Alonso Kaza İçin Gutierrez’i Suçlamıyor

yazar:

kategori: ,

İspanyol pilot Gutierrez ile yaşadıkları kaza sonrasında yara almadan kurtulduğu için şanslı olduğunu belirtmişti.

Alonso Gutierrez’i yakaladıktan sonra sol arka tarafına temas etti bunun üzerine önce bariyerlere çarpan İspanyol pilot ardından takla attı ve bunun üzerine yan yatık bir şekilde lastik bariyerlerin olduğu bölgede aracının içinden yara almadan çıkmayı başardı.

Gazetecilerin kazaya sebep olan kişinin Gutierrez mi olduklarını sorduklarında cevabı ise olumsuzdu.

“Hayır Gutierrez’in sebep olduğunu düşünmüyorum. Yarışırken mücadele ediyoruz, savaşıyoruz. Gidebildiğim kadar çok hava koridorundan gitmeye çalıştım, son anda yön değiştirdim ancak bu yeterli olmadı”

“İyiyim, her şeyi yeniden düşününce korkutucu bir kazaydı, korkutucu bir an ve korkutucu kazaydı. Şu an burada olduğum için şanslıyım. FIA ve güvenlik için çalışanlarına teşekkür ediyorum onlar sayesinde burada bulunuyorum”

“Yarışıyorduk, önümüzde çokça puan bulunmaktaydı. Aracı ve muhtemelen bütün güç ünitesi paramparça oldu. Bunların hepsine karşılık şu an kameralar karşısına çıktığım için süper mutluyum”

Alonso ile Gutierrez kazası hala inceleme altında.


Yorumlar

“Alonso Kaza İçin Gutierrez’i Suçlamıyor” için 17 yanıt

  1. J.P.Montoya avatarı

    Gerçekten izlerken dondum kaldım. Demek ki alınacak nefesi varmış bu dünya da daha . Allah korumuş. gerçekten çok ciddi bir kaza bu..

  2. ********* (spä2000) avatarı
    ********* (spä2000)

    Çaylak pilotun yapabileceği şanssız bir tahmin.(Guti nin hareketinin devamı nedir ne olacak belli değil)
    Körelmiş kontra refleksi.

    Bu ikisi birleşince duvara sırtını dayayıp dinlenmek en iyisi.

  3. espoir(Al10so) avatarı
    espoir(Al10so)

    GUT normal noktanın daha gerisinde fren yaptı ve normal yarış çizgisine oturmaya çalıştı soldan bi atak beklemediği için. ALO sağ gösterip sol vurmaya çalıştı ancak erken frenajı hesaplıyamadı. İkisinin de daha iyisini yapabileceği ancak korkunç şekilde biten bi yarış kazası oldu sonuçta…

  4. Bana ilk önce Gut erken frenlemiş gibi geldi. Çünkü Alonso’nun onboard görüntüsünde Alonso anormal hızlı geliyor Gutierrez’e doğru. Frenleme diye düşünmüştüm. Ama öyle de olmayabilir. İnceleme yapsınlar bakalım. Çok tehlikeli bir kazaydı.

  5. Raikkonen 1,alonso 2.Bu ikisinde şanssızlıkta değil başka bir şey var ve de çözülecek gibi durmuyor.Zemzemle yıkasak fayda eder mi ondan da şüpheliyim. 😀

    1. geçti bence o doğarken kutsal suyla değilde zemzemle yıkayacaktık 😀

      1. ama zararın neresinden dönersek kârdır denemek lazım 😉

  6. şu foto içimi acıttı. alonso’yu 2003 brezilyada kazanına rdından pistin üstünde yere oturarak duvara yaslanmış halde gördüğüm zamanı hatırlattı bana. çok ucuz atlattı şükür ki.

    temas ise bence geçen yılki ves-gro (monaco) temasın kopyası. guti’nin bir suçu yok. onboard kamerada aracını sola sürmemiş kesinlikle. tamamen önde olan guti, yavaş yavaş sağa dönülen viraj için pozisyon alırken (tamamen önde olduğu için bunu yapması doğal), arkadan alonso vurmuş. acemice ve alonso’dan beklenmeyecek bir hata. sanırım heyecanına yenildi.bu kadar büyük bir kazadan dönmesi, alonso’nun ceza almasını engelleyecektir, bir çeşit diyet gibi düşünecek hakemler.
    ama guti’nin yarışına da yazık oldu, her pilot hangi pozisyonda olursa olsun saygıyı hak ediyor.

  7. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    🙂

    1. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      Bak bu güzeldi 🙂

      Valla Allah korudu tamam sevmeyiz etmeyiz ama pistlerden emekli olursada böyle değil güzel mücadele ederek gitmesini isteriz.

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        aynen 😀

  8. Tıpkı Webber’in 2010 kazası gibi. Hava koridoruna girdi ve araç 10-15 dkm bir anda hızlandı.Hep sorardm kendi kendime’webber gibi tecrübeli bir pilot nasıl olur da böylesine bir hata yapar’diye. Demek ki olabiliyormuş. Kaza esnasında dondum kaldım resmen. Adama birşey oldu diye ödüm patladı. O araçtan böyle çıkması.. Bu arada Kimi’nin şansızlığı devam ediyor. Çok iyi gidiyordu yarış onun adına. Ama şansız işte. Su sansızlık nedense Seb’e vurmadı doğru düzgün..

  9. O zaman suç Alonso’nun.

    *Her tehlikeli ve ölümcül olabilecek kazanın ardından güvenliği arttırmak için tuhaf yollara giriliyor. Bu tür kazalar için ne yapabiliriz? FIA’nın sıradaki hamlesi ne olacak acaba?

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Hava koridorundan 2 metre kala cikmayan pitten gecme cezasi alsin. 😀

  10. Geçmiş olsun..
    Büyük pilot olduğunu gösterdi ona buna suç atmayarak.

  11. Geçmiş olsun tekrardan ben olsam guta bütün küfürleri sayardım mutlaka bari motor saglam kalmıs olsa

    1. Alonsonun sucu estaban gut. e ne sayiyorsun biraz izleyin sonra yorum yapin f1 den sogutmayin adami

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir