Boullier: McLaren Puan Alabilecek Seviyede

yazar:

kategori:

McLaren Yarış Direktörü Eric Boullier, McLaren’in puan alabilecek seviyede olduğunu vurguladı.

McLaren Avustralya GP’sini Button ile 14. sırada tamamlarken, Alonso yarış dışı kaldı.

Boullier “Melbourne’den herhangi bir puan alamamamıza rağmen kış boyunca yaptığımız ilerlemeyi birkez daha gördük”

“Sıralamalar ve antrenman performansına baktığımızda puan alabilecek konumda olduğumuza inanıyorum”

“Gelecek yarışlar için güncelleme planlarımız var. Sürekli gelişim hedefliyoruz ve sezon ilerledikçe daha iyi bir konumda olacağız” dedi.


Yorumlar

“Boullier: McLaren Puan Alabilecek Seviyede” için 32 yanıt

  1. @etusch Şu linki incelemeni öneririm dostum. Özellikle ilk turlarda soft ile ss kullanan Renault’tan daha hızlıymışız. Bizim sslere bakma hiç onlar rezil tabii 🙂

    http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=956&graf=3&dr1=Jenson%20Button&dr2=Jolyon%20Palmer

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Medium lastikteyken baya iyiyiz. Supersoft ve softlarda ise daha yavaş görünüyoruz dediğin gibi.

      Ama medium lastikleri takınca orta grubun en iyisi olmuşuz neredeyse.

    2. SS kullanmak mecburi mi acaba. Madem onda kötüler kullanmasınlar. Bu arasa Alo videoda Haasa baya hızlı yaklaşıyordu. ( kaza Alo’nun hatası gibi duruyor. )

  2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    -Mclarenin ilginç gelen bir şeyini anlatayım.
    -F.Alonso,Ferrariden ilk 10 tur minimum tur başı yediği ortalama fark kabaca 2.5 sn
    -Haas-Guti, 4.turda Softlar ile yarışın en hızlı turunu atıyor 1.32.998. F.Alonso SS lastik ilk 10 turda 1.34’ün altına bir kere inmiş oda 1.33.908.Ve Gutiden 1 sn yavaş.
    -F.Alonso, 14.turda Softlar ile 1.32.553 yarışın en iyi turunu atmış.
    -F.Alonso,karşılaştırdığım turlarda SS ile ilk 10 turda Soft takan J.Buttondan sadece ortalama 0.37 sn hızlı.
    -Bana ilginç gelen noktalar bunlar.Mclaren acaba SS’i kulanamıyormu veya orta sıra takımlar ile rekabet edecek düzeyde gelişmişmi ben pek anlayamadım.İlerleyen yarışlar takip edeceğiz bakalm.
    -Zamanım olsa diğer takımlarlada karşılaştırırdım ama birdahaki sefere inşalalh.

    1. Biraz önce aynısını yazdım aşağıya. Bunu sende farketmişsin 😀 SS’lerde çok kötü olduğumuz kesin. Acayip fark var diğer SS kullanan araçlarla.

    2. Benim moralimi en çok bozan sıralamalarda 1 sn civarı daha hızlı oldukları reno’yu aynı hamurla JButton’un yakalayamayıp fark yemesi oldu. Demekki yarış hızları yine yok.

    3. güzel sonuçlar çıkarmıssın.Diğer yarışlarda devamını bekleyeceğim dostum 🙂

    4. Bu durum pisttende kaynaklanıyor olabilir. tüm takımlar icin bahreyn daha doğru bir ölçüt olacak. Çünkü ss ferrari medium mercedesten cok daha hızlı olmalı normalde ama olmadı. bu lastiklerin o şartlarda calısmadıgının göstergesi. benzer bir iki takımında aynı durumda olması bunu düsündürdü bana.

  3. Suan ki durumda benim izlenimim McLaren ; Renault, haas, manor ve sauberden hizli force indiayla ayni hizda diger takimlardan da yavas. McLarenin puan alabilmesi icin iki tecrubeli pilotun en iyisini yapmasi ve takiminda cok iyi stratejiler belirlemesi ve yarisi iyi okumalari gerekiyor. Pilotlardan Buttonun iyi surdugunu ve en iyisini yaptigini zanetmiyorum, alonsonunda sansizliklardan ve dayaniksizliklardan dolayi tam olarak zorlayabildigini dusunmuyorum. Umarim sirada ki yarista tum pozitif bilesenler McLaren icin bir araya gelirde bizde aracin gercek potansiyelini goruruz ve ilk puanlara kavusuruz…

    1. cipitu encin cipitu AARRGH! avatarı
      cipitu encin cipitu AARRGH!

      Mclarenin Haas dan daha hizli olduğu muamma olabilir. Ayni hizda dediğiniz Force India yarışta Haasa yaklasamadi bile

    2. Force India’nın biraz gerisindeyiz. Özellikle de supersoft lastiklerde acayip yavaş bir aracımız var. Softta biraz daha iyi, Medium daha da iyi görünüyoruz. Bunu yarıştaki turlarımıza bakarak söylüyorum. Mesela Jenson’un supersoftlarla yaptığı en iyi tur 1.33.213 ve sonrasında 1.33.825 softlarla en iyi turu 1.33.981 mediumda ise 1.31.684 ayrıca mediumda ortalama 1.32 1.33 civarında turlamışız. Tabii değişken pist koşullarını da göz önünde bulundurmak lazım ama ben ss performansımızı yeterli bulmuyorum.

  4. Umarım dediğin gibidir boullier gerçekten üzülüyorum mclarenin haline

  5. Avustralya performans kıyaslaması açısından pek iyi bir yer olmasa da bu sene de McLaren beklentilerimin gerisinde görünüyor. Ne yazık ki…

  6. McLaren araçları benim gözüme iyi gözüktüler. ( tabi geçen sene ne halde olduklarını hesaba katarak ) seneye bu motorların devam edecek olması avantaj. hedefimiz düzenli podyum olmalı. umarım bu sene de performansımız artarak devam eder. Ron Amca’da Honda’ya baskı yapıp, motor için eleman kapmalı.

    1. Honda’nın motor için elemana ihtiyacı yok. Ama turbo firmanın genel olarak uzak durduğu bu yüzden tecrübeli değil. Ama onu da çok kötü yaptığı söylenemez. Honda’nın sorunu gelişim kısıtlamaları. Ayrıca Japonlar yavaş çalışıyor. Honda’nın yol otomobillerinde bile biraz geriden geldiği herkesin malumu.

  7. 16 aracın tamamladığı yarışı 14.bitirmek ve tur yiyen üç araçtan biri olmak büyük bir başarı zaten.

    1. Niye insanları tahrik etmeye çalışıyorsun ?

      1. Ben bu takımı 15 yıl destekledim.Geçen yıla kadar ikinci takımımdı.Şimdi düşülen hale bak.
        Sanki F1’e yeni girmiş gibi açıklamalar yapıyorlar.Bunun adı başarısızlıktır.En azından çenelerini kapatsınlar.

        1. FA 14Sulonso avatarı

          Belki de yeni girmis bir takim gibi. Hem arac sifirdan tasarlandi hem de Honda.

          Yeni McLaren’in F1’deki 2.yili.

          Mercedes’in baskinligi varken kim cesaret edebildi boyle bir seye? Yurekli takimlar her zaman takdiri hak eder.

          Digerlerine bakıyorsun, ya Ferrari’nin kuklasi olmus ya da Mercedes’in.

        2. Zaten bir nevi yeni girmiş takım gibi olduk. Motor üreticisi değişti, yeni tasarımcılar geldi vs. İyi gün taraftarı olmamak lazım. Bu takımın bir tarihi var. Ve zirveye eninde sonunda dönecekler.

          1. Haas yeni girdi.Renault,Toro Rosso ve Manor motor değiştirdiler.bence Button ve Alonso Manor ile yarışsa bu takımı geçerler.İki yıldır her şey iyiye gidiyormuş izlenimi vermeye çalışıyorlar.Ama ben öyle düşünmüyorum.

            1. En azından Manor grubundan kurtulduk. Yıllardır beraber çalıştığımız motor üreticisinden ayrılıp başka bir üreticiyle anlaşmak kolay değil. Şu araçta Mercedes motoru olsa çok rahat podyuma oynar mesela. Ama Ron daha büyük düşünmüş.

  8. Adam ilk defa olumlu konuştu. O da geçen sene de yapabildikleri şeyi ifade… İnşaallah gelişmişlerdir. Ama bu yarış beni biraz üzdü.

  9. Bu sene güzel puanlar alacağız inanıyorum. Bu arada fark eden var mı bilmiyorum ama arka kanada reklam almışız sanırım.

  10. Vay be F1 çınarı Mclaren’in geldiği duruma bak…Şu takım bu durumlara düşürülmemeliydi…

  11. Ya yaklasik 15 km yavasiz duzlukte bu uzun duzluklerde daha fazla olur onu cozmek gerek.

    1. McLarenin duzluk hizi gorundugu kadar yavas olmayabilir, diger maksimum hiz haberinin altinda fianin sitesinden paylastigim data linkinde ki verilere gore o 15 km speed trap noktasinda olculmus hizlar yani tam net olmamakla birlikte drs acik iken gerceklesmis. Bunun disinda maximum speed kategorisi vardi orda alonso sadece en yuksek hizdan 5 km yavas kalmis, ote yanda raikkonen hep en sondaymis. Gerci raikkonen cok erken veda etti ancak alonsoda sonucta Honda motorlu bir arac kullaniyor…

      1. Umarim dedigin gibidir ben yinede motor olarak geride oldugumuzu dusunuyorum :))

  12. FA 14Sulonso avatarı

    Ben umitliyim. Sezonun ortalarina dogru en hizli 3.arac olabiliriz. Honda 18 gelisim hakkiyla iyi is cikarmis motorda. Hala da 14 hakkimiz var. Duzlukteki dezavantaj gitmis.

    Ispanya’da motor guncellemesi alabiliriz. Saside de buyuk bir guncelleme olabilir. Sezon oncesi testlerde Alonso Ispanya’yi vurgulamisti.

    Oraya gelindiğinde bakalim testlere gore nasil bir gelisim olacak?

    McLaren artik kotu gunleri atlatti. Simdi guzel gunler var önümüzde. Bekleyip gorelim.

    1. ağzından bal damlıyorda en hızlı 3. araç bence biraz hayal işi.Sezon sonu 4. oluruz gibime geliyor o da çok iyi ihtimal

    2. Emre Özhan avatarı

      redbull ve tororosso yu unutmayın.Onlar da şasisi iyi olup ta motor sorunu yaşayan araçlar.tororosso nun sorunu bir nebze olsun giderildi ama redbull un renault motoru güçlendiği anda uçacaklar.Renault un güçlenmesi hondanın güçlenmesinden daha yakın ve gerçekçi üstelik fabrika takımları da var.yani demem o ki mclaren şampiyonada 5. liği hedeflemeli en iyi ihtimal o

      1. FA 14Sulonso avatarı

        Iyi demişsin de Renault salak mi? RedBull’a en iyi motoru vermeyecekler hiçbir zaman. Toro Rosso ise hic guncelleme almayan 2015 motoru ile bir yere kadar iyi gidebilir. McLaren guclu favori en iyi 3.arac icin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir