McLaren Pilotları McLaren’in Performansıyla Cesaretlendi

yazar:

kategori:

McLaren pilotları Fernando Alonso ve Jenson Button, sezonun ilk sıralama seansında 12 ve 13. olmalarının ardından memnun olduklarını söylediler.

Geçen sene genelde sıralamaların ilk bölümünü geçmeye çalışan McLaren sürücüler, bugünkü sıralamalarda Renault pilotlarını rahat bir şekilde geçerek 12 ve 13. sıralarda kendilerine yer buldular.

Alonso “Araçta süper mutluyum çünkü testlerden sonra beklediğimiz göre daha rekabetçiyiz ve en iyi haber bu.”

“Sürekli olarak ilk 10’daydık ve Mercedes’ten 1.2 sn yavaştık. Bu kocaman bir sürpriz oldu.”

“3. seansa geçme umudum yoktu. Oradakiler çok özel grup. Sadece 8 araç var ve o grupta olmak için biraz daha çalışmamız lazım.”

“Yeni lastikleri taktığımızda 10.yduk ve Ricciardo ile hayal etmediğimiz diğer insanların önündeydik. Bu yüzden çok mutluyum. Bir set daha yeni lastiğimiz olsaydı 3. seansa da çok yakın olurduk.” dedi.

Button “12 ve 13.lük buraya gelirken beklediğimizden biraz daha iyi bir sonuç. Bu yüzden kötü bir başlangıç değil. Geçen seneden daha iyi.”

“Dürüst olmak gerekirse yarış performansımız muhtemelen sıralamalara göre daha iyi.”

“Geçen seneye göre değişiklik oldu. Artık herkesinkine daha yakın ekstra güç üretebiliyoruz… Neredeyse herkesle aynı.”

 

 

“Bu bize yarışta çok yardımcı olacak, özellikle de uzun pistlerde. Belki burada değil ancak Bahreyn’de yardımcı olacak.”

“Puan kazanmak mümkün. Burası ilk yarış ve bir çok şeyde sorun olabilir. Herkes sorunsuz bir hafta sonu geçiremiyor.” dedi.

 


Yorumlar

“McLaren Pilotları McLaren’in Performansıyla Cesaretlendi” için 16 yanıt

  1. Geçen seni beni dövdünüz McLaren’ciler. Honda dedim. Honda bu dedim, boru mu dedim. Ama yok. Adamlar 2 sene içinde demirbaşı olacaklar gridin. Renault da öyle. Motor yapmayı sizden öğrenecek değiliz, demediler diye adamları ezdiniz. 🙂

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Arkadaşlar Jenson Button en hızlı turunda start finish düzlüğünde 11100-11200 rpm civarı 322 km/h gördü Alonso’da 321..Hamilton pole turunda 328’i gördü 11600 rpm civarı yani Mclaren farkı kapatmış baya ama asıl performansı Çin’deki düzlükte veya bahreyn düzlüklerinde görecez..Mclaren geliyor yavaş yavaş

    1. Sadece düzlük hızı 1.5 saniye fark yapmaz ya. Demek ki virajlarda da Mercedes kadar iyi değiliz ama genel olarak ortalamanın üzerinde bir aracımız var. Gelişme potansiyeli çok fazla. McLaren’in sürekli güncellemeler hazırlaması lazım. Sene sonuna kadar farkı 1 saniye altına indirmeliyiz.

  3. FA 14Sulonso avatarı

    Ve daha kullanilmayan 14 gelisim hakki var. 🙂 gercekten cok umit verici aciklamalar. Neredeyse herkesle ayni guc uretebiliyoruz demesi de cok iyi Button’in.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      live timingden kontrol edeceğim start finish düzlüğünde ve 2.düzlükte kim neler yapmış yazarım birazdan devir vites hız

  4. Q3 e kalırlardı bir tur daha atsalardı. Neden atmadılar anlamadım. Bi ara Aloyu Hamilton’un altında ikinci görünce heyecanlandım.

  5. mclarenin mücadele için en az yarım saniyeye daha ihitiyacı var buda ispanyaya kadar mümkün

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    işte bunlar duymak istediklerim Mercedes’i tutuyorum ama yarın gözüm Mclaren’de olacak gerçekten kötü günler geride kaldı diyebiliriz artık sezon sonuna doğru Mclaren baya bir gelişim gösterecek bundan eminim.

  7. Dayanıklılığı birkaç ondalığa tercih etmekte fayda var.

  8. Geçen yıl sıralama turuna göre -5.297 saniye gelişim göstermiş araç.McLaren ve Honda için dipten yukarıya doğru sıçrama evresine girmiş bulunmaktayız sezon içi gelişimimiz her zaman iyiydi muhtemelen İspanya Gp’si gibi Q3’e kalırız.

    Zor günler artık geride kaldı sezon içinde her geçen gün üzerine koymamız 2017 için şampiyonluk savaşı şansımızı arttıracaktır.

  9. takımın yeri buralar asla olmamalı. geçen seneye bakarsak ciddi bir gelişim var. fakat öndekiler çok uzakta olduğundan biraz anlamsız kalıyor. anlam kazanması için durmadan gelişmemiz lazım. ben inanıyorum, başaracaklar.

  10. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bence de fena başlamadık. Ben de farkın daha büyük olmasını bekliyordum ama daha yakınız gibi. Yarın puan mümkün. Araç yarışta daha iyi oluyordu geçen yıl. Bu sene de bu durum devam ediyor anlaşılan. Keyifli bir yarış bekliyorum yarın.

  11. Force India ve Red Bull ile mücadele ediyoruz tek turda. 0.2-0.3 saniye daha gelişebilirsek podyuma çok yakın oluruz. Ron Amca bugün mutlu görünüyordu.

    1. Yok ya kabul edelim williams redbull force india ve toro rossonun arkasindayiz 0.3 0.4 saniye fark var bence.

      1. Alonso ve Button sıralamada son turlarını atmadı. Pitte bitirdiler. Force India ile benzer turlar attığımızı düşünyorum. Williams, Toro Rosso ve Red Bull’un gerisinde olabiliriz. Ama onlar yakın gözüküyor.

        1. geliyoruz gümbür gümbür alonso birazda yarış hırsı ve becerisiyle arabayı biraz daha yürütür. Mercedesi bi takım er yada geç geçecilecekse bu mclarenden başkası olamayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir