Takımlar, Takım Emirleri Yasağından Memnun

yazar:

kategori:

Türkiye yarışında Red Bull pilotlarının kaza yapmalarının ardından, takım emirlerinin kalkması gerektiği konusunda bazı görüşler ortaya atılmıştı.

Bunun yanında kaza sırasında Red Bull’da Mark Webber’in yakıt tasarrufu modunda olması, Mclaren’in ise videolara yansıyan telsiz konuşları, takımlar arasında takım emilerinin olup olmadığı düşüncelerini canlandırdı.

Coulthard da takım emirlerinin olması gerektiğini söylemişti.

Takım emirleri, 2002 sezonuna kadar yasak değildi ancak Avusturya yarışında Rubens Barrichello’nun Michael Schumacher’in geçmesine izin vermesiyle ortalık karışmıştı.

Montreal’de bu konuya dikkat çeken Red Bull Racing Patronu Christian Horner “Bana göre takım emirleri yanlış.”

“Profesyonel sürücüleri çalıştırıyorsunuz ve onlara araçları nasıl süreceklerini söyleyemeyiz. İnsanların yarışların nasıl olması gerektiği düşüncelerine karşı çıkamayız.” dedi.

Mclaren Takım PAtronu Martin Whitmarsh “Kurallardan mevcut haliyle memnunuz. Diğer takımların, takım emirlerini kullanmasını önemsemem, bu onlara kalmış. Ancak bizim takımımızda pilotlara hep saygıyla yaklaşmaya çalışıyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. Benim ordaki kastım tek Schumacher değildi Brawn ile beraberlikti Brawn demek onun ekibi de demektir. O gittiği her yere bir sürü personelini de götürüyor.
    Şunu örnekleyebilirim bu halen tap taze takım çok iyi pitstop süreleri çıkartıyor en azından diğer iyilerden daha iyi:)
    Hızlı bir makine yapmak ile mükemmel makine yapabilmek tabiki bir biriyle alakalı ama bir o kadar da farklı konular. Redbull dayanıklılık problemlerinin dışında da çok puan kaybetti. Hız ile stratejiyi birleştirebilmekte ayrı bir meziyettir. Mclaren 2007 örneği ve Redbull 2010 hakeza belki 2009. Yine 2009 Brawn yönetimi.
    Evet üst üste şampiyonluklar konusunda haklısınız bugün ki ortam konusunda bende böyle düşünüyorum. Fakat şuan ki takımlar içinde kurallar sabit bile olsa bunu yapabilecek bir güç göremiyorum yine de.
    Mercedes'in ayrılma kararıyla beraber dönem oluşturabilecek, üst üste dereceler elde edebilecek tek bir ihtimal görüyordum. Bunu da almanların tarihi ve almanların zihniyeti yüzünden düşünüyordum. (Schumacher imza atmadan evvel) Fakat bunun önündeki en büyük engelin yine markanın kendisi ve zihniyeti olduğunu görüyorum. Onlar kendilerinde böyle bir inanç görmüyor ve bu işe bağlı değilken böyle bir başarıya ulaşmaları da pek mümkün değil. Her an kopup gidecekler sanki.
    İşin özü yine de Brawn Schumacher ekibinin Horner Weber ikilisinin önünde olacağını düşünüyorum. Tabi ben varsayımlarla hareket etmeyi seven biri değilim. 🙂 Sadece bir yorumdu.

  2. Takım emirlerine karşı değilim ancak M1CHAEL'a da katılmıyorum. Red Bull'un bozulan bujisi, bozulan jant bağlantısı ile daha büyük puanlar kaybetti. Schumacher'in Red Bull'da olması bu gerçeği değiştiremezdi.

    Schumacher'in o başarılarına ulaşılamayacak ama bu takımların beceriksizliklerinden daha çok kuralların ve dengelerin sürekli değişmesinden kaynaklanıyor. Daha uçuk bir tahmin yapayım. Ardı ardına 2 şampiyonluğu görebilirler belki ama ardı ardına 3 yapmak günümüz pilotu için imkansız…

  3. Yapmayın tabi canım memnunsunuz ne de olsa o yüzden hatalar yapıyorsunuz o yüzden bir sürü puan kaybediyorsunuz.
    David yaşadıkları ile bunun ne demek olduğunu ve önemini biliyor. Bu abide anlayışınız ve işte bunlar yüzünden Schumacher'in dominasyonlarına, Hakkinen'in o dönemine ulaşamayacaksınız.
    Kimse size Todt gibi ayarı kaçırın, bariz hata yapın demiyor ama halen çok da güzel uygulayan Brawn gibi olmanız gerektiğini örnekleriyle söylüyoruz.
    Bir düşünelim bakalım RB6 gibi bir araç bugün Brawn ve Schumacher'in elinde olsaydı sizin puanlarınızın ne kadar önünde olurdu. 🙂 Mercedes iyi araç yapmayı başarırsa bir gün yine anlayacaksınız ne demek istediğimi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir