberler inanması bence saflık olur.

  2. Adrian Newey gittii Mclaren’in pili bittii…

  3. FA 14Sulonso avatarı

    Medya da iyice sapıttı. Tamamen birakacakmis da bilmem neymis de.

    2 yil icin 70 milyondan fazla para kazanacak. Istedigi para degil sampiyonluk ama hic kimse bu parayi birakip da ayrilmaz. Ayrilirsa da baska takima gecer.

  4. alo gider mclaren yukselise gecer. adam nerdeyse tum kariyeri boyunca yanlıs zamanda yanlıs yerde oldu

  5. alonso bir yere gitmez 2017 için mclaren yılı diye geçiyor.Her sene olduğu gibi oratlağı karıştırmak işleri işte.

  6. Yıllardır bu sporun içinde olan Alonso neyin ne olduğunu bizden iyi biliyordur.Bu projenin hemen yarış kazanması imkansız ve bunu bilerek geldi.Eğer Alonso bırakacak olsaydı geçen sene bırakırdı.Bir şampiyonluk daha yaşamak istiyor ve bunun için çok bekledi.

  7. 2017 sezonunu görmeden gideceğini sanmıyorum ayrıca bu sezon orta grupla mücadele edeceği için çok iyi yarışlar çıkaracağını düşünüyorum

  8. Hayat böyle tercihler ve nihayetinde kısmet.Hamilton ın tercihlerinin kendisine ne kadar olumlu anlamda geri dönüsümü olduysa.Alonso nun tercihleride bir o kadar kötü netice verdi.Böyle bir pilotun sampiyona serüveni bu olmamalıydı yazık.Mercedes in rakiplerinin Mercedesi bu senede yakalama imkanı yok kanımca.En azından f1 in izlenebilirliğine ve rekabet duygusuna katkıda bulunması amacıyla keşke Alonso yu Hamiltonın takım arkası olarak Mercedes te görebilseydik.

  9. Şu adamı oldum olası sevmedim ama F1’i bırakıp başka bir klasmana geçerse yeni bir akımın öncüsü olabilir ve bu da F1’i daha da berbat hale getirebilir. Bu sporu Alonso gibi önemli bir şahsiyet bile sıkılıp bırakırsa gerçekten bir sorun var demektir. Gerçi kariyer yönetimi açısından en cenabet pilottur kendisi, Mclaren Alonso’dan sonra coşarsa da şaşırmam. 🙂

  10. Alonso sene sonuna ayrılır, McLaren seneye şampiyonluk mücadelesi verir. Yazın bir kenara 🙂

    1. Abi sen sitenin sahibisin bari sen yapma 😀 asssdads

      1. site sahipliğiyle ne alakası var ki? Bu bizzat burada daha önce yazan bir kaç Alonsocu arkadaşın lafı ve olmaması için bir neden yok 🙂 Seneye kurallar da değişiyor, bu durumun olması normal şartlarda olmasından daha mümkün.

        1. O degilde troll yazan mesajlar neden soliniyor ki 😮

        2. Ağzından bal damliyor abdullah kardeşim. Bu arada troll derken benimde bi kaç mesajim silindi ama troll falan değilim :)) birde kullanıcı resmim cikmiyor bi bilginiz varmidir

    2. en mantıklı senaryo bu 😀 +1

    3. Lewis ile anlaşırlarsa, ertesi sene kesin şampiyonlar. giriş yaptı ikinci sene şampiyon, Mercedes’e geçti ikinci sene yine şampiyon 🙂

  11. “Bu uzun bir yol ve projeye inanıyoruz…”

    Adam kaç yaşına geldi, yıllarca bekleyemez. Bir türlü anlamadınız şunu…

    1. aslında en başından beri bu projeye uzun vadeli deniyordu. Bu durumu Alonso anlayamadı bence.

      1. iyide alonso ben gidiyorum dememişki.orada bir kaç muhabirin bana göre uydurduğu bir dedikodu.ki daha testlerde bu araçları 50 yaşına kaar sürebilirm diye açıklaması vardı.

        1. ben “gidiyorum dedi” mi demişim peki? Söylenti üzerinden yorum yapıyoruz. Hepsi bu.

  12. boullier biraz kaçamak cevaplar vermiş.

    iki senaryo var;

    1. senaryo ;
    telegraph ve the time muhabirleri boş atıyor olabilirler çünkü şu an mclaren’in bulunduğu durum fernando’nun beklediğini belirttiği durumdan farklı değil. fernando’nun hayalkırıklığına uğrayacağı birşey yok.

    2. senaryo ;
    alonso’nun verdiği demeçler gerçek düşüncelerini ve ümitlerini yansıtmıyordu ve q3’e kalmayı ümit ediyordu ama kalamadı ve hayalkırıklığına uğradı. şimdi de ayrılmak istiyor.

  13. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Honda motorlu mclarene geçmeden bıraksa daha iyiydi çünkü mercedes motorlu halde bile yavaş olan mclarenin sampiyonluk şansının olmadığını tahmin etmek zor degildi.

  14. bu neymiş arkadaş her çıkan şu iddiayı atıyor zorla bıraktıracaklar en sonunda..prim vermeyin şu adamlara 😀

  15. Bence Raikkonen, Button filan da Alonso’ya katılsın komple WEC’e geçsinler. Bu F1’i izlemekten iyidir.

    1. Yorum efsane olmus +1

  16. İnşaalah doğrudur haberler.Alonso ilk domino taşı olsun sonra sırasıyla büyük markalarla devam etsin bu ve bu lanet olası kurallarla bezenmiş organizasyon sona ersin.

  17. 2017 de görmek istiyordu biryere gitmez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir