Alonso “Kariyerimdeki En Büyük Kazaydı”

Fernando Alonso, Avustralya GP’de geçirdiği korkunç kazanın tüm yarış kariyerindeki en büyük kaza olduğunu söyledi.

Haas pilotu Esteban Gutierrez ile korkunç bir kazaya karışan Alonso, şans eseri aracından yaralanmadan çıkmayı başardı.

2003 Brezilya’daki kazanın bu kazadan daha büyük olup olmadığının sorulması üzerine Alonso “Hayır. Bu muhtemelen Brezilya’dan daha sertti.”

“İlk vuruşun ardından biraz korkuyorsunuz ve gökyüzünü gördüğünüzde hemen aşağı inmek istiyorsunuz, bir duvara vurmayı ya da kafa üstü inmeyi değil.”

“Yuvarlanırken durmasını istiyorsunuz ancak asla durmayacakmış gibi hissediyorsunuz. Taklaların durmasının ardından çıkabileceğimiz küçük bir delik gördüm ve hemen dışarı çıkmayı düşündüm çünkü evde annem izliyordu ve hemen dışarı çıktığımı görmek isterlerdi. Düşündüğüm ilk şey bu oldu.” dedi.

Daha sonra Instagram’da yazan Alonso “Bugün hayatımdaki şanslardan bazılarını kullandığımın farkındayım. McLaren’e ve FIA’ya bu araçtaki güvenlikten dolayı teşekkür ederim. Aynı zamanda iş arkadaşlarıma ve taraftarlarıma koşulsuz sundukları desteklerden…” dedi.

Kazayı değerlendiren Alonso “Şu anda her yerim biraz ağrıyor. Çok hızlı gittiğimiz için vücudumuzun içindeki her şey oynuyor.”

“Dizlerim biraz acıyor çünkü kokpite ve direksiyona karşı vuruyoruz. Yarın biraz buza ihtiyacım olacak. Onun dışında her şey yolunda ve çok şanslıyım.”

“Yarışı tamamlayamadığım ve puan alamadığım için biraz hayal kırıklığı yaşıyorum.”

“Aynı zamanda araç tamamen enkaz oldu ve bir güç ünitesini kaybetmiş olduk. Hemen 2. yarışta 2. güç ünitesine geçeceğiz. Bu hayal kırıklığının dışında burada sizinle konuşmaktan dolayı mutluyum.”

“300 km/sa hızda mücadele ederken her zaman hayatımızı riske sokuyoruz. O taklalarda yanlış bir yere vurursak ciddi sorunla karşılaşırız. Bu yüzden minnettarım ve tekrar arabaya binmek için sabırsızlanıyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso “Kariyerimdeki En Büyük Kazaydı”” için 49 yanıt

  1. Ciddi kaza yav hiç bir pilotun bşına gelmez umarım bir daha… (foto efsane yakalanmış)

  2. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Arkadaşlar Button niye bu kadar yavaştı? Ayrıca Alonso kazaya kadar kaçıncıydi ve hizi nasıldı? Cevaplarsanız mutlu olurum

    1. hulkembergin hemen arkasındayken pite girdi ve hulkenbergden yeni lastikler sayesinde yaklaşık 2 saniye daha hızlıydı tur başına.. yani tahminime göre bitirseydi 7 – 9 arası olabilirdi.. belki 6.. massayı yakalayabilirdi bugün williams çok hızlı değildi

      1. SchumacherAlonso avatarı
        SchumacherAlonso

        Teşekkür ederim

    2. Button yavaş değildi. Renault’tan hızlıyız, turları paylaşan bir sitede gördüm. Ama RBR-STR ve Force India’nın biraz gerisindeyiz. Alonso’yu sormuşsun, pitten çıktığı için son sıralara düşmüştü ve o sırada Haas’ın peşine takıldı. Sonra da kaza.

      1. SchumacherAlonso avatarı
        SchumacherAlonso

        Teşekkür ederim

    3. İkilinin tur zamanları grafiği.

      1. İkilinin liderle (ve tabi birbirleriyle) farkı.

        1. SchumacherAlonso avatarı
          SchumacherAlonso

          Teşekkür ederim sayenizde yarısı izlemiş gibi oldum

  3. @Abdullah Çelik
    sayın admin kaza yapma listesi ve sonuca varım olarak biraz haksızlık yapmış olmuyormusunuz

    büyüklükleri ni hesaba katmadan

    vettel

    schumacher

    hamilton grosjean

    maldanado

    kimi

    isimleri ve kaza listelerini çıkardığımızda sizin varsayımınızla hepsinin sporu bırakması lazım

    zamane crash kidleri idi bu adamlar

    fazla yükleniyorsunuz alonso nun hatalarına biraz daha objektif bakmayı deneyin

  4. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Kazadan sonraki halini görünce üzüldüm. Geçen sene bir noktada sadece can sıkıyordu, başkası yüzünden çok aptalca bir kazaya karışmışsa sövüp geçiştiriyorduk ama artık bu kazalar daha kötü bir hal almaya başladı. 20-25 yıl önce böyle bir kazaya karışmış olsaydı, belki de ölecekti.

  5. yarışı izlemedim ama sonradan kazayı görünce adama bişey olmadıgını okumama rağmen öldü galiba diye hisse kapıldım

  6. alonso ya laf sokarım ayrıca sevmem ama dünde yazdım daha önceleri de, biz bu gibi pilotları 1.lik için yarışırken izlemek istiyoruz , sen kimi gibi alonso gibi üst seviye pilotları orta sıralarda yarıştırır san olacağı bu bu adamlar orta sıralarda yarışmayı yıllar önce bıraktı,
    ne izliyoruz altında 3 senedir 3 saniye hızlı bir mercedes ve birbirine küstüm oynamıyorum diyen sürekli seviyesiz laf sokan 2 pilot izliyoruz, ne izliyoruz ferrari de yedek pilot görevine getirilen bir kimi izliyoruz,ne izliyoruz yanlış da olsa kazanacağına inanmış bir pilotun orta sıralarda amaçsız araç kullanmasını izliyoruz nickimdeki bu siyah bayrak bu saçmalıklara dır, kimi ve alonso bu yerleri hak etmedi ,zaten 2.3 sezonları kalmıştı ,onunda içine ettiler ,
    hamilton şapka atar diğeri ona atar ,atıp tutuyorlar f1 sever olarak bunları bana izletenlere gereken kötü sözleri her fırsatta yapıştırmaya devam edeceğim 🙁

  7. Bundan sonra ne senin nede başka bir pilotun başına gelmez umarım bu tür büyük kazalar.

  8. Çok geçmiş olsun Alonso’ya. Tamamen paramparça olan araçtan burnu bile kanamadan çıkması aslında F1deki güvenlik seviyesinin ne kadar üst düzeyde olduğunun göstergesi. Şu haloyu falan getirmeyi düşünmesinler artık.

  9. KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE avatarı
    KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE

    2003 brezilya da baya tehlikeliydi

  10. şu fia yı ısrarla fifa diye okuyorum artık…

  11. Muammer UYAR avatarı

    Geçmiş olsun Başkan.Aman diyim sonuncu ol ama yapma böyle kazalar artık

  12. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Amma yalancisiniz yahu !!!

    Alonso 1.lige giderken gaza yuklendiginde olmus kaza hani puan icin savasiyordu!!!

    Saka bi yana az once Show ana haberde aynen boyle dedi 1.lige giderken gaza yuklendiginde kaza oldu diye duyunca bile hosuna gidiyo insanin 😀

    1. Muammer UYAR avatarı

      Aynen aynen 🙂 Güleyim mi üzüleyim mi bilemedim.Malesef ülkemiz basını Formula 1 ve motorsporları ile bu kadar ilgili işte

      1. Blitzen Benz avatarı

        Ünlü RALLİCİ Schumacher türü haberleri görüp çok gülmüşlüğüm vardır.

      2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        😀
        Haklarini yemeyim Showun sampiyon pilot ve Alonso dediler bu bile buyuk basari 😀

  13. Benim yorumum vardı burada uçmuş?

    1. evet ben de görmüştüm. panelde kaldırılanlarda da görünmüyor. inceliyorum

      1. Pardon haberleri karıştırmışım.

      2. FA 14Sulonso avatarı

        Adam Alonso haberlerinde gezmekten yorumu nereye attığını unutmus.

        1. ahahaa 😀

  14. adam kaliteli usta, çok şükür bir şey olmadı

  15. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Bugünkü kazanın sebebi Alonun biraz fazla heyecanlı olmasıydı ki bu çok normal.Arkadaşlar bilmem farkında mısınız bu adam neredeyse 1 yıl geçiş yapmıyor normal bu kadar heyecanlı olması bu arada tüm samimiyetimle söylüyorum bu adam son zamanlarda büyük kazalara falan karışmıyor geçen sene raiyle olan kazası Rainin hatasiydi maldonado ile olan kazası normal bir yarış kazasiydi ve tüm samimiyetimle söylüyorum bu Alonso cekememezliklerini bırakın artık ve tüm Alonso taraftarlarına samimiyetle söylüyorum sitenin yöneticisinin ve diğer Alonsodan nefret eden insanların tahrikine gelmeyin arkadaşlar bütün bunları tüm samimiyetimle söylüyorum

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      @abdullah-celik de Laf atıyorsunuz ya 🙂 Adam sadece kendi yorumunu belirtmiş bunda ne var .

    2. Kardeşim umarım YGS sınavın iyi geçmiştir.

      Ama sanıyorum ki alttaki yorumdan buradaki anlamı çıkardıysan, Türkçe sonucun pek iyi gelmeyecek.

      1. SchumacherAlonso avatarı
        SchumacherAlonso

        33 doğru 7 yanlış saygı duyarım

  16. “O taklalarda yanlış bir yere vurursak ciddi sorunlarla karşılarız.”
    Görüntüyü bende beğenmesemde sanırım bu cümlenin altında halo yatıyo çünkü bu taklada takla barının engelleyemeyeceği bi darbeyi halo engelleyebilirdi.

  17. Alonso taraftarlarini ve alonsoyuda fazla sevmesemde Şampiyonun kendine dikkat etmesini ve rai kadarda f1 in bir degeri oldugunu onu kaybetmenin kotu olacagini belirtmek lazim. Dikkatli ol Şampiyon

  18. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Spa’da ciddiydi.

    1. #Pasific_Ocean avatarı
      #Pasific_Ocean

      SPA daki olayın darbeyle pek bir alakası yok ancak kafasını sıyıran f1 aracı olması çok tehlikeliydi . Aldığı darbeye bakılarak bugünkü ve brezilyadaki kazası gerçekten çok şiddetliydi ve sarsıcıydı . Sonuç olarak bügünkü kazadan bir zarar görmeden çıkması tek önemli konu .

  19. Daha dün 3.şampiyonluk gelmese de olur bir kaç sene daha yarışırken görelim yeter diyordum. Bugün diyorum ki, bir an önce kariyerini noktala. Çünkü bu yaşadıkların hiç normal değil, bu olanlar akıl alır gibi değil. Biz şampiyonluk falan değil, biz hayatta kalmanı istiyoruz.

  20. Sen gel kariyerinin en büyük kazasını geçir, sonra hiçbir şey yokmuş gibi röportaj yap. İşte bu yüzden Alonso gibi pilotlar F1’de kalmalı. Ne soğukkanlılıktır arkadaş, şaştım kaldım.

  21. Tüm samimiyetimle söylüyorum Alonso artık yarışmayı bıraksın. Bir sıçrıyor, iki sıçrıyor ama son zamanlarda hep büyük kazalara karışıyor. Haklı haksız davasına girmek değil demek istediğim. Ama şampiyonluk mücadelesi veremezken kötü bir sonuçla karşılaşsın istemem.

    1. En son ne zaman büyük bir kaza yaptı ? Geçen sezon Raikkonen ile bir temas yaşamış ve orada kaza yapmıştı. Başka bir kazası olmadı. Her pilotun başına gelebilecek şeyler bunlar. Gutierrez biraz erken freni ve Alonso’nun da dikkatsizliğidir bu kazanın nedeni. Sağ ön lastiği çarpmadan kurtaracağını zannetti ama Gut’tan sıyrılamadı.

      1. 2015 Avusturya
        2015 Barcelona testleri (?)
        2012 Belçika

        Bunlar çok ciddi kazalardı.

        1. 2015 Avusturya’yı söyledim. Barcelona testi araçtan kaynaklanan bir kazaydı. 2012 Belçika ise 4 sene olmuş. Yani bu adam her sene kaza yapmıyor onu diyorum abi 🙂 Ama şampiyon olamayacaksa başka bir seriye geçmesini desteklerim tabii.

          1. Sonuç olarak buna hata de, talihsizlik de, kötü şans de, araç hatası de ne dersen de son dönemde bu adamın başına bu kadar iş gelmesi kolay bir şey değil. Adam ne idüğü belirsiz test kazasından sonra neredeyse bilincini yitirdi ve bizlere öyle söylendi. Bir yerde tak diye hard disk sıfırlanacak bu gidişle.

            1. Evet o kaza çok kötüydü. 13 yaşında olduğunu söylemişti doktorlara. Başından bela eksik olmuyor.

        2. FA 14Sulonso avatarı

          2015 Avusturya ve 2012 Belcika’da adam zaten arka tarafta ne oldugundan bihaber sekilde giderken gelip ona vurdular.

          Alonso’nun boyle buyuk bir kazasini 2003’ten sonra ilk kez goruyoruz.

          1. Yahu demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz. Başkası vurdu kendisi vurdu olayına getirmiyorum. Adamın öyle ya da böyle karıştığı kazaların, yaşadıklarının endişe verici olduğunu söylüyorum. Adama bir şey olmasın istiyorum. üstte saydıklarımda Alonso hep ciddi tehlike atlattı, aynısı bugün de geçerliydi. Korkunç kazalar gerçekten.

  22. “…tekrar arabaya binmek için sabırsızlanıyorum”

    İşte böyle pilotlara dayanarak halo gibi şeylere karşıyım. Bu adam yarışçı. Bu adam hayatının mesleğini yapıyor. Bunlar riskleri biliyor zaten. Ama eğer, bir karar çıkarsa ne yapalım. Gene izleyeceğiz öyle ya da böyle.

    Annesinin akla gelmesi duygulandırdı beni. Ulan ALO… Adamı hasta etme. Bir daha böyle kaza yapma. Sonra meydanı çoluğa çocuğa bırakcaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir