Avustralya GP 1. Antreman: Lider Raikkonen

yazar:

kategori:

2008 sezonunun açılış yarışı olan Avustralya Grand Prix’i öncesi cuma günkü ilk serbest antremanlar tamamlandı. Beklenildiği gibi haftasonuna Ferrari ve McLaren pilotları hızlı başladılar ve Ferrari’nin şampiyon pilotu Kimi Raikkonen 1:26.461’lik derecesiyle ilk serbest antremanların en hızlı ismi oldu.

BMW-Sauber, piste ilk çıkan takım ve sadece kontrol turu attıktan sonra pite döndüler. İlk on dakikalık bölümde Ferrari ve McLaren pilotları hariç griddeki diğer bütün pilotlar birer kez kontrol turu atıp garajlarına döndüer.

Haftasonuna ait ilk resmi derece Scuderia Toro Rosso pilotu Sebastien Bourdais’den geldi. Bourdais 1:35.239’luk derecesiyle ilk sıraya yerleşti. İlk yirmi dakikalık bölümde Scuderia Toro Rosso pist üzerinde en fazla kalan takım oldu.

Yarım saatlik bekleyişin ardından favori pilotlar arasından Avustralya’da sahneye çıkan ilk isim Kimi Raikkonen oldu. Raikkonen’in arkasından bir diğer Ferrari pilotu Felipe Massa piste çıkan isim oldu.

Ferrari pilotlarının piste çıkmasıyla da süreler gelişmeye başladı ve liderlik Ferrari pilotları arasında sürekli el değiştirdi.

Geçen sezon çaylak sezonunu geçiren ve şampiyonluğunu son yarışta Raikkonen’e kaptıran Lewis Hamilton 1:27.085’lik derecesiyle liderliğe yükseldi. Bir diğer McLaren-Mercedes pilotu Heikki Kovalainen ise pist üzerinde kaldığı altı tur içinde 1:27.929’luk bir derece elde etti.

Seanson bitimine iki tur kala tekrar pistte yerini alan Raikkonen, Hamilton’ın derecesini 0.487 saniye geliştirerek liderliği geri aldı.

Ev sahibi pilot Mark Webber ilk antreman seansını liderin 1.8 saniye gerisinde beşinci sırada tamamlamayı başardı.

Webber’in son turuna kadar ön grupla yakın bir mücadele içinde görünen Renault pilotu Fernando Alonso, Raikkonen’den 1.899 saniye geride kaldı ve altıncı ilk bölümü altıncı sırada tamamladı.

Antreman seansının ilk ve tek kırmızı bayrağı Renault’un çaylak pilotu Nelson Piquet’in 13. virajda spin atarak pist üzerinde kalması sonucu sallandı.

Brezilyalı çaylak seans boyunca sorun yaşayan birçok pilottan birisi oldu. Red Bull pilotu David Coulthard ise yağ basıncındaki düşüş sorunu nedeniyle senansı dumanlar arasında tamamlamak zorunda kaldı. Bir saatlik bölümün ardından BMW pilotu Heidfeld aracını terketmek zorunda kaldı. Nico Rosberg ise günün zaman turu atamayan tek ismi oldu. Rosberg zamanının çoğunu Williams garajında vites kutusu arızasının giderilmesni beklemekle geçirdi.

Robert Kubica, BMW adına yedinci olurken, Timo Glock ve Jarno Trulli Toyota adına sekizinci ve onuncu sırayı aldılar. Jenson Button antreman seansını ilk onun dışında tamamladı.

First Practice


Yorumlar

  1. Kimi birinciliklere alıştırdı artık bizi pazar günü duble bekliyoruz FERRARİ den.hepimizin gözü aydın yeni sezon inşallah geçen seneki gibi heyecanlı geçecek…

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    williamslar doğru düzgün bişey yapmadı onlarda yükseldi mi super aguriler en sonda olacak zaten geçen sezonun berba honda şasisini kullanıyorlar hiçbirşey yapamazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir