Hamilton, Schumacher’in Pole Rekoruna Yaklaşıyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Avustralya GP’de elde ettiği 50. pole pozisyonuyla beraber Schumacher’in 68 yarışlık pole rekoruna bir adım daha yaklaştı.

Lewis Hamilton kariyeri boyunca çıktığı 168 yarışta 50 pole pozisyonu elde etti ve %29.67’lik bir pole ortalaması tutturdu. Hamilton, şuanda ‘En çok pole pozisyonu alanlar’ listesinde 3. sırada yer alıyor.

Pole pozisyonu rekoru 68 yarış ile Michael Schumacher’de. Alman pilot 307 yarışlık kariyerinde %22.15’lik bir ortalama tutturdu.

İkincilik 65 yarış ile Ayrton Senna’da bulunuyor. Brezilyalı efsane çıktığı 161 yarışta %40.37’lik bir ortalama tutturdu.

Mevcut pilotlar içerisinde Vettel 46, Alonso ve Rosberg 22, Raikkonen ve Massa 16 ve Jenson Button’un 7 pole pozisyonu bulunuyor.


Yorumlar

“Hamilton, Schumacher’in Pole Rekoruna Yaklaşıyor” için 17 yanıt

  1. F1 istatistiklerinin bir önemi kalmadı artık..
    Motor arızası menem bişi kalmadı..
    Pilotlar artık uzun yıllar yarışabiliyorlar..
    Lastik patlatma bile kalmadı nerede ise.
    Eskiden kaçış alanları yoktu..Lastiği 15 cm kaçır araç kayardı..Şimdi çok daha rahat gazlıyorlar..En fazla kaçış alanına çıkar bi daha dener..
    Eskiden olsa araç yoldan çıkıp kum havuzuna saplansa sıralamalar sıralamalar o pilot için bitebiliyordu..

  2. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Senna çok büyük bir pilot idi fakat sennanin bu kadar efsane olmasında kabul edin bir yarışta ölmesinin çok büyük bir etkisi var. Sennanin Pol ortalaması % 40 . Kendisi tek turda çok hızlı bir pilot idi.Fakat birde Fangio var % 56 lık bir ortalama tutturmus. Yanı bu alanda ortalama olarak en iyisi Fangiodur arkadaşlar ama neden sürekli Senna hatirlaniyorda Fangio hatirlanmiyor.? Mesela Jim clarck oda bir yarışta öldü 3 şampiyonluğu vardı yasida gençti daha çok şampiyonluk alabilirdi. Ama burada çoğu kişi jim clarkın ismini hatırlamaz niye 1990 larda yarismadigi için mi? Arkadaşlar sadece tek büyük pilot Senna değil bunu o kafaniza şokun Sennaya gelesiye kadar ne büyük pilotlar geçti. Fangio,Clarck Nelson piquet Alain prost ve daha nice pilot…

    1. KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE avatarı
      KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE

      senna trajik bir şekilde öldü asıl nedeni bu.sennayı pek sevmem açıkçası geçmişte prosta, schumachere, ırvine olan tutumlarından ötürü .Kazasını izlediğimde ise gözlerim dolmuştu donup kalmıştım. tabiki de senna büyük bir pilottu prosta meydan okuması ve monakoda ona 1.5 sn fark atması,yağmurda hemen hemen her yarışı kazanması kolay kolay yapılacak şeyler değil ama daha çok karizmasıyla,söylediği sözlerle,ateşli oluşuyla efsane oldu. ölümü de efsanesini güçlendirdi diye düşünüyorum.fangio sennadan da büyük schumacherden hatta. 8 sezonda 5 şampiyonluk %46 kazanma oranı var inanılmaz bir şey.bu arada jim clarkın 2 şampiyonluğu var ek olarak yazayım saygılar

  3. Juan manuel fangio baska bir dünya 9 sezon yarısıp 52 yarışta 24 birincilik almış ve 5 dünya sampiyonluğu:)

  4. İsterse 168 tane alsın, bu F1’de eskisi kadar değerli değil bu rekorlar. Sadece Ham değil diğer tüm pilotlar için geçerli bu görüşüm…

    Eskiden silahşörler vardı, şimdi sadece sürücüleri izliyoruz. Ha kendi hataları mı, değil… FIA’nın, Bernie’nin, ses çıkarmayan takımların, pilotların, TV’lerini kapatıp izlemeyerek protesto etmeyen biz taraftarların, hepimizin hatası bu durum.

    1. Bro bizim gibi tepki veren ülke olamaz. Komple kaldırdık tv’lerden. Bak gene duymuyorlar sesimizi. Keşke her ülkede dsmart olsa.

  5. Blitzen Benz avatarı

    Fangio’un eline su dökemez.51 yarışta 29 pole ile %56,86 oranı var adamın.

  6. Çok rahat geçer. 80 polü devirir sanırım. 31 yaşında daha.

  7. Toplam pole pozsiyonu rekorunu çok rahat kıracaktır.

  8. Pol sayısı olarak Lewis büyük ihtimalle hem Schumi’yi hem de Senna’yı geçecek. Ama 161 yarışta 65 pol nedir hacı ya? Yemeyip içmeyip tek tur performansını geliştirmiş efsane.

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    önemli olan 68 polden 91 yarış galibiyetidir.Schumacher’in kalitesi burda ortaya çıkıyor.Lewis efendi böyle bir performans gösterebilirse iyi bişey.

  10. İstatistiksel olarak Senna’yı geçecek adam kolay kolay gelmez.

  11. 161 yarışta %40.37…. Efsanenin farkı ortaya çıkıyor..

  12. Schumi’nin 40 yaşında Mercedes kamyonu ile çıktığı yarışlarda sayılıyor tabi.

  13. 40%…. Vay babaun püskülleri. O da ne öyle.

  14. Takimlarinin dominasyonlarina gore basta Ham sonra Vet bu rekoru kirabilirler..ikisi de cok ozel pilot..ancaaak, istatistiklere dikkatli bakinca orada cok garip bir rakam duruyor = %40,37!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir