Lowe “Yeni Lastik Kuralları Harika”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Teknik Patronu Paddy Lowe, Pirelli’nin yarışlarda 3 lastik kullanılmasına izin vermesi kuralının Avustralya GP’nin heyecanlı geçmesinde etkili olduğunu düşünüyor.

Geçen senelerde yarışlara 2 çeşit kuru zemin lastiği getiriliyordu ancak bu sene 3 lastik getiriliyor. Böylece farklı stratejiler uygulanabiliyor.

Melbourne’de süper yumuşak, yumuşak ve orta sert lastikler vardı. 8 pilot bu lastiklerin hepsini kullanırken ilk 6’da yer alan 5 pilot farklı stratejiler uyguladı.

Lowe “Yarışta 3 farklı lastik olmasıyla yarışa belirsizlik ve heyecan getirilmesi planlanıyordu ve bunun gerçekten işe yaradığını gördük.”

“Birisi eski orta sertlerle pistteyken diğeri yeni süper yumuşak lastiklerle pistteydi. Bu harika. Ve sıralamalamalarda daha yukarıda yer almak için zorladık ve yumuşak lastikleri kullandık.”

“Cumartesi günü 2.5 sn daha hızlı olduğumuzu gördük. Bunun birazı gelişimle, birazı lastiklerle oldu.” dedi.

Mercedes kış testlerinde büyük ölçüde orta sert lastikleri kullanmıştı ve Avustralya’da Ferrari’yi mağlup etmesinde orta sert lastiklerini uzun süre kullanabilmesi kritik oldu.

Lowe “Çok uzun mesafe kat etmek istedik. 6000 km hedeflemiştik. Orta sertlerle 100 km, yumuşak lastiklerle 30 km gidiliyor. Elimizdeki belirlenmiş mesafede 3 set yumuşak, 3 set yağmur kullandık. Geri kalanı hep orta sertlerle attık.”

“Pirelli’den daha fazla lastik alabilseydik o zaman biraz daha fazla yumuşak isterdik. Günde 7 ya da 8 set lastik alıyorduk. Günde 800 km yapmak istiyorsanız 8 orta sert hamura ihtiyaç duyuyorsunuz.” dedi.

 


Yorumlar

“Lowe “Yeni Lastik Kuralları Harika”” için bir yanıt

  1. Bence herkes istediği lastiği getirtsin. Komple serbest olsun. O zaman stratejiler iyice farklılaşacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir