Valentino Rossi, İki Yıl Daha Yamaha ve MotoGP’de!

yazar:

kategori:

Yedi kez MotoGP dünya şampyionu Valentino Rossi, Yamaha ile iki yıllık yeni sözleşme imzaladı.

2013 yılında Yamaha’ya dönen 37 yaşındaki Rossi, 2018 yılının sonuna kadar Yamaha ile yarışmaya devam edecek.

Rossi daha önce yaptığı açıklamalarda Yamaha ile yola devam etme niyetini belirtmişti.

Geçen yıl şampiyonluğu son yarışta kaçıran Rossi “Yamaha ile sözleşmemi uzattım ve önümüzdeki iki yıl boyunca onlarla MotoGP’de yarışmaya devam edecek olmaktan dolayı çok mutluyum”

“Her zaman rekabetçi olmaya devam ettiğim sürece yarışmaya devam edeceğimi söyledim. Bu karardan dolayı çok mutluyum” dedi.


Yorumlar

“Valentino Rossi, İki Yıl Daha Yamaha ve MotoGP’de!” için 8 yanıt

  1. güzel haber;rossi son derece zeki bir pilot efsaneyi 2 sezon daha izlemek her ne olursa olsun rahatlatıcı

  2. Ne güzel bir haber ama 2018 de yetmez daha uzun olsa keşke:/

  3. Bu adamın Moto GP’de olması büyük şanstır. Moto GP’de bizde Raikkonen’e, Alonso’ya, Button’a yapılan emekli etme muamelesi yok. Adam bu sözleşmeyle 40 yaşında emekli olacak. Kıymet biliyorlar, spordan şutlama gibi bir çabaları yok. Keşke bizde de özellikle taraftar Raikkonen, Alonso, Button gibi pilotların kıymetini bilse ve F1’de kalmaları için çabalasa. Millet resmen Raikkonen hata yapsın da Ferrari’den şutlansın diye bekliyor. O şutlansa Schumacher dönecek spora sanki, Bottas’ı izleyeceksiniz mesela, daha mı iyi?

    1. Moto GP’nin Rossi’yi şutlaması gibi bir durum söz konusu değil çünkü;
      Dediğiniz gibi kıymet biliyorlar ama bu değer verme olgusu sizin aklınızdaki gibi olmasa gerek.
      Bildiğiniz gibi Moto Gp bir federesyon altında yürüyen bir organizasyon değil (FIA gibi).
      Kısaca bahsetmek gerekirse Moto GP (ve SBK) İspanya merkezli özel bir şirket olan Dorna’nın geliştirdiği bir organizasyon. Moto GP bugüne dek büyük ölçüde yıldız sürücülerin ve Honda’nın önderliğinde ayakta kalmış bir seri.
      Evet görsel olarak pist üzeri rekabet birçok seriye göre daha ileri düzeyde ama bu serinin asıl ayakta kalmasını sağlayanlar öyle sanıyorum ki yıldız sürücüler ve Honda.
      Hal böyle olunca Valentino Rossi, Moto GP için büyük bir marka haline geliyor. O’nun gitmesi ise Dorna gibi özel bir şirket için çok büyük bir mali yıkım anlamana gelebilir ki bunu göze alamıyorlar zaten.
      Rossi gittiğinde O’nun yerini alabilecek bir yıldıza ihtiyaçları var ki geçmişte Casey Stoner ile bunu denediler ama Stoner bunu karşılayabilecek mental yapıya sahip görünmedi.
      Bu dönemde ise Rossi’nin yerine seriyi ayakta tutması için geliştirilen projenin adı Marc Marquez’dir.
      Marquez seriyi taşıyabilmek konusunda henüz kendini tam olarak kanıtlayamamış durumda.
      Marc Marquez hazır olduğunda Rossi öyle ya da böyle emekli edilir…
      …ya da Marquez de beceremez ve Rossi de yaş haddinden kendi isteğiyle ve büyük olasılıkla 10. şampiyonluğuyla ne haliniz varsa görün diye bağırarak seriden ayrılır.

      1. Benim söylediklerime paralel şeyler söylemişsin ve de oldukça açıklayıcı olmuş. Lorenzo evinde şampiyon olurken millet Rossi’yi alkışlıyorsa adamın ne kadar popüler olduğu ortadadır. Bu popülarite de karşılık buluyor Moto GP’de. Raikkonen, Alonso, Button da baktığında popülerler fakat zaten spor güçsüz halde, ayakta tutan 3-5 adamın da çoğunu gönderme çabası var. Ben bundan yakınıyorum. Millet Haryanto’yu izlemeyi Raikkonen’i izlemekten daha çok istiyor gibi.

  4. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Rossi akıllı adam. Antrenmanlarda viraj hızlarına baktı, çok zorlamadan ilk 5’te olduklarını gördü. Bu sene kesin şampiyonluk savaşı veririm; seneye de Allah kerim diyerek sözleşmesini uzattı. İlk yarış Yamaha 1-2 olur mu? o potansiyel gözüküyor. Bakalım ne olacak? Rossi 40 yaşına Merdiven dayayana kadar yarışacak. Ne diyelim? başarılar.

  5. Motoru geliştirmek için seni orada tutuyor olmasınlar..Antipatik Lorenzo senin motoru geliştirmen sayende bu günlere gelmiş olmasın…

  6. Karanlık Lord avatarı
    Karanlık Lord

    Doktor anlaşılan 2 sene daha beyin ameliyatı yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir