Button: “Alonso’nun Kazasında ‘Halo’ Hasar Almazdı”

yazar:

kategori:

İngiliz pilot Alonso’nun yaptığı kazada ‘Halo’ kokpitlerin bu kadar büyük hasar almayacağını belirtti.

“Böyle bir durumda o kadar çabuk çıkması gerekmiyor. Takla atıldıktan sonra pilotların çok fazla güvenlik riski bulunuyor”

“Böyle bir durumla ilgili Halo sistemi olması daha iyi olurdu. Görevliler aracı normal hale çevirip pilotun çıkmasına yardımcı olabilirlerdi. Bu normalde biraz uzun sürebilirdi, ama önemli olan Alonso’nun iyi olması”

“Kazayı görmedim. Kırmızı bayrak çıktı ardından takım iki pilotun durumunun iyi olduğunu belirtti. Bu durumda kırmızı bayrak çıkmasının tuhaf olduğunu düşünmüştüm”

“Kazayı gördükten sonra Alonso’nun yürüdüğünü görmek inanılmaz bir şeydi”

“Bu kazanın ardından güvenlik çerçevesinde araçların ne kadar güvenli hale geldiğinin bir kanıtı. Hala fren noktalarında belirli tehlikeler bulunmakta. Bir araç frenlerken diğeri fren yapmadığında sonuç korkunç olabiliyor”

“Ne olduğu ortada. İkisinden birini suçlamak yanlış olabilir, tekerlekler temas etti ardından bir kurşun gibi süspansiyon etkisini yitirdi. Alonso bu kazadan yürüyerek çıktığı için sevindim”


Yorumlar

“Button: “Alonso’nun Kazasında ‘Halo’ Hasar Almazdı”” için 17 yanıt

  1. Ben halo değilde F1’in artık konsept araçların izinden gitmesi, dizaynlarin daha dikkat çekici hale gelmesi taraftarıyım.Ferrari’nin konsept aracı mükemmel görünüyor.Bugünkü araçlarında aynı yoldan gitmesi gerektiğini düşünüyorum.Ne olursa olsun, hepimiz güvenli koşullarda çalışmak isteriz.Denize çıkmak tehlikeli diye yanına yedek bot ve simit almayan gemilere benziyor, korkak benzetmesi.Her insan korkaktır, korku bir güdüdür ve tetikte olmamızı sağlar.Alonso’nun kazası kesinlikle bir uyarıydı, gereken neyse yapılsın.Sanki herşey mükemmel bir tek halo bozuyor görüntüyü.Eminim o çirkin bunlardan daha kötü gözükmeyecektir.2012 belçika da Alonsonun kafasi kopabilirdi, 2009 macaristanda Massa ağır yaralandi Halo bunları engellerdi.Zaten bu tip kazalar 3 5 yılda bir oluyor o da çok ciddi hasarlara yok açıyor.Önce güvenlik..

  2. çok yoruma gerek yok güvenlik istiyorlarsa f1 hiç yapmasınlar button hakkinenin yaptını yap korkup kaç 25 30 milyon euro alırken hiç sesleri çıkmıyor CESARET + HIZ = FORMULA 1 KORKAKLAR GİTSİN KUMDA OYNASIN

  3. Başlıcam Halonuza.

  4. FA 14Sulonso avatarı

    Haloya gerek yok. Bianchi’nin durumundan dolayı getiriyorlar onu. Ama Bianchi’yi halo bile kurtarmazdı.

    Alonso aracın o hale gelmesine rağmen araçtan hiçbir şey olmadan çıktı. Hala ne halo tartışmasıysa arkadaş.

    1. orasi oyle ki bazilarida halonun getirilmesini Massa’nin kazasina bagliyo. Ancak onu da halo kurtarmazdi. ki fiacilar sunu da gormeli ki, bu kazadan pilot yuruyerek ciktiysa araclar guvenlidir. bu yorumda haklisin valla.

  5. Bunca yıllık kurt dediğimiz adam, pısırık tavuk çıktı iyi mi

  6. Bu halo’yu da şu sıralama formatı gibi denemeden ve düşünmeden getirecekler, sonra zararları sadece eğlence faktörünün gitmesi olmayacak; direkt cana bir şey olacak. Tekerlerin güvenlik seviyesi muazzam, bu sertlikteki bir çarpışmaya ve ardından duvara vurup taklalar atmasına rağmen bağlı olduğu yerden kopmadı. Massa, Surtees, Bianchi ve Wilson’ın kazalarına bakıyoruz; tek risk gerçekten çok düşük ihtimalle yanlış yerde yanlış zamanda gelen parçalar. Öte yandan araçların yanma durumları, halonun çok sert darbelerde kırılma riskine bakıyorum ve fazla yararlı olmayacağını düşünüyorum. Getirisi götürüsüne göre çok çok az.

  7. Halo olsaydı kaza bile olmazdı ne diyorsun sen

    O aparat güce dayanamayıp birinin kafasına vücuduna saplanacak şekilde kırılırsa sorumlusu bunu onaylayan pilotlar olacaktır.

    Korkak tavuklar kullansın kullanmak istemeyenler kullanmasın.

  8. Alonso 310 küsür km hızla yaptığı bu kazadan burnu bile kanamadan tek parça çıktıysa bence halo malo tartışmaya gerek yok. Araç sürücüyü iyi bir şekilde koruyabiliyor. Halo araçtan çıkmayı da yavaşlatır. Olası bir yangında ya da araç takla attığında araçtan çıkamaz.

  9. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Bu kaza gösterdiki halo bu tip kazalar için tam bir kapan !!!

    Alonso halo olsaydı bu kadar hızlı cıkamazdı aractan

    Button bariz sacmalamış araca alev aldığında pilot nasıl cıkacak görevlilerimi bekleyecek takla barı denen bı duzenek var ve bu kazadada gördük halo cok handikaplı bi duzenek olabılırdı kullanılsaydı!!!

  10. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Bu kadar şiddetli bir kaza da bile aracdan yuruyerek cıkmak f1 in ne kadar güvenli olduğunu gösteriyor bunun için haloya gerek yok bence.

  11. Aracta yangin ciksa ne olacak peki ? Gorevlilerin araci duzeltmesini mi bekleyecek pilot

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      kalp kalbe karşıymış 😀

    2. Blitzen Benz avatarı

      Araç sağdaki tribüne gitmediği için çok şanslıyız.Sonuç felaket olabilirdi.
      Sol taraftaki su birikintisi dikkatimi çekti.Alonso araç ters durumdayken oraya düşebilirdi.
      Bianchi’nin dozeri gibi bütün riskleri hesaplayıp önlem almak imkansız.Ama güvenlik her şeyden önce gelir.

  12. Halo ne alaka?

    1. Sky muhabiri Button’a kaza olduğunda Halo olsaydı ne olurdu diye sordu. Bu haberdeki açıklamalar Button’ın muhabire verdiği yanıtlar.

      1. Anladım teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir