Massa Sonuçtan Memnun

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Williams ile Avustralya’da elde ettiği beşincilikten memnun olduğunu söyledi.

Massa “Bu iyi bir yarış oldu. Beşinci bitirerek bazı iyi puanlar aldık. Kırmız ıbayraktan sonra tek pit stop stratejisi yaptık ve bu bize yardım etti. Toro Rosso’lardan farklı strateji izleyerek onları geçmeyi başardık. Sonutçan mutluyum. Valtteri 16. sıradan başlayıp 8. olmuş o da büyük bir iş çıkarttı” dedi.

Bottas “Açıkçası zor bir hafta oldu. Sıralamaların ardından aldığımız ceza yarışı çok etkiledi. Tamamen temiz bir yarış değildi. Daha iyi pozisyonlar hedefliyorduk. Artık Bahreyn’de daha iyisi için çalışacağız” dedi.


Yorumlar

“Massa Sonuçtan Memnun” için 7 yanıt

  1. Helal eski toprak 1 – yumurta kafa 0

  2. aracı ilk gördüğümüzde geçen yılkinden farkını anlayabilen çıkmamıştı. bir f1 muhabirinin araç hakkındaki olumsuz sözleri şüpheleri arttırdı. barcelona testinde doornbos’un aracın virajlarda savrulup sinirli olduğundan bahsetmesi işin suyunu çıkarmıştı zaten ama bence dananın kuyruğu bugün koptu.

    yarışın açlışı ile birlikte, ön gruptan hızla kopan felipe, lider vettel’den aynı lastiklerde (SS) 1,5-2 ve hatta bir keresinde 3 saniye fark yemesini ağzım açık izledim. inanılmaz bir hızda lastik tüketen bir araç var karışımızda. aracın yumuşak karnı olan DF kusuru, virajlarda aracın yanlamasına sürüklenmesine, yol tutmamasına ve doğal sonuç olarak da lastiklerin her virajda kaymasına neden oalrak bir anda ısınmasına yol açıyor. lastiklerin soğuk kalması gibi, çok hızlı ısınması da aracın yol tutuşunun önündeki çok büyük bir engel. sonrasında da bugün gördüğümüz gibi yol tutuşla alakası olmayan lastikler nedeniyle araç kendini bırakıyor ve pilot da yol üstünde kalabilmek için mecburen virajlarda ayağını gazdan çekiyor. hızlı araçlar, ürettikleri DF sayesinde aracı (ve lastikleri) sürüklenmekten kurtararak lastiklerin sağlıklı ve olması gerektiği gibi yavaş yavaş ısınmasını sağlıyorlar ve bu şekilde kazanıyorular. 3. yılda da DF sorununu çözemeyen williams aracının lastikleri böyle tüketmesinin temel nedeni bu.

    ilk 8-10 turu gördükten sonra biri 5. olacağımızı söylese asla inanmazdım. red flag periyodu, mercedesler, ricci ve willaimslara yararken, rahatça önde kalabilecek olan 2 STR aracının pozisyon kaybetmesine yol açtı. yoksa 5.lik filan bildiğimiz hayalden öteydi. mezarında senna, yatağından schumi kalksa bu miadını doldurmuş DF özürlüsü araçla daha iyi bir pozisyona bitiremezdi bugün, açıkçası galibiyet almış gibi hissettim yarış sonunda. ha, ne oldu şimdi? 2 hafta williams rahat bir nefes aldı, ortaklara ve taraftarların sesini kesti bu sonuçla. ama çok büyük bir atılım olmazsa (ki tabi böyle bir atılım filan beklemiyorum), sıradaki yarışta takke düşecek ve kel görünecek.

    dillerine doladıkları şampiyona 3.lüğünün kerametini kendinde arayan williams yönetimi, bakalım bu yıl ne diecek. adamların şampiyonaya bakış kafası bile falsolu. araç geliştirdik diyorlar, ulan arka kanadın kenar plakasına atılan 2 çentikle aracı geliştirdiğinizi sanıyorsanız vay halimize…

    kıştan bu yana tek artıyı ilave edeyim:
    aracın aks göbeklerini ve somun yataklarının yapısını yeniden dizayn etmişler. bugünkü 2,6-2,8 saniye civarı gördüğümüz hızlı pitlerin nedeni bu (kaynak smedley). burada hakkını teslim edelim, bir yaraya parmak basmışlar.

    felipe bu araçla ve mevcut şartlarda alınacak en iyi pozisyonu aldı. fırsatları iyi kullandı ve sağa sola bulaşmadan hatasız sürdü, 10 puanla sezona başladı. böyle bir günde Allah bereket versin.

    1. Yeni ön kanat on defadan fazla denendikten sonra nihayet çarpışma testlerini geçmiş.Bahreyn’e geliyormuş.

  3. Red Bull motor güncellemeleriyle bu sezon Williams’ı geçebilir. Toro Rosso’da öyle.

  4. @aaaaa hala gelip Massa’ya giydirmemiş 😀

  5. Evet massa testlerde yine ferrari ile mücadele edecektiniz değil mi? 😀 Ya siz williams gerçekten boş konuşmaktan öteye geçemeyen bir ekipsiniz son yıllarda. Mercedes motoruyla mercedes ağzıyla ancak o kadar konuşursunuz, sonuç ortada 🙂

  6. 2017’de monza olmayacakmış yerine İmola olacak deniyor.Seneye F1i izlemeyi bırakmak için bir sebep daha.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir