Schumacher, Sorunların Nedenini Açıklayamıyor

yazar:

kategori:

Alman sürücü, 2. seansta 13. sırada kaldı ve son seansta mücadele edemedi.

Bunun yanında Schumacher, ilk defa Kanada’da bir sıralama turunda takım arkadaşının gerisinde kaldı.

Schumacher “Bugünkü sıralamaların ardından kesinlikle üzgünüm. Araçta kısaca yol tutuşu ve denge yoktu ve genel olarak frenlemede ve aracın kontrolünde sorun yaşıyordum. Araç umduğumuz gibi performans göstermiyordu.”

“Dün öğleden sonraki seansta da benzer sorunlar yaşamıştık ve o seansın ardından bazı değişiklikler yaptık. Bu sabah, yaptığımız değişiklikler işe yaramış gibiydi ancak öğleden sonra aynı sorunlarla karşılaştım.”

“Şu anda sebepleri anlamak zor ancak derinlemesine inceleyeceğiz ve yarınki yarış için iyi bir strateji bulmaya çalışacağız.” dedi.

Son seansa kalan ancak iyi bir zaman elde edemeyen Nico Rosberg ise “Bizim için harika bir seans olmadı. İyi bir aracımız vardı ancak öğleden sonra lastikleri iyi bir şekilde çalıştıramadık. Bizim için en büyük sorun buydu.”

“İlk seansta sert lastikler çok kötü değildi ancak daha sonra yumuşak lastiklerde zorlandık ve olması gereken yol tutuşu yoktu.”

“10.luktan başlamak büyük hayalkırıklığı ancak yarışta her şey olabilir bu yüzden mümkün olan fırsatları avantaja çevirmeye çalışacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Araba yine iyi değil rosberg de zaten 10. sırada.

  2. Durumunu millete göre ifade etmeye çalışırsan böyle olur. Boşuna umuda sevk ediyorlar insanları. Araçtaki hissiyatınızı biliyorsunuz ona göre anlamaya çalışsanız ya pozisyonunuzu. Mercedes GP araçları tüm hafta sonunda kötüydü. Pilotların yaşadıkları sıkıntıları normalde gözle anlamak zordur ama Michael'ın kiler bariz ortadaydı. Hakeza Nico'da öyle genç olması ve bu en iyi takımı olması hasebiyle konuşamıyor sadece.
    Asıl başka bir problem de seneye hazırlanmak değil de bu sene gelişim kaydedememek. Bu gidişat ile bütçeden sıkıntıya gitmiş bir yönetimi F1'de kalmak için ikna etmek hiç de kolay değil. Böyle bir isteksizlik ortada zaten Schumacher imza atmadan önce uzun bir gelecek de görmüyordum açıkçası Mercedes'de. Mercedes her zamanki gibi paracı olur Almancı olmazsa pilotlarıda değiştirmez onların kararını ve Mr. Brawn iyi bir pozisyonda devam edebilmek için bir ortak felan da bulamaz. Mercedes son şansı, Mercedes'in son şansı…

  3. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    bu konuda Schumi den ziyade ross brawn bir kaç açıklama yapmalı.

    schumi yi emeklilik kararından döndürmek için ona harika bir araç vaad ettiğini tahmin etmeye gerek yok.

    pistteki en iyi motor, geçen seneden en iyi çalışan çift katmanlı difüzör (bu sene hala öylemi bilmiyorum), fazla değişmeyen aero kuralları.

    ayrıntı çoktur ama geriye sınırlı opsiyonlar kalıyor ve Mercedes Gp için bu kadar problem yaratmamalıydı.

    yoksa en temel ağırlık dağılımı problemini yaşıyorsak, bu kolay kolay düzeltilebilinecek bir sorun değil.

  4. sunu anlayamıyorum schumacher neden Q2 de rosberg ıle aynı lastıgı takmadı sonucta bı taktık denemıyosun kı en hızlı hangı lastıkle tur atma olasılıgın varsa onu kullanacaksın ıkıncısı mercedes araclarında bı sorun oldugu kesın cunku rosbergın performansı da kotuydu antrenman turlarındakı rekabetcı takımın aracın hızını hıc gelıstırememsı ıse(rakıplerıne gore)dusunulmesı gereken baska bır durum

  5. Yahu siz de biliyorsunuz herkes de biliyor iyi bir aracınız yok daha doğrusu lastikleri iyi kullanamıyorsunuz. Q2'de Nico yumuşak lastikleri kullanırken Schuminin niye sert lastikleri kullandığını anlamadım ? Tamamen saçmalıktı. Türkiye yarışında da aynı hatayı yaptılar. O zaman biraz şanslıydılar Alonso son anda hata yaptı yoksa o yarışta da Q3'e kalınamaycaktı. Mercedes'e zaten hiç değinmiyorum gözümdeki saygıları gitgide azalıyor.

  6. Ben de yorum yapamıyorum şu an.Hiç bir şey diyemiyorum

  7. _bianconera_  avatarı

    Şaka gibi Mercedes'in performansı.Gidişat Bmw'ninkine benzemez umarım ama öyle görünüyor.

  8. Kötü ilklerin sezonunu yaşıyoruz. Keşke böyle olmasaydı. Keşke Mercedes hızlı bir araç ortaya çıkartsaydı. Şuan keşke demekten başka bir çaremiz yok malesef…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir