2016 MotoGP Katar – Lorenzo Zaferle Başladı

yazar:

kategori: ,

2016 MotoGP sezonunun açılış yarışı olan Katar GP’sinde zafer son şampiyon Jorge Lorenzo’nun oldu.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Jorge Lorenzo, iyi startıyla ilk turu lider tamamlayacak gibi gözüktüyse de düzlükte adeta uçarak gelen Ducati pilotlarına direnemeyerek 3. sıraya düştü. 4. ve 5. turda Iannone ile Dovizioso’nun mücadelesiyle ilk 5’in iyice yakınlaştığı mücadelede Lorenzo, Iannone’nin düşmesi ve Dovizioso’yu geçişiyle 15. turdan sonra rahatlayarak  MotoGP kariyerinin 41. galibiyetine ulaştı. Lorenzo ayrıca 1:54.927 ile Katar’daki tur rekorunu kırdı.

Takım arkadaşıyla mücadele ederken dengesini kaybeden fakat motorunu tutmayı başaran Andrea Dovizioso, 8 yıllık galibiyet hasretini sürdürerek 2. olurken startta 6. sıraya kadar düşen Marc Marquez daha sonra yükseldi. Fakat hata yapan Repsol Honda pilotu son tur Dovizioso’ya geçilerek 3. oldu.

22 turluk mücadele doktor Valentino Rossi, sakin bir sürüşle ön gruptan kopmadı fakat atak yapacak fırsatı da bulamadı ve 4. sırada yer aldı. Sıralama turlarındaki düşük performansını sürdüren Dani Pedrosa 5. olurken 3. başlayan Suzuki’den Maverick Vilanes sıralama turlarındaki performansını yarışta gösteremeyip 6. sırada yer aldı.

Pol Espergaro, fabrika takımları dışında en iyi sonuç elde eden isim olarak Tech 3 Yamaha’sını finişe 7. sırada getirirken ilk 10’u Bradley Smith, Hector Barbera ve Scott Redding tamamladı.

15 pilotun finiş görebildiği mücadelede bitiren herkes puan aldı. Iannone, Bradl, Baz, Crutchlow ve Hernandez düşerek veda ettiler, Petrucci ise start alamadı.

Sezonun 2. ayağı, 3 Nisan’da Arjantin’de koşulacak.

 

Adsız


Yorumlar

“2016 MotoGP Katar – Lorenzo Zaferle Başladı” için 16 yanıt

  1. J.P.Montoya avatarı

    Koyu bir rossi taraftarı olarak üzülerek söylemeliyim ki doktor artık çaptan düştü. Meydan yine bu itici, çirkef ispanyollara kaldı..

  2. Honda bu sene de testlerde problemli gibi görünüyordu. Geçen seneki motorları çok güçlüydü elektronik olarak gücü aşağı çekmek zorunda kalmışlardı. Ama bu yarış düzlüklerde nefessiz kaldılar gibi geldi bana. Ama virajlarda da iyi göründü Marquez. Bu pistin Honda için kötü bi pist olduğunu da düşününce umutlanabiliriz HOnda ve Marquez taraftarları olarak. 😀
    Bu sene takvimde A1 Ring’de varmış. Bu motor gücüyle Ducati orada duble yapar.

  3. Ducati yine iyi açılış yaptı ama bence geçen sene olduğu gibi geride kalacak , Lorenzo formda girdi böyle sürerse valenin işi zor gibi marquez de bu sene işin işine girecektir ve son olarak izleyenler için formula 1 ve moto gp arasındaki heyecan farkını da görmüş olduk yazıklar olsun f1 yönetimine.

  4. Casey Stoner’ın Ducati’ye yaptığı sihirli dokunuşun, sonucunu ilk yarıştan görülmeye başlanması, sezonun çok çekişmeli geçeceğini gösteriyor.

    1. Sihirli dokunuş filan yok. Ducati geçen sene de iyiydi. Ama yumuşak lastik opsiyonu sayesinde iyiydi. Motor gücü zaten bambaşka. Yumuşak lastiklerle de viraj dezavantajını düşürüp mücadeleye katılıyordu. Bu sene de düzlüklerin yerini virajlar aldkça gerilerler.

    2. motor gücü de öyle özel bişey sanılmasın. open class’da yer aldığı için 5 lt fazla yakıt hakkı vardı. Ve honda yamaha yarıştan sonrada turlamaya devam ederken Ducati’ler çizgiyi geçip kenara çekiyordu. 20 lt’den hala yakıtı olan takımlara karşı 25 litreyi bitirmiş bi takım.

  5. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Şu dünyada Lorenzo iticiliği diye bir gerçek var. İnsanın tebrik edesi bile gelmiyor. Rossi ile de oldukça gerginler. İlerleyen yarışlarda bu ikili arasında banko temas bekliyorum.

    Doktor’un geçen sezondaki sert lastik kumarı tutmuş ve birinci olmuştu. Bugun ise bu kumar netice vermedi. Belki de Michelin faktörüdür. Ducati’nin ise bu günkü performansını sezonun geneline yayabileceğini sanmıyorum.

  6. Muammer UYAR avatarı

    Lorenzo tüm hafta sonu çok hızlıydı.Yarışta lastik seçimi de isabetli olunca ulaşılamaz seviyedeydi.Tebrikler

  7. Yarisin tekrarinin oldugu adresi verebilecek olan var mi

  8. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Rossi pek zorlayamadi.. Bahreyn GP si saat kacta, Arjantin kacta? Cakisiyorlarmi?

    1. Ozan Ulkugil avatarı

      F1 Bahreyn 17.00, MotoGP Arjantin 22.00’de

      saatler ileri alınacağından oynayabilir belki ama çakışmıyor

      1. Arnoux-Ferrari avatarı
        Arnoux-Ferrari

        Tesekkurler..

  9. Bu yıl şampiyonluğa Ducati’de ortak olacak anlaşılan.

  10. Pek bi heyecan olmadı yarışta rossi tüm yarış boyunca atak yapamadı lorenzo yine çok formda adam iki kez tur rekoru kırdı rossinin bu sene işi zor ayrıca ducatilerde çok iyiydi iannone düşmesi kötü oldu genel olarak yarış yakın geçti fakat atak pek olmadı

  11. Rossi’nin eline son viraj öncesi Marquez’i geçme şansı geldi fakat Marquez ile Dovi temas yaşayabilir diye temkinli davranınca atak şansı kalmadı…

  12. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    ducatilerin düzlük hızı felaket

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir