2016 Avustralya GP – İlk Yarışın Galibi Rosberg, Mercedes Duble Yaptı!

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Avustralya GP’de zafer Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Albert Park pistinde gerçekleştirilen yarışan 2. sıradan başlayan ve ilk virajdan sonra 3. sıraya gerileyen Rosberg, pit stoplarda bir sıra yükselerek lider Ferrari pilotu Sebastian Vettel’in arkasına geldi.

Pit stopların hemen ardından Fernando Alonso’nun büyük kazası sonrasında yarışın durdurulmasıyla farklar kapandı ve Rosberg orta sert lastikleriyle, süper yumuşak lastikli Vettel karşısında avantajlı konuma geçti. Vettel’in pite gelmesiyle Rosberg liderliğe yükseldi ve damalı bayrağa kadar pistte kalarak yarışı kazanan isim oldu.

Son turlarda ikincilik için mücadele oluyordu ancak Vettel’in yaptığı ufak bir hata sonucunda Hamilton rahatlayarak yarışı ikinci sırada tamamladı.

Yarışın yarısını birinci sırada götüren Ferrari pilotu Sebastian Vettel, ikinci pitten sonra yerini kaybetti. Yumuşak lastiklerle önündeki Mercedes pilotlarıyla farkı kapatmayı başaran Vettel Hamilton’u yakalasa da 2 tur kala son sektörde yaptığı ufak bir hata ile pist dışına çıktı. Buna rağmen Vettel 3. olarak sezonu podyumda açtı.

Kendi evinde yarışan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, güvenlik aracı periyodunda şansıyla bir kaç sıra kazanmasının ardından 4. olmayı başardı.

Williams pilotu Felipe Massa, 6. sıradan başladığı yarışta belalardan uzak durarak 5. olurken onu tarih yazan Amerikalı takımın Fransız pilotu Romain Grosjean takip etti. İlk yarışına çıkan Haas, güçlü bir performans ile ilk yarışında 6. olarak sezona güçlü puanlarla başladı.

Force India’da Nico Hulkenberg 7. olurken onu Williams ile gerilerden başlayan Valtteri Bottas takip etti.

İlk yarıştaki son puanlar Toro Rosso pilotları Carlos Sainz ve Max Verstappen’in oldu. Yarış boyunca Toro Rosso’da Verstappen’in telsizi hiç susmadı. Verstappen takım arkadaşının arkasında kaldığı süreçte önlerinde başka bir sürücü olduğunda sürekli olarak onun yer vermesini istedi ve yer yer küfür boyutuna ulaştı. İki pilot arasında son turlarda temas da yaşandı ve Verstappen spin attı. Tüm bu çırpınışlara rağmen Sainz yerini korurken Verstappen onun arkasında kaldı.

Formula 1’e fabrika takımı olarak dönen Renault’da ilk yarışına çıkan Jolyon Palmer 11. olurken onu Formula 1’e bir senelik aranın ardından dönen takım arkadaşı Kevin Magnussen takip etti.

Force India pilotu Sergio Perez 13. olurken onu McLaren-Honda’dan Jenson Button takip etti. Sezon öncesindeki tüm beklentilere rağmen McLaren performans olarak yine gerilerde kaldı.

Yarışı tamamlayan diğer pilotlar Sauber’den Felipe Nasr ile Manor ile Formula 1’e başlayan Pascal Wehrlein oldular.

Yarışı tamamlayamayan isimler Sauber’den Marcus Ericsson, Ferrari’den Kimi Raikkonen, Manor’dan Rio Haryanto, Haas’tan Gutierrez, McLaren’den Fernando Alonso oldular.

Raikkonen yarışı iyi bir şekilde götürürken aracında yaşadığı sorunla pite döndü. Pite döndüğünde aracının motor bölümünde yangın çıktı.

Gutierrez ve Alonso geçirdikleri korkunç kaza sonucunda yarışa veda ettiler. Red Bull pilotu Daniil Kvyat ise aracındaki sorun nedeniyle yarışa hiç başlayamadı.

Sezonun 2. yarışı olan Bahreyn GP 3 Nisan’da gerçekleşecek.

avustralya-sonuc


Yorumlar

“2016 Avustralya GP – İlk Yarışın Galibi Rosberg, Mercedes Duble Yaptı!” için 246 yanıt

  1. nazmiduman34 avatarı

    SüperSoft lastiklerle 15 tur gitmeyi hedefleyen birinin, önündeki pilotu geçmek için zorladığında lastik ömrünün yarı yarıya azaldığı bilinen bir gerçek. Gerilere düşen Hamiltonun lastikleri bitirme riskine rağmen Massayı yakından takip edip geçti, sonrasında Hamiltonun Toro rosso çaylaklarını geçememesinden bahsedilmiş.
    Lastikleri bitirmesi kesin iken Toro rosso çaylağını geçseydi Hamiltonun başı göğe mi erecekti, 2 saniye içinde sıkışmış 3-4 pilot vardı önünde, onları da tek tek geçmesini mi bekleyecektik. Hamilton mükemmel strateji uygulayarak zorlayıp, lastikleri bitirmek yerine lastik tasarrufu yaparak SüperSoft lastikği 17, Medium lastiği 40 tur verimli bir şekilde kullanıp alabileceği en mükemmel sunucu aldı.

    Kaza olmasaydı durum farklı olurdu hesabını yapanlar bir Hamilton kazadan 1 tur önce pitstop yaparak 24-25 saniye ve 4-5 sıra kaybettiğini hesaba katıp, hiç pitstop yapmayıp kaza ile birlikte kırmızı bayrakta lastikleri değiştirip 2 veya 3 sırada yarışa dönseydi halleri nice olurdu bir de unu hesaplasınlar 🙂

    1. nazmiduman34 avatarı

      Hamiltonun faydasına olan ikinci seçenek gerçekleşmemesi de bir yönüyle iyi oldu, Hamilton pit yapmamış olsaydı ve kırmızı bayrak ile beraber lastikleri değiştirip, yarışı kazansaydı “bütün bunlar Hamiltonun yarışı kazanması için yapıldı” şeklindeki yorumları okumaktan gına gelirdi.

  2. Napolyon1453 avatarı

    Birkaç yorumda okumuştum. Mercedesler formasyon turu tekrar edilince startta cok yavaş kalıyorlar gibisinden.
    Eğer böyle bir ihtimal varsa elle tutulur olarak.
    Ferrari kritik yarıslarda sauber e gidip örneğin felipe nasr n aracında ufak bir sorun olustursa formasyon turunda start düzlüğüne cıkıp orda kalıp pitten baslamasını istese zaten elle tutulur cok bişey kaybetmezler pitten baslasada manorun önünde bitirecek başlamasa da çok büyük sahtekarlığa girer mi 😀

    1. nazmiduman34 avatarı

      Evet geçen sene silverstone mu macaristan yarışı mıydı neydi aynısı yaşanmıştı mercedesler kaldışta debelenirken 3 ve 4. sıradakiler önlerine geçivermişti. Yarış sonrası Pady Love “2 formasyon turunda debriyajın çok aşırı ısınıp tepkisinin değiştiğini” söylemişti.
      Normal bir start olsaydı muhtemelen ilk pitstoplara kadar mercedeslerin 6-7 saniye fark attığının görecektik geçen seneki gibi.

  3. Alonso’nun kazası mclaren’in yavaşlığını gölgeledi honda’nın “geliştik” sözü pek gerçekleşmiş gözükmedi ilk yarışta , red bull’da tek eksik motor gibi durmakta dengeli bir araç ortaya çıkarılmış , ferrari’nin medium kullanmama ısrarı umarım strateji tercihidir.Israrın kayanağının aracın bu hamurla olan uyumsuzluğundan değildir inşallah.

    1. İyide McLaren’in yavaş olduğunu nerede gördün ki ? Yanlış pit stratejisinin kurbanı oldu Button. Kırmızı bayraklardan sonra süper yumuşak yerine orta sert hamurlara geçse lastikleri kolay kolay bitmeyecekti. Süper yumuşakları 5-6 turda bitirdi yavaşladı sonra bir pit daha yaptı orada da zaman kaybetti ve iyice geriye düştü.

      1. McLaren yavaştı. Yarış anında sohbette de yazdım. Tur zamanları önleri boşken dahi liderlerden 2 saniye ve üstünde hep yavaş kaldı. Geçen sene de 2-2.5 sn arasında oluyordu. Bu gerçekten ciddi bir fark. Ve Ferrari öndeyken bu farklar vardı. Belki Mercedes pilotlarından birisi olsaydı o dönemde daha fazla fark olacaktı.

        1. Abi şu siteyi bir arkadaş atmış orada karşılaştırmak mümkün. Yavaş değiliz derken Mercedes ve Ferrari’yi kastetmedim tabii 😀 Manor Sauber Renault vs. onlardan daha hızlı görünüyoruz.

          http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=956&graf=3&dr1=Fernando%20Alonso&dr2=Lewis%20Hamilton

          1. oradan ham yerine vet seç bir de 🙂 geliştikleri doğru ama yeterli değil, hem de hiç yeterli değil

            1. Tek turda iyi göründük dün ama yarış performansı olarak Merceces ve Ferrari’nin çok gerisindeyiz o konuda haklısın. Ama basamak basamak çıkmak gerekiyor.

  4. ferrari pit duvarı resmen uyuyor..

    rai ye neden üvey evlat muamelesi yapılıyor yazık..

    ayrıca serhan acar yarışlara hiç bir şey katmadığı gibi bence zayıf kalmakta değil 10 yıl bin yıl geçsede sönük kalıyor bana göre

    lastik stratejisi ve kırmızı bayraklar olmasaydı bu gün farklı olacaktı.

    söyledim yineliyorum bu sene mercedesi zor günler bekliyor

    ferrari çok yakında

    sevindirici kısmı ferrari pit duvarı bahis oynamışcasına mercedesden yana

    1. RestofworLD avatarı

      serhan acarın neyi var anlamadım hem bu yarısı emre tilev anlattı ve berbattı sebebi ise serhan acar a ulaşamamaları.

  5. Unstoppable avatarı

    Öncelikle tekrardan merhabalar arkadaşlar çoktandır siteye girmeme rağmen üyeliğimi kullanmıyordum bu yarışı beklediğim için lakin bu yarışta beklediğim gibi geçince artık gına gelmiş durumda başlıyorum:
    1.cisi ferrari takımını gerçekten anlamakta zorlanıyorum sen startta 2 aracınıda ilk 2 sıraya yerleştiriyorsun ama daha işin bitmediğini mercedesin var olduguğunu görüyorsun ama buna rağmen yine de 15 dklık kırmızı bayrak periyodunda birşey düşünmek aklına gelmiyor mediumları görüyorsun hala ss takılıyorsun.
    2.cisi bu 2. pilot mevzusu çok aşırı derecede sıkmaya başladı beni yahu raikkonen size ne yaptı hadi vetteli ilk aldın anlarım eyvallah ama rai rosbergin önünde idi pitlerden önce pitten sonra rosbergle arasındaki fark 8 sn neredeyse lan hiç mi düşünce gücünüz yok rosberg pite girmeden 2 tur önce kameralar bangır bangır merco pit ekibinin hazırlanışını gösterdi sen niye hala uyuyorsun 2 tane adamın önde zaten niye 2siylede aynı saçma stratejiyi izliorsun anlamak mümkün değil
    3. olarak eğer bu motor arızasına rağmen hala raiye bitmiş diyecekler varsa lütfen bu siteyi terk etsinler insaf denen bir şey var ya
    ve son olarak ben bu sezonu bi merconun şampiyon bitireceğini ama raikkonenin sürpriz yapabileceğine hala inananlardanım 😀

  6. Lotus-Renault Fan avatarı
    Lotus-Renault Fan

    Renault açısından ilk yarış fena değildi puana yakınlardı. Alonsonun kazası korkunçtu. Haryanto Maldonadoyu Aratmıyor 🙂 gerçekten

  7. Yıllar önce patlayan Mercedes motorlarıyla Ferrari’yi kovalayan adam, şimdi patlayan Ferrari motorlarıyla Mercedesleri kovalıyor. Benim bay Maurizio’da çıkmış “telemetri” falan diyor………D

  8. Hiçbir tat alamadığım haftasonunda 7. olduk. Belki bir basamak daha yukarıda olabilirdik ama kabul etmeli ki Haas’ın iyi performansı ve Bottas ve Sainz’n arkada baskı kurmasıyla ancak 7.sıra oldu. Perez ve Melbourne birbirine zıt kutuplar gibiler. Williams ve Toro Rosso ile yakınız, Red Bull biraz önde gözüktü bu yarışta. Renault performansı ile Avrupa’ya gelmeden puan alıcağını gösterdi, Mclaren??? Manor ve Sauber için bişey yazmaya gerek duymuyorum. Carlos Sainz Jr. çok farklı bir pilot bence, takım arkadaşına oranla daha kaliteli, umarım Max uğruna feda edilmez. Haas; günün en dikkat çeken aracı hem puanlar alması hem kazaya karışması. Umarım daha güzel bir anlatımla ”ensesinde” lafının az kullanıldığı bir şekilde yayın izleriz. Sola tatlı virajlı yarışlarda görüşmek üzere, birde fazla tatlı fanların kalbine zarar verir :))

  9. Teşekkür:

    Gün içerisinde siteye toplamda 600’ün üzerinde yorum yapılmış (yayınlananlara bakarak söyledim, yayınlanmayanlarla sanırım 750’yi bulmuştur.

    Katılımınızdan dolayı hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.

  10. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    İlk yarış izlenimin şu oldu : Ferrari Kimi’ye 2. pilot muamelesi bile yapmıyor ve Vettel üzerine yoğunlaşarak kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar. Mclaren-Honda sezon için umut verdi ama biraz daha zamana ihtiyaçları var. Alonso kazası beni baya korkuttu. Haas şansının yardımı ile güzel puan aldı. Bu senenin en büyük hayal kırıklığı Ferrari olacak bu kafa ile gitmeye devam ederlerse. Korkarim ki Vettel’in sonu da Alonso’ya benzeyebilir. Mercedes Cephesine gelince Rosberg geçen sene ki yarış temposunda devam ediyor ve umarım böyle gider. Mercedes sponsorları artık Alman Şampiyon Pilot istiyor 🙂 . Hamilton Disco Partizan moduna devam ediyor hala… 🙂

  11. KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE avatarı
    KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE

    Alonso, Ferrarinin önde olduğunu öğrenip 1.olmasın diye bilerek kaza yaptı.nasıl olsa hondadan cacık olmaz bari ferrariyi de götüreyim diye düşündü.

    1. Ben Neden Sağ Duyulu Olamıyorum ?
      Bunun Nesi Zor… Sol Kulağını Kapat Sağ Duyulu Olursun 🙂

      1. KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE avatarı
        KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE

        hocam olaya sadece mizahi yaklaştık abartmanın manası yok.

        1. Benimki de mizah kızma:)

  12. bu ferrari takımına kazanamamak mustehak, beter olsunlar, daha ilk yarış ortalarında motor arızası aracın yanması nedir ?ve nedense kimi nin başına geliyor, geçen sezon da lastik bijon sorunu olmuştu galiba, sonrada kimi yaşlanmış, kimi torku kontrol edemiyor diyenler ortaya çıkıyor, be hey ferrari hala takım emri uygulamaktan bıkmadın mı ?
    neyse kötü sözleri hak eden bir pilot yönetimi var, neyse fazla sataşmadan sonrası ne olacak bakalım, pek umudum olmasada
    grojean haas takımını tebrik ederim,alonso ya geçmiş olsun, geçen seneki şaibeli kazada kimiye temas etmiş olma ihtimali daha da kuvvetlendi, mclaren aynı gerilerde, verstappen geçen sezondan devam ediyor yükselişine pilotaj açısından iyi, spin attı gene ön tarafı yakaladı, takım izin verseydi takım arkadaşını geçmesine ön grubu geçermiydi merak ettim, fazla da diyecek birşey yok
    mercedes önde ama devasa farklar yok, umarım bu sezonda ferrari harici kim kazanırsa kazansın, ferrari kazanacaksa kimi isyan eder ve şampiyonluğu alır umarım,vettel e gıcık oldum yarışı 3. bitiriyor ama seviniyor demekki neymiş ezik pilotlar takım arkadaşının arıza ile yarış dışı kalması karşısında 3. olunca seviniyormuş nokta nokta nokta

  13. McLaren sıralamada acaba dedirtmişti ama yarışta bütün hayalleri yıktı.

  14. Haassss :S puan almış adamlar 😀

  15. Bora Vardar avatarı

    Yarışla ilgili yorum yapmayacağım.

    bugün sabah bir heves kalktım, özledik yarışları diye oturdum tv nin başına daha dakika 1 gol 1 ses hiç yoksa 1-1.5 saniye geç geliyordu.Araçların sesi zaten duyulmuyor bu yarışta iyice de kısılmış.Neyse Formasyon turu bitti d.kyvat yerleşemeden gride kaldı haliyle bir tur daha atıcaklar Sevgili Emre bey 5 yeşil yandı yarış başladı dedi. Aha dedim hoşgeldin 23 nisan. Neyse start heyecanlı oldu, şevkini kırma Bora dedim, telsiz konuşmalarını duyamıyorum D-smart yayının sesini gerçekten kısmış hadi biz duyamadık Emre bey de çevirmiyor ehh dedim sesi kıstım,neticede uyuya kalmışız.Bi alo nun kazasını hatırlıyorum,baktım gayet cool bir şekilde benim gözler yine kapandı.Yarışın yayınlanması iyi ama amatörü eğlendirir resmen.

  16. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Yarış startı. O anda Arrivanın dudaklarını yanlış okumadıysam hızlı seb hızlı seb lütfen hızlı seb diyor.Adamım ya hırçın İtalyan. 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=3wtfh6DV-cc

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Dua et Stratejiye 🙂

        1. Blitzen Benz avatarı

          Her takım bunun için adam çalıştırıyor.Fazladan pitstop ile hızlı gidip yarışı kazanmak istediniz ama plan işe yaramadı.Bazen kazanırsınız bazen kaybedersiniz.Sorun motorda ise dayanıklılık Ferrari için büyük bir sıkıntı olacak gibi.Biz zamanında hızlı ama dayanıksız motor-araç muhabbeti(Mclaren) ile çok sıkıntı çektik.

    1. Hamilton’ın ilk virajdaki refleksi çok iyi. Ön kanadı kaptırmamış.

  17. Şu bi gerçek ki son kaç yıldır sıkıcı Sezonlara rağmen hala f1 e ilgi duyuyorlar Serhan Acar ın sayesindedir. Araç üstü kameraya yeni diyor Emre Tile pistinde ortasında start ta araç durmuş o kırmızı ışıkları sayıyor. Tibbi arac ın önünde araç durmuş sarı bayrak sallanıyor hala start heyecanı yaşıyor. Şu bir gerçek ki fanlar kadar bile bilmiyor bu işin sunuculuğu teknik bilgi gerektiriyor. Fanlar para veriyor unutmayalım. Bedava olsada hani yine eyvallah da. Hem paranın vereceksin hemde rezalet bir hizmet. Lafa gelince ekmek parası. Unutmasınlar hiçbir fan ne dsmart nede emre tile den daha zengindir. İnsanlarda ekmeğine kesip sana üye oluyorsa insanların hakettiği ve istediği hizmeti vereceksin. Bir fan olarak Emre Tilev in hatalarına sayfa yetmez. Birisi Serhan Acar eleştiri diyor ben okumadım ama Serhan haklı çünkü oda bizim gibi f1 fanı bu gidişle az olan ilginin yok olacağını biliyor. Şu anda ücretsiz blu kullanıyorum böyle giderse bitince asla almayacağız paralı olanı.

  18. Arkadaşlar bu lastiklerin farkı ne

    Mesela Hamiltonın kullandığı Medium lastikte neden 2 farklı sembol kullanılmış tek set mediumla gelmemişmiydi zaten Hamilton

    Keza Supersoft kullananlarda da iki farklı işaret var ?

    1. Kullanılmış lastiklerle daha önce kullanılmamış olanları ayırt ediyor. İçi renkli olanlar kullanılmamış setler.

    2. Sanırım 0 set lastikle kullanılmış lastikleri gösteriyor içi renkli olan 0 set lastik (kullanılmamış) içi boş olanda kullanılmış lastiği sembolize ediyor

  19. Emre tileve twitterdan cok agir ve saygisiz elestiriler vardi.iyi anlatamadi yarisi evet cok hatasida oldu ama bu kadar saygisizca elestirilmeyi hak etmiyor.Elestirileri yerinde ve mumkun oldugunca saygi cercevesinde yapmak gerekiyor.

  20. FA 14Sulonso avatarı

    Korhan Savran’ın twitter hesabına bakmanızı öneririm 😀 😀

    1. Çok güldürdü twitler 😀

  21. Herkes mercedesin mediumlarla ferrarinin süper softlu haliyle aynı turları attığından bahsetmiş.Yalnız şu nokta gözden kaçırmamak lazım.Vettelin Softlarla attığı turlar süper softla attığı turlardan daha iyi.

    1. Şunlarıda ekleyeyim Rosbergin ortalama tur zamanlarının ortalaması 1:53.957 vettelin 1:54.126 hamiltonın 1:54.099

      1. ortalama tur zamanlarının ortalaması ne demek ya.Baya anlatımı bozmuşum

    2. Dostum onun sebebi yakıt yükü. Yarışın başında full depoylan gezdiği için supersoftlarla atılan turlar yarış sonunda boş depoyla gezilen softlardan bile geride kalıyor.

      1. Haklısın ben düşünememişim bunu.

  22. CautionDRUNK avatarı

    Kimse bosu bosuna kendisini kandirmasin bu yarış icin. Kaza olmasada yarisin sonucu degismezdi.
    1-Ferrari’ler start ile birlikte öne gectiklerinde gecen sezonlardaki Mercedes ile olan yumuşak hamur farkı eskisi kadar yoktu bu yarışta. Pit stoplara gelindiğinde Vettel ile Rosberg arasındaki fark 3.5 Sn idi. Asil dikkat edilmesi gereken konu Mercedesleri yumuşak hamur ile öndeyken nasıl bir fark olacağı bunu önünüzdeki yarışlarda göreceğiz.
    2- Kırmızı bayraktan sonra Vettel (SS) Rosberg (M) ile 8 inci tura kadar farkı ortalama 0.4 aralığında Anca açabildi. Zaten 10. Turdan sonra Medium lastiklere Rosberg farkı indirdi pite kadar. Ferrari nin yumuşak lastik avantajı artık eskisi kadar yok mu dikkat edilmesi gereken diğer bir konuda bu.
    3- Vettel Soft lastiklere geçtiğinde Rosberg Medium ile 18. Turunda Hamilton 19. Turundaydi. Min. hesapla Tur basına 0.05 lik bir fark olsa ( tur basina farkın daha büyük oldugunu hepimiz biliyoruz )Vettelin lastik hamur farkı olmadan min 0.9 saniye alması gerekirdi her turda. Üstüne lastik hamur farkını ekleyin artik saniyenin yüzde kaçı derseniz. Ama Vettel softlara geçtikten sonra ilk 6 tur 1 saniye civarı kapatırken farkı sonra sonra yavas yavas düştü bu fark. Vettel o hatayi yapmasaydi ve bırakın 2 turu 6 tur daha olsa geçemezdi Hamilton’u. Gerçekçi olan herkes bunu farkında.
    4- Artık su 2013 yılındaki gizli lastik testi olayınıda bir kenara bırakin. 3 sene gecmiş üstünden. 3 senede 60 yarış 11 sezon öncesi test ve 2 defa lastik yapısının değişmiş ( 2014 un iknci yarısında Ferrari’ye büyük dert olmuştu) olmasina rağmen mazareti burada aramak gerçekleri görmemektir. Bu kadar sure zarfında diğer takimlar Mercedes’in o teste keşfettiği şeyi bulamamışlarsa sucu kendilerinde aramalıdırlar. Mercedes sadece son iki sezonda 14000 km test yaparken diğer sezon öncesi testlerde kac km test yapabildi . Sadece bu sezonki testlerde Mercedes bu kadar cok tur atarken, atılan turların gidilen mesafenin bir öneminin olmadığı tarzındaki yorum yapanlar gelip burada herseyi gizli teste bağlamasınlar.

    1. FA 14Sulonso avatarı

      +10000

    2. Helal olsun böylesine objektif bir yaklaşım ve özeleştiriyi görmeye alışık değiliz burda.

    3. Atladığın bir durum var dostum; Kaza olmasaydı şayet, Rosberg ve Mercedes yarışa 40 tur kala medium’a dönememiş olacaktı. SS lastikle atılan turlarda 0.2-0.3 daha iyi performansı vardı Vettel’in ve son lastik seçimlerine kadar, medium’a geçiş yapacak olsa dahi, yarış sonuna götürebileceği farkı oluşturabilirdi. Kaza ile birlikte, Mercedes strateji farkı, zekası ile medium takıldı. Ve sonuç, Tebrikler..

    4. Kaza olmasaydı Mercedes Rosberg’e Medium takacak mıydı? Hayır….
      Bak aşağıda pitlerden kaza anına kadar olan Vettel Rosberg tur karşılaştırması var. 4 turda 5,2 saniye… Nasıl olur da kaza olmasaydı bu yarışı Ferrari kazanamayacaktı dersin??? Mercedes’in kazanması için Ferrari’nin iyi olduğu yumuşak lastiklerde Rosberg’in fark kapatıp (üstelik 1 kez daha pite girerek) pist üzerinde Vettel’i geçmesi gerekliydi.

      12 1:33.014[1] 1:50.969[5] PIT 21.5 -17.955 -21.431 9
      13 1:50.574[3] PIT 21.3 1:34.742[4] Soft NEW +15.832 -5.599 4
      14 1:35.604[3] Super-soft NEW 1:31.298[4] +4.306 -1.293 5
      15 1:30.757[3] 1:31.982[4] -1.225 -2.518 10
      16 1:31.809[1] 1:33.289[2] -1.480 -3.998 11
      17 1:39.423[1] 1:40.716[2] -1.293 -5.291 12

      Üstelik bu yorumun çok mantıklı olduğunu düşünen şakşakçılar da var, inanılır gibi değil.

    5. Sadece 4. madde için, gizli lastik testi olmayıp, tam tersine bu katedilen 14.000 km’lik mesafenin Mercedes-AMG’nin yeni dönemi kapsayacak (2013-2017 yılları arası) hibrit tabanlı turbo motorların tasarımı ve gelişimi için kullandığını ve de Pirelli’nin bu çalışmalarla ilgili hiç bir veriyi Mercedes-Amg ile paylaşmadığı gibi hemen tüm verileri Ferrari ile birlikte kullandığını yani lastik testi verilerini Mercedes-AMG’nin kendisinin bu çalışmalar sonucunda temin ettiğini de ekleyerek noktalayalım.

  23. Onur Gentas avatarı

    Bana göre bu seneki yarış son senelerin en iyi yarışıydı. En azından acaba Ferrari kazanır mı dedirtmeyi başardı bize. Testlerde Ferrari sürekli soft türevi lastiklerle çalıştı, Mercedes’de sürekli mediumlarla. Kısaca 2 takımda güçlü olduğu lastikler üzerinde durmuşlar. Ferrari bu sene geçen seneye göre daha fazla başını ağrıtabilir Mercedes’in fakat şampiyonluk çok zor görünüyor.

    Kusura bakmayın ama bir takımda sorunlar hep aynı pilotu buluyorsa bunu tesadüf olarak göremem ben. Kasıtlı yapılıyor demiyorum fakat yapılan işte bir özensizlik olduğu ortada. Kimi bugün iyi gidiyordu ve daha ilk yarıştan motivasyon diye bir şey bırakmadılar. Ayrıca sürekli diyoruz Vettel için ne taktik uyguluyorsan onu uygula bakalım sonucu ne olacak. Neden sürekli olarak farklı stratejileri Kimi için deniyorsunuz?

    Alonso’nun aracını ilk gördüğümde Haas’ın bir parçası olduğunu düşündüm. Araç diye bir şey kalmamış. Büyük geçmiş olsun diyorum.

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      var var da Ferrari’de senelerden beri duran aracı adam gibi çalıştıramama sorunu var. geçen yıl da oldu yarışa ara verildikten sonra araç güç üretmeyi bıraktı, Şahlanan at var ya yığıldı yere geviş getirdi 🙂 öküz gibi 🙂 yine aynı durum…

  24. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    1-) Yarış bence Avustralya GP standartlarının gayet üzerindeydi. Evet F1 sürekli geriye gidiyor ama bazı yorumlarda da insafsız davranıldığını düşünüyorum. Geçmiş ekseriyetle iyi noktalarıyla hatırlanır, belki de biraz o yüzden ama şu yarış o çok özlediğimiz günlerdeki pek çok Avustralya GP’den daha fazla heyecan ve değişken barındırıyordu.

    2-) Mercedes’in Medium lastik performansına bakıp önümüzdeki yarışlar için karalar mı bağlamalıyız? Yoksa kırmızı bayraklar sallanana kadar SS performansından ötürü ümitvar mı olmalıyız? Bunu zaman gösterecek… Ama ben hava-pist koşulları, Ferrari aracının bu pisti çok sevmediği gerçeği, bugün bal kaymak olan Ros-Ham ikilisinin işler biraz kızışınca bürünecekleri vaziyeti düşününce o kadar karamsar olmamayı tercih ediyorum

    3-) Ferrari kırmızı bayraklarda Medium lastiklere geçemez miydi? Kendi verdikleri cevap, serbest antrenmanlarda yeterince deneyemedikleri için, Medium lastiklerinin ne reaksiyon vereceğini kestirememeleri ve en iyi bildikleri SS kumarı oynamamanın daha makul olduğu şeklinde. Bense olaya şöyle bakıyorum, Ferrari kenar yönetimi ile Red Bull’un yerlerini değiştirsek, bugün sonuç nasıl olurdu?

    4-) Bianchi’nin kazasından sonra yarış direktörlerinin daha tedbirli oldukları muhakkak. Ama Alonso’nun kazası sonrası kırmızı bayrak ne kadar gerekliydi, bu süreç güvenlik aracıyla kotarılamaz mıydı?

    5-) Haas ve Grosjean müthiş bir iş başardı. Ama herşey bir yana Alonso’nun öyle bir kazayı sağa salim atlatmış olması her şeyden önemli. Kendisine ve Mc Laren fanlarına büyük geçmiş olsun.

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      4’e cevap FIA, F1 Yönetimi ve Pist Yönetimi çok korktular, ondan. Nasıl ki sokağa çıkınca bomba patlayacak diye korkuyorsak, öyle korktular. Çaktın?

  25. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Melbourne standartlarına göre güzel bir yarış oldu. ALO ya tekrar geçmiş olsun diyorum ve ne olursa olsun şu halo denen saçmalık gelmemeli. Gelelim değinilmesi gereken noktalara:

    1- Ferrari-Mercedes yarış farkı çok daha az 0.2 – 0.3 saniye civarlarında ancak Mercedes M lastiklerde büyük gelişim göstermiş ve yaşadığı handikabı ortadan kaldırmış gözüküyor.

    2- Böyle rezalet bir kenar yönetimi olmaz. Geçen senelerde de bu vardı hala devam etmekte. Hadi VET i SS ile yolladın RAİ yi 3-4 tur daha pistte tutup ona da SS yi takmanın amacı ne? Bunu açıklayacak kimse yok kendileri de dahil. Sonrasında red flag ve lastik değiştirme şansına sahipsin. HAM ve ROS da M lastikler var görüyorsun ve yine SS lerle yolluyorsun inanılır gibi değil. Bir yarış nasıl hediye edilir ”tez” yazın deseler böyle yazılmaz.

    3- Ve tabi ki yılın ilk yarışında, sezonun devamını etkileyecek psikolojik savaşın en önemli olduğu yarışta yine sorun bizim RAİ yi bulur. Şaşırdık mı? Hayır. Bıktık, usandık mı? Evet.

    1. Aynen 2 numaralı sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.Madem ss ile yollayacaktın neden Vettelden bir tur sonra pite almadın

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        kardeş siz daha anlamadınız heralde yarışın LİDERİ RAİ bile olsa Ferrari vettelin öne geçmesi icin pite ilk vetteli alırdı. Ferrarinin ordaki hedefi Raiyi vettelin 20-30 saniye arkasına düşürüp yarışı vettelin Rainin önünde bitirmesini kesinleştirmekti.

        1. Vettel’in önde bitirmesini kesinleştirmek için Mercedes pilotlarını uzak tutsun diye yaptılar bence.

  26. Serhan Acar beni bu gün inanılmaz derecede hayal kırıklığına uğrattı.
    Abdullah’a katılıyorum ve Emre Tilev ‘in iyi niyetine ve sunuş çabalarına saygı duyuyorum. Tabi ki çok eğreti durdu tabi ki çok eksik ve çok yanlıştı ama bunun Dsmart yönetimi tarafından alınmış bir karar olduğunu biliyoruz. Emre Tilev de twitter hesabından Dsmart yönetimi inisiyatifidir diye defalarca söyledi. İzleyicisi olmadığı ve günbegün değişen bir sporu teknik bilgisi yüksek olan bir izleyici kitlesine sunmak hiç kolay değil. Bana da gelip yarın KÖRLİNG sunacaksın deseler daha orda saçmalamaya başlardım.
    Serhan Acar Emre Tilevi iyimser tabirle ti’ye aldığı twitlerini silmiş. Yine de ben ondan böyle bir davranış beklemezdim. Nasıl ki 2016 sıralama sistemi rafa kalkacaksa, Emre Tilev de nöbetçi sunuculuk yapmıştır. Sen yine burada olacak ve F1 anlatmaya devam edeceksin. Böyle küçük davranmak hayal kırıklığına uğrattı sevenlerini.

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Ya Emre Tilev’in söyledikleri?

    2. Emre Tilev’in hatası F1 izleyicisini teknik bilgi yönünden küçümsemesi kendisinin dün öğrendiği şeyleri sanki yeniymiş gibi anlatması adam hala DRS den lastiklerin farklı ısı aralıklarından çalışdığından bahsediyor Serhan Acar az bile yapmış kusura bakma adam senelerdir F1 izleyicileri için bir standart oluşturdu Emre Tilev denen dengesiz 2 günde içine etti. Vermiş olduğun KÖRLİNG örneği güzel ama sen amatörsün o adam profesyonel bir programın içine edip sonrada benim suçum değil Dsmart yönetimi inisiyatifi demek de en kolayı…

      1. Farkındaysanız Emre Tilev iyi anlattı demedim ben. Berbattı.
        Olay şu: Tilev istediği kadar kötü anlatsın biz izleyiciler olarak onu yerden yere vurmakta serbestiz. Ancak etik olarak bunu en son eleştirecek (hatta alay edecek) kişi Serhan Acar değil midir? Oysa ki o Serhan Acar iki gün önce ‘ Kimin anlattığı önemli değil. önemli olan F1’in ülkemizde yayınlanıyor oluşudur’ demişti. Samimiyetini takdir etmiştim. Ama bugün gördüm ki o kadar da samimi değilmiş… Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.
        Twitter’da da yukarıdaki düşüncelerimi paylaştım. Emre Tilev’den gelen cevabı ekleyemedim. Olayın farklı boyutları varmış . İlk fırsatta yüklerim.
        Bir de Dsmart ın elinde Orkun Çolakoğlu (Nba sunucusu) gibi bir cevhere varken Emre Tilev’le birlikte F1 sundurmak akıllarına gelmedi mi acaba. Spontane çeviri konusu da otomatik çözülmüş olurdu en azından…

      2. Emre Tilev’in bana yazdıkları :
        Sevgili dost kızma. Biz arkadaşların zamanında neler yaptığını insanların ekmeği ile nasıl oynadıklarını deliller ile sunarız. Gerekirse anlatırız. Lakin Allah herşeyi görür biz ona bırakırız bu işleri. Çalıştık anlattık. Bu sporu hep bilen değil bilmeyen yeni öğrenen bilmek isteyen
        için de anlattık. Zamanla alışılacak alışmayan elbette olacak onlara da tüm saygım ile.

        Bu da Serhan Acar’ın aldığı tepkilerden sonra alay twitlerini silip yazdığı :
        İnsan hata veya kötü birşey yaptığını önce midesinden anlarmış. Bazen kendin idrak edersin bazen de başkası bunun farkına varmanı sağlar. Bugün bana önce ikincisi sonra birincisi oldu. Teşekkür etmeliyim size.

        Serhan’ın bu twiti içimi rahatlattı açıkçası. Biz onu böyle tanıdık böyle sevdik. Hatasından dönmesi önemliydi.

        1. denizci1903 avatarı

          arkadaş serhan acar anasının karnından f1lemi doğdu. oda ilk zamanlar rezaletti. kendini geliştirdi. düşünün artık ntvdeki okan karacanın anlatımından sora serhan bana çöp gibi geldi. nerden nereye. adam geliştirdi. emreninde ilk anlatımı.

        2. Serhan’dan sunucu olmaz, bilgisi ve ilgisi çok yüksek düzeyde ancak adamda ses , sunuş filan yok. MEsleği spikerlik olan birisi anlatsın, Serhan da yanında yorum yapsın. O zaman gerçekten zevvk alırız. Okay Karacan-Serra Demirkol zamanında olduğu gibi.

          1. denizci1903 avatarı

            anyhill sana katılıyorum kardeşim. serhandan iyi yorumcu olur.

        3. Emre Tilev Cumartesi günü, eleştirebilirsiniz ama birilerinin tetikçisi olmayın filan yazmıştı, belki Serhan Acar üzerine alınmış ona bozulmuştur.

          Emre Tilev’inde demagoji yapmasına gerek yok, Allah herşeyi görür filan, bir şeylerin arkasına sığınmanın gereği yok, varsa iddaa ettiği gibi şeyler açık açık yazabilir.

          Adam Fia ya Fifa demiş resmen sıvamış üste çıkmaya çalışıyor gibi geldi bana.

        4. Emre Bey’in üzerine çok gitmemek lazım. Uzun süredir anlatım yapmıyormuş olur böyle şeyler. Eğer anlatıma devam edecekse hatasını kapatır yavaş yavaş. Kendisi sevdiğim spikerlerdendir. Serhan Acar’ı da severim teknik bilgisi iyidir o da spiker olmasa da iyi anlatım yapıyor. Geçen sezon Lig Tv’de yaptığı anlatımları beğenmiştim.

  27. Kimi_in_Rai avatarı

    Kimi’le alakalı Ferrari’nin stratejisini ben anlayamıyorum! Ferrari Çok hatalı strateji yapıyorlar Kimi’e.
    Benim anlamadığım neden Kimi’ni bu kadar çok bekletiyorlar pite almiyorlar(Kimi team radioda lastikler alakalı şikayet etmesine rağmen),kastım 1-pit stopa.pite almak için O kadar bekletmek mi olur? al pite 12 turda(11 turda) bırak adam yarışsın neyse……

    Kimi Raikkonen’e unut gitsin şu yarışı diyorum..nede olsa ilk yarış. Ve BAHREİN’de problem olmassa Kimi podyumda olacağına inanıyorum.

    Haas Takımına tebrikler.F1’de ilk yarış olmasına rağmen çok başarılı buldum!
    Rosberge tebrikler!
    Hamiltonun kafası diskoda kalmış 🙂 ama yinede iyi performans gösterdi.
    Vettel’in hakkını vermek lazım fevkalade bir iş çıkardı.
    Alonso’a geçmiş olsun.

  28. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Sadece diğebileceğim bu kadar olayın özeti 🙂

  29. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    İgrenc bir yarış daha geride kaldı.
    Yarışta tespit edilen hususlarsa söyle;
    Hamiltonun polden sonra anlamsız(aslında cok anlamlı)sürüşü
    Rosbergin galibiyeti;
    Mercedeslerin kalkışta zırvalaması;
    Hamiltonun 2015 motorlu torrorossoyu gecmekte zorlanmasi(ilginc);
    İki katı sert hamurla ferrarinin mrcedesi gecememesi;
    Dikkatlerden kaçmadı.
    Sonyç olarak mercedesin olaganüstü aracıyla süregelen f1in yeniden hayata döndürülmesi projesi geregi:
    1.f1 sadece spor değil milyonlarca dolara konu olan bahis furyasının ekmek kapısı bunedenle hamilton yarısı bilerek kaybetti.
    2.mercedes rolanntide yarısı kazandı.ferrari hızlanmış taklidi yaptı ölmekte olan f1 hayat emaresi verdi.millet gelecek yarışlar için tv kutu vs. Almak için kendinde azim bulmalı değil mi.
    3.ferrariyi 2015 aracıyka bile gecebilecekken mercedes zorlanmış taklidi yaptı.
    4.sporda baskınlık mutsuzluk kaynagı iken artık bir de şike girdi işe..bu daha acı.
    5.f1 artık cok kirli.mercedesin bu kadar ustunken olu taklidi yaptırılması ferraride 2 cıt yumusak hamurla bile mercedese galip gelememesi aslında gercegin tablosu….
    Bu mercedes ferrariye yani ikinci takıma tur bindirecek kapasitede bir arac kimse kendini ya da kendimizi kandırmasın.izlemiyorum artık .nokta

    1. denizci1903 avatarı

      yohhh ….! tur bindirme nedir yaw

  30. Daha sezon başlamadan aşağı yukarı Kiminin ilk yarışta yarış dışı bırakılacağını söylüyordum.Geçen sene de aynı şeyi yaşamıştı.Pitte lastiği takmadan gönderdiler.Bu sene de beklediğim gibi oldu malesef.Hatta bazı arkadaşlar bana kızıyordu şimdiden bahane üretiyorsun diye.Yıllardır F1 izliyoruz aşağı yukarı ne işler döndüğünü anlayacak bilgimiz var.Ferrari için Vettel bir proje, Kiminin kazanması Ferrari’nın uzun vadeli planlarını sekteye uğratır.Bu yüzden Kiminin sezonu daha şimdiden belli.Parlak birkaç yarış izin verildiği kadar, hatalarla dolu hafta sonları, ikinci yarıdan sonra kötü performanstan dolayı eleştirilir, Monzaya doğru Kimi bitmiş denilerek sezon sonu güle güle Kimi.

    Ferrari elindeki yarısı verdi, Kimi’nin Vetteli aman ha geçmesin tripleri Hem Kimi’yi Hem Vetteli bitirdi.Kimi’ye en azından Medium taksalar hem strateji de mercedesi köşeye sıkıştıracaksin, Vettel ile zaten ne istiyorsan onu yap.Ama yok ya Kimi Vetteli geçerse diye arkada hiçbir tehdit olmamasına rağmen Kimi pite geç alınır.Saçma strateji izlenir sonra puff..

    Hız anlamında Ferrari Mercedes ile eşit hatta daha hızlı.Bugün Performans farkı değil şans faktörü sonucu belirledi.Yumuşak lastikle Ferrari ye ayak uydurmayan bir Mercedes gördük.Sc girince farklar sıfırlandı, pitten yumuşak lastik ile çıkan Rosberge medium takıldı.Yoksa normal olağan yarış koşullarında Ferrari bugün yarisi alacaktı..

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      Ferrarinin derdi mercedesi geçmek degil ne olursa olsun vettelin kiminin önünde bitirmesini sağlamak. Vettel 20. olsa bile kimi 21. ise sorun olmaz ferrari icin.
      O kadar mutlu oldumki vettelin kazanamamasına bunu söylemeden geçemiyorum Ferrari kendinden nefret etmemiz icin elinden geleni ardına koymuyor.
      Ha bu arada gecen sezonda ilk yarışı hatırlayanlar varsa Rai nin aracı bozulmadığı için mecburen lastiği takmadılar.Çünkü Rai nin yarış dışı kalması vettelin yarışı önde bitirmesini kesinleştiriyor.

      1. Kimi_in_Rai avatarı

        🙂 🙂

        1. KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE avatarı
          KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE

          ferrarinin 2 aracı kesinlikle farklı. bi araç yağ gibi gidiyor bi araç sürekli tosluyor.politik bir takım ferrari ne yazık ki. rai yine vettelin arkasında bitirecek sezonu nasıl başladıysa öyle gider.

  31. Aslında testlerde çalışılan üstünde durulan ne varsa takımlar bunu ortaya koydular.
    Mercedesler orta lastiklerin üzerinde epeyce durdu cokda fark meydana getiremedikleri ss lerin üzerinde durmak yerine güclü oldukları lastik türlerinde daha fazla çalışmayı tercih ettiler.Ferrari de güçlü olduğu alanın üzerine yoğunlaştı.Yarışın basında ss lerde pist sıcaklığı yüksek olmadığı halde Ferrari çalışmasının karsılığını aracına en uygun lastikle almış oldu Mercedesleri yanına yaklaştırmadı.Daha sıcak pist kosullarında ise bu Ferrari ye büyük avantaj sağlayabilir.Özellikle Hamilton bu lastik türünde sıcak pistlerde sorun yasayabilir.Mercedes ler de en güçlü olduğu alandan devam ettiler pit stop sonrası gördükki onlarda bu lastiklerde açık bir sekilde rakipsizler.Ferrari pit stop larda Mercedesler le aynı lastik stratejisini uygulasa dahi ben bu türde Mercedesle aynı tempoyu tutturacaklarını düşünmüyorum gene Vettel in dibinde olan Rosberg öne geçecekti.Sadece ikinciliği kurtarabilirdi Vettel.Takım seçmiş olduğu stratejide de aslında ikinciliği gene alabilirdi.Vettelin eriyen zaman farkını 2 tur önce daha sağlıklı değerlendirse ve pitte kaybedilen zaman olmasa.2 Takımın lastik türlerinde lastik kullanımları çok farklı kısacası bana göre herkes bildiği yoldan gitti.

  32. Ferrari geçen seneye kıyasla iyice yakalamış Mercedes’i. Mercedes lastik tercihini daha sert lastiklerden yana kullanıyo, ferrrari ise tam tersi. Ferrari nin stratejisinin ne kadar doğru olup olmadığı tartışılır elbette. Yine de iyi performans gösterdi araç. Ferrari saf hız anlamında birazcık daha geride; yarış temposuyla her defasında bunu telafi etmeye çalışıyo. Mercedes pilotlarının kesinlikle kalkışlara çalışmaları lazım.

    Bahreyn ve Rusya’da sorun olmazsa -geçen yılki yarışı hatırlarsak- Ferrari-Mercedes düellosu olacak gibi.

  33. Rosberg ve ilk yarışında puan alan Haasa tebrikler.

  34. öncel arıkan avatarı
    öncel arıkan

    Almanlar yine dersine iyi çalışmış, hamur farkına rağmen ferrari ile yakın bir ritim tutturdular ve orta sert lastik ile pit stop avantajını iyi kullandılar. Tebrik etmekten başka çare yok. Kimi ve Seb iyi start aldı ama Kimi ye yazık oldu gerçekten. Artık bıktıran aksaklıklar yine devam ediyor. Albert Park tam bir pist değil net bir resim göremedik ama Ferrari nin sezon içerisinde sıkı çalışması gerektiği aşikar.

  35. Alonsonun kazası hariç standart bir yarıştı.Bu kadar güvenlik önlemi boş yere alınmıyor.

    Mercedeslerin önde olduğu, kimiye çin malı bir araç verildiği, vettele her zamanki gibi pozitif ayrımcılık yapıldığı standart bir yarış izledik. Kimiyi deneme tahtasına döndürdüler resmen. Mercedesler halen çok önde. Hiç zorladıklarını düşünmüyorum.

  36. Bu arada şaka maka rambonun tahmini tutuyordu. 😀

  37. Bugün Avustralya da 21 derece sıcaklık.Bir sonraki yarış Bahreyn de yarış günü 28 derece bekleniyor.7 Derecelik ciddi bir sıcaklık farkı olacak.Çekişmeli bir yarış izleyebiliriz.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      yarış akşam oluyor bahreynde ayrıca Mercedes bahreyn’de hep hızlı oldu.Ferrari’nin tek şansı malezya o da sezon sonunda olacak yoksa zor

      1. Evet doğru ancak benim tahminim 25 derece dolaylarında olacak aksam.Gece 22 lere iniyor.

        1. Asıl bomba çin de 16 derece:)

          1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
            Schumi Nerde Ben Orda

            Çin’de Mercedes f1’e girdiğinden beri en iyi yarışlarını orada kazandı bakalım

  38. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    standart bir yarıştı Mercedes’in gücünü görmüş olduk 2 hamur fark ve 16 turluk lastik farkına rağmen Ferrari ile tempo hemen hemen aynıydı.Tebrik ederim Mercedes’i…ilk yarışa kadar sürekli yok aynı araç yok güncelleme yok yenilik yok..Ferrari’ye de tebrikler Williams’a geçilmemiş…Red Bull Ferrari’yi baya rahatsız edecek bu sene…Bahreyn’de daha net bir tablo görecez yağmur yok bişey yok asıl tablo barcelonada takımların getirdiği güncellemelerden sonra belli olacak.Mclaren umut vaad ediyor geçen seneki rbr gibiler,sezonun ikinci yarısı büyük atılımlar yapabilirler..Toro Rosso’da iyi iş çıkardı.Haas’a tebrikler grosjean’ı alarak ne kadar doğru bir karar verdiklerini gösterdiler.helal olsun biraz şansda var tabi ama 6. oldular.Williams renault sauber tırt.Force india 5.takım toro rosso 4 rbr 3 ferrari 2 mercedes 1

  39. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    -Jock Clear’e selamlar.
    -İyi bir potansiyeli olan aracımız var.İyi bir start ve müthiş tempo taa ki hamurlar sertleşene kadar.
    -Allison lastiklere iyi davranan araç yaparmış bak bak(Poh pohlamaktan başka bir şey değil).Softun bitmesiyle Vettelin nasıl debelendiğini drift yaptığını gördük.Malum buna etki ön taraflada alakalı.
    -Ferrari İlk yarış motor patlıyor ? Kendinize gelin.
    -Vettel,Rai harika bir start.Bnce bu seneki Ferrari startta müthiş kalkıyor.Çok seri bir şekilde kalkış yaptılar bu görülüyor.
    -Rai’ye söylenecek bir söz yok.Takıma söylemek gerekiyor.Neden sorunlar bu adamı buluyor diye ?
    -Guti O hızda böyle mallık yapacaksan senden çekeceğimiz var.Resmen Alonsoyu öldürecektin.
    -Alonsonun her kaza sonrası kendinden emin soğuk kanlılığına hayranım.
    -Haas’a tebrikler özellikle Gro’a.Herkes gördüki yanlış bir seçim yapmadı.Haas daha iyi olacak.
    -Sainz ve Vers çok iyiydi.Özellikle Vers nasıl dayandı Hamiltona şaşırılacak bir durum.2015 motorlu bir araç ve Mercedes motoruna ve şasisine dayandı.Toro Rosso ve RedBull kesinlikle küçümsenecek bir takım değil.Adamların mühendislik alt yapısı,pilot alt yapısı muazzam.F1 okulu gibiler.
    -Mclaren hüsran.Gerçekten ağlanacak haldeler.Daha ağır yorum yapıcam ama Mclaren fanları üzülmesin veya sinirlenmesin diye yapmıyorum.
    -Mercedesi tebrik etmiyorum,malum lastik testi ile artık evrimleştirilmiş lastik kullanımı. ”Emek hırsızları”

    1. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      Bir ara Mercedes ile Ferrari aynı onboard da belirdi ön kanat farkı biri gökdelen biri gecekondu 🙂

      O ön kanat gelişmeden nasıl kazanıcaklar merak ediyorum.

      1. “Biri gökdelen biri Gecekondu”
        Ne diyim 🙂

    2. malum lastik testi üzerinden yıllar geçti, kaç defa hamurlar değişti. hala orada mısınız…

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Evet hala gizli test ? Adamlar resmen yazdığı kurallarla sert lastiklerde yol otomobili gibi turluyorlar.

    3. Ferrarideki sorun vites kutusu ağrızasıymış.

  40. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yarışın stratejik özeti: Raikkonen “Come on guys box me”

    Alonso’nun kazası neydi öyle… Aracı replay’den önce ilk gördüğümde korktum. Resmen hurdaya dönmüştü araç. Çok yüksek hızdaki kazalar hep çok tehlikeli sonuçlar doğurabilme potansiyeli barındırıyorlar. Kendisine hiçbir şey olmamasına çok sevindim. Başta sekiyor gibiydi Rai’nin Silverstone kazası gibi. Neyse ki bir şey yokmuş.

    Mercedes’in illegal 1000km’lik lastik testinin bir etkisinin olmadığını iddia eden hala varsa, daha kaç yarış bunu görmeleri gerekecek merak ediyorum. Zorlasalar tek set sertle başlayıp yarışı bitirebilirler. Bitirmekle kalmayıp kazanabilirler de. İnanılmaz bir lastik performansı.

    Ferrari’ye bir şey demiyorum zaten yazdığım ilk cümle konuyu özetliyor. Benim sorunum Kimi ile. Bu anlamsız Ferrari sevgisi kariyerini mahvetti. İstediği tek şey 1 şampiyonluktu bunu biliyoruz, dolayısıyla şampiyonluk peşinde değiliz, şu an gidip Renault’da bile yarışsa bu kadar üzülmeyeceğim. Adamlar Vettel’den başka bir şey görmedikleri için stratejiyi mahvediyorlar, yetmiyor kafalarında sadece “Vettel hızlı olsun kazansın en hızlı lastikte olsun” dedikleri için Vettel’in de yarışını bozuyorlar :)) …

    2008’de gelecek planları için adamı bitirdiler, 2009’da çok iyi performansa rağmen sene sonunda gönderildi, bunların ardından Ferrari’ye dönmesini hiç istemedim, o zamandan beri yanlış takımda olduğunu yazmaya devam ediyorum. İş adeta Red Bull’daki Vettel – Webber dönemine geldi, her sorun 7 numaralı araçta ortaya çıkıyor, testler de buna dahil.

    Kendisi 2013’te kararının ne olacağı beklenirken “muhtemelen herkese aptalca gelecek” demişti. Acaba şimdi ne düşüyordur? Belki de umurunda bile değil çıkıp yarışıyor, ama böyle bir yarış kariyerine çok yazık oluyor. Bence aptalcaydı. Umarım bu seneden sonra da devam eder ve biliyorum imkansız ama McLaren gibi kendisine asıl yakışan takımda bırakır.

    1. Hala gizli latik testi diyorsunuz şaka gibi. 2013 aracıyla yapıldı o test.
      Araçlar değişti, lastikler değişti 😀
      Geçen sezon Mercedes lastik kullanamıyordu onu nasıl açıklayacaksınız?
      İlk yarışta gördük ki yine Ferrari kadar kullanamıyor softları.

      1. lastik testinden sonra 2 defa sene başı testleri, iki defa genç sürücü testleri oldu. nerden baksan 10.000 km eder ( tahmini konuştum ama fazlası vardır eksiği yoktur bence ). eğer Mercedes’in 1.000 km ile anladığını takımlar 10.000 km ile anlayamıyorsa,gitsin kumda oynasınlar bence.

        1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          O testlerde hep motolar ve diğer bileşenler test edildi. Pirelli ve FIA’nın gözlemi altında gerçekleşen ve sadece lastiklerin performansının incelendiği bir test ile bir tutmak da ilginç bir bakış açısı.

          Mercedes olması gerektiği gibi o sezon ihraç edilseydi bu şekilde şampiyon olacaklar mıydı? Bırakın bu işleri beyler.

      2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Lastikler değişti de kamyon lastikleri mi geldi? Gören de diyecek ki F1 komple değişti, bütün kurallar baştan yazıldı. Araçlar şasi olarak o dönemin temelinden evrimi, gelecek sene aero kuralları değişene kadar da öyle kalacak.

        Geçen sezon Mercedes lastik kullanamıyordu ve domine ederek 16 yarış kazanarak şampiyon oldu? Müthiş.

        Testten sonra Mercedes hiçbir zaman testten önceki gibi aşırı derecede lastikleri harcayan bir araca sahip olmadı. Sen çocuk mu kandırıyorsun dostum? Öyle smiley koyarak benimle kapışamazsın.

        1. “Araçlar şasi olarak o dönemin temelinden evrimi”
          2013’ten 2014 geçişi böyle açıklıyorsun demek? Sıkıntı yok tamam.

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Diğer sorulara cevap yok. Klasik.

            Evet öyle açıklıyorum. Ne oldu 2014’te şasiler komple değişti mi ne oldu?

            1. v8’den v6’lara geçilmedi, araç ağırlıklarında farklılık olmadı, ön burun + kanat yapısı komple değişmedi de değişmedi.
              http://www.serhanacar.com/haber/346/formula-1-2014-teknik-kural-de%C4%9Fi%C5%9Fiklikleri

              1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
                Berkhan Oğulcan Akçay

                Motor değişikli aracın karakteristiğini ve lastiklere nasıl davrandığını komple değiştirmez. Araç ağırlıklarının değişiminin sebebi motorlar, kaldı ki ufak bir farklılık bu. 200 kilo değişmedi ağırlık.

                Ön burun yapıları ve kanatlar evet komple değişmedi. Burunda güvenlik ve estetik kaygısından ufak değişikliğe gidildi, kaldı ki burnun aşağı inmesi lastiklere davranışa bir etki yapsa bile inanılmaz ufak bir etki olacaktır.

                Sadece birazcık düşün, Mercedes’in 2013’te şampiyonluk şansı yoktu. Neden gizli saklı çok büyük bir lastik testi yaptılar peki? Değer miydi?2013’te şampiyon olmak için mi yaptılar o testi? Yoksa kendi yazdıkları kuralların başlayacağı 2014 ve sonraki sezonlara hazırlık mı?

                Diğer sorulara hala cevap yok. Onu geçtim bana bari şunu cevapla: Mercedes’in o testinin karşılığı çok net en azından o sene için ihraçtır. Bu olsaydı Mercedes’in şampiyon olmasını geçtim, şu an burada olurlar mıydı, olsalar dahi bu kadar güçlü bir konumda olurlar mıydı?

                Bazı şeyleri görmek için gözün yanında mantık da aranır. Hiçbir takıma bu denli imtiyaz tanınmadı tarihte. Geçiniz.

              2. Haklısın 2013 aracıyla yapılan testle 2 şampiyonluk aldılar.
                En iyi motor Merco’da değil, RBR’den sonra en iyi şasi onlarda değil.,herkesin kopyaladığı ön kanat ve yapışık alt süspansiyon kolları Mercedes’in değil.
                Sadece LASTİK.

            2. Link attım çıkmadı. Arama motoruna gir “Formula 1 2014 Teknik Kural Değişiklikleri”.

      3. 🙂 Hadi ilk sene neyse, hadi ikinci sene neyse 3. senede mi aynı hikaye lastik avantajı diye…

        1. Mercedes AMG avatarı

          Sezon öncesi yaklaşık 6.000 km yol katettik ya ondan bahsediyolar:)

    2. Rai bildiğim kadarıyla son takımım Ferrari olacak demişti.

  41. ferrari pit yönetimi bugün resmen mercedese çalıştı
    hem vetteli hem kimiyi yaktılar kısacası

  42. yarışı rtl den izledim vettel kaput kaput diye diye vettel kaput oldu 🙂 kimi yi neden pistte tutarsın be adam tamam vetteli önce al ama 1 tur sonra kimi yi al stratejist lazım takıma aynı zamanda pit ekibi de kötüydü yavaş kaldılar bugün sanki.

  43. @massathebest
    Ferrari’nin ilk olarak Vettel’i Rai den önce pite almasının neresi yanlış,1 tur daha kalsaydı önde cıkardı Rosberg.
    Takıntılarınız fikirlerinizi gölgelemesin..

    1. vettel’i önce alsın, sorun orada değil.
      sorun, vettel’i önde tutmak için raikkonen’in stratejisinin içine edilmesi.
      o kadar beyin, enerjisinin bir kısmını da raikkonen için (ferrari’nin diğer aracı için) harcarsa kazanan yine ferrari olur, ama adamların 2 pilotu birden desteklemek gibi bir düşüncesi genlerinde yok.

  44. bir pilotun yarışı nasıl katledilir
    bir pilotun elinden birincilik alınıp diğer takıma verilir
    bunu ferrari yönetimi pit ekibi gösterdi
    resmen vettelin yarışını doğradılar pit ekibi

  45. Ben böyle bir strateji hatası görmedim. Alacağımız yarışı resmen hediye ettik.Bence ilk pit te ss yerine soft takıp diğer Pit te ss yi taksak vettel yarışı her türlü kazanırdı. Çünkü ss ler sona saklanmış olucak pistin en sıcak olduğu bölümde Mercedes in medium performansı işe yaramayacakdı.

  46. ForzaFerrari avatarı

    Bir tane Alonsocu arkadaş vardı.Ferrari ye sallayan.Saygılar…Ferrari is back.Alonso kederinden emekli olur bu yıl sonunda.Alonso gittiği yeri kurutuyo zaten.Takımdan gitti de kendimize geldik.Ancak düzelebildi takım bu yıl anca kendine geldi.

    1. Biz mclaren olarak kötüyüz kabul de bjk gibi şerefli üçüncü olmak çok mu büyük bir başarı. Sezon bitince olsun 3. Oluyoruz diye övünürsünüz artık.

  47. Yusuf Hitay avatarı

    rosberg’ in medium ile, supersoft kullanan vettel ile hemen hemen aynı hızda olması ferrari adına pek umut vermiyor. sonraki yarış gerçek durum ortaya çıkacaktır.

    1. Arnoux-Ferrari avatarı
      Arnoux-Ferrari

      İkisindede aynı lastik varken Vettel daha hızlıydı. Sonbahar, pist soğudu ve Ferrari soğuyan pistte SS’i çalıştıramadı. Hamilton’ın SS ile STR yi geçememesini nasıl baz alamayacaksak bu durumda böyle.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        geçememesi pist ile ilgili, kolay geçiş olan bir pist değil. toro rossolar 1 saniye hızlı oldukları palmer’ in arkasında helak oldular.

        sert olan hamurlar daha zor ısınıyor diye biliyorum ben.

        mercedes 4-5 yıldır iyi lastik ısıtıyor, artık aşınma konusunda da pek sıkıntı yaşamıyorlar. araç hızlı olunca bazı kusurlar gün yüzüne çıkmıyor gerçi.

        1. Arnoux-Ferrari avatarı
          Arnoux-Ferrari

          Doğru diyorsunda, SS ile aynı tempoyu tutturup Med’e karşı fark açamamasının başka ne gibi bir sebebi olabilir? Lastikleri çalıştıramadılar bence. Birkaç yarış sonra netleşir bişeyler.

          Ric gerçi SS ile en hızlı turu kaydetti sonlarda. Ama ben yarış temposunda büyük farklar beklemiyorum. Belkide Mercedes SS’ten verim alamamıştır. Bu sezon hava sıcaklıkları ve lastik seçimleri damga vurabilir o zaman.

  48. rosberg’e sezonun ilk galibiyeti için tebrikler.
    ferrari’ye koskoca bir yazıklar olsun diyorum. kirlettiler, sıvadılar ve son olarak da tüy diktiler.
    geçtiğimiz senelerde massa ne ise, raikkonen’in gördüğü muamele de odur arkadaşlar, adına ne koyarsanız koyun. resmen açık açık rai’yi pistte fazlaca tutarak lider girdiği pitten 3. sırada çıkardılar. ama bu filmi yıllarca seyrettiğimiz için hiç yabancılık çekmedik tabi. üstüne yine bir arızanın, yine sarı renkli tepe kameralı ferrari’yi bulması da tesadüf acaba? ferrari hiç değişmeyecek anlaşılan..
    red flag’de S lastikle piste çıkmalarına ise zaten söyleyecek hiç bir sözüm yok, ancak bu akdar saçmalanırdı. yine de vettel’in üstün sürüşü ile bir şeyler olabilirdi ki, onu da gereğinden fazla pistte tutarak harcadılar. son oalrak bu kadar saçmalığa vettel de dayanamamış olsa gerek ki, son tüyü de o dikti..

    alonso’nun kazası ise çok acayipti. önce göremedim bile mclaren’i. hurda yığınının arasından çıktı alonso, neyse ki bir şeyi yoktu. yine de geçen yıl ves’in gro’ya monaco’da arkadan daldığı gibi çok acemice olan bu hatayı yakıştırmak mümkün değil alonso’ya. geçmiş olsun.

    verstappen’e o kadar gıcığım, hatta son virajda önündeki sainz’e de bilerek çarpacak kadar kanıbozuk biri ama. ama sainz biladerim, sen de haikaten tam bir armutsun. önünde kabak gibi 3 araç var rahatça geçeceğin, sen dön baba dönelim hem geçemedin, hem de ves’in önünü kestin. senden ves karşısında bir cacık olacağı yok bana kalırsa.

    felipe’nin 5.liği ise bu dandik araçla alınabilecek max pozisyondu ve açıkçası galibiyet gibi geldi. bu araçla bu kadar. ayrıntıya kendi haberi altında gireriz.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Keşke Ferrari bu politikayı bıraksa. Artık ben de inanıyorum 2.pilot gibi gördğklerine. Hep derler ya ; Ferrari de herkes ilk yarışa kadar eşittir diye aynı o misal. 2007-2008-2009 sezonlarında ciddi bir takım içi rekabet vardı en azından adalet vardı.Onun dışında hiç görmedim. Bu kadar kuralcı olmasak şu adamlara hakkını versek belki yarışta bu aptallıkları yapmayacağız yada bize geri iade edilmeyecek. Umarım düzeliriz biraz. Şu Kimiyi bir serbest yarıştırsalar aracı ile ilgilenseler diyorum adam gibi

      1. 2007 ve 2008’deki güçlü ferrari araçlarına, 2 pilotu da aynı oranda desteklemek gibi ferrari’ye gayet yabancı bir tutum seegilenmesi eklenince neler olduğunu görmüştük. kazanan ferrari olmuştu. rai mas’ı, mas rai’yi tetikledi, ortaya 2 takımlar şampiyonluğu ve neredeyse 2 de pilotlar şampiyonluğu çıkıyordu.
        işin ilginci, vettel’in yanında yarıştırdıkları adam genç bir pilot olsa, “daha sırası gelecek” diyeceğimiz türden tecrübesiz biri olsa neyse diyeceğim de, harcanan adam geçmişte dünya şampiyonu olan ve aktif pilotlar içinde en yaşlısı ounca sormadan edemiyorum: neden bu iş için seçilen kişi raikkonen? yazık.
        söz konusu takımın, zamanında takım arkadaşının şampiyonluğuna doğrudan etki eden, neredeyse şampiyonluğu kazanacak olan ve 2 dünya şampiyonluğunda da pay sahibi olan, ama sonraki yıllarda adam yerine konmamış bir pilotun taraftarı oalrak bunun acısını iyi bilirim. yazık.

  49. Sezon başına göre iyi yarıştı son 2 seneye kıyasla konuşuyorum tabi. Vet rai çok iyi kalktı ilk 2 yi aldı gutierrez alo kazasına kadar işler Ferrari için iyi gidiyordu. Vettel in süper softa geçmesi yanlış oldu Vettel verimli kullanamadı bu lastiği. Sondaki hata pist dışına çıkışı 2. lik ihtimalini de bitirdi. Geçen seneki Bahreyn e benzettim Vettel in bu hatasını. Baskı altında hata yapıyor Vettel. Bunun örnekleri aklıma gelenler 2011 Kanada 2015 Bahreyn ve bu yarış.
    Bu arada Alonso ya bir şey olmamasına sevindim paramparça McLaren i görünce ilk korktum cidden. Kazayla ilgili de gutierrez in son anda hafif sola açılması oldu dikkatle direksiyona bakınca görmüştüm izlerken alo onun sola açılışını tahmin edemedi lastiği vurdu arkadan. Gerçekten korktucu bir kazaydı sıkıntı yok şükür ki.
    Ham o starttaki kaybedişinden sonra bir türlü Verstappen i geçemedi güvenlik aracı olmasa işi zordu olabilecek en iyi yerde bitirdi.
    Rosberg doğru strateji ile sadece sürdü ve 1.liği aldı.
    Ric kendi evinde hatasız tertemiz sürdü olabileceği en iyi yerde bitirdi.
    Massa da etliye sütlüye karışmadan sürdü ve 5.lik geldi.

    Gelelim günün adamına Gro yeni takım Haas la olabilecek en iyi sezon açılışını yaptı. Amerikalı takım boş değil ve Grosjean in bu 6.lığı Haas ın gerçek bir yarış takımı olduğunu ve Haas için Gro nun ne kadar doğru bir transfer olduğunu gösterdi.

    Ve son olarak geldi sıra yüreğimin acısı takımıma. Alo iyi gidiyordu kazaya kadar aslında. Ama Button süründü resmen geçen sene gibi herkesten atak yedi. İçim acıyor yeminle üzülmekten hal olduk McLaren e:(

    yine her şey baştan belli bir sezon var önümüzde Allah biz taraftarlara sabır versin. Bu sene farklı olarak biraz daha fazla zorluycak gibi Ferrari Mercedes i onun dışında son 3 senenin aynısı bir sezon olacak diye düşünüyorum.

    1. “Baskı altında hata yapıyor Vettel”
      Abi ne yaptın sen aynını ben geçon sezon Abd gp den sonra söyledim canımı zor kurtardım.
      Aman diyim aman 🙂

      1. 🙂 hiç bir fan kendi pilotunu eleştirtmiyor burada genelde gördüğüm bu. Ama eğri oturup doğru konuşmak lazım Vettel yeni Schumacher diyorlar onun yaptıklarını yapmaya çalışıyorlar ama ne yazık ki Vettel bir Schumacher değil. İnş bundan sonra güzel bir sezon izleriz yoksa ses yok rekabet yok her şey yasak sıralama turları berbat. Halo da gelirse tüy dikmiş olurlar ve F1 i bırakırım kendi adıma:) bakalım neler olacak.

    2. Guzel yorum ancak vettel baski altında hata yapiyor diyebilmemiz icin bence daha fazla örnek gerekiyor. cunku 2011 barcenola 2012 austin ham arkasina yapismisken 0 hata tamamladi.sadece austinde tur bindirirken hatırlamıyorum tam olarak bir pilotun gazabina ugradi ve ham gecti.yani kesin konuşmak icin daha fazla ornek olmali diye dusunuyorum.burdaki hatasi gecis yapmanin cok zor oldugunu biliyor ve boyle giderse geçmeyeceğini anladigi icin risk aldi cok gec fren yapti drs oncesi icin ama tutmadi.ha hata yapmasa bile gecemeyecekti bence.

  50. #Yine yarışın koşullarına ayak uydurup yerini sabirla bekleyen Rosberg yarışı kazandı, tebrikler..
    #Hamilton kötü günü, 2.cilikle telafi eder gibi oldu..
    #Vettel, hem strateji hemde hataların kurbanı oldu..
    #Rai, yine çölde yakalandı…
    #Williams’ın en iyi durumda ki aracı Mercedes’ten 58sn geride…Williams’ın mazisine göre geldiği durum kötü…
    #Mclaren, sonunda yarışı bitirebilen araç yapmayı 2 senenin sonunda becerebilmiş…!!! Mclaren’da F1’de Williams’ın düştüğü duruma ortak olma yolunda ilerliyor..Üzücü…
    #Alonso kazadan kendini ucuz kurtardı…

  51. Tyler Durden avatarı

    Mercedes’in orta sert hamurla 40 tur gidip performans kaybetmemesi çok ürkütücü bence.Adamlar Vettelin super soft ile attigi turdan 0.2 saniye yavasti sadece.Bu sene belki bir iki yaris sansimiz olur ama zaten en hizlilardi simdi lastikleride inanilmaz kullaniyorlar

  52. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Serhan Acar Twitter’dan Emre Tilev’le ağır dalga geçti. Adam haklı ama. Saçmalamış resmen. İnşallah D-Smart devam etmez. Devam ederse almam, D-Smart’ı olanlara da Allah şifa versin diyorum. İyi dayanıyorlar o beceriksize.

    1. dsmart anlaşacaksa evde olduğu halde sky dan izleyeceğim ya valla çekilmez işkence 😀

    2. Açık konuşmak gerekirse yarışı TV’den takip ettiğim için mutluyum.

      Emre Tilev çok iyi değildi tabi ki. Serhan Acar’la kıyaslama yapamam. Bir çok hata da yaptı. FIA’ya FIFA dedi, Mercees’i Williams’la karıştırdı, Romain’e Ramon, Gutierrez’e Gutaarrez gibi şeyler söyledi falan… Bir sürü hata yaptı ama buna rağmen yıllar yıllar sonra ilk yarış deneyimi olmasına rağmen iyi idare etti. Sen, ben bunu anlarız ama yeni izleyen birileri bunun pek de farkına varmazdı. Belli konularda çalışmasını takdir ettim.

      Serhan Acar’ın yarış esnasında bu hatalarla dalga geçtiğinden bahsediyorlar ki sen de aynısını yazmışsın. Açıkçası bu hoş bir davranış değil. Yayın anında bir çok hata olabiliyor ve canlı yayın olduğu için düzeltemiyorsun da. Yılların F1 duayeni Serhan Acar bile yarış esnasında bazı hatalar yapıyorken ilk yarışında bu ismin bu hataları yapması çok normal. Serhan Acar bu dediklerinizi yaptıysa çok büyük ayıp etmiş. Yakıştıramadım açıkçası.

      1. FA 14Sulonso avatarı

        Yalniz, Emre Tilev’in de Serhan Acar’a yerinde oturacak, hep o mu anlatacak, o yokken biz vardik demesi de ustayi biraz kizdirmis ki sonuc olarak cevabını veriyor. Serhan Acar sonuna kadar hakli.

      2. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Sulonso’nun dediği gibi Emre Tilev’in de; ”Bu işi ilk ben yaptım” ”Kimse yokken biz vardır” gibi açıklamaları Serhan Acar’ı kızdırmış olmalı.

        Bende dalga geçmezdim ama yayına hazırlığı falan çok iyi değildi muhtemelen. Pek çok şeyi karıştırmış. Elbette karıştırabilir ama FIA’ya FIFA demesi de yenilir yutulur cinsten değil. Pilotları, takımları birbirine karıştırması da öyle.

        Futbol spikerine maç anlattırırsan böyle oluyor işte. Cem Yılmaz bile daha iyi anlatıyordu Emre Tilev’den.

        Yeniler bilmez. Emre Tilev 2007 İspanya GP’yi anlatmıştı. Yoğun eleştiri sonrası CNN Türk mecburi olarak Serhan Acar’ı geri getirmişti. Bu saatten sonra Serhan Acar’ı alacağını sanmıyorum D-Smart’ın. Digiturk ya da Tivibu kalan yarışları alırsa Serhan Acar anlatıma devam eder.

  53. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    McLaren’nin performansını değerlendirebilecek biri var mı ? Bir de Alonso’ya büyük geçmiş olsun. Herkes bu adama kafayı takmış galiba. Tam emin değilim ama Kubica’nın aracından daha kötüydü galiba Fernando’nun aracının durumu. Neyse ki başına bir iş gelmeden, kendi imkanlarıyla sapa sağlam çıkabildi aracın içinden. Bu arada Sky’da kazanın Sim’ini yaptılar, Fernando 313 kph’le çarpmış Gutierrez’e.

    1. McLaren aynı Ferrari gibi sıvadı. performans olarak ise, bu yarışlık konuşuyorum,F.İndia,Williams ve Hass’dan geri kalmazdı,çok yakın gördüm. Manor,Renault ve Sauber’i geçmişler. Önlerinde Red-Bull ve Toro Rosso var şu anlık.
      iyi strateji ile rahat ilk 10’da olurdu bana göre. asıl yeri Bahreyn ve Malezya’da görürüz.

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Williams’ı ben zayıf buldum. Yarışta o kadar çok karmaşa vardı ki, bir de F1 app’den yarışı takip edemeyince kimin nerede olduğunu pek anlayamadım. Haas, gerilere düşer diye bekliyordum ama düşmediler. Force India ve Williams’dan daha iyi şeyler bekliyordum açıkçası ama bu yarış nedense çok silik gözüktüler bana.

        1. bu yarış için konuşursak geçen seneye göre bariz gelişen iki takım var. McLaren ve STR. ben biraz performansla Mercedes ve Ferrari arkasındaki gruba yaklaşacağımızı düşünüyorum.

    2. Performans gayet iyiydi ama kırmızı bayrak yarışı çok karıştırdı. Kaza olmasaydı ve saçma stratejiler yapmasaydık iki araçla çok rahat puan alabilirdik.

  54. Artık eminim. Sebastian’ın aracı Maranello’da, Kimi’nin aracı Taipei’de üretiliyor.

  55. Bence Red Flag kesinlikle tartışılmalı. Bu kadar kolay kırmızı bayrak çıkmaz, adamlar inmiş ve yürüyorlar tamam pistin küçük bir bölümü kirlendi ama burası Monaco değil ki arkadaş. Evet Mercedes harika görünüyor ancak bu kırmızı bayrak olmasa Vettel ve Rosberg arasında çok daha yakın bir mücadele görecektik bence. Palmer Renault’un yeni Trullisi. Yarışın kazananı Grosjean’dır. Kazada Alonso biraz fazla cesur hamle yapıyor gutierrez kötü bir çizgi tutmuştu ancak bana sanki aracı toparlamaya çalışırken Fernando vurmuş gibi geldi, araca hala uyum sağlayamamış olabilir, böyle olmasa bile yani Gutierrez hatalıysa da gerçekten çok cesurca bir denemeydi. McLaren hız olarak Force India ile görünüyor gibi onları haas Sauber Renault manor takip ediyor gibi, Button’ın sonucuna bakarak söylemiyorum bunu ve sanki McLaren bir şeyler deniyor hala tüm hafta boyunca Button ile Alonso arasında bu kadar fark olmasına anlam veremedim.

  56. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Dün sıralama sonucunu görünce Ferrari ile alay edenler bugün şu ana kadar uğramamışlar. Birazdan teşrif ederler diye tahmin ediyorum. Hep dedim dereyi görmeden paça sıvamamak lazım, Böyle peşin hüküm verenler çok yanıldılar.

    Ferrari taktik hatası yaptı deniyor. Sabah ucu ucuna podyuma yetiştim. Yarışı ve sıralamayı aynı şekilde işten geldiğim için bir dejavu gibi kaçırdım o yüzden yorum yapamam ama süper soft takmasak iyidi kanımca yazılanlara bakarak konuşuyorum.

    Startta yine avlamışız Mercedesleri ama son gülen iyi güler netice olarak yarış sonu 1. olana ödülün büyüğü gidiyor o yüzden tebrik ediyorum kendilerini. Yine en hızlı araç olmayı başardılar.

    Başlardaki performansımız iyimiş taaki sc girene kadar. Malesef bize faydası olması gereken ekibin zararı oldu. Bu Esteban denen çaylağa tecrübesiz diye boşuna demedim. Muhakkak kazmaca bir hareket yapmıştır yoksa Alonso öyle bir kaza yapacak pilot değil. Umarım iyidir geçmiş olsun.

    Haas ise puan alarak çok iyi başladı. Gerçekten McLaren şu durumuna üzülüyordur diye düşünüyorum. Williams ise aynı görünüyor. Massa galiba yarış başında pek zorlanmadan yer vermiş ama görmeden yargılamam. Herkes kendi puanı için yarışıyor burda.

    Son olarak ne ekersen onu biçersin rüzgar ekersen fırtına biçersin. Hani dün bizim yüzümüzü merak edenlerin yüzü ne renk acaba kırmızı mı mor mu ? Ferrari dediğim gibi öyle 0.8sn farkla falan geride değil özellikle yarışta. Saçma hata olmasa en kötü 2.olacaktı.Pitte kaybedilen zaman da cabası.Dün son lastiği kullansak böyle anormal görünmezdi fark. Dediğim gibi geçen sene 1.4sn yemişsiz ama yarışta çok daha iyi görünmüşüz. Yine aynı ey ve bana göre fark daha da az 2015e oranla o yüzen bu sene daha ciddi bir şansımız var. Lastik stratejileri kazananı belirleyecek. Bahreyn ve Malezya gibi bol düzlüklü dur kalklı ve sıcak pistlerde galibiyet için şansımız olacak. Saygılar

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Soft lastiklerle,15 tur du yanlış hatırlamıyorsam;kullanan hamı yakalayamadık. Bence bu sezon gecen sezondan daha dominant gececek gibi bi his var icimde umarım yanılırım.

    2. Arnoux-Ferrari avatarı
      Arnoux-Ferrari

      Hocam, Ferrari SS’i soğuk pistte çalıştıramadı, mantıklı olarak. Ama yarışın başında tempolar eşitti. Pitten MED ile çıksak rakiplere bakarak yarışı alırdık. Hamilton’In STR’lere SS le geçemediği pistte, Rosberg Vettel’i geçemezdi. Geçse bile rahat şekilde 2.lik cepteydi. Sıralama formatıda değişmiş, gerçek farkımızı görürüz yakında. Yarış temposunda haklı çıktın umarım güzel sonuçlar gelir.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Bize iyi bir pit ekibi lazım. Her şeyden önce ciddi bir güncelleme özellikle ön kanada ve ön kısma. Sankş burun zorla son anda yapılmış. Galiba bu son versiyon değilmiş ama defalarca geçememiş orijinal burun çarpışmadan o yüzden böyle biraz

        1. ForzaFerrari avatarı

          Ferrariye yarışı kaybettiren sırasıyla kırmızı bayrak yanlış strateji ve yapılan yavaş 3. pit stop oldu.Eğer son pit stop da Ferrari zaman kaybetmeseydi Lewis i geçerdi.

      2. Akıl ve Mantık avatarı
        Akıl ve Mantık

        Ferrari softa geçtiğinde de 18 tur eski olan mercedesler ile arayı biraz kapattı ama dikkat edin aradaki farka, sonra stabil hale geldi fark, Hamilton bi arada 30.turunda en iyi turunu attı lastiklerle, sonrada geçmedi zaten 40 tura dayanmış lastikleri,pist geçişe müsait değil tamam ama geçende geçti bugün o kadar kovaladığı adamı ki arada lastik ve hamur farkı vardı. Kendimiz kandırmayalım, adamlar güvenlik aracı girmese de bunu yapacaktı zaten, belki başta medium ile başlasa ve izin verilse medium ile 2 yarış çıkartırlar.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          Evet aslında o açıdan bakarsak da dopru ama spesific şartlar oluyor. Burası özel bir pist. İlk yarışın verdiği şeyler de vardır. Bahreyn ve Malezya da daha iyi bir lastik kullanımı bekliyorum ben Ferrari den. Fakat sezon boyu olabildiği kadar medium yada hard lastik takmayacak gibiler olabildiği kadar.

          Dün sıralama performans farkını yarışa vursak 57*0.8 = 45.6 sn yapar ama bugün aklaşık 10 sn fark var bunun 3-4sn sc periyodundan kaybedildi bir kısmı pit. Hatalı lastik seçimi olmasa belki kazanabilirdik de. Hadi fazla iyimser oldum ikincilik çok rahattı muhtemeldi. Bu farkı yarışa vururrsak tur başına 0.175 sn yapar ki hiçbir şey değil. Güncellemeler ile ayar düzeltmeleri ile kapatılabilir. Tabi bu yorumu lastik kullanımına göre ypamıyorum yoksa medium ile harika Mercedes.Ancak her şeye rağmen önemli olan yarışı kaç sn farklı kim nerde bitirdi. Eklemeden edemeyeceğim şimdi yine Mercedes zorlamamıştır basmamıştır gaza

    3. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Raikkonene ise bir parantez açalım. Bu adamda bu bahtsızlık yada gudubetlik varken olmaz. Mütemadiyen kaza sorun yada sıralamada geçiliyor Vettele. Ben inandım arkadaş bu adama ikinci Ferrair macerası yaramadı. Keşke demeden diyemiyorum ama o kaza olmasaydı keşke. Halamın bıyığı gibi oldu haklısınız züğürt tesellisi ama ne yaparsın işte

    4. Bu sene supersoft ve ultrasoft’ta Mercedes’ten fersah fersah ilerde olabiliriz dediğiniz gibi, yarışın ilk bölümü denbunu doğrular nitelikte ama soft’tan sonraki hamurlarda Mercedes korkutucu bir performansa erişiyor. Sezon boyunca bazı ekstrem pistler dışında da soft’u mediumu mecbur kullanmak zorunda kalacağımız anlamına geliyor bu da her yarışta bugünkü yarışa benzer kesitler görebiliriz ve bu da demek oluyor ki bence bu senenin kazananı stratejilere ve kimin hangi lastiği ne kadar optimum düzeyde çalıştıracağına bağlı olacak ve ben strateji olarak Ferrari’yi hiç iyi durumda görmüyorum.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Şu Mercedesden gelen kel eleman iyi birine benziyor. Biraz pit ekibini güncellemek gerekebilir. Bakma son zamanlarda ve özellikle geçen sene Ferrari pek kötü değil hatta iyi iş çıkartıyor. Henüz ilk yarış hemen bu kadar adamları asıp kesmemek lazım diyorum. Biraz da şans olacak o sc işi bozmuş diyorlar. Yarışı izlemeden bu kadar yorum yapabiliyorum malesef. Akşama 21.00 de tekrarı var. Piste ve lastik seçimi çok ama çok kritik olacak. Bahreyn ve Malezyaya dikkat derim

    5. İsabetli yorumlarından ötürü kaale aldığım isimlerden biri olduğun için sana ufak bir özet geçeyim yarışla ilgili.

      Süper yumuşak lastiklerde Ferrari Mercedes’le çok yakın. Biraz yavaş olabilir belki. Çünkü Raikkonen Rosberg’e karşı farkı hiç açamadı. Vettel’le ise 2.5 saniye civarlarında tuttu hep.

      Ferrari stratejik hamle yapamadı. Hesapta lastiklere iyi davranan bir aracın var. Rosberg’in erken pite gireceği belli, tepkiyi önce vermeliydi. Anlamsız şekilde Raikkonen’i pistte tuttular ve yarışını mahvettiler. En ufak bir mantığı yoktu pistte kalmasının. Beklenenden önce almalıydı ikisini de. İlk Raikkonen’i alırdı, bunu gören Rosberg pite gelirken Vettel de gelirdi. Sonuçta 2 araçla liderliğin devam ederdi. Sadece izlediler. Neredeyse Rosberg geçiyordu pit çıkışında Vettel’i.

      Ferrari’yi asıl bitiren ise kırmızı bayraktan önce orta hamura geçen Hamilton’dan hiç ders almamaları oldu. Sadece Mercedes değil neredeyse herkes orta hamura geçti kırmızı bayrakta. Hava soğuk, güneş de kalmamış tepede. Bu havada çalışmaz o lastikler. Orta hamura geçip Rosberg’e savunma yapmayı denemeleri gerekirdi. Zaten birkaç tur takip ettikten sonra Rosberg’in lastikleri aşınır ve o baskısını da kaybederdi. Ferrari beklenen zekayı ortaya koyamadı.

      Açıkçası ben umutsuz değilim Ferrari için. Bir güncellemelik fark var arada. Yumuşak lastiklerde kapışır 2 takım. Ufak şeyler galibi belirler. Fakat Ferrari Raikkonen’e böyle yapmaya devam etmemeli. Bu adam oyunun içinde olunca çok korkutucu olabilir. Mercedes’leri startta geçmedi, ilk virajın çıkışında geçti mesela. Adam gibi destekleseler Vettel kadar verimli olur ama özellikle bugün pite alınmaması sanki Vettel’in başına bela olmasın diye çabalamalarındandı. Keşke Ferrari onu da işe dahil etse.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Evet Ferrari, Raikkonen ile daha fazla ilgilenmeli. Geçen sene pek belli olmuyordu ama artık bu kadar sorun da fazla. 2 pilotla olaya dahil olmak daha iyi. Hem onları da böleriz. Vettel kazanamazsa Rai kazanır ve puan çalacaktır. Takımlar şampiyonası için de bereketli katkısı olacaktır. Yarış hızı Kiminin hep daha iyi olmuştur sıralamaya oranla. Geçen sezon bazı yarışlarda işler rast gitse Vetteli de daha fazla alt etme şansı olacaktı. Neyse umarım Malezyada ve Bahreyn de durumu tersine çevirebiliriz. Biraz akıllıca yorumlasak heyecan yapmadan şu yarışları iyi olacak. Taktik kararları veren kişiler yarışı okuyabilmeli. Önlerinde binlerce telemetre var ve rakibi bilegörüyorken bizim gördüklerimizi görememeleri komik

  57. FA 14Sulonso avatarı

    Bu arada Emre Tilev ne kadar acemi olduğunu bir kez daha gösterdi.

    Adam FİA’ya FİFA dedi ya la 😀

    Arrivabene telaffuzunu hiç söylemek istemiyorum zaten söyleyemem 😀

    Mercedes’lere Williams demesi filan gerçekten şahaneydi 😀

    1. Bende Rosberg’in şampiyon olduğu yılı arıyorum ama bulamadım. Bulan bana da söylesin. 😀

    2. Rosberg de kariyerinin 186. galibiyetini alarak şampiyon oldu.

    3. Yalnız adam dün sıralamalarda anlatım profosyonel anlatım ve yayın değil tabi dedi. Eh buna rağmen yine de kötüydü.

    4. Ayrıca yarışın sonunda galip Vettel deyip kıvıraraması da hiç fena değildi

  58. Startı iyi alan Ferrari’ler yürür gider dedim ama Mercedes’in bir medium lastik kullanımı var dillere destan. Bir pit az yapıp duble yapıyorsan yarışa mediumla başla sadece son turda girip yağmur lastiği bile takıp çıksan çoğu yarışı kazanırsın yav. Bugün bi Hamilton ve Mclaren taraftarı olarak Vettel için gerçekten üzüldüm. Ama bu sporun doğasında bu var Alonso Guitterez kazası galibiyeti Vettel’den çekti aldı. Raikkonen’i gönderin bizim burda kızılırmakta yıkıyacam 😀 Hamilton sanki biraz dağınıktı özellikle startta ve Verstappen’in ardında olduğu dönemlerde beğenmedim. Kazadan önce pite gelip farklı lastik seçmesiyle geriy düştükten sonra yükselmesi ise Mercedes ve lastik olayına bağlıyorum. Beğenmedim bugün Lewis’i. Rosberg düz sürdü işini yaptı kazandı. Eğer Ferrari araya giremezse bu sezon şampiyonluğu Hamilton’un motivasyonu belirleyecek gibi duruyor. Haas takımına tebrikler gelip ilk yarışta puanı aldılar bizim Mclaren’de inşallah 2018de puana oynayacakmış yayalım sağlam bilgi …!! 🙁

  59. CetinKUPUCU avatarı

    Trf1.net Mercedes ten daha hızlı. Henüz Alman milli marşı başlamadan sitede yarış sonuçlarını gördüm. Süpersiniz elinize sağlık.
    Mercedes ve Ferrari mücadelesi iyi idi. Tebrikler. Verstapen ve Sainz seyir zevkine güzel hitap ettiler. Haas ise kutlanması gereken diğer takım. Yeni geldiler fakat yılların RENAULT unu geride bıraktılar.

  60. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Sıralama performansı Mercedes’in net şekilde daha iyi ama yarış performansları eşit gibi. Çünkü yarışın başında SS varken aynı tempoyu tutturdular. Red Flag ten sonra insan bir rakibine bakar ne yapıyorlar diye. Pist zaten soğuyor, rakiplerin Med takmış. Göz göre göre çalıştıramadılar lastiği.

    Vettel pitte Med taksaydı Rosberg geçemezdi. Hamilton Max’i geçebildimi, hayır. Pist zaten geçişe imkan veren bir pist değil. Araçların hızı yakın. Haydi geçse bile 2.lik cepteydi. Amatörlük bile değil, biz ekran başında gördük hatta ben kesin Med takıp finish’e gidecez bitti bu iş dedim. Takımın Ferrari olduğunu unutmuşum. Umarım daha güzel sıralama turları ve daha heyecanlı yarışlar yakındır. Haas’ı da unutmamak lazım.

    1. bencede gecemezdi en kötü 2.ydik. cok yazık oldu eldeki yarısı verdik gitti.

  61. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Adama bak ya Alonso yarisimizi mahvetti diyo ulan adam bilerek mi kaza yaptı ha? Bugün Vettelin yarısı kazanamamasinin nedeni Ferrari pıt ekibi ve merconun medium lastik performansidir

    1. bana diyosan gecmis olsun ama kaza yarısı mahvetti kusura bakma , kazaya alonso sebep oldu demiyorum , kaza elimizdekini kaybettirdi. bunda yanlıs bisey yok. sana mı soracagım yazarken.

  62. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    Şu resimle de yarışı özetleyebiliriz tabi ki

    1. bi an aklıma bu geldi yav 🙂 gülüyoruz ama Mclaren olarak acınacak hallerdeyiz yine 🙁

      1. scuderiaferrarimarlboro avatarı
        scuderiaferrarimarlboro

        ahahah

    2. İçim acıdı 🙁

      1. scuderiaferrarimarlboro avatarı
        scuderiaferrarimarlboro

        Şahsen ben aracı göremeyince telaşlandım. Alonso’nun adı yazıyor ortada araba yok.

  63. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    Ferrari nasıl bi bahtsızlık var üstünde. Kimi’den bahsetmek istemiyorum kaç oldu bu ya, başka biri olsa kafayı yer. Bir de mediumlarla neden çıkılmaz güvenlik aracı sonrası, evet rosberg hemen zorlardı vetteli ama en azından 2.lik garanti olurdu. Kısaca bir rüya nasıl hüsrana döner uygulamalı örnek seyretti bugün ferrari. Tifosiler, bekleyin uzun süre bekliyceniz, bekleyeceğiz…

  64. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Ferrari pit ekibini büyük bir sevgiyle anıyorum. Kırmızı bayrakta doğru düzgün strateji yok, Raikkonen yerine Vettel’i alırken düzgün strateji yok, Rosberg ile fark erirken strateji sıfır. Bu sezon da stratejiden dolayı kaybedersek ağzıma geleni söylerim.

    Günün kazananı kuşkusuz Grosjean oldu. Takımına altın değerinde 8 puan kazandırdı ve yeni takımlar arasında en iyi başlangıcı yaptırdı. Öte yandan ayna fobisi olan Gutierrez’in biçtiği Alonso’ya birşey olmaması tabi en büyük sevincimiz. Haftaya Bahreyn’de mührü basabilecek miyiz, stratejiye bağlı 😀

  65. Emre tilev yarış falan anlatmasın ya zaten futboldada iyi değil en iyisi bıraksın spikerliği.Adam mekanikerlere operatör dedi ya.Ne telsiz konuşması çeviriyor nede doğru dürüst anlatabiliyor ayrıca yayında ses çok geç geliyordu ve arka fondaki yarış seslerinin daha çok artması lazım.

  66. yarışın kazananı Haas ve Grosjean’ı tebrik ederim.
    Mercedes pit ekibi yine strateji ile yarışı kazandı. Orta sert ile süper yumuşaklara karşı koydular ki maalesef bu durum izleyiciler için kötü.
    Lewis startta kaybetti yoksa temposu yüksekti. fakat bu tempo bile geçiş yaptıramadı. ikincilik bence şampiyonluk gibi bu yarışta Lewis için.
    Ferrari pit ekibi resmen sıvadı. En azından yumuşakları tak.
    Ric iyiydi.
    Williams,Force İndia tırt çıktı.
    Alonso nun kazadan kurtulması sevindiriciydi.

  67. Olacak iş değil ya olacak iş değil ya! Hey allahım milyonlarca insan daha 20. turda anladı Ferrari’nin ne bok yediğini ama adamlar kırmızı bayraktan supersoft ile çıkıyorlar ya sabır! Ben burdan oturduğum yerden hiçbir donanım ve bilgum olmadan olacakları fark ediyorum ama yarış direktörü supersoft’u hard lastik falan sanıyor galiba. Ferrari’de yarış direktörü olan adamla benim aramda biraz fark olması lazım ya böyle mükemmel bir yarışı rezil ettiler bizim için. Olacak iş değil.

    Kimi’ye de geçen sene denince inanmıyordum ama kesinlike bir komplo falan kurulmuş ne zaman dubleye gitsek, ne zaman iyi sürmeye başlasa adamı illa buluyor bir şeyler. Kurşun murşun döktürmek lazım bu sezon bu performansla giderse hem ona hem bize yazık olur.

    1. adamın başını yaktılar deyimi bu yarış gerçek oluyordu Rai için. hakikaten başını da yakacaklardı gerçek anlamda.

  68. Ferrari, Toro Rosso ve McLaren için kötü bir yarış oldu. Alonso’nun kazası gerçekten korkutucuydu. Ben ilk Gutierrez’i gördüm ama sonra baktım ki kenarda paramparça olmuş bir McLaren var. Allah korumuş gerçekten. Raikkonen’in de motor neden yandı çok merak ediyorum. Sıkıcı bir yarış oldu yine. Grosjean kadar da şanslı bir adam görmedim Amarikancılara ilk yarış puan kazandırdı adam 😀 Sainz’de araba sürmeyi mümkünse bıraksın Verstappen’in yarışını tamamen yok etti.

    1. Ismayil Alonso avatarı
      Ismayil Alonso

      Sainze sonuna kadaer hak verdim.

      1. Singapur’da Verstappen yol vermemişti. Sanırım onun intikamını aldı. Yoksa gerçekten böyle bir pilotsa bıraksın acilen.

        1. Ismayil Alonso avatarı
          Ismayil Alonso

          Sainzin o kadarda zayıfolduğunu düşünmüyorum galiba bi şey ıspatlamağa çalışıyordu bugün

        2. Sonunu algiersuari ye benzetir marko 😀

    2. Ismayil Alonso avatarı
      Ismayil Alonso

      Sainze sonuna kadar hak verdim.

    3. RestofworLD avatarı

      sanırım bi parça kırılmış o yuzden pıte geldi yarısı bıraktı zaten o sırada motorda yandı.

  69. Şampanya trollemelerine değinmek istiyorum. Vettel ve Hamilton yıllardır Webber ve Rosberge çektiriyorlardı bide adamların kafaya aşşa şampanya döküyorlar aaa çok ayıp 😛

  70. Adamlar neden hep bu lastikleri kullandığı belli oldu

    1. Aynen. Onca çalışma, atılan tur boşuna değilmiş. Lastikle aldılar yarışı.

  71. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ferrari iyi başladı ama sonu gelmedi. Mercedes gerçekten hızlı. Ferrari zirve için şuan yeterli değil.

    McLaren’e ne oldu anlamadım. Alonso iyi gidiyordu. Büyük geçmiş olsun. Button tam bir patates. Resmen süründü bugün.

    Toro Rosso çok iyi ama onlarda strateji konusunda zayıf.

    Geçen yıla benzer bir sezon olacak gibi. McLaren’den çok birşey beklemiyorum bu yarıştan sonra. Geçen yıldan iyi ama hala ön grup çok çok uzakta.

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Button’ı red flag’dan sonra medium ile yollasalar rahatlıkla puan alırdı. Adama boşu boşuna 30 saniyeden fazla zaman kaybettirdiler.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Alonso’dan umutluyum ama bu sezon. İyi işler yapacak. Allah korudu. Çok ciddi bir kaza geçirdi.

      2. Aynen öyle süper yumuşakları hemen bitirdi. Palmer farkı açtı o sırada. Çok yanlış stratejiler yaptık çok.

        1. FA 14Sulonso avatarı

          Lastikler bittikten sonra 4-5 tur zaten en az 2.5 saniye yavaştı önündeki gruptan. Mediumlarla çıkmış olsa 7 veya 8.sırada bitirirdi. Şayet Alonso yarışta kalsa kesinlikle en kötü 6.sırada bitirirdi. Pite erken girmişti ve avantajı vardı.

          1. McLaren F1 (TEE) avatarı
            McLaren F1 (TEE)

            Button birde iyi taktikleriyle ünlü bir pilot. Neden orta hamuru seçmedi ki? Tak işte orta hamuru. Hız da fena değildi aracın. Strateji aracın hızını da alıp götürdü. Neyse sağlık olsun.

  72. FA 14Sulonso avatarı

    Öncelikle Alonso’dan başlayacağım. Çok rahat 6.olacağı bir yarışta belki kendi hatası belki de Gutierrez’in erken freni sonucunda kaza yaptı. McLaren gerçekten iyi başladı.

    Ferrari ve McLaren pit ekiplerine de buradan bir selam çakıyorum. Herkes mediuma geçerken bunlar supersoftta takılı kaldılar ve ekstradan 25 saniye + performans düşümü kaybı yaşadılar.

    Ferrari pit ekibi bugün bir kez daha ne kadar acemi olduğunu gösterdi. Ellerindeki yarış nasıl verilir çok güzel bir örnek.

    Raikkonen yine şanssız başladı garibim.

    Haas bugün beni çok şaşırttı. Dün 19-20 olup da bugün 6.olmak sanırım Grosjean’ın bir başarısı.

    Toro Rosso’lar beklenenden kötüydüler.

    En son da Mercedes’e değinip bitiriyorum. Ben bu kadar mükemmel bir araç görmedim. Adamlar işlerini çok iyi yapıyorlar. Favorim Rosberg idi ve kazandı.

  73. Mercedes’i, Nico Rosberg’i,Lewis’i,Vettel’i,Ricciardo’yu tebrik ederim güzel bir yarıştı genel olarak… Ferrari nasıl strateji hatası yapılır bir kez daha gösterdi… Günün en büyük tebriği Romain Grosjean’a harika bir yarış çıkardı. Renault olarak gelişmemiz ama yinede iyiydi Magnussen ilk turda lastik patlatmasaydı ilk puanlarını kazanabilirdi. Sezonun hayal kırıklığı yaratan ekibi daha erken ama McLaren Honda bu sezon olası bir markalarda Haas’a kaybetmeleri kaosa neden olur…

    Red Bull’un ön guruba yakın olması Renault’un orta gurubun içinde olması ilerleyen yarışlarda motor güncellemesi ile dahada iyi duruma geleceğimizi tahmin etmek zor değil…

  74. çok ilginç bir starttı, belkide bu sene Mercedes rosberge oynurdur, sonuç beklenen oldu, fakat vettelin son hatası onu ikincilikten etmiş olabilir. öte yandan Alonsonun korkunç kazadan sağ salim çıkması çok sevindirici berbat kazaydı, birde kiminin şansızlığına ne demeli. aslında alo ve kiminin şansızlıkları demek daha doğru olur…

  75. Soft lastikleri beyaza boyayıp mı verdiler ne yaptılar artık anlamıyorum.Bu kadar kötü bir sonuç olamaz.Raikkonen bahtsız bedevi gene bir arıza çıktı aracında.Arrivabenenin konuşmasında çökmüş gibi bir hal vardı.Sövmemek için zor tutuyorum kendimi.Bu senenin kesin şampiyonu mercedes bence artık yarış izlemeye gerek yok.Adamlar süper softa karşı mediumla yarışıp ferrariden de hızlı oldular.

  76. Carlos Sainz simit sat onurlu yaşa be kardeşim.

  77. Start ve kaza hariç sıradan bir yarıştı rezalet bir hamilton, sadece startta iyi olan vettel, istikrarlı ve iyi stratejiyle 1.olan rosberg, şansız rai vardı.2 kat eski lastiklerle vettelin mercedeslere çok yaklaşamaması sezonun geri kalanı merco dominasyonu olabileceğini gösterdi.Artık boş boş dolanan arabaları izlemekten sıkıldım, risk almayan pilotlar, sadece düzlük sonrası virajda geçiş yapan arabalar içine ettiniz F1’in, bir de yeni sıralama formatıyla sıralama turlarının da içine ettiniz.Yarışı Emre Tilev’in anlatımından izlemek oda rezalet heyecanla beklediğim sezona hüsranla başladım.

  78. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Arkadaşlar yarışı izlemedinizmi?

    1-İki takımdada SS varken eşitti.
    2- Vettel’de bitik soft vardı, Hamilton’da bitik med. Kapattı ama geçemedi.
    3-Vettel o SS’i iyi kullanamadı.
    4- Bu sezon güzel bir sezon olabilir.

    1. bu yarışı kazanmalıydı , alonsoya geçmiş olsun ama kazası yarısımızı mahfetti. kaza olur olmaz nooooooo diye bagırdım valla , biiliyordum yarısı verecegimizi.

      1. Arnoux-Ferrari avatarı
        Arnoux-Ferrari

        Ben çok kötü bişey oldu sandım….

        1. alonsoyu görmemistim ben guttierez sandım başta.

          1. McLaren F1 (TEE) avatarı
            McLaren F1 (TEE)

            Ben de ilk göremedim. Alonso yazdılar. Ne Alonso’su lan Gutierrez işte dedim. Sonra bir baktım parçalanmış bir McLaren var. Hasss. dedim. Allah’tan birşeyi yok.

    2. Yusuf Hitay avatarı

      kırmızı bayraktan sonra grid startı olmuyor muydu? değişti mi o kural?

      melbourne için fena bir yarış değildi.

      mercedes sert lastikler ile ciddi şekilde güçlü görünüyor, bu durum onlara avantaj sağlayacaktır.

      ferrari açısından melbourne gibi geçişin zor olduğu bir pistte süper yumuşak ile devam etmek pek mantıklı değildi sanki.

      button çok yavaştı, dünkü hız nereye gitti öyle?

      alonso ucuz atlattı. konuyla bağımsız söylüyorum ki, son yılların en yeteneksiz pilotu gutierrez in orada hata payı var gibi. tam fren bölgesine gelirken aracı hafif sola yönlendiriyor. muhtemelen o kadar yakın olduklarını kestiremedi.

      haas ilk yarışında 6. oldu, helal olsun. ben hrt, virgin gibi bir performans bekliyordum. gerçi testlerde de iyi olduklarını duymuştuk.

  79. Yaşanan kaza ve takibinde güvenlik aracı periyodu olmasada Rosberg bu yarışı kazanabilirdi ancak Vettel de burdan en kötü ikincilikle ayrılırdı Hamilton ın önünde.Güvenlik aracı sonrası ise Ferrari Vettel i pite almakta biraz geç kaldı üstüne pitte kaybedilen zaman gene Vettel in ikinciliğine mal oldu.Hata yapmasa da Hamilton ı geçebileceğini düsünmüyorum sonuç değismeyecekti.Vettel adına şanssız Hamilton adına kötü start ın ardından sürekli lehine isleyen bir periyodla gelen bir ikincilik oldu.Rosberg se sessiz sedasız podyumun ilk basamağını kaptı.Ancak daha sıcak pist kosullarında Mercedes in bu taktiğinin bu kadar etki yapacağını düsünmüyorum benzer start kosullarında Ferrari önde kalabilir.Yarışta diğer dikkat çekenler ise Haas değerli puanlar aldı bu arada.Verstappen de keskin sirke küpüne zarar misali kendi gölgesiyle kavga ede ede yarışı sonlandırdı.

  80. Arkadaş senin pilotların daha ne yapacak? İlk turda ilk 2 sırayı almışsın, rakiplerinden birisi gerilere düşmüş. Yapman gereken şey Rosberg’den önce Raikkonen’le Vettel’i pite almaktı. Zaten lastiklere yumuşak davranan bir aracın var, kaybedecek hiçbir şeyin yok. Sen ne yapıyorsun, anlamsız şekilde Raikkonen’i pistte tutuyorsun. Kırmızı bayraktan önce pite girip orta hamuru takan Hamilton’dan bir şeyler kapman lazım. Hava soğuk, yumuşak lastikler beklenen farkı oluşturmuyor. Zaten öndesin pistte, neyin derdindesin? Raikkonen’i pistte tuttukları an anladım bu zekayla bu yarışı kazanamayacaklarını. Mercedes’i tebrik ediyorum adamlar sadece aracı değil kafayı da kullanıyor.

    1. Yazdıklarına katılıyorum.
      Kimi takımın kobayı.

    2. Aynen katılıyorum. Rai zaten arızadan dolayı DNF oldu da bugünün kaybedeni Vettel değildi kesinlikle. Kaybeden açık ve net Ferrari idi. İyi bir stratejist lazım bu takıma.

  81. Blitzen Benz avatarı

    Güvenlik aracı girince Vettel’in motorunu mu değiştirdiler acaba?Onunki yanmadı.
    🙂

  82. Alonso’nun yara almamasına sevindim, kapalı kokpit tartışmaları yine alevlenecektir.

    Raikkonen’e bir şey demiyorum, bu adam için enterasan olan şey şansın yüzüne gülmesi zaten.

    Bence red flag olmasaydı ilk 3 daha farklı olabilirdi.

    1. red flag olmasa vettel kazanırdı. Ama bahane degil , medium takacaklardı. Mercedes mediumda muhteşem.

      1. Kesinlikle, yumuşak hamurlar fark yaratamadı bugün. Ferrari’nin uyanık olması lazım.

  83. Beceriksiz samuray yuzunden yaristan olduk.Birde ustune mercedeslerin tek lastikle 40 kusur tur gitmesi var insan hayret ediyor gercekten.

  84. Yani hayal kırıklığının iki bacaklı versiyonu gibiyim suan. bu kadar güzel başlayıpta , pit ekibi , kenar yönetimi ve pilot üçgeni ile olan 1.lik sansımızının yok edilip , güç bela 3. olduğumuz bir yarış.
    Açık konuşayım , mercedes manyak ötesi bi araç yapmış. Lastik değil mübarek mıknatısla yolda ilerliyor , bozulma aşınma nedir bilmiyor araç. Bütün yarışları kazanmalarını bekliyorum. kumda oynayalım beyler bitik sezon. Torro rossoda sıçıp sıvadı , gayet iyilerdi. Kaza olmasa kazanabilirdik. Bu kadar müthiş başlayı bu kadar edilebilirdi bi yarısın içine. Fernando ya geçmiş olsun , allah korudu.

    1. HaasF1 team ve Grojean a tebrikler olsunnnnnn kaderin böylesine helal olsun.

      1. mahvetti

  85. Ferrarinin yarış temposu geçen yılki australiaya göre daha iyi ama şampiyonluk için yeterli değil Mercedes sezonu yine domine edecektir 3 galibiyet değil 5 falan anca olur olabilirse o da , grosjeanın geçerli olmayan turundan belliydi orta grupla mücadele edebileceği haasın sıralama formatının kurbanı oldu , mclarenin yarış temposu kötü o da ferrariyle diğer bi hüsran , raikkonen her zamanki gibi , f1 nereye gidiyor sorularına devam ,sevindirici tek olay Alonsonun başına bi şey gelmemesi ve sağlıklı olması .

  86. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    güzel bir yarıştı keşke sonu daha güzel bitseydi. Rosberg’in bu yarışı kazanması trajedik bir sonuç. Vettel kesinlikle hak etmişti ama olmadı. en büyük başarı grosjean harika bir sonuç. Haas takımına tebrikler. Kimi yine şanssız. Button’a Mclaren bu sene nasıl dayanacak bilmiyorum. insan biraz rekabetçi olur geçen yıldan daha iyi bir araçla 14.olmak büyük bir hüsran. son olarak Fernando Alonso kesinlikle 7 veya 8.olabileceği bir yarışta yanlış bir hamleyle ucuz kurtuldu kötü sonuçlar olabilirdi. esteban’da hata varmı diye düşündüm ama Alonso sanki bir amatör gibi çok acele etti ve önemli puanları kaybetti. ama o kazadan sağ salim kurtulması daha önemliydi.

    1. Ismayil Alonso avatarı
      Ismayil Alonso

      bence Gutierez biraz sola cekti aracı…gorduyum buyduş

  87. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Ferrari ve strateji kelimeleri aynı cümle içersinde yer almamalı.

    Red Flag’ten sonra lidersin ve ana rakiplerin med kullanırken ss kullanmanın hiç bir anlamı yoktu ve farkta açamadı. Ama iki takımda da aynı lastik varken güzel bir tempo tutturmuşlardı. Bu sezon herşey olabilir. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Sıralama formatının değişmesiyle daha heyecanlı sıralamalar ve yarışlar izleyebiliriz.

    Alonso’ya geçmiş olsun yarışımızı baltaladı ama canı sağolsun. Umarım güzel bir sezon olur.

  88. az daha basiyoduk muhru. Simdi yarisi izlemeyen arkadaslar der Mercedes aldi sampiyonlugu diye. Neyse artik Muhur Bahreyn’e kaldi.

  89. Blitzen Benz avatarı

    Sezona yine duble ile başladıkları için takımımı tebrik ediyorum.

  90. O berbat kalkışa rağmen zararı minimize etmeyi başardık.

    Kazadan sonra lastik değiştirilmiyormuydu Ferrari neden süpersoftlarla kaldı yarışı orada verdiler.

    Geçen seneden çokta farklı bir sene olmayacağı anlaşıldı.

    Sadece Williams gerilemiş ve Mercedes-Ferrari arka grupla farkı biraz daha açmış

    1. Mercedes AMG avatarı

      Ferraride kırmızı bayrak esnasında sert lastige geçseydi belki mercedesle hiç başedemiycekti bunu bilemeyiz

  91. Ferrari’nin teknik ekibine tam anlamıyla bravo diyorum. Vetteli neden bekleyiniz acaba süper yumusaklarla. Tek kelimeyle adamın 1.liğini elinden aldınız. Yarış içinde değişen şartlarda bir tane başarılı hamle yok. Tez elden Horner’ı transfer edin bence

  92. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Ferrari sanki yanlış yapmadı gibi, ss takmasa zaten fark daha çabuk kapanacaktı, ss takınca da gördüğünüz gibi farkı açamadı, Hamilton 30’lu turunda aynı lastikle en iyi turunu attı, Ferrari ne yaparsa yapsın böyle olacaktı, 2 hamur farka rağmen ortada olan bu.

  93. Forza Bjk - Ferrari avatarı
    Forza Bjk – Ferrari

    Bu bildigin hız farkı.soft ile bitik mediumu nasıl gecilemez bu nedir ya . Bu sezon gecen sezondan daha kötü

  94. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Ferrari sen bu acemiliğinle en hızlı aracı yapsan da şampiyon olamazsın. Mercedesin dublesine üzüldüm desem yalan olur çünkü startta çaresiz olsalar bile durumu en iyi sonuçla kurtardılar.Bu arada Vettel 2015 bahreyn gibi zor durumda kalınca yapması gerekenleri önü boşken yaptığı gibi yapamadı.

    1. yarışı izlemedim ne yaptı yine bizimki? birde tam sıralamayı yazabilirseniz sevinirim.

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        Ferrari startta 2 mercedesi geçip 2. sıraya yükselen ve pist üstünde 0 kez geçilen Raiyi 1. pitte 3. sıraya geriletti ve sonra motoru patladı.

      2. Ham in arkasındaydı 10 turluk softla ham 30 turluk mediumla devam ediyordu Vettel finis düzlüğünden önceki virajda blokaj yaşayıp çime çıktı. Son 3 turda ham rahat rahat aldı 2. liği. Ros ham vet ric mas gro hulk bot sainz ves yanlış hatırlamıyorsam:)

    2. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Sslerden verim alamadılar. Ama soft ile kac tur medium ile gitmis hami gecememek bildigin hezimet

      1. Akıl ve Mantık avatarı
        Akıl ve Mantık

        Benim gibi düşünenleri görünce seviniyorum, arkadaşlar Ferrari hata yapmadı, yapabileceği buydu sadece, 2 hamur farkı ile arayı iyice açarım diye düşündü, nereden bilsin medium ile ss’den iyi tur atacağı Mercedes’in, normal gelmedi açıkcası bu durum, pist koşulları öyle aman aman soğuk muydu bilmiyorum ama ss’ler hiç çalışmadı diyebilirim Ferrari için, sonra soft ile 18 tur yaklaşık eski olan medium lastikli mercedesi de geçemediler yani ne deseniz elinizde kalır bu durum. Ferrari hata yapmadı, Mercedes başka kulvarda.

  95. Ankara Podyum AVM :/

    Vettel’e yazık oldu ama.

  96. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Start şahaneydi lakin bu bile göstermelik gibi geldi bana, güvenlik aracı girmese bile farklar aşağı yukarı buydu zaten,sıra kazanan gro ve ricca. olmuştu yani diğerleri zaten yerindeydi, arada 2 hamur farka rağmen stabil haldeydi fark, boşuna sadece mediumlarla çalışmadılar yakında kokusu çıkar.

    1. Kendin söylüyorsun sadece mediumlarla çalıştılar normal değil mi bu performans?
      Hangi kokudan bahsediyorsun Mercedes’in egzoz kokusu mu? Alışmadınız mı daha?

      1. Akıl ve Mantık avatarı
        Akıl ve Mantık

        Yine gizli bir lastik testi kastettiğim, normal midir, yeni setler veriliyor ama siz hiç bunları denemiyorsunuz,neye göre denemediğiniz veri olarak sunar mısınız?

        1. Sen yarışı izlediğinden emin misin? Neredeyse bütün yarışı Medium ile götürdüler
          bundan sağlam veri mi olur.
          Takımın beceriksizliğini başkalarına çamur atarak kapatmaya çalışıyorsunuz yazık.

          1. Akıl ve Mantık avatarı
            Akıl ve Mantık

            Yarışı izlemişsiniz bravo diyeyim kapatayım konuyu,çamur at izi kalsın değil, eskiden gizli lastik testi yaptılar mı? Aldıkları yaptırım neydi? Lastik basıncı olayı oldu, aldıkları yaptırım neydi? Bence biraz düşün.

            1. Mercedes’e, Monaco Grand Prix’sinden önce 3 gün süresince haber vermeden İspanya’da gerçekleştirdiği testler nedeniyle bu sezonki genç sürücü denemelerine katılmama cezası verdi.
              Lastik basıncı olayını konuşmaya gerek bile çok konuşuldu, açıklaması yapıldı.
              Peki Ferrari testlerde bütün lastikleri test etti de onlar neden çuvalladı? Mesele sadece lastik kullanımı mı?
              36 turluk medium lastikli aracı 18 turluk soft lastikle geçemiyorsun.

              1. Akıl ve Mantık avatarı
                Akıl ve Mantık

                Kendin yazmışsın işte olanı, her olaya bir kılıf, genç yetenek testi bu yarışların olmazsa olmazı zaten. Yorumlarda da yazdığımız ortada 2-3 yorum üste bakabilirsiniz, 18 fark olan görece yumuşak hamur ile geçilmediler, görece daha daha yumuşak hamur takmış Ferrari ile farkı korudular, yetmedi yarış sonunda da bitmesi gereken lastiklerle önde kaldılar ve bunu sadece mediumlarla yaptılar, tabi hepsi normal sizin için. Ferrari bu ne yaparsa yapsın geçemeyecekti, 2 lastik denediler olmadı zaten daha neyi konuşuyoruz ki,son 2 senedir olan tiyatro devam ediyor.

              2. Renault kazanır hile dersiniz, Redbull kazanır hile dersiniz, Mercedes kazanır hile dersiniz.
                Kabul Ferrari’den başka hakkıyla kazanan takım yok:D

            2. Kırmızı bayraktan sonra yarış yeniden başladığında Süper soft ile Medium lastikli Rosberg’e açtığı sadece 3 saniye ki pite girmeden 1 sn olmuştu. Rolleri değiştirsek Mercedes 20 sn fark açardı tahminimce.

              1. Akıl ve Mantık avatarı
                Akıl ve Mantık

                Red Bull kazandığı zaman hile var demedi ki, hala Red Bull’u destekliyorum, pilot olarak Vettel, Ferrari’yi desteklediğim yok yani : ) Red Bull için çekiş konusu dediler ama ispatlanmadı, sene başı Mercedes Casusluk vs. diye suçlamada bulundu Ferrari’ye olmadığı ortaya çıktı, yani benim birilerini karaladığım yok, ortada olanları sizde yazdığınız bunun üzerine bir konuya daha değinmek istiyorum. Ross Brawn geçen sene yaptığı açıklamayı hatırlayın Mercedes kuralları biliyordu diye, daha da bu konuda yazmak istemiyorum, takımın içinden çıkmış adam bunu söyledi dahası yok, Proje olarak Mercedes son 3 yıldır kollanıyor, kurallar değiştiği andan itibarende 4.sene iriyoruz domine ediyor.

              2. Brawn değil Bernie söyledi onu:)
                Redbull için söylenenlere geliyim esnek ön kanat, Hileli motor haritalaması vs.

              3. Akıl ve Mantık avatarı
                Akıl ve Mantık

                Evet,orayı kaçırmışım Bernie onu suçluyordu aklımda öyle kalmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir