Mosley: Bu Kaza 20 Yıl Önce Olsaydı Alonso Hayatta Olmazdı

yazar:

kategori:

Max Mosley’e göre Alonso’nun geçirdiği kaza Formula 1’in artan güvenliğini birkez daha gözler önüne serdi.

İspanyol pilot 300 kilometre hızla giderken önce Gutierrez’e sonra duvara çarptı ve ardından taklalar atarak bariyerlere savruldu.

Tüm bunların ardından Alonso araçtan kendi başına yürüyerek çıktı ve herhangi bir ciddi sorunu yok.

Eski FIA başkanı Max Mosley “Bu kaza geçmişte yaşansaydı hayatta kalabileceğini sanmıyorum”

“Ayrıntılı bir analiz yapmadım ancak genellikle butür kazalar ciddi yaralanmalara veya ölüme yol açar”

“O şuanda iyi durumda. Böyle kazalar 20 yıl önce olsaydı muhtemelen bu durumda olmayacaktı”

“Alonso’yu yürürken görmek güzel. Çalışmaların karşılığını almak gerçekten çok tatmin edici. Sonuçta bu büyük bir kazaydı ve araçtan kendi başına çıkmayı başardı” dedi.


Yorumlar

“Mosley: Bu Kaza 20 Yıl Önce Olsaydı Alonso Hayatta Olmazdı” için 15 yanıt

  1. Mark Webber’in 2010 Valencia’daki hava boşluğu kazası.Alonso’nun kazası anında o günü gördüm resmen.Ama Halo olsaydı ve o araç alev alsaydı o zaman yürüyerek çıkamayacaktı sayın Mosley.Keşke bunu da deseydin.Halo bazen işe yarayabilir ama bazen de öldürebilir !
    Mark Webber 2010 Valencia : https://www.youtube.com/watch?v=2kNZzqqdhM0

  2. TheTrueTifosy avatarı
    TheTrueTifosy

    O tabii ki önemli ancak bence güvenliği araçtansa pistte arttırmak daha iyi olur ce daha iyi sonuç verir. Çakıl havuzları aracı yavaşlatsa ardından araç lastik bariyerlere çarpsa adamın burnu bile kanamaz aslında araçları değiştirmeye bence hiç gerek olmaz

  3. 9 yıl önce olmuşu var.

    1. Bu tür uçmalarda aslında kritik olan şey kafanın bir yere vurup vurmaması. Kafa vurmazsa kokpit ve hans zaten vücudu sabitlediği için kolay kolay sorun olmuyor

    2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Bu kazada Kubica’nın ayakları kokpitten görünüyordu sen düşün artık Fia güvenliği baya baya arttırdı ama işte Jules Bianchi’nin gibi kazalarda milyonda bir ihtimalde olsa oluyor maalesef…

  4. 2007 Kubica canada da kaza yapıp sadece 1 yarış kaçırarak oda doktorlar istedi diye yanılmıyorsam bir şey olduğundan değil, geri dönüyorsa pistlere bu sporda kolay kolay kimse ölmez. GT yarışlarında ölen ölüyor asıl onlara kimse bişey demiyorlar da bur da herkes bir telaş da anlamış değilim vallahi.

    Massa nın olayı tamamen bir şanssızlık. Bu sporu yapıyorsan bir risk olacak yapacak bişey yok.

    Bianchi nin olayı da aslında bireysel hata yavaş gitmesi lazımken hızlı gidip kızaklama yaşayıp uçuyor pist dışına. Orda da şanssızlık devreye giriyor başka bir araca vuruyor.

    Başka bir araçtan bir parça yada lastiğin kopup başkasının kafasına gelmediği sürece geri kalan her risk bizim yani sokak da yürüyüp de başına bişey gelebilecek insanlar kadar. Daha başka bişey demeye gerek yok.

    1. aynen 2007 canada 90ların başında olsaydı pilotun 1500 parçasını kaldırımdan toplarlardı.

      jules bianchi için hepimiz çok üzüldük dua ettik ama ne yazık ki jules’un biraz da kendisinin hiç ama hiç yapılmayacak bir hatasıydı.

    2. Bianchi’nin kazası da operasyonel iyileştirmelerle önlenebilir. 2007 Nürburgring’de Toro Rosso vince çarpmaya ramak kala durduğunda gerekli dersleri çıkarmaları gerekiyordu.

      1. Çok yerinde bir tespit. Aynen öyle daha önce kıl payı faciadan dönülmüş bir olay var. Sen hala bu gibi şeyleri düzeltmezsen yapacak bişey de yok.

        Onun yerine saçma sapan kurallarla sporu batırmaya çalışıyorlar , daha ne kadar batıracaklarsa.

  5. En basit örneği Senna’nın kazası.

    1. senna’nın kazasıyla bunun alakası yok. bu kaza çok daha felaket. senna direk duvara toslamıştı ama burada öndeki araca çarpıyo, araç yerde sürünüyo, yan bariyere çarpıyo , havada takla atıyo, sonra duvara uçarak tosluyo.

      1. Senna buna nazaran daha kolay bir kazada öldü onu söylüyorum.

        1. hee evet.

    1. çok iyi bir video. Teşekkürler. Vurma açısı önemli bu tür kazalarda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir