Raikkonen: Sıralamalardaki Farkın Gerçek Olmadığını Biliyorduk

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin yarışın hızının daha iyi olduğunu söyledi.

Fin pilot harika bir startın ardından ikinci sıraya yükselmiş, pitlerin ardından üçüncü sıraya gerilemişti. Raikkonen kırmızı bayrakların ardından araçta güç kaybı olduğunu söyledi ve pite döndü. Ardından araç alev aldı. Fin pilot böylelikle birkez daha yarış dışı kalmış oldu.

Raikkonen “Dün dediğim gibi, cumartesi günü derecelere gördüğüm zaman bu farkların gerçek olduğuna inanmadım”

“Mercedes bize göre daha fazla tur attı ve koşullar oldukça soğuktu. Bu yüzden lastik ısıtmada sorun yaşadık.”

“Çok garip şartlar ve koşullar vardı. Bugün ise beklediğimizden daha fazla veya daha az değildi. Daha sıcaktı ve normal bir gündü. Araç iyiydi”

“Yarış hızımız gayet iyiydi ama sonra kırmızı bayrak oldu. Araçta sorun vardı ve durum pek de iyi değildi”

“Motor hala çalışıyordu ama güç kaybı vardı. Yani birşeyler ters gidiyordu”

“Başka bir yarışta tekrarlanmaması için bu konu üzerinde çalışmak zorundayız. Duruma bakıp yeniden sorun yaşamayacağımızdan emin olmalıyız”

“Melbourne tamamen farklı bir pist ve tamamen farklı koşullar var. Ama çok değiştirmemiz gerektiğini sanmıyorum. Bekleyip neler olacağını görelim” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: Sıralamalardaki Farkın Gerçek Olmadığını Biliyorduk” için 21 yanıt

  1. Sağlık Bakanlığı’Da Diş hekimi

    Yahu ilk yaristan canimi sikti bu ferrari.once kimiye haksizlik yaptilar pit konusunda sonra aracin kalmasi ferrari kimiye massa muamelesi yapiyor da vettel schumaer degil.bu kafayla ferrariden bisey olmaz.kimiyi izlemek buyuk zevk ferrariye ragmen…

  2. Beni arıza değil de stratejide yapılan hata(!) düşündürüyor. En ufak bir mantığı yoktu Raikkonen’in o kadar pistte kalmasının. Açıkçası ben ciddi ciddi Ferrari’nin sene başında Raikkonen’i gerilerde bırakmaya çalıştığını ve bu sayede hem gelecek seneki muhtemel kontratta indirime gitmesini sağlamayı hem de Vettel’e yardım etmesini isteyecek yüzü bulmayı düşünüyorlar.

  3. kimi izlenesi bir pilotdur saf hız anlamında..

    artık böyle pilotlar yetişmiyor bakınız perez bottas hulkenberg magnussen al birini vur ötekine hepsi vasat seviyesinde halbuki kiminin 2005 ve 2006 yılları bence en hayranlıkla izlenebilecek ve keyif veren sürüş ler içerir..

    şansızlıklar derken ferrari hep bir pilotu denek olarak kullanır oda yardımcı pilotdur kimiye denk gelmesi bence şans diyorum.

    ayrıca kimi schumacher alonso gibi pilotları pistlerde görmek izlemek ayrı bir keyif bana göre..

    1. yorumuna katılıyorum. 1983 yılından beri f1’i takip ediyorum ve Senna sonrasında Schumacher ile sonrasında ilk yarışında sauber ile 6. olan genç Kimi ve Alonso, Zamanla sürüşünü geliştiren Button’dan sonra ki nesilde Vettel var gibi ama fia tarafından korunan Ham ile F1 izlenmez oldu. Formula 1 dediğin zaman sınırsız geliştirme yeni fikirlerin denendiği bir motor yarışıydı. Artık Hakeme en yakın olan kazanır mantığı alan bir şeye dönüştü.

  4. Dünyada kötü insanlar , hırsları , arzuları uğruna her şeyi yapabilcek olanlar vardır ama bi f1 takımı niye bi pilotuna diğerini ön plana çıkarmak için komplo kurar ki? Proje için mi? Hayır . Şampiyonluk için mi? Raikkonen olmadan bunu yapamazsınız ona da ihtiyacınız var . Ama en azından pit stratejilerinde Raiye üvey evlat muamelesi yaptıkları da gün gibi ortada . Tüm bunların Rainin başına gelmesi belki mühendislerin aracı kontrol ederken daha özensiz davranmasından olabilir ya da Rainin o şanssız talihi ki bu öyle bi durum kariyerinde hep işler iyi giderken 2005 nurburgrindeki gibi sorunların olmaması gereken zamanlarda çıkması .Kötü bi hafta sonunda araca bi şey olmaz genelde ama tüm bunlara rağmen hayatta olduğu için şanslı diyebiliriz .

    Ferrari kendi kaybeder böyle devam ederse ve Rainin de insanlara ispatlayacağı bi şey yoktur, eleştirecekleri tek sezonu sıralamada lastik ısıtma problemleri yaşadığı 2008 ki Belçikada kazansaydı o yıl da şampiyon olabilirdi ( o yarışta son tur gittiydi ) Şu da bi gerçek v6 araçlarına uyum sağlayamadı ama siz ne derseniz deyin hala o Kİmi RAİKKONEN…

  5. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Kimici arkadaşlarıma kesinlikle hak veriyorum ferrarinin derdi yarış falan kazanmak değil ferrarinin derdi vellet önde olacak Rai onun arkasında olacak ulan bu Rai size ne yaptı be Ferrari ? Siz bu kafayla giderseniz ne yarış kazanırsınız ne de şampiyon olursunuz ondan sonra raide motivasyon kaybı var yok efendim Rai artık eskisi gibi değil yok efendim Rai velletten daha yavaş kimse kendini kandırmasın Rai vettel kadar hızlı tek sorun ferrarinin raiye sabotaj yapması daha ilk yarıştan Rai 15 puan geriye düştü daha ilk yarıştan Raiye kumpas kuruldu velletciler size soruyorum niye bütün sorunlar raiyi buluyor ? Niye vellete hiç bi şey olmuyor? Ben size cevabı söyleyeyim raiye kesinlikle kumpas kuruluyor tahminim gelecek yarış bahreyde raiyi yine yaris dışı bırakacak Ferrari ama nasıl olur orasinida siz düşünün

    1. Vellet ne arkadaşım . Pilotumuz bu kadar konuşmuyor az sakin ol.

  6. ulan bu ferrarideki sorunlar neden hep rai yi buluyor.bu sefer sinirlendim sezon başı.

    1. yorum sonundaki ek hiç olmadı

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Göründüğünden yakınız dosutm. Burdaki analizcilerin uydurduğu gibi 1 sn fark yok. İlerleyen yarışlarda muhakkak durumu lehimize çevirmemiz gerek ama doğru lastik stratejisiyle. Yaırştaki değişken şartların yine lehimize sonuçlanması gerek. Ferrari pit ekibi olarak ani değişken koşullara daha hızlı ve daha sağlıklı reaksiyon vermelidir.

  8. Kimi fanlarının hayal kırıklığını anlıyorum ama Ferrari (daha ilk yarıştan) Kiminin aracına neden misilleme yapsın ki? Bunu bu şekilde yansıtmanın adı demogoji olmuyor mu?
    Kiminin geleceği daha sezon başlamadan tartışılıyor. Ferrari eski şampiyonunu (ki hala gridin en iyilerinden) bir yıl daha kadrosunda tutsa bile takımı Vettel üzerine inşa ettiği bilinen bir gerçek. Pozitif ayrımcılık sezonun ilerleyen zamanlarında kendini hissettirecek olsa dahi Kiminin motorunun iflas etmesinin bununla yakından uzaktan bir alakası yok. Bunun adı Raikkonen’in tüm kariyerinde yakasını bırakmayan şanssızlık. Bu sezona özgü bir şey değil.
    Ferrari bugün sadece Kimi’ye değil Sebastian’a da zarar vermiştir. Motor arızası çok farklı hikaye. Akıllı bir strateji ile yarış kazanılabilirdi burada çoğunluk hemfikir zaten.
    Üstelik Vettelin 2.pitstopunda sol ön lastik 4 saniye gecikmeli takıldı. Ferrari ona da mı misilleme yaptı acaba?
    İlk pite Kimi Raikkonen’i Rosberg’ten önce almamak stratejik hataydı. Rosberg pite girdikten sonra hemen akabinde Kimi yi alsalardı. Hem Vet hem de Kimi yerini kaybedecek lider Rosberg olacaktı. Bu yüzden Vettelin alınması o şartlarda kötünün iyisi bir karardı. Pozitif ayrımcılık sözkonusu değil.
    Sadece kırmızı bayrak sürecinde Kimi ye farklı bir strateji çizmeliydiler. Motor arızası dediğim gibi hesapta olmayan bir hikaye.

    1. zaten bu işleri sezon başı yapıyorlar sonrada sen geride kaldın öndeki pilota çalışalım diyorlar taktik sürekli aynı daha ilk yarışta ve yarış ortasında çıkan sorunun başka ne açıklaması olur zorlamadı trafikte bile kalmadı kimi

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        bide kimi ye saydıranlar var adam pist üstünde 2 kisiyi gecti ve kimseye geçilmedi pitten önce vet ile arasında 3sn fark vardı hamilton gibi iyi ve en hızlı aracda yarışan bir pilot toro rossoyu geçemedi pist üstünde rai eşit araclı takım arkadasını gecip 1. mi olmalıydı 🙂 millet hala rai nin kendini ıspatlamasını bekliyor.

  9. En çok Ferrari’nin salak saçma pit kararları sonucu yenilmesine üzülürüm. Başka hiçbir şey o kadar üzmez. Kazada, teknik sorunda, pist üstü geçilmede tamam eyvallah dersin. Çünkü bunlar takımın kontrol edemediği şeylerdir. Neyse brolar üzülmeyin.

  10. Herkes sana karşı dostum, hatta kendi takımın bile, zira bu kadar tesadüf olamaz bu yaşananlar. Olsun, sen he zamanki gibi adamsın, gerisi teferruat.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      +1

    2. Bekleyip görelim, benim de ilk tepkim böyleydi ama iki üç yarış sonra hala abuk subuk işler oluyorsa emin oluruz. Sezon başında takımın bir numaralı adayını bu şekilde belirlemek ucuz bir numara.

      1. Ve daha pist üzerinde lastik seçmesini beceremeyen takımın şampiyonluk adayı olarak doğru pilotu seçmesini de bekleyemezsiniz.

    3. Yorumlarınız çok komik ???

      1. SchumacherAlonso avatarı
        SchumacherAlonso

        Komik falan degil son derece haklilar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir