Hamilton İkincilikten Mutlu, Vettel’le Mücadele Edemediği İçin Mutsuz

Lewis Hamilton, sezonun ilk yarışı Avustralya’da ilk virajda geriye düşmesinin ardından ikinci olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Pole pozisyonundan başlayan Hamilton, ilk virajda Ferrari pilotlarına geçilmesinin ardından da da geriledi ve 7. sıraya kadar düştü. Aslında pist üstünde fazla geçiş yapamayan Hamilton, pit stratejileri ile 2. olmayı başardı.

Son turlarda Hamilton’la Vettel arasında bir mücadele olacak gibiydi ancak Vettel’in ufak hatası sonucu bir mücadele olmadı.

Hamilton “Oldukça geriden geldim bu yüzden bugün çok fazla şey başardığımı düşünüyorum. Zararı minimum seviyede tuttuğum için mutluyum, takım harika bir iş başardı.”

“Ferrari’nin yakın olacağını düşünüyorduk. Sıralamalarda bir tur daha atsalardı hızlı olacaklarını biliyordum.”

“Nico onları takip ederken bir sorun yaşamadığını düşünüyor, bu ilginç. Sebastian beni takip ederken heyecanlandım çünkü bir yarışın içerisindeydim. Ancak ne yazık ki bu pist ciddi mücadelelerin olmasına müsade etmiyor.”

“Harika bir yarıştı. Arkadan gelmek zorunda olmayı sevdim. Burada takip etmek imkansız ve kazada kimse yaralanmadığı için mutluyum.”

“İlk yarışta çok fazla olumsuzlukla karşılaştım ve 7. sıraya kadar düşmemin ardından bu sonuç bonus oldu. Daha uzun bir sezon var.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton İkincilikten Mutlu, Vettel’le Mücadele Edemediği İçin Mutsuz” için 17 yanıt

  1. J.P.Montoya avatarı

    Hamilton u ‘Buraya ikincilik için gelmedim ‘ deyip ikinci olduğu için eleştiren ve dalga geçen arkadaşlara çok gülüyorum. Ya adam bu sözü söylerken birincilikten başka bir şey düşünmediğini ima etmiş anlamıyor musunuz arkadaş. Ama bir şekilde olan oluyor. F1 bu. Ne yapsaydı yani ikinciliği Vettel e bırakıp söylediğinin arkasında mı durmaya çalışsaydı.

  2. Buraya ikincilik için gelmemişti. Kırmızı bayrak çıkmasaydı sanırım 5 yada 6 bitirecekti 2015 motorlu Max ı geçemedi. Bugün şans Mercedeslerin yanındaydı Ferrari lerin yarışı Alonso’nun kazası ile bitti.

    1. Doğmamış çocuğa don biçmek olmuş seninki..

    2. Napolyon1453 avatarı

      Kırmızı bayrak cıkmasaydı daha cok işine gelirdi ne güzel mediumları takmış pist temizlene kadar 5-6tur da güvenlik arkasında giderdi ohh zaten mercedes seviyor mediumu harika bi stintle 2.olabilirdi.
      Hatta rosberg de de soft vardı o da pite girecekti ki girene kadar gereken farkı açamaz. Yani vettel ve ros hamiltonun arkasına düşerdi eminim. Ben 1.lik mücadelesi bile vereceğini düşünüyordum. Eğer güvenlik aracı girdiğinde fakat kırmızı bayrak la rosberg medium takınca 1.lik elinden gitti

  3. nazmiduman34 avatarı

    Uç sınırları zorlayan özel hayatındaki tecrübeleri ve 3 şampiyonluk Hamiltonu iyice pişirip, yenilmez bir güce dönüştürdü, kendisinin de dediği gibi “hata yapmadığı sürece” yenilmeyecek biriyken, artık hata da yapmıyor.

    Kvyat startta kalınca ikinci formasyon turu Mercedes araçlarının dengesini bozdu, hatırlarsanız geçen sene aynısı yaşanmıştı, Hamilton sert lastiklerle 40 turdan fazla mükemmel sürerek pilotajını konuşturdu, kendisininkinde yumuşak ve çok daha yeni lastikli Rosberg ile aynı turları atmayı başardı, lastik olarak Rosberkten bile çok daha iyi durumda olan Vettele geçit vermedi. Eski Hamiltonun bu şartlar altında yarış dışı kalma ihtimali yüksekti.

    1. denizci1903 avatarı

      dostum vettelin geçememi normal. vettel ham’in arkasına geldiginde lastikleri çoktan bitmişti. yani ham’dan daha iyi durumda değildi. ham’ın arkasına gelene kadar kaç tur attı kastırdı. bide soft vardı vettelde. normal olarak mediumdan daha hızlı aşındı. yani ham’in lastikleri daha iyiydi demiyorum ama vettelin softların bitik olduğu kesin. geçmek için birazda yol tutuş lağzım. özellikle ilk viraj çıkışı drs bölgesinde. ham da tek hata yaptı. vettel yapıştıktan sora hatasız sürdü. keşke ferrari mercolara yetişmiş olsaydıda, hemen hemen eşit araçlar varken, stres altında hatasız kullanabiliyomu ona bakmak lağzım. nitekim geçmişte hatalı bi çok yarışı var ham ın. son bi kaç senedir zaten merco müthiş araç yapıo. biraz eksik pişti bence

  4. Böyle yutarsın lafını 😀

  5. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Kavruk oğlan dün büyük konuşup bugün dersini almış gibi görünüyor. F1’de yarış bitmeden sıralama belli olmuyor. Alonso’nun kazası olmasaydı belki de kürsüye bile çıkamayacaktı Hamilton. Umarım dersini almıştır. massathebest arkadaşın yazdıklarının altına imzamı atarım ayrıca.

  6. 25 kilo altın zincir, hokkabaz şapkası ve yuvarlak tikky gözlüklü haftasonu artistliğiyle “buraya 2. olmak için gelmedim” havasının; bir nebze de olsa önce startta gerileyerek, sonra da STR’nin çaylaklarının ardında kuyruk olarak, ve son olarak da kapıdaki köpek muamelesi yapmaya çalıştığı rakibi nico’nun galip gelmesiyle bir parça törpülenmiş olduğunu düşünmek istiyorum. 31 yaşında ve 3 dünya şampiyonu olan bir pilotun, daha olgun ve bazı şeyleri aşmış bir örnek olmasını istemek çok mu, bilemiyorum. ama bu kadar burnu havada bir pilotun kendi hatasıyla geride kaldığını görmek de mutlu etti beni, yalan yok. öyle.

    1. İnsanlar niye örnek olmak zorunda..Anne babalar çocuklarına örnek olmak zorunda olabilir..Diğer insanların böyle bir zorunluluğu yok..İsterlerse olurlar, olmalarıda iyidir…

  7. Hamilton daha dün buraya ikincilik için gelmedim demişti. Allah allah saksı mı düştü acaba kafasına ? 🙂

  8. Hamilton ilk defa kibirsiz konusmus vettelle mucadele edemedigim icin ozgunum demesini cok begendim genelde benle kimse mucadele edemez derdi

  9. vettel’in o hatasını schumacher’den senna’ya herkes yapabilir fazla büyütmemek lazım.

  10. Muhtemelen geçemeyecekti ancak yarışın sonuna kadar bu mücadeleyi izlemek isterdik.
    Vettel’in bu hatasını fırsat bilip pilotajını eleştiren yorumlar var. Ancak hatırlatmak gerekir Vettel bu hatayı yapmadan 3 tur önce de Hamilton fren noktasını kaçırdı ve 3.5 saniyelik fark tek virajda eridi. Bu tip hatalar normal. Vettel bu yarışta elinden geleni yaptı. Kırmızı Bayrak olmasaydı ya da daha tutarlı bir strateji ile bugün farklı bir hikaye konuşuyor olabilirdik

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Zaten Ferrari aracının ön tarafı dengesiz.Lastik bitince yol tutuş kalmıyor ön tarafta eklenince bir de pilot zorlayınca böyle durumlar olabilir.Ama yarış dışı kalmadıki şanslıyız.

  11. FA 14Sulonso avatarı

    Buraya ikincilik icin gelmedim diyen de ayni kişi, ikincilikten mutlu olan da… 🙂

    1. 7 sıraya düşüp 2. sırada bitirince kim mutlu olmaz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir