Ecclestone: "2012'ye Kadar HD Yayın Yok"

yazar:

kategori:

FOTA ve LG’nin düzenlediği son geniş çaplı ankette, taraftarlar HD kalitede yayın izlemek istediklerini göstermişlerdi.

Ecclestone, pistlerdeki kameraların yeni teknolojiyi yayınlamaya hazır olduğunu ancak HD yayına geçilmesi için evinde HD izleyebilecek izleyici sayısının daha fazla olması gerektiğini ve böyle bir atılım gerçekleştirmeden önce yayıncıların da kendilerini tam olarak hazırlamaları gerektiğini söyledi.

Ecclestone, bu teknoloji için tüm koşulların en erken 2012’de bir araya gelebileceğini düşündüğünü söyledi.

Ecclestone “İnsanlar istemediği sürece bu yayına geçmeyeceğiz. İngiltere’de BBC’ye kaç kişinin alabileceğini sordum. Onlar da F1 izleyenlerin sadece % 20’sinin alabileceğini söylediler.”

“Ben tam kalitede olmasını istiyorum. İstediğimiz kaliteye ulaşana kadar 2012 olabileceğini söyleyebilirim.”

“Yayıncılara HD olması ile daha fazla izleyici çekip çekemeyeceklerini ya da HD olmazsa daha mı az kişi olacağını sordum. Bunun yanında tüm çalışmaların değerli olması için yeteri kadar insanın evlerinde izleyip izlemeyeceğini de sordum. Doğru televizyonlara kimlerin sahip olup olmadığını kontrol etmeleri lazım.”

“İnanların çoğunun bunun için sadece televizyon olmasının yeterli olmayacağını bildiğini sanmıyorum. Bu yayın için başka şey de almaları gerekecek. Bu, sadece siyah beyaz televizyondan izleyenler için renkli sinyal üretmek gibi bir şey.” dedi.

Formula 1’i HD kalitesinde hazırlamak için çalışan Formula 1’in Teknoloji partneri LG Electronics de HD’ye geçmeden önce en az 18 ay geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi.


Yorumlar

  1. Dünyanın en yüksek teknolojini sporunu HD izleyememiz saçmalıktan başka bir şey değil. Zaten hızlı bir spor ve araçları daha net görmek istiyoruz. Açıkçası şu anki yayınların hiçbirinden memnun değilim. Ligi bile HD izliyoruz. Kaldı ki bana göre TRT'nin yayını da oldukça kötü. O yüzden yabancı kanallardan izliyorum yarışları.

  2. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    • Mc Laren ~Mercedes GP~ arkadaşım sözlerin kimeydi?

  3. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    KOMİK futbol zengin işimi ki HD var.
    formula Monaco gibi yerlerde neyin havasını atıyor, pist ücretleri neden astronik. Karşındakini aptal yerine koymak en büyük aptallıktır, komiksiniz

  4. Bernie'nin dediği gibi. Plazması olan neredeyse herkes TV'yi HD izlediğini zannediyor. SD yayını plazma ya da tüplü tv ile almak çok farketmiyor. HD yayın için gerekli kutular 600-700 milyon ki bunun yanında yayını almak için herhangi bir platform(DT,Dsmart vs )üyeliği gerekecek muhtemelen. Şİfresiz olacağını zannetmiyorum. Bunun için de ekstra aylık ödeme gerekiyor.

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    HD makina var plazmada var o yüzden daha erken olsa benim için çok iyi olurdu daha kaliteli bi yayın.TRT de dünya kupasını HD yayınlamayı biliyosa F1'i de yayınlardı.neyse bekleyim bakalım belki 2012'de Raikkonen de döner ve onu HD kalitesinde izlemek nasip olur

  6. şimdi lg den plazma tv almanız şarttır derse zıplarım bernie üzerine

  7. bak bu konuda hak verdim sadece lcd lerle iş bitmiyor sadece hd kablosu bile 50-100 tl makinasını siz düşünün hani sinyalle olsa tamamda olmuyor işte

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir