Red Bull, Lastik Seçimine Güveniyor

yazar:

kategori:

Red Bull, son seansta pilotlarını sert hamurlu lastiklerle tur attırdı ve Hamilton’un pole pozisyonunu almasıyla bu sezonki pole rekoru da kesilmiş oldu.

Kanada’da yumuşak lastiklerin çok çabuk bozulması nedeniyle yarın yumuşak lastiklerle başlayacak sürücülerin çok erken pite girmesi bekleniyor.

Webber “Sert lastiklerle bile iyi iş çıkarabileceğimizi düşündük. Yine ön çizgilerde olabileceğimizi biliyorduk. Mclaren yumuşak lastikleri seçti ve yarınki yarış uzun olacak ve elimizden gelen en iyi işi çıkarmayı planlıyoruz.”

“Bu kararın bize faydası olacağını düşünüyoruz. Güvenlik aracı ihtimaliyle de yarışta bir çok şey olabilir. Silahlarımızı çektik, Seb’le birlikte yine ilk üçteyiz.” dedi.

Sıralamaların son anında attığı tur ile 3.lüğe yükselen Vettel de sert lastikleri çalışır seviyeye getirmekte çok zorlandığını söyledi.

Vettel “Oldukça eğlenceli bir son seans oldu. Sert lastiklerle çıktık ve ısıtana kadar çok zaman geçti, son tura kadar sağlam bir tur atamadım. Harika zamanlama olmadı, turum çok temiz değildi bu yüzden bu olanlara rağmen 3. olduğum için mutluyum.”

“Bakalım neler yapabileceğiz. Her ikimizin de sert lastiklerle burada olmasından dolayı mutluyum çünkü yumuşak lastikler çok fazla dayanmıyor.” dedi.


Yorumlar

  1. thriller cd'nin dediği gibi, super yumuşak ile çıksalar pole alacaklardı. ama sert lastiklerle de üst sıralarda kalacaklarını hesapladılar ve tuttu hesapları. yarın için favori red bull pilotlarında birisi. eğer SC girmez ve herhangi bir dayanıklılık sorunu oluşmazsa, red bull galip gelecektir.

  2. Yarın yarışta ne olur bilinmez ama Red Bull sert lastiklerle bu turları atmışsa, isteseydi süper yumuşak lastiklerle güle oynaya pole pozisyonunu alırdı.

  3. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    iiide benım tek korkum yumusak lastikler tur bile dayanmıyor 12-13 tur ham atabılecekmı oda war ama yınede avantajlı durumdayız ama button benı şaşırttı

  4. Sert lastikleri ağır depo ile ısıtmak daha da zor.Yarın havada bu düzeylerde olacak sıralama formatında bile 2 tur ısıtamayan takım bence ağır depo ile 10 tur ısıtamaz bu lastikleri.O zamana kadarda atı alan üsküdarı geçer hamilton 12 13 tur atsa bile bence 10 sn fark koyar.

  5. Bence doğru bir karar yarın burunu göreceğiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir