2. Antrenmanlarda Hamilton Lider

yazar:

kategori:

McLaren’den Lewis Hamilton, yerel kahraman Mark Webber’in etkileyici bir şekilde ikinci sırayı aldığı Avustralya GP 2. serbest antrenmanları 0.9 gibi rahatlatıcı bir farkla en önde tamamladı.

Sabah antrenmanlarının lideri Kimi Raikkonen, Ferrari aracı ile daha çok uzun sürüşler üzerine çalıştı ve 6. hızlı dereceyi elde edebildi. Bu 6.lığa rağmen Fin pilotun sabah yaptığı derece, günün en iyi süresi olarak kaldı.

Felipe Massa, seansın sonlarında doğru spin atmasına rağmen 2. sırada yer aldı. McLaren’den Kovalainen 3. olurken David Coulthard, Red Bull’un potansiyelini doğrularcasına 5. sırayı elde etti.

Webber, seansın büyük bölümünde lider isimdi. Öncelikle Hamilton’un geçici liderliğini 0.128 saniye geliştirerek 1.27.614 yaptı ve ardından daha hızlandı 1.27.473. Bu derece en üstte yer almasına yetiyordu. Ta ki Lewis Hamilton’un bu dereceyi neredeyse 1 saniye kadar geliştirene kadar.

Gridin büyük isimleri bu dereceyi geçmeye çalıştı. Seann boyunca gelen derecelerin sabahkilere nazaran yavaş olması, yakıt yüklerinin ağırlaştığı düşüncelerini ön plana çıkardı.

Felipe Massa, 12. virajın çıkışında geniş aldı ve pist dışına çıktı. Duvardan kendini kurtarıp piste dönmeyi başarsa da yoluna devam edemedi ve garaja geri döndü.

Toyota’dan Jarno Trulli, 5. hızlı isim olarak görünüyordu ama seansın bitimine 10 dakika kadar kala 3. virajda bir tekerleğini çimlere çıkardı ve spin attı. Ardından kendini pist dışında buldu. Diğer pilotların, derecelerini geliştirmesi ile İtalyan pilot gün sonunca 7. hızlı isim olarak yerini buldu.

Williams, sorunlu sabah seansının ardından Nico Rosberg ile 8., Nakajima ile de sadece 16. hızlı isim olabildiler.

Force India, cesaret verici bir seans geçirdi. Her iki aracı da başlarda ilk 10da yer alıyordu ama daha sonra sadece Fisichella, gelişen tur derecelerinin ardından 9. olarak ilk 10da kalmayı başardı.

Renault’a geri dönen Fernando Alonso ise, bu seansı 13 olarak tamamlayabildi.

Bir çok pilot, pist dışını ziyaret etti. Heidfeld, Adrian Sutil, Coulthard, Nakajima, Rosberg, Fisichella, Alonso ve Takuma Sato, en az birer defa dışarı çıktılar ama piste geri dönerek çalışmalarına devam ettiler.

Dereceler

Pos. Driver Team Tires Time Laps
1 L. Hamilton McLaren 1:26.559 33
2 M. Webber Red Bull 1:27.473 27
3 F. Massa Ferrari 1:27.640 29
4 H. Kovalainen McLaren 1:27.683 29
5 D. Coulthard Red Bull 1:28.037 26
6 K. Räikkönen Ferrari 1:28.208 28
7 J. Trulli Toyota 1:28.292 22
8 N. Rosberg Williams 1:28.352 31
9 G. Fisichella Force India F1 1:28.469 32
10 T. Glock Toyota 1:28.582 28
11 J. Button Honda 1:28.632 30
12 N. Heidfeld BMW 1:28.731 33
13 F. Alonso Renault 1:28.779 37
14 R. Barrichello Honda 1:28.849 28
15 R. Kubica BMW 1:28.860 35
16 K. Nakajima Williams 1:29.077 33
17 A. Sutil Force India F1 1:29.161 32
18 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:29.193 40
19 N. Piquet jr. Renault 1:29.518 14
20 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:29.605 11
21 T. Sato Super Aguri 1:30.663 16
22 A. Davidson Super Aguri 1:31.527 8

Avustralya GP Dereceleri

Avustralya GP Fotoğrafları

Avustralya GP Videoları

 


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    O ağırlık dağılımı dediğiniz şey yanlış değilsem piste göer aracın lastiklere uymuna göre lastiklerin piste uymuna göre pistin yerebasma durumuna göre hava şartlarına göre velhasın üstat Mimar Sinan ın denklemleri kadar olmasada bayağı değişkenlere bağlı gibime geliyor onun için bu işi mühendislere bırsak daha uygun olur kanaatindeyim biz yarışları izlesek nasıl olur tabii aramızda f1 mühendisi varsa o ayrı

  2. "44,5-45,5 46-44 bunun gibi" "Mclaren bu konuda bana göre en ii takım olduğu için böle dedim." Arkadaşım öncelikle hangi rakamların toplamının '100' ettiği bilmen lazım ağırlık dağılımı hesaplarına girişmen için. Daha sonra ise McLaren'in ağırlık dağılımını nerden bildiğini, hangi kaynaktan öğrendiğini bize de söylersen F1'de yeni bir casusluk skandalı başlatabiliriz, bu kadar gizli bir bilgiye madem sahipsin bi yerden sızdırmış olmalısın. Alonso, Mike Coughlan'a Ferrari'nin kullandığı ağırlık dağılımı neymiş diye mail attı karşılığı 100 milyon dolar oldu, el insaf yahu bu kadar da "her şeyi ben bilirim" edasıyla gezmeyin ortalıkta. Sağdan soldan bulup yazdığın teknik terimlerle internette şövalyelik yapmak senin F1 dahisi olduğunu göstermez… Hele hele öne kaydırılmış ağırlık dağılımından "önden çekiş" diye bahsediyorsan hiç göstermez..

  3. tolga soydan avatarı

    ferraride neden reklam yok.arka kanat falan sadece kırmızı.böyle kötü gözüküyo

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    o kadar başarıdan sonra daha ferrari'den ayrılmamasına rağmen bilgileri mclaren'e veren adi herif (nigel stepney) kendisinede yazık etmiştir. birde çıkıp ''kırmızı sis'' millette hemen arkasından hurraaaaa konuşmaya başladı :)))

  5. kaan kaanhan avatarı

    ehehe tabi alnınızın akıyla sen yazdığına gerçekten inanıyorsan sorun yok. bir türlü inanmak istemediğiniz gerçekler çok acı değilmi sisler ardındaki kırmızı :))

  6. herkes herseyi yazabiliyosa spam larda masum o zaman:) sorun orda ferrari yazması degil yazana acıyorum.Neden okumayayım ki ben buraya sadece insanlar bakıyo diye düşündüm ona göre yorum yaptım.Demeki değilmiş.:)

  7. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    mc leren kardes annamdagım taraf niye bu kadar zorunuza gidio orda ferrari yazmasi alnımıızın akıyla cahmpion olduk sizn gibi kopyacı degiliz ….bide konuşmlarına dikkat et ltf burası özgür platform herkes herseyi yazabilir eger hosuna gitmiyosa okuma kardesim yorumları o kadar….

  8. Bir kere önden çekiş arkadan itiştir kavramları karıştırmayalım 🙂 arkadaşın da bahsettiği çalıntı belgelerde çok konuşulan aracın ağırlık merkezinin neresi olacağıydı. Kavramlar farklı kullanılınca farklı bir durum ortaya çıkmış sanırım

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Oğuz YELMEN arkadaşım bilgine eyvallah fakat madem bilgiliyim diyorsun birazda alçakgönüllü olmanı temenni ederim bilgi sorumluluk gerektirir sinir değil onun için bence sakin ol her eleştiriye veya farklı yoruma parlıyorsan bahsettiğin bilgin şüphe doğurur ;yazını okuyanlar bilgisi var fakat der gerisi kişinin anlayışına kalır;biz burada f1 in muhabbetine varız teknik konularında herkes istediği YORUMUNU yazsın fakat saygı çerçevesinde ;kalp kırmak ukalalık taslamak hiçkimseye hiçbirşey kazandırmaz aksine kaybettirir

  10. ben bi pistin karekterine göre kamber açılarından, diferansiel açısına, aracın yüksekliğinden, 150 km üstünde piste oturmasına, sprint sertliklerinden, yayların feedback ine kadar sana her türlü ayrınıtısını söleyebilcek kadar bilgim war. Ben sadece burda bilgisi dahilinde olmayanlara beni anlayabilsin die basit söledim. *.*

  11. Hmm… Red Bull ilk 5te. İlginç… Ama var ya yarın sıralama turlarını izlemek için sabırsızlanıyorum. Heyt be bir sezon daha başlıyor. 🙂

  12. su go kimi go go ferrari yazanlar kardes ya da akraba abi :)))) hatta bi tanesi var yoruma sadece bunu yazıyo.Analayabiliyoruz tabi bu beynin uzun sure stand by da kalamsı ile ilgili galiba:)

  13. ilker durmuş avatarı
    ilker durmuş

    önden çekiş demek aracın crank milinden aldığı gücü şaftla ön tekerleklere akatarması,ve onların aracı hareket ettirmesidir….

    senin dediğin ise ağırlık merkezidir…

    ben senin dediklerini anlıyorum ama bilmem sen benim dediklerimi anlıyabiliyor musun??

  14. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    ferrariler yine hizli galiba ilk antremanlarda ki kiminin derecesi suan hemiltondan da hızlı hadi bakalım yarışı dört gözle bekliom ve hakeden kazansın

    go kimi go ferro

  15. araçların ağırlık ayarları wardır, 44,5-45,5 46-44 bunun gibi. Aracın ağırlığı öne verilmiş ise, buna kısaca önden çekiş denir. Araç viraj içinde çabukdur, ama arkadan kopma olur. Mclaren bu konuda bana göre en ii takım olduğu için böle dedim. Burdaki kişilerin bunu anlayabilcek kapasitede olduğunu düşündüğüm için açmadan basitçe söledim ben… Bi dahakine uzun uza yazarım ;)Burda aptalca yorumlar yapıcak kadar bilgisiz deilim bu konuda…

  16. araçların kalkışları motor deviri ve tork ile ilgilidir. hacı muratla reno tx le karıştırdın hacı arkadan çekişli reno önden…:):):)

  17. oğuz ne diyosun önden çekiş felan:)) . Gökhan Demir 🙂 bende aynı sekilde:)))

  18. rahat bi seans ama, kimi nin aracındaki kontrolsüzlik ve uzun turlar denemesi bu şekilde yaptı die düşünüyorum. Nitekim günün en hızlısı raikkonen, mclaren araçlarının önden çekişi her zaman startta problem olmuştur bize. Yine iyi kalkıo araçları. Bizim startlarda daha üstün performance göstermemiz lasım ki, aldığımız pole posisionlar işe yarasin. Bu konudada kimi ye güveniyoruz. Geçen sene gösterdiği gibi…

  19. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Massa spin atınca bilakis bende izleme zevki daha da artıyor.

  20. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren ve ferrari dayanıklılık konusunda sorun yaşamadıkları sürece ilk 4 diğer takımlar için zor görünüyor birde pilot hataları olursa ;iki rakip pistlerde elele kolkola gezerler geçen senenin bir kopyası misali ;inşallah öyle olmaz velevki değişmeyen tek şey değişikliktir

  21. demir kemikli avatarı
    demir kemikli

    massa son 10 dakikaya girilirken spin attı. tekrardan yola döndü ama direk garaja girdi.
    webberin yaptığı zaman uzun süre geçilemedi.
    hamilton son 5 dakika içinde yaptı en hızlı zamanı.

    bu arada antrenmanları speed tvden izledim.
    doğru dürüst bir onboard görüntü vermediler.

    ve de ayrıca massanın spin attığında spikerin yanındaki yorumcunun bi gülüşü vardı adama sinir oldum.
    insanda izleme zevki bırakmıyor.

    herkese saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir