Formula 1, Eleme Tarzı Sıralamayı Geliştirmeyi Deneyecek

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, uzun vadede eleme tarzı sıralama sistemini spora sokmanın daha iyi yollarını bulmaları gerektiğini söyledi.

Sezonun ilk yarış hafta sonu Avustralya’da kullanılan elemeli sıralama sistemi beklenenin aksine heyecanı daha da öldürdü ve bunun üzerine takımlar sıradaki yarışta eski sisteme dönme kararı aldılar.

Wolff “Şu anda baktığımda  tüm takımlar sıralamalar konusunda eşit düşünceye sahipler ve F1 Komisyonu takımların düşüncelerini dinleyecek, özellikle hepsi hemfikir olduğu için.”

“Bunu optimize etmenin yolları olduğundan eminim ancak doğru format ve doğru kararlar vermemiz için yapıyı iyice analiz etmeliyiz.” dedi.

Lewis Hamilton, eski sisteme dönülmemesi gerektiğini söylemişti. Wolff “Lewis’in düşünceleri ilginç ve Max Verstappen de benzer bir şeyi söyledi.”

“Mücadeleyi seven bazı pilotlar var ve bu heyecanlı bir format. Televizyona doğru bir şekilde aktarabilirsek bu format gerçekten heyecanlı.”

“Seyirciler neler olduğunu takip edebilmeliler. Şu anda aldığımız geri bildirimlere göre bu çok zor. Ya zaman tablosunu takip edip araçlara bakmayacaksın ya da kimin içeride kimin dışarıda olduğu belli olmayacak.”

“Q3 için herkesin fikri aynı: çöp.”

“Bu sistemi optimize edebiliriz ancak bu global bir spor ve sorumluluklarımız olduğunu anlamalıyız. Her hafta kuralların değişmesi doğru bir şey değil.”

“Bu sistemde iyi bir şeyler olduğunu gördük ve takımların kararı gelecek kış ya da sezon içerisinde sistemi analiz etmemiz, nasıl optimize edebileceğimize bakmamız ve gerçekten çalışan bir çözüm bulmamız yönünde.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Formula 1, Eleme Tarzı Sıralamayı Geliştirmeyi Deneyecek” için 14 yanıt

  1. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Antrenmanlara da el atsanız güzel olacak, çünkü bir tek onu ellemediniz!

  2. fikir fena değil aslında ama 90 sn de tek bir elenecek kisiye odaklı sistem takip etmek için aşırı hızlı. son 5 dkda 4 araç kalacak şekilde her 5 dkda bir 2 aracın elenmesi gibi bir şey daha takip edilesi ve güzel olabilirdi sanki…

  3. Beşinci elendikten sonra dereceleri sıfırlayın.Tur atmayanı gridin sonuna gönderin.Eskisi gibi son dakikalar heyecanlı geçer.

  4. Düzgün çalışan bir sistemi bozmaktaki amaç nedir ben onu çözemedim? Onca problem varken neden sıralama turlarını bozdunuz? Eski sistem gayet iyiydi…

  5. Q1 Q2 böyle kalsın.

    Q3 te eski hale geri dönüş olsun.

  6. Bence direkt eski sisteme dönsünler. Bu sistem öyle ahım şahım bir heyecan getirmedi ve getirmeyecek. Boşuna karmaşıklaştırmaya gerek yok.

  7. Araçları kısıtlayan tek şey lastik aşınması. Q3’te kullanılmak için ayrılmış lastikler pistin en yumuşak yerine en sert hamuru seçilse yeterli olur. Tur zamanları düşer ancak herkes için aynı olacağından uzun süre zorlayabilirler. 12 tur hakkı olan dönemlerdeki gibi peşpeşe sıralama performansları görebiliriz.

  8. dışı sert hamurla kaplı ve en iyi yol tutuşa 3, 4 ya da 5. turda gelen bir sıralama lastiği yapsınlar. Yani dış katman yıprandıkça daha iyi yol tutan bi lastik. Lastiği en iyi yol tutuşuna getirmek için pilotların 3-4 tur zorlaması gereksin. Nası fikir ? 😀

  9. Ben eleme sistemini sevdim de takımlar süreyi iyi ayarlayamadı. Çoğu pilot en hızlı turlarını atamadı. Geliştirilirse güzel olacağını düşünüyorum

  10. Sıralama turları, formula 1 sporundaki leylekti. FIA, bütün kuşlardan sonra leyleği de halletmiş oldu.

  11. Q1 ve Q2 güzel ama Q3 tam çöp.

  12. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Bence en güzel sistem bir önceki yarışın sonucuna göre tersten çıkılan ve tek tur atılan sistemdi. Hata yapan iddialı bir pilotun gerilerden başlamasına sebep oluyordu, yada değişken hava koşulları. Yada eski eleme sistemi devam etsin ve kalan son 6 pilota o hafta sonunun yumuşak lastiğinden 1 set daha verilsin. Bu son bölümde kalan 6 pilot tek tur değilde 10-12 dakikalık süreleri olsun. Yada hiç olmadı 1 saatte 12 turluk sisteme dönülsün. Oda fena değildi.

    1. 2003-2005 arasında kullanılan o sistemi aslında bütün F1 benimsemişti, sponsorlar hariç. Bir saatlik seansta iki araç ortalama dört dakika görünüyor, haliyle sponsor markanın reklamı da dört dakikayla sınırlı kalıyor. 2006 ile getirilen sistemde seansları üçe bölmelerindeki ilk amaç, araçları piste olabildiğince fazla çıkarmak ve haliyle sponsorları mutlu etmekti.

  13. FA 14Sulonso avatarı

    Ya şimdi olaydaki saçmalık şu: bir pilot zaman turu atıyor ve pite gelip lastiklerini değiştiriyor. Tekrar çıkacağı anda bir bakıyor ki elenmiş. Böyle bir saçmalık olabilir mi?

    Ya da şöyle bir şey var: Kendisi elenmekten kurtaracak zamanla geliyor ama çizgiyi geçmeden zaman bitiyor ve yine eleniyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi?

    Q1’in sonunda Palmer zaman bitmesine karşın turuna devam etti ve zamanını geliştirdi. Diğerlerinden ne farkı vardı? Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir