Vettel “Agresif Olmaya Çalıştık, İşe Yaramadı”

Sebastian Vettel, sezonun ilk yarışı Avustralya’da uzun süre lider gitmesinin ardından Mercedes pilotlarına geçilmesinde kırmızı bayrağın etkisinin olduğunu söyledi.

İlk virajda liderliğe yükselen ve ilk pitlerde yerini koruyan Vettel, Alonso ve Gutierrez kazası sonucunda yarışın durdurulmasının ardından da yerini korudu. Ancak yarış yeniden başladığında Vettel süper yumuşaklarla piste çıkarken Mercedes pilotları orta sert hamurlarla piste çıktılar. Mercedes pilotları pite girmeden yarışı tamamladı, Vettel ise pite girince onların gerisinde kaldı ve geçmeyi başaramadı.

Vettel “Kırmızı bayrak bize yardımcı olmadık ancak yine de şansımız vardı. Onların en sert olan lastiklerle piste çıkmasını beklemiyorduk. Agresif olmaya çalıştık ancak işe yaramadı.”

“Agresif yolu tercih ettik. Şimdi baktığımızda farklı şeyler deneyebilirdik ancak kimseyi suçlamayacağım.”

“Takım iyi durumda. Oyunumuzu yükseltebileceğimizi biliyoruz ve bu Mercedes pilotlarına baskı uygulamak istiyoruz.”

“Onlara baskı uygulamamızı sağlayacak doğru araç bu.”

“KEsinlikle geçen seneye göre çok daha yakınız. Burası bizim için en kötü pistlerden birisi. Sıralamalarda daha güçlü olmayı bekliyorduk ancak olmadı. Bugün ise çok daha iyiydi.”

“Doğru yoldayız ve her şey bir araya geliyor. Ve bir çok pozitif şey var.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel “Agresif Olmaya Çalıştık, İşe Yaramadı”” için 37 yanıt

  1. Site iyice kafayı yedi hergün başka bi sayfa şimdi de 2015 haberlerinin olduğu ana sayfa cikiyor

  2. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Ferrari’nin yerinde olsam sonraki yarışlarda yapacağım tek şey Mercedes’in kullandığı lastikten 1 yumuşak olanı kullanmak olur. Hard ise Med , Med ise Soft gibi.. Gelişim yarışında geride kalmazlarsa Ferrari’nin şampiyonluk şansı var gibi. Yapılan strateji hatalarına göre hiç de yavaş kalmadılar. Tek soru işareti Ham acaba startta yer kaybetmese durum aynı mı olurdu? Cevap evet ise rekabet geldi demektir hayır ise.. gerisini getirmiyorum..

  3. Şimdi tekrar baktım da Vettel daha hızlıymış Rosberg’ten. Ferrari kırmızı bayrak sonrası yanlış lastik seçiminden dolayı kaybetti. Vettel süper yumuşakları 5-6 turda harcamış ve sonra Nico orta sertlerle Vetteli geçmiş. Daha sonra Vettel bir pit daha yapıp softları takmış ama nafile iş işten geçti. Ferrari’nin orta sert hamur üzerine çalışması lazım SS’de gayet iyiler.

    1. Ferrari Team avatarı

      Bugün Ferrari lastiklerden verim alamadı lastik ısıtma da problem yaşadılar kırmızı bayrak esnasında neden aynı lastiklerle değiştirmek yerine devam etme kararı verdilerse de kendileri bile anlayamadılar

  4. ferrari pit duvarı kendi aracını çözememişken..

    birde mercedesin hangi lastiklerle neler yapacağını ve buna göre lastik seçimi yapacak

    ve sonuca etki edecek pehh pehh pehh yapamayacakları aşikar geçmişte çok örnekleri var

    bu günde değişmedi sınırlı beceri düzeyi ile bu kadar.

    lastik seçimlerinin etkileyeceği podyumlar var sırada bana göre..

    ferrari kumarı tutarsa yarışlar kazanabilirler bu gün yanlış ata oynadılar.

  5. Hadi senin için agresif bir strateji yapıldı, Kimi için nasıl bir strateji yapıldı, hatta strateji yapıldı mı?

  6. süper soft değil soft taksalardı ilk pitte hata kabullenebilir olurdu hatta ferrari yarışı dahi kazanabilirdi ama ss lastik yuh dedirtti ) kaldıki son sezonlarda melbournde medium lastiklerle nerdeyse yarışı tamamlamış ve puan almış hatta (rai) yarışı kazanmış pilot örnekleri var.bu mühendisler ne işe yarar ?

  7. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    SS sonrası S yerine tam tersi yapılsa tutabilecek bir stratejiydi belki de. Madem Merc’in yumuşak lastikle çıkmasını bekliyorsun aynısını yap en azından ki yerini koru ya da 2. ol..

  8. Kimse kusura bakmasın lastik seçiminde hatalı olsada ferrari, genel olarak her hamurla her yerde mercedes ile rekabet edebilecek seviyedeyiz boşuna kimse ferrari’nin kendine uymayan bu pistte gösterdiği hıza kulp bulmaya çalışmasın. Dün ferrari’ye sallayanların bugun starttan sonraki suratını görmeyi çok isterdim ya da 2015 motorlu verstappenin hamiltona yaptıkları gerçekten çok iyiydi. 2016 motorlu williams’ı haşamat etmeleri de öyle.. Yanlış strateji kurbanı olup bu yarışı kaybetsekte büyük lokma yiyenlerin boğazında bir yırtılma oldu bugün, bu bile yeterli bence 😉

  9. Muhtemelen en güzel strateji kırmızı bayraklardan sonra yumuşak lastiği takıp son 10 turda süper yumuşakları takarak SS den en iyi verimi almak daha iyi olurdu. Çünkü kırmızı bayraktan 6 7 tur sonra SS lastik avantajı kayboldu ve rosberg farkı kapatmaya başladı. 1. lik zor olsa bile 2. lik büyük ihtimal olurdu. Malesef ki mersedes OS hamuru çok güzel kullanıyor. Testlerde neden bu kadar bu lastiğin üzerinde durdukları belli oldu.

  10. Mercedes ve Ferrari farkı bence kesinlikle artık lastiklerle alakalı. Tek tur performansında da böyle. Mercedes’in aracı lastikleri muhteşem kullanıyor.

  11. Kırmızı bayrak bize yardımcı olmadık ancak yine de şansımız vardı. Onların en sert olan lastiklerle piste çıkmasını beklemiyorduk.

    ferrari pit duvarı mercedes’in yumuşaklarla çıkacağını düşünmüş. eğer durum böyle ise ferrari’de ki strateji özürlülüğü tahmin ettiğimizden daha feci durumda demektir. mercedes düşündüğünüz gibi yumuşak lastiklerle çıksaydı ferrari için sert lastikler çok daha avantajlı olabilirdi çünkü mercedesler tabi ki yumuşak lastiklerle dayanamayıp pit stop yapıcaklarda ve sizde sonlara doğru çok az baskı görmenize rağmen belki de hiç baskı görmeden yarışı 1. bitirebilicektiniz.

    avustralya gibi araca uygun olmayan pistlerde bu tür şanslar bir daha gelmez.

  12. Güneşli günler görüyorum.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Ben hiç görmüyorum bro 😛

      1. Çarpılcaz valla ya. Senin yüzünden hepimiz maymun olcaz. Ferrari’ye inanmalısın. 🙂

  13. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Yusuf arkadaşımız diğer haberde güzel bir ayrıntıya dikkat çekti. Ben Ferrari soğuk havada SS leri çalıştıramadı demiştim ama..

    Yarışın başında Ferrari ve Mercedes’in SS hamuru varken aynı tempoda gitmesi fakat kırmızı bayraktan sonra Mercedes’in Med ile daha hızlı olması? Muhtemelen bu sezon pist sıcaklıkları ve lastik seçimleri geçen sezona göre daha ön plana çıkacak. Ferrari mümkün olduğu kadar yumuşak hamurları kullanacak. Belkide Mercedes yumuşak lastiklerde Med’lerde olduğu kadar harika değildir. Karışık ama güzel bir sezon olabilir.

  14. FA 14Sulonso avatarı

    Kazanmak gibi kaybetmek de sizin elinizde. Medium takip ciksaniz yaris sizindi.

    1. kesinlikle , pit ekibi kenar yönetimi rezildi bugün , keza torro rossonunda. acık ara hızlı oldukları aracların arkasında bitirdiler.

    2. serhatakyuz avatarı

      ferrari bügün ss lastikleri dahi verimli calışmadı nedendir bilmiyorum medium nasıl olurdu orası ayrı soru

  15. Agresif olmaya gerek yoktu, med taksak en kötü 2.ydik.

  16. Her yarış böyle fırsat ayağınıza gelmez. Sezona galibiyetle başlasaydınız Mercedes üzerinde baskı kurabilirdiniz fakat onlar 43 puan alırken siz ancak 12 puan alabildiniz. Saçma stratejiler yerine Mercedes’in yaptıklarına bakmalısınız…

  17. Vettel kesinlikle ilk pitlere kadar olan bölümde raikkonen ve rosbergle arayı açması gerekti ama nedense rai ve rosbergden kopamadı ki bu ilk pit çıkışı rosbergin nerdeyse vetteli geçmesine sebep olacaktı ki Allahtan kıl payı vettel önde kaldı ama yarışa baktığımızda bugün raikkonenin temposu vettelle benzer seviyedeydi.Geçen yıllara göre raikkoneni biraz daha iyi gördüm bu yarış.

    1. 2. hata var. 1 rosbergren önce pite almamak vettel rai yi , ikincisi rakibin med takarken senin ssle devam etmen. çok üzüldüm yarış elimizdeydi , mındar ettik.

      1. mundar

        1. Murdar

          1. 😀 😀 😀 ajdar

      2. Dostum ferrari mercedesin medium lastiklerle bu kadar hızlı olabileceğini kestiremedi sanırsam.Medium lastikle süper softla aynı performansı çıkarıyorlardı.Tam tersi olsa örneğin ferrari de medium mercedeste ss olsa ben mercedesin o anda uzayıp gideceğini düşünüyorum.Diğer olay içinse Ferrari raikkoneni rosbergden önce pite almalıydı çünkü zaten kaybedecekleri bir şey yoktu.Ferrarinin bugün mercedesten yavaş olduğu belli olduğu için rosberg pite önce girmesiyle her halükarda raikkoneni geçecekti hatta vetteli bile geçebilirdi.Benim kızdığım nokta koskoca 1 yıl bu araç üzerinde mi çalışmışlar anlam veremiyorum doğrusu.

        1. bence bu yarısı baz almayalım önümüzdeki yarıs ne oldugunu görecegiz. umarım özellikle ön tarafa güncelleme getirirler. herkeste S-duct var bi bizde yok neredeyse.

        2. Bence de doğru cevap bu.. Ferrari Mercedesin medium lastik performansını öngöremedi. Yarış bittikten sonra şöyle olsaydı böyle olsaydı demek kolay. Sadece şunu yapmalarını beklerdim. Kırmızı Bayrak sürecinde iki pilottan birine soft lastik takıp göndermeliydiler.

          1. aradaki fark sadece lastikten ve kenar yönetiminden
            tempo olarak yakınız ve geçebiliriz

        3. Hasan YALÇINKAYA avatarı
          Hasan YALÇINKAYA

          Nesi var aracın

  18. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Neyin agresifliği bu ! Kazanacak ideal taktiği yapın. Değişken şartlara tepki vemrde zayıf kalıyorsunuz. Bu takımın stratejilerini başkan Sergio mu yapıyor bir agresiflik lafıdır ağızlarda. Fazla baskı var anladığım kadarıyla takım üyelerinde bu demeçlerine ve performansa yansıyor. Neyse saçmalamaya gerek yok Sebastian böyle taktik olmaz

    1. Burak sence doğru strateji ne olmalıydı? Medium lastik mi takmalıydı Ferrari?
      Kabul etmek gerekir ki Ferrarinin Mercedesle rekabet edebileceği tek hamur supersoft. Bana kalırsa Kırmızı Bayrak sürecinde en doğru hamur Soft olurdu. (Red Bull un taktiği) Sonra son 15 turda takılacak süper soft lastikle 30turluk Mediumlara saldırabilirdi Vettel. Tabi burada pit ekibinin çuvallamadığını farzediyorum.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Dediğin gibi en azından soft taksalardı. Belki de haklısn. Ama bir gerçek var ki o sc baya etkiledi bizi 🙁

        1. Masterdragon2016 avatarı
          Masterdragon2016

          Burak fazla heyecanlısın sakin ol biraz 🙂

          Geçen sene 20 saniye farktan mücadele moduna getirmek kolay değil takımı.
          Mercedes te benzer süreç geçirdi pitleri rezaletti mesela ama araç hızlandıkça pit ekibi ve kenar yönetimi ona uygun planlamalar yaptı.Birinci hedef Mercedesi geçmek değil Mercedesi yakalamak test süreci boyunca bunu söyledi takım zaten o yüzden beklentiyi 100 puan yapıp 80 gelince hayal kırıklığına uğramak yanlış zaten 80 lik araç önemli olan şimdi 90 sonra 100 puana çıkarmak aracı.

          Şu an hala kartlar tam olarak açılmış değil herkes ilk yarış birbirini tarttı güreşteki gibi sezon uzun geliştirme süreci devam ediyor.Eğer bundan sonraki yarışta mücadele içinde kalırsa Ferrari o zaman işte bir çok şeyin kenar dahil değiştiğini görebileceğiz.

          Bugün Mercedes yenilebileceğini gösterdi.Açıkcası hiç bir takım beklemiyordu böyle bir mücadeleyi hatta biz bile beklemiyorduk ama yarış temposu iyi Ferrarinin yavaş yavaş mücadele edilicek ondan sonra hatalar kollanıcak işin doğası bu.

          1. Burak Karaküdük avatarı
            Burak Karaküdük

            Ben bekliyordum çünkü bu aracın hızlı olduğuna ve verilere göre onları en azından yarışta zorlayacağına emindim. Dünkü yorumlarımdan da yarınki yarışın çok şeye gebe olduğun ve güçlü sonuçlar alabileceğimizi yazdım. Evet fazlasıyla heyecanlı bir fanım. 21-22 senelik spor takibinin ardından halen böyle olmak kolay değil. Yıllardır da hasret kalıyoruz şampiyonluğa.Bu sezon belki yakalamak için büyük bir şansımız olabilir.Bence artık açan açtı kartını bundan sonra daha fazla ne olabilir ki ? Zaten beklenen takımlar ilk 2 takım pole ve 2.çizgi startı ile duble ve podyumu tammalayan oldular. Farklar güçler açısından diyorsan belki ama yarışta kimsenin kasmadı,tam güç göstermedi gibi bir gösteri yaptığına inanmam 🙂

      2. mantıklı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir