Verstappen Strateji Nedeniyle Takımı Eleştirdi

yazar:

kategori:

Toro Rosso pilotu Max Verstappen, sezonun ilk yarışı Avustralya GP’nin kendisi için sinir bozucu ve hayal kırıklığıyla geçtiğini söyledi ve takımının stratejisini eleştirdi.

Verstappen, özellikle takım arkadaşının başka sürücüler arkasında kaldığı dönemlerde telsizden sert konuşmalar yaptı.

Verstappen “Çok fazla hayal kırıklığı yaşıyorum ve sinir bozucu bir durum. Umarım gelecek yarışta daha iyi olmaya çalışırız.”

“Plansız pit stop öncesinde tüm yarış boyunca çok daha hızlıydım ve uzaklaşıyordum. Ardından Sainz’ın arkasında takıldım ve geçme şansım olmadı.” dedi.

Carlos Sainz “Telsizde neler konuşuldu bilmiyorum ancak telsiz konuşmalarının oldukça ilginç olduğunu öğreniyorum.”

“Benim için bir sorun yoktu, ben kendi yarışımı çıkardım.”

“Bugün çok fazla araç geçtiğimizi düşünüyorum ve sonuç tam olarak istediğimiz, hak ettiğimiz sonuç olmasa da iyi bir gösteri sunduk.” dedi.

Verstappen ve Sainz’ın mühendisleriyle aralarında geçen konuşmalar:

“MV: Geçmeye çalışabilir miyim?

-Evet

MV: Bu çok uzun sürmeden bir deneyeyim.

-Evet, yap

MV: Bir şeyler yapmamız lazım

Sainz’ın mühendisi: Carlos, zorla.

CS: Zorluyorum, zorluyorum. Bana zorlamamı söyleme.

-Tamam, yoksa bir sonraki tur yer değiştireceğiz

MV: Ben her zaman fark açtığımı biliyorum ve şimdi geçmeme izin vermiyorsunuz. Bu ****** şaka olmalı. Gerçekten!

 

 

 


Yorumlar

“Verstappen Strateji Nedeniyle Takımı Eleştirdi” için 24 yanıt

  1. J.P.Montoya avatarı

    Çok hızlısın madem ne yapıp edip geçeceksin arkadaş. Böyle küfürler ederek daha itici oluyor farkında değil ergen. Ayrıca 2 tur içinde tekrar yetişti diyenler var ama şunu gözden kaçırıyorlar; Sainz ın önünde araç vardı ve bu pist geçişe çokta müsaade eden bir pist değil. Öyle olmasaydı bizim ergen mutlaka bir atak denemesinde bulunurdu..

  2. Şu vasat Sainz adama resmen köstek oluyor. Verstappen her ne kadar sevimsiz de olsa mükemmel bir pilot olacak bunu görebiliyoruz.

    Ha Verstappen’in yaptığı şey doğru mu? Daha o olgunluğa erişebilmesi için çok zaman geçirmesi lazım henüz 18 yaşında eleştirirken bunu da hesaba katalım.

    (Konu Dışı)

    98 den beri yarışları izlerim şampiyonluk hamurunu çaylaklarda şimdiye kadar Button hariç hep tutturdum Alonso, Raikkonen, Vettel, Hamilton. Aslında Rosberg’den de umutluydum ama Hamilton gibi bir pilotla takım arkadaşı olması çok kötü oldu onun için. Montoya ve Ralf’ten hiç medet ummadım zaten havalarını alıp gittiler.

    Ha bu hamur şu anda hangi pilotlarda var derseniz Ricciardo, Verstappen ve Hulkenberg (maalesef bu şansı hiç bir zaman elde edemeyecek gibi) bonus olarak ta Sergio Perez (Button gibi şansı yaver giderse yoksa çokta yetenekli değil) bakalım zaman gösterecek bunu ayrıca bu konuda başka fikri olanlar var ise yorumlarınızı merakla bekliyorum.

  3. çaylak hızlı ve öfkeli..)

  4. Şimdi kendisi öndeyken “noooo” diye bağırmanın bedelini ödemiş oldu. Ama bu Sainz’de tam angut arkadaş ya. Arada yaklaşık 14 turluk lastik farkı vardı, kesinlikle geçmesi gerekirdi Palmer’ı. Konvoy seviyor herhalde.

  5. ateşli olmasa zaten iyi pilot olamaz kendine güveniyor kimi de böyleydi çaylak yıllarında uçardı kaçardı yalnız bunlar gibi telsizden takıma ağlamazdı 😀 belkide geçiş sırasında takım adına risk almak istemediklerinden böyle ağlaşıyorlar neticede 2 sezondur göz dolduruyor geleceği iyi sadece az kontrollü olması lazım

  6. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Geçen sene bu fırlama Monaco yarışında yaptığı hata yüzünden Hamilton Hırs yaparak erken Şampiyon oldu ve kumaşı iyi ama biraz marangoz da yontulması lazım…

  7. Adama boruyu sok, ekstradan yakıt verir araca. O derece ateşli, o derece içten yanmalı bir genç.

  8. Ya iyi hoş ama sen gecen yil sainze izin verdin mi kardesim ? Noooooo diye bagiran babam miydi kusura bakma sainzda senin kadar iyi bir pilot ilerleyen yarislarda göreceksin bunu.

  9. Vertappen Lewis in önünde 4. sırada çok iyi bir tempoyla sürüyordu. Lewis atak bile deneyemedi ve bu çocuğu geçemeyeceğim dedi. Ama kırmızı bayrak ve Verstappen in pite geldiğinde lastiklerinin hazır bile olmayışı yarışını mahvetti. Bence yarışın en iyisiydi.

  10. Sainz’ın yarış temposun çok iyi değil. Verstappen spin atmasına rağmen kırık kanatla tekrar Sainz’ı yakalamıştı. Verstappen saf hız bakımından daha iyi.

  11. toro rosso’nun bu müthiş hızından sezonun 2. yarısından sonra eser kalmayacak. o yüzden sezonun ilk yarısında toplayabildikleri maksimum puanı rahat rahat toplamak ve işi şansa bırakmamak adına takım emirleri uygulamaları gerekiyor. 2. yarıdan sonra serbest bırakırlar pilotları nasıl olsa çok geride olacaklar.

  12. Verstappeni oldum olasi sevmedim,babasini da sevmezdim kazmanin tekiydi…Eger takim arkadasini gecebilecek kadar yetenekliysen zaten takimdan takim emri istemezsin…

    Sainz in de acilen kendini ilk once vers e karsi acilen takima karsi kanitlamasi lazim,yoksa bir vergne olur f1 de malesef…

    Bugun Toro Rosso icin berbat seviyesinde bir yaris olmus (izleyemedim) sezonun ilk yarisi toplayabildigimiz kqdar puan toplamamiz lazim cunku orta sira takimlarda motor guncellemeleri olunca gerileme yasiycaz malesef…

    Ama daha onceki sezonlar ve ozellik gecen sezon yok yarismasalarda olur yok zqten alt takim gibi bos muhabbetlerin donmesinden sonra site de bugun Toro Rosso nun daha iyi olmasi gerektigi yonunde bilincli aciklama yapan gercwk f1 taraftarinin dusunmesi guzel…

    1. Ayrica birkac sezondur duaundugum seyi tekrar soyluyorum;biz yarismak icin f1 deyiz…Lakin Tost un ve onun gibi dusunen sqbit goruslu adamlarin takimdan ayrilmasi lazim,kac sezondur stratejilerimiz(varsa!!!) berbat

  13. Aynısını Sainz istediğinde “Nooooo!” diye bağırıyordun. Emziği vermediler diye mi ağlıyorsun şimdi ufaklık?

  14. Yarışı 4. veya 5. bitirmesi muhtemel gözükürken yapılan aşırı yavaş pit, strateji hatası ve kırmızı bayrak bir araya gelince max’in yarışı heba oldu.

    Bu arada takım yer değişimine izin veriyorsa telsizden öndeki pilotun yavaşlayıp yer vermesi gerektiği söylenir. Keza sainz bunu yapmayınca max haklı olarak telsizden serzenişte bulundu.

    Sonuç olarak max’in haksız olduğu bir konu göremiyorum ve sainz’ın bu yarışta daha iyi olduğunu savunanları pek anlamıyorum. Görüşlerine saygı gösteriyorum tabii ki ancak çocuğa bu kadar kin beslemek için bir sebep yok. 40 yılda bir yetenekli, şampiyon olma potansiyeli yüksek genç bir pilot gelmiş, bu kadar yermeye çalışmak yerine değerini biraz daha iyi bilmemiz gerektiğini düşünüyorum max’in. Malesef böyle pilotlar 3-5 yılda bir geliyor artık.

  15. Verstappen Sainz’e vurduktan sonra 6 saniye geriye düştü ama 1-2 tur içinde yine Sainz’in arkasına yapışmıştı. Buradan şunu çıkarabiliriz. Sainz ya geçiş yapmak istemedi ya da gerçekten geçmeyi beceremiyor. 20 küsür tur boyunca Williams ve Force India’ların arkasına takılıp kaldılar. Resmen saçmalık.

  16. Verstappen gerçekten çok hızlı bir pilot

    Özellikle yarış hızı bakımından muazzam olduğunu düşünüyorum.

    Kvyat yerine seneye REd-bull a geçmeli kesinlikle

  17. Franz Tost’un yerinde olsam bunun yarış sonrası kulağını çeker kendine, tavırlarına bi’ çeki düzen vermesini tembihlerdim. İsterse dünyanın en iyi pilotu olsun bugün sırf kişisel hırsları egoları yüzünden başkalarının yarışlarını mahvedebilir, hatta o önemli bile değil, birilerine zarar verebilirdi. Yarışta kaybettiği puanları bir sonraki hafta telafi eder ama kaybolan canların pişmanlığı hafta hafta katlanır.

    Ayrıca geçen sene Singapur’da aynı şey kendisine söylendiğinde Sainz’ın bugün yaptığının birebir aynısını yapan adamın burada takıma veya Sainz’a falan tek kelime etme hakkı yoktur benim gözümde. Halep oradaysa arşın burada geçebilecek kadar hızlı idoyse ve kendine güveniyorduysa bunu kanıtlayıp geçmeliydi Sainz’ı

  18. Kendi becerinle geçemiyorsan takımdan medet umarsın böyle. Yazık lan! Amma da ağladı.

    Ayrıca babasının mailine ulaştım. Kuduz aşılarının eksik kaldığını hatırlattım.

  19. Bu çocuk ilerde şampiyon falan olursa,umarım olmaztarihin en nefret edilen şampiyonu olur,çok itici bir tipi var zaten.

  20. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Kabul et verstappen sainz eline verdi bu yarış

  21. ettiği küfürler telsiz konuşmalarında biplendi. sürekli geçmek için izin istiyor, izin veriyor takım, geçemeyince takıma sarıyor, takımın el atması için uğraşıyor. sonunda kudurup (bilerek yaptığına kalıbımı basarım) sainz’in arka tekerine vuruyor sondan 2. virajda, ama elinde patlıyor ve kendi spin atıyor.

    tam bir fırlatma, tam bir pislik. adam değil, adam olacak çocuk hiç değil. bugün bunları yapan yarın başımıza ne çoraplar örer, f1’in belası olur çıkar Allah muhafaza.

    1. Arnoux-Ferrari avatarı
      Arnoux-Ferrari

      Alakası yok. Sadece geleceğin yıldızı ve çok heyecanlı. Haklı olarak vasat takım arkadaşının 2. pilot olmasını istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir