Hamilton da Takımın Lastik Stratejisini Savundu

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton Montreal’de yarışa Mark Webber ve Sebastian Vettel’in aksine yumuşak lastiklerle başlayacak. Webber ile Vettel ise sert lastiklerle çıkacak yarışa.

Ancak Hamilton, takımın lastik stratejisinde bir hata olmadığını düşünüyor.

“Öyle olduğunu düşünmüyorum, sanmıyorum.”

“Her iki lastik de çok çok yakın. Ben opsiyon lastikleriyle gitmeyi tercih ettim. Opsiyon lastiklerinin prime lastikler kadar fazla dayanmadığını biliyoruz. Ama pist yarın çok kirli olmayacağından çok da sorun olmayacaktır.”

“Tabii ki güvenlik aracı girerse bizim yararımıza olur ama ne kadar süre dayanacaklarını ve yapacağımız en iyi işi yapıp yapamayacağımızı göreceğiz. Yarın için stratejilerin ne olacağını asla bilemezsiniz ve herkesin farklı stratejilerini görmek ilginç olacak.”

Hamilton ayrıca takımının Red Bull’un sert lastikleri kullanacağını bildiğini iddia etti.

“Planlarının bu olduğunu biliyorduk, çünkü ilk seanstan itibaren farklı şeyler denediler. Açıkça belli olmuştu. Biz yarın için kendi planladığımız strateji ile devam ettik.”

Son olarak Britanyalı pilot, Red Bulllar’dan erken pit stop yapmaktan endişelenmediğini söyledi.

“Şu anda bunu endişe etmiyorum, pol pozisyonunu almış olmanın keyfini çıkarıyorum. Yarın yarışta kendimizi nasıl bir durum içinde bulacağımıza dair farklı durumları değerlendirip araştıracağız. En iyi şey panik yapmadan elinizden gelenin en iyisini yapmak.”


Yorumlar

  1. Erken pitstop avantaj da olabilir. Bunu tahmin etmek zor. Erken pit yapan araç trafiğe takılmazsa aynı yakıt yüküyle ve daha yeni lastik setiyle piste dönmüş olacak ve bu başlangıçta avantaj sağlar. Burada erken pit yapan araç için sıkıntı olacak şey pit çıkışı trafiğe takılması ve yarışın sonlarına doğru Redbull'a göre aşınmış lastiklerin olması. Eğer Mclaren lastikleri çok fazla yıpratmazsa yarış sonu oluşabilecek bu dezavantajı F-Duct'la düzlüklerde geçiş imkanını engelleyerek kapatabilir. Tabi bu durumları S.C. siz normal halde seyreden yarış için söylüyorum. Olası bir kaza, yağmur, pitstop hatası pilot hatası:) işleri tamamen değiştirir.

  2. bence hamilton ve mclaren, bugünkü pole pozisyonunu alabilmek için kendilerine daha çok uyan orta sert lastik yerine super yumuşak lastikleri tercih ettiler. esasen mantıklı olan sert lastiklerle başlamaktı ama red bull haricinde hiç bir takımın aracı, sert lastiklerle ilk 3'e kalacak kadar kuvvetli olmadığından, kalan takımların super yumuşak lastikler ile mümkün olduğunca yukarıda kalma düşüncelerine hak veriyorum. eğer ilk pitlere kadar SC olmazsa hamilton liderliği kaybedecek; bu çok açık. ama bugünkü kazandıkları pole posizyonun değeri daha büyük bence. her şeyden önce tüm dünyaya başka bir takımın da pole alabileceğini ispat ettiler, kendilerine güvenleri fazlasıyla arttı.

    b.stone lastik müdürü, yarışın ilk bölümünde sert lastik kullanılırsa 7 saniye, yumuşak lastik kullanılırsa 16 saniye kayıp yaşanacağını hesapladıklarını söyledi. arada var 9 saniye. hadi pist daha da iyileşecek diyelim, fark düşse düşse 4-5 saniyeye düşer. webber ve vettel, ilk bölümde hamilton'da 5 saniyeden daha fazla geriye düşmeyecekleri düşünüldüğünde, pistlerde sonra hamilton'un yerini kaybedeceği açıkça anlaşılıyor. tabi erkenden girecek bir SC, her şeyi değiştirebilir.

  3. lewis yapma pol pozisyonunu alana puan vermiyorlarr tamam yinede çıkarda tadını yarınıda düşünn en önemlisi yarın bence 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir