Kanada'da Zafer Hamilton'un – Mclaren'den Bir Duble Daha!

yazar:

kategori:

Oldukça olaylı ve lastiklerin ön plana çıktığı yarışı, pole pozisyonundan başlayan Hamilton kazandı. Hamilton, Türkiye’de kazandığı sezonun ilk galibiyetinin ardından burada da damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Jenson Button, takım arkadaşının hemen arkasından 2. oldu ve Mclaren Mercedes böylece art arda 2 kez duble zaferi elde etmiş oldu.

Ferrari pilotu Fernando Alonso, belki de kimsenin ummadığı bir şekilde Mclaren Mercedes sürücülerine karşı galibiyet mücadelesi verdi ancak özellikle tur bindirmeler sırasında her iki Mclaren sürücüsüne kaybettiği pozisyonlarla 3.lükle yetinmek zorunda kaldı.

Sezonun flaş takımı Red Bull’dan Sebastian Vettel 4. olurken onun hemen arkasından takım arkadaşı Mark Webber geldi.

Yumuşak lastiklerin erken bitmesinin beklendiği yarışın başında sert lastikli araçlar da pite erken girdiler ve bu nedenle özellikle yarışa sert hamurlu lastiklerle başlayan Red Bull sürücüleri pek avantaj sağlayamadılar.

Yarışın daha ilk virajındaki olaylardan nasibini oldukça gerilere düşerek alan Mercedes sürücüsü Nico Rosberg, iyi bir yükseliş gerçekleştirdi ve 6. olarak iyi puanlar kazandı.

Renault pilotu Robert Kubica, Michael Schumacher’le girdiği mücadelede lastiklerde temas yaşadı ve yol dışına çıktı ancak buna rağmen pite girmedi ve yarışı 7. sırada tamamladı.

Toro Rosso ile zor günler geçiren Sebastien Buemi, Kanada’da oldukça iyi bir yarış çıkardı ve yarışı 8. sırada tamamladı.

Kanada’da kariyerinin en iyi sıralama pozisyonunu elde eden Force India pilotu Vitantonio Liuzzi, bu avantajını ancak ilk virajda Felipe Massa’yla temas yaşayana kadar sürdürdü. Massa’yla temasın ardından pite girmek zorunda kalan Liuzzi, gerilerden yükselmeyi başararak 9. oldu ve 2 puan kazandı.

Force India’nın Alman sürücüsü Adrian Sutil de olay dolu yarışın sonunda 10. olarak son puanı kazanan isim oldu.

Günün en fazla olaya karışan ismi 7 dünya şampiyonu Michael Schumacher oldu. Yarışa iyi bir başlangıç yapan Schumacher, ilk bölümde 5. sıraya kadar yükselmesinin ardından pit stoplardan Robert Kubica’nın arkasında çıktı. Pitlerin ardından Kubica’yı geçmek isterken temas yaşayan Schumacher bir kez daha zorunlu pit yaptı ve oldukça değerli zamanlar kaybetti. Alman sürücü, bir kez daha sert hamurlu lastikleri kullandı ve oldukça uzun olan son bölüme yumuşak lastikleri sakladı.

Schumacher, yaşadığı kazaların ardından 8. sıraya kadar yükseldi ancak yarışın özellikle son 10 turunda öndeki rakiplerinden 3 sn daha yavaş turlar atmaya başladı. Bu sırada önce Buemi’ye geçilen Schmumacher, ardından Massa’yla temas yaşadı. Son bir kaç tur Liuzzi Schumacher’i zorladı ve İtalyan sürücü yarışın son turunda geçmeyi başardı. Bu da yetmedi, Schumacher diğer Force India pilotu Sutil’e son şikanda geçildi ve 10. sırada kaldı.

Felipe Massa, yarışın başında iyi bir başlangıç yaptı ancak ilk viraja gelirken Force India pilotu Liuzzi ile olan teması ve araçların kilitlenmesi sonucunda Brezilyalı sürücü pite girdi ve en geriye düştü.

İyi bir yükseliş grafiği gösteren Massa, yarışın bitmesine 5 tur kala son şikana gelirken Schumacher’in arka lastiğine teması sonucunda ön kanadını kırdı ve pite girmek zorunda kaldı. 9.luğa kadar yükselen Massa ancak 15. olarak bitiş çizgisini geçti.

Hafta sonu gelmeden önce frenlerin önemli bir etken olmasının beklendiği Gilles villeneuve pistinde lastik faktörü ön plana çıktı. Yarışın özellikle başlarında hem yumuşak hem de sert lastikler çok çabuk aşındı. Yarış ilerledikçe yol tutuşunnun artmasıyla birlikte aşınma azaldı ve pit stop aralıkları daha da uzadı.

Kanada yarışının ardından Mclaren Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton, pilotlar klasmanında 109 puan ile liderliği ele geçirirken onu 3 puan geriden takım arkadaşı Button takip ediyor. Mclaren sürücülerini Webber, Alonso ve Vettel takip ediyorlar.

Takımlar klasmanında ise ilk sıradaki Mclaren ile 2. sıradaki Red Bull arasındaki fark 22’ye yükseldi. 3. sıradaki Ferrari ise 54 puan geride.

Poz.  Pilot      Takım                       Süre
1. Hamilton McLaren-Mercedes 1h33:53.456
2. Button McLaren-Mercedes + 2.254
3. Alonso Ferrari + 9.214
4. Vettel Red Bull-Renault + 37.817
5. Webber Red Bull-Renault + 39.291
6. Rosberg Mercedes + 56.084
7. Kubica Renault + 57.300
8. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
9. Liuzzi Force India-Mercedes + 1 lap
10. Sutil Force India-Mercedes + 1 lap
11. Schumacher Mercedes + 1 lap
12. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
13. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1 lap
14. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap
15. Massa Ferrari + 1 lap
16. Kovalainen Lotus-Cosworth + 2 laps
17. Petrov Renault + 2 laps
18. Chandhok HRT-Cosworth + 4 laps
19. Di Grassi Virgin-Cosworth + 5 laps

En hızlı tur: Kubica, 1:16.972

Yarış Dışı:

Pilot Takım Tur

Glock Virgin-Cosworth 50
Trulli Lotus-Cosworth 43
De la Rosa Sauber-Ferrari 31
Senna HRT-Cosworth 14
Kobayashi Sauber-Ferrari 2


Sekizinci yarışın ardından Dünya Şampiyonası:

Pilotlar: Markalar:

1. Hamilton 109 1. McLaren-Mercedes 215
2. Button 106 2. Red Bull-Renault 193
3. Webber 103 3. Ferrari 161
4. Alonso 94 4. Mercedes 108
5. Vettel 90 5. Renault 79
6. Rosberg 74 6. Force India-Mercedes 35
7. Kubica 73 7. Williams-Cosworth 8
8. Massa 67 8. Toro Rosso-Ferrari 8
9. Schumacher 34 9. Sauber-Ferrari 1
10. Sutil 23
11. Liuzzi 12
12. Barrichello 7
13. Petrov 6
14. Buemi 5
15. Alguersuari 3
16. Hulkenberg 1
17. Kobayashi 1


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    yalnız lastiklerinin bittiğini dile getirdiğiniz lewis yarış bitmeden bir kaç tur önce en az 35 turdur kullandığı sert lastiklerle yarışın en hızlı turunu attı 🙂 sanılanın aksine lewis sert lastikleri gayet iyi kullanıyor, alonso'nun monaco'da yaptığı gibi 70 tur gidemez belki(bolca güvenlik aracınında katkılarıyla) ama lastikleri kötü kullandığını kimse söyleyemez artık heralde. Ancak yumuşak lastikler mp4-25 e uzun süre dayanmıyor bu açık, button 2 tur verim aldı ya da almadı sonra sürünmeye başladı.

  2. ilk pitlerde
    ham: 22.790
    alo: 21.277
    ikinci pitlerde
    ham: 21.831
    alo: 21.563
    yani takım ilk pitlere alonsodan 1,5 sn önde girdi ve geride çıktı ikinci pitlerdekine yakın bir zaman yapabilse belki de alonso birincilik şansını hiç yakalayamayacaktı ve hamiltonda buemi sayesinde onu geçtiği ana kadar lastiklerini zorlamak zorunda kalmayacak belki de farkı açabilecekti ikl pitlerden sonra geçemedi çünkü alonso weber baskısından uzak giderken ilk turlarda hamilton sert lastikli vettele karşı mücadele veriyordu farkı açamaması normal pit stoplarda ferrari hızlı ama ortalama 3 sn süren bir olayda da 1.5 sn hızlı olması imkansız değil mi? bu pit hadisesi ( istanbulda da vettele pozisyon kaybetmiştik aynı hatadan ötürü) de mclaren için bir şanssızlık sayılmaz mı bu olay sayesinde hamilton yarışı koparamaz mıydı alonso trafik olmasaydı kazanabilirdi diyorsak hamilton da ilk pitlerde geçilmese farkı açabilirdi diyebiliriz veya alonso ekranı mora boyarken hamiltonun alonsoyu tekrar geçebilmek için tükettiği lastikleri değiştirdikten sonra onları ısıtmak zorunda kalmasını da şanssızlık olarak görebiliriz

  3. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    alonsonun pozisyonunu geri kazanmak için mücadele etmesini beklerdim oysa lewis ve jenson bastı gitti. özellikle son 10 turda fark iyce açılmaya başladı. alonso zaten böyle şampion oldu göze hitap etmeyen,agresif olmayan,rakiplerinin araç arızalarından faydalanarak, istikrarlı puanlar alarak.

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bazı arkadaşlar alonsonun her iki pilotumuza geçilmesini biraz dramatize etmiş gibi görüyorum.her iki geçişinde tur bindirme esnasındaki ivme kaybına bağlı olduğu söylenmiş. belki kısmen doğru ancak bu fırsatlarıda değerlendirmek ve iyi kullanmakda meziyet ve kabiliyet ister.sonuçta araç ferrari ve pilotda alonso bu ikisini birarada geçmek pek kolay olmasa gerek…hem lewis hemde jenson yapılabilecek herşeyi yaptılar ve hakıyla kazandılar… bunların devamını bekliyoruz…

  5. (düzeltmedir)… kıran kırana bir mücadelenin başlangıcı olursa bizlerde bu F1 i daha sevinçle bekler keyifle izleriz.

  6. Buraya çok yorum yazdık ama hiçkimsenin birşeyden bahsetmemiş olması dikkatimi çekti.F1 severler bana katılırmı bilmem ama… bu sezon ki en zevkli yarışımı izledim diye belirtmek isterim.Türkiye GP den dahi zevkli bir yarışdı.

    Lastik aşınmasıyla ilgili konuşanlarea söylenmesi gereken bazı şeyler olabilir.En öndeki aracın önünde bir türbülans olmaması sebebiyle hızı ve lastiği her zaman iyi durumdadır.Hamilton un Alonso dan daha az lastik aşınma sorunu yaşamış olması gerekirdi.Button Alonso ile bir mesafe bırakarak ve kapasitesinden ötürü lasitklerini daha iyi sakladı.Button ın Alonso ya yaklaşmasındaki asıl sebep daha iyi olan lastikleri olabilir.Tork u Mercedes motor kadar iyi olmayan Ferrari motorunu bazı şeylerle birlikte yorumlamak gerekli.F-kanal ın tam bir DF düşmanı olduğuna dair göreceli bilgimiz var.Ferrari bu sorunu henüz halledebilmişde değil ve üstüne üstelik tur bindirirken Ferrari motorun geç toparlanması üstüne üstelik arkasındaki motorun Mercedes olması bu durumu meydana getirmişdir.Horner in Kanada için açıklamasını okursanız me demek istediğimin bi kısmını anlayacaksınızdır.Alonso ya çıkıpda beceriksiz demeden evvel bu şekilde de yorumlamanız gerekecekdir; unutmayınki Kanada GP deki Ferrari aracı Türkiye GP deki araçla aynıymş:).Pist özelliğinden olsa gerek… bu kapasiteyi göstermiş.

    Bu sırada… McLaren çok yavaş pitler yapmadı.Ferrari nin lasitik değiştirme sisteminden olsa gerek daha hızlı pitler çıkardı.Pitler ile ülgili zaman değerlerine bakarsanız ALonso nun iki pitininde çok hızlı (sanırım en hızlı) olduğunu görebilirsiniz.

    Yarış severlerin geçişlerden keyif almaları yarışların en güzel getirisidir ama geçişlerdeki taraflılıkdan bazı şeyleri eksik bırakmakda latifeye yakışmaz.Örneğin; 26 turda Alonso nun Hamilton u geçmeye başladığı andaki yorumları hiç okuyamadım.Belki, bazıları yüreğim ağzıma geldi kelimesini içinde saklamamak isteyebilir.

    Valencsiya da Ferrari ve Renault ileri düzey bir paket türeteceklermiş; McLaren ve RedBull Silverstone a hazırlık yapıyormuş… kıran kırana bir mücadelenin başlangıcı olursa bizlerde bu F1 i daha sevinçle izleyebiliriz.

  7. ben aradaki 3-4 snlik farkın button lehine kapandığını gördüm 1 sn ve altı dolaylarına indi diye hatırlıyorum button alonsoyu geçtikten sonra arayı da bir süre sonra açtı hamiltonla da 2 sn cıvarlarına indi ve yavaşlatılmış görüntülerden de lastiklerinin daha iyi durumda olduğu görülüyordu hamilton ve alonso mücadelesine dönersek ilk pitlere girerken aradaki fark 1,5 saniye bu da bu seneki pit stopların yarısı demek mclaren ideal bir pit yapsaydı hamilton belki de 1 sn önde çıkacak liderliğine devam edecekti belki de taze lastikleri ile farkı açabilecekti demek istediğim yarışta ilk üç pilot da iyi yarıştı yani alonso tur bindirmelerde sorun yaşımasa yarışı alabilirdi diyorsak mclaren de pit de ufak bir aksama yaşamasa alonso o pozisyona hiç gelemezdi diyebilirdik alonsonun lastiği en hızlı turu yapabilecek kadar iyiydi çünkü önde olduğu için lastiklerine hasar vermedi hamilton ise yerini alabilmek için hep dibinde gitti ama düşen downforce sebebiyle yakın gitmek için lastiklerine yüklendi bueminin alonsoyu yavaşlatmasıyla geçiş yapabildi ama lastikleri iyi durumda değildi bu durumda. lastiğini lider gittiği için koruyabilen alonso hızlı tur atabildi pit yapan hamilton da o sırada lastik ısıtma derdindeydi alonsonun da talihsizliği önüne trullinin çıkmasıydı yani özetlemek gerekirse önce hamilton talihsizlik yaşadı ve liderliği kaybetti buemini sayesinde alonsoyu geçti ama lastikleri alonsoyu takip ederken aşınmıştı yine şans alonsodan yanaydı ta ki önüne trulli çıkana kadar olay bu üçü de haketti ama birbirinden fazla veya eksik değil sanki sadece alonso şanssız bir yarış çıkarmış gibi bir görüş hakim de. hepsinin şanssız veya şanslı olduğu anlar vardı en son şanssızlığı alonso yaşadı hepsi bu. ilk şanssızlığı da button onun da şanssızlığı sert lastiği en iyi kullanan pilot olan webere karşı yerini korumaya çalışırken lastiğini erken aşındırıp öndekilerden kopması oldu tabi bu öndekilerin işini kolaylaştırdı çünkü weberde onu geçmeye çalışırken lastiklerini çok yormuştu bu da yarışta geriye düşmesine sebepti vettel alonso ve hamiltonun şansıydı
    ama belitmem gerekir ki alonso ve ferrari istanbulda üzerlerine serpilen ölü toprağını burada attığı doğru umarım ilerideki yarışlarda işin içine tam olarak girerlerde mücadele daha fazla zevk gelir hep red bull red bull hoş olmuyor istanbula göre bu yarış daha fazla tatlı geldi 😀 özlemişiz ferrariyle galibiyet çekişmesini yaşamayı 😀

  8. açıkcası Alonso Button'a geçilmeden önce 2 tur boyunca button ve hamilton'dan daha iyi turlar atarak, button'dan uzaklaşarak hamilton'a yaklaşıyordu… bu iyi turlar yaklaşık 0.1-0.4 mertebesindeydi… evet button bir miktar yaklaştı, fakat Alonso buna cevap verebilecek kadar hızlıydı ve tur bindirme olayı olmasa, atak yiyen Alonso değil hamilton'da olabilirdi… bu button ve mclaren'in başarısını gölgeler mi? hayır, fakat Button arayı hızla kapatıyordu, yaklaşmıştı demek pek uygun değil…

    bir diğer şeyde, hamilton pite girdikten sonra Alonso inanılmaz hızlı bir tur attı, tüm sektörler mordu, bir sonraki tur ise trafiğe takılarak 1-2 saniyeye yakın zaman kaybetti… şöyle açıklayayım, Hamilton ile yanyanayken hamilton pite girdi, Alonso çok hızlı bir tur attı, sonra bir tur daha atarak pite girdi, pitten çıktığında bu iki pilotun birbirine oldukça yakın olması, hatta Alonso'nun hızlı turlarına rağmen önde çıkabilmesi gerekirken, Hamilton Alonso'nun 2 saniye önünde çıktı pitten… pit hızını net göremedim fakat sorunsuz ve hızlı bir pit stoptu, tahminime göre tur bindirmelerde trafikte orda zaman kaybedilmiş olabilir, hatta trulliye el kol yapıyordu bir ara Alonso hatırlayan vardır…

    tur bindirmeler Kanada'da niye zordu diye bir soru sorarsakta, cevabı basit, tur bindiren pilotlar genelde ideal çizgide kalmaya çalışıyor kanadada, çünkü ideal çizgi dışı çok kirli ve felaket kayıyor… Monaco'da tünelde Ralf'e tur bindirmeye çalışan Alonso çizgi dışına çıktığı anda kayıp duvarla bütünleşmişti mesela, kanada pistininde bundan bir farkı yok bence… özellikle bazı virajlar fena

  9. chandok yüzünden geçildi ama buttonun lastikleri daha iyiydi ve sürekli arayı kapattı işi sadece tur bindirmeye yüklemeyin bahreynde alonso lastiklerini son turlarda atak yapmak için korumuştu eminim orada atak yapmasa button elbet bir girişimde bulunurdu çünkü çok yaklaşmıştı ve dediğim gibi lastikleri de daha diriydi bu arada takım pit stoplarda bu kadar beceriksiz olmasa belki de hamilton alonsoyu tekrar geçmek durumunda kalmayacaktı hadi geçen haftakini anladık da bu hafta olan saçmaydı 1-1,5 sn farkla pite önde geliyorsun yine de geçilmeyi başarıyorsun orada da gelişsek iyi olacak 😀 neyse alonsoyu biraz hafife alan bir yorum oldu ama bu yarışta hakkaten iyiydi ve o da birinci olabilirdi ama bir gerçek var ki liderliği de pit de mclarenlerin sorun yaşamasıyla aldı tıpkı trafiğe takılıp hızlı tur atma avantajını kaybettiği gibi podyumda bir daha red bull görmemek dileğiyle bol mclarenli ferrarili podyumlar her zaman söylediğim gibi bir ferrari özellikle fernandoyla çekişmek daha çok zevk veriyor ama söylemek istediğim tek şey var ne lewis ne button ne de alonso birbirinden şanslı veya şanssız değildi trafiğe takılmasaydı yarışı alabilirdi diyebileceğimiz gibi pit stopta aksaklık olmasaydı alonso hiç birinci gidemeyecekti de diyebilirdik

  10. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Podyuma çıkan üç şampiyonda yarışı kazanmayı haketti. Üçü de çok etkileyiciydi. Ama Alonso bu yarışı kazanmayı kafaya koymuştu. Chandok viraja girmeden turu verseydi arka tekerleri iyice oyulan Hamiltonu sonuna kadar geçmeye çalışrdı.

    Ulan Chandok, bende düğünümde senin kutsal mabedini kesip döner yaptırmazsam bana da EL FANO demesinler.

  11. Tebrikler McLaren hep böyle devam etmeniz dileğiyle…

  12. İlk virajda ki olay gayet her yarışta olabilecek bir kazaydı 3 kişi bir viraja girdi ve izlediğimiz gibi oldu.

    Shumi ye gelirsek şikanları kesmesinin nedeni bitik lastikleriyle geç firenaj yapmasıydı. Yani durabilecek bir yerde firen yapsa her türlü geçileceğini bildiği için geç yapıp duramayıp düz geçiyordu hep. Bu da bariz avantaj sağlamadır.

    Kubicayla olan mücadelede Kubica biraz Montoyalık yaptı ve Shumiyi dışarıya itti ve kendiside dışarıya çıktı.

    Massayla olan ise Shuminin o şekilde kapanacağını bilmesi lazımdı. Massa girilmeyecek yere aracının burnunu soktu. Firenaj da yanına gelmeye çalıştı.

    Kubica ya gelen kınama yerinde. Oanki sinirle yapılmış bir şey bana kalırsa. Lewis gibi yapsa daha prof ce olurdu.

  13. bu sezonki yarışlarda hızımızı-istanbulda savunma gücümüzü-canada da tırmanma gücümüzü gösterdik çok iyi işti rosberg tebrikler.

  14. Yorumları okuduktan sonra biraz düşündüm ve shumi ye haksızlık ettik sanırım, zaten kendiside yarıştan sonra açıklama yapmış, o kadar fazlaca sayıda aynı şikanı kesmesinin sebebi şuymuş : O ŞİKAN DEĞİL DE SHUMİNİN KENDİSİ İÇİN OLUŞTURDUĞU YARIŞ ÇİZGİSİYMİŞ :)))))

  15. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    deneme

  16. Birde çok söylenmiş ama Schumacher'in kuralların dışında ve tehlikeli tek bir viraj kesmesi bile yok. (Ben göremedim.) Geçiş yaptığı bir şikanı var orda da geçtiği pilot'da virajı kesiyor. Şayet orda geçiş tamamlanmış olsa bile sadece kendisi bunu yapsaydı haklıydınız zaten bu kurala da uymaz. Tekrar yol vermek durumunda kalırdı. Hakemlerin incelemeye almamasının sebebi olayın bu şekilde seyretmesi.
    Diğer bir konu bence Schumacher'in geçişten daha fazla savunma konusunda sabır ve yeteneğe sahip olması. Tabi bu dönemde sahip olduğu şey itibariyle bunu gösterememesi onda birşeyleri patlama noktasına getiriyordur diye düşünüyorum. Hırs yapıyor mutlaka ama karşılığını sağlayamıyor böyle olunca yarış içi ve dışı farklı tavırlarda gösterebilir. Fakat şunu diyebilirim sanırım onun hırs ve çılgınlığa dayalı hareket, sonuçları 15 yıllık f1 ve dahası tüm yarış hayatına kıyasla ekseriyet derecesindedir ancak.
    Bu yıl onun bizlere anormal gelecek tavırlar sergileyebileceğini de biliyorum ama bu yarışta böyle bir şey göremedim.
    Kimse geçilmez değildir…

  17. Sevgimiz dolayısıyla anlıyorum kızgınlığınızı ama bu yarışta kasti hiç bir olay, kaza olmadı görüldüğü üzere. Bende seviyorum Felipe'yi ama ilk turda yaşananı yarış kazası harici adlandırmak pek mümkün değil bence. Liuzzi'nin kasti bir direksiyon kırması ve çarması yok malesef. Force India'nın kokpit kamerasından da görüldüğü gibi, Massa çok iyi bir kalkış yapıyor ama iki aracın arasında kalıyor (girmek durumunda kalıyor) viraj girişinde öyle bariz bir önde olma durumuda yok. Liuzzi risk aldığı kadar malesef Massa'da risk alıyor. Solunda araç varken kerb'e tam çizgiden girmeye çalışıyor böyle olunca da mecburi bir temas yaşanıyor. Massa'nın bu hareketi üzerine de tabi Liuzzi'ye viraja giriş için alanda kalmıyor oda zorlayınca olan oluyor. Liuzzi'nin orda yapabileceği iki şey var; ya olabildiğince firene asılacak (Bariz geride kalacak) yada çim üstünden virajı kesecek. Bence Liuzzi frene basmalıydı dersek Massa için de bu geçerli olur. Solundaki adama yeterli mesafe kalmadı ve her zaman söylerim kimse ikili mücadelelerde frene basan olmak zorunda değil. Böyle bir zorunluluk var mış gibi davranıyoruz malesef. Kerb sonrasıda iyice tost oluyor kendisinin ifade ettiği gibi iki araç arasında. Liuzzi'nin direksiyon hareketlerinden de anlıyorum ki bir kasıt yok hatta sonrasında kaçınmaya da çalışıyor ama araçlar temas halindeyken takılıp devam ediyor olay malesef. Orada Massa, Jenson ve Michael gibi açıktan almayı deneyebilirdi diyebiliriz ama işte iki pilotunda yapması gereken şeyler vardı. Zaten kazaların çoğunluğu iki pilotta bir şeyler yapmayınca olmuyor mu hele kalabalık ilk tur kazaları. Yine bence olayı sadece o kalabalık içinde yaşanmış bir yarış kazası olarak görmek lazım, keşke olmasaydı, üzüldük, sinirlendik.
    O andan sonra da Felipe iyi zorladı ama yine oldu bir şeyler ve ben yine yarışın iç dinamikleri dışında bir kasıt göremedim.
    Schumacher olayında da öyle çok üzüldün son anlarda olan bu olaya ama yine kasti bir sıkıştırma, frene yüklenip kanat kırma düşüncesi yoktu bence. Açıkçası yarış sonrası en ufak bir kasıt olduğu anlaşılsaydı ceza yiyeceğini biliyordum. Kararı da bekledim açıkçası pilotların sözleri ifade edebiliyor zaten komserlere böyle olayları. Sonrasında Felipe'den de bu yönde fikrimi değiştirecek bir söz duyamadım. Malesef buda yarış içinde olan bir olaydı aynen diğerleri gibi. Düşüncem odur ki keşke Schumacher'in fren, lastik durumu daha iyi olup daha iyi bir frenleme olsaydı da Felipe'de bu kadar yakında olmasaydı. Bu kanatlarla çok görüyoruz malesef böyle olayları.
    Bugün bazı pilotlar için herşey kötü gitti bazıları içinde çok iyi. Ortada olan olmadı sanki. Felipe'de bahtsızlar kervanında olanların arasındaydı malesef.

  18. öncelikle alonso-hamilton çekişmesini özlediğimi söylemeliyim. gerçekten üçüde çok zevkliydi. pitte yanyana geldiklerinde biraz tedirgin oldum.neyseki sorun yaşanmadan önde çıkmayı başardı. sonrası bizim için şanssızlıklar dolu. özellikle karun a tur bindirmesi inanılmaz talihsiz bi andı. karun önünde durur gibi oldu. alonso aniden yavaşlayıp sola çıkmak zorunda kaldı. haliyle hızını kaybetti. neyse olan oldu. herşeye rağmen alınmış güzel bir sonuç var ve etkileyici bir performans izledik bugün alonsodan. tabiki yarış kazanabilecek durumdayken 3. olmak çok mutlu etmedi bizi ama büyük güncelleme öncesi 1 podyum ialç gibi geldi. tebrikler alonso ya. 3. dubleleri için mc laren ekibinede tebrikler tabi.

  19. Mercedes acil birşeyler yapması lazım Bu araçla 4.lügü bile koruyamayabilirler.Rosberg dogru stratejiyle mercedesin alabilecegi en iyi sonuc olan 6.lıgı almayı basardı.Ayrıca schumi için olumsuz yorum yapan arkadaslara startı izlemelerini tavsiye ederim.Müthiş bir startla 5 sıra birden yükseldi kimse bunları görmüyor.inş mercedes rekabetçi bir araç verirde schumi hakettigi yerlere gelir.Hamilton cok iyidir alonsoda öyle sadece tur bindirirken daha dikkatli olup 2.ligi alabilirdi ama herseye ragmen iyi bir yarıs cıkardı.Umarım kalan yarıslarda böyle zevkli olur

  20. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    enteresan,garip,neyin ne olduğunu çözemediğim bol geçişli,hareketli her anı gerginlik dolu ve sonucu harika olan bir yarış izledim ben,bol bol ayrıntı da ihtiva ediyor ama önemli olan böyle garip bir yarıştan double ile ayrılmaktı ve bunu başardık,2 harika pilota sahibiz,hem birbirlerine saygılı hem de birbirlerini samimi bir şekilde sevip tebrik eden pilotlara,bu harika bir durum ve umarım yıl sonunda 2 sinden biri;daha iyi olanı şampiyonluğa ulaşır..alonso yu tebrik etmem gerekiyor,çünkü her an arkamızdaydı ve açıkcası beni fazla gerdi bu yarış,hatta yarışın büyük bölümünde daha hızlı gibiydi ama 2 mclaren pilotuna yarış içersinde geçilmekten kurtulamadı ve tur bindirme anlarında biraz acemice davrandı,muhtemel galibiyetten oldu bana göre..tabii burada lewise yapılan özel 5-6 saniye civarındaki pitlere de değinmeden edemeyeceğim,oldukça sinir bozucu ve böylesine yakın yarışlarda sonucu belirleyen şeyler bunlar oluyor ama neyseki lewis pozisyonunu geri almayı başardı,aynı şeyi istanbulda da yaptılar,arada 2 saniye fark varken alonsonun önde çıkması gercekten şaka gibi ve button da herhangi bir sorun olmuyor,takımın bu işe el atması gerekiyor çünkü her yarışta bu adamın 1 sırasını yemek herhangi bir mclaren çalışanının hakkı değil.
    kanada için söylenecek çok fazla birşey yok,takvimdeki en sevdiğim pist ve bugün bu sevgiyi hakettiğini bir kere daha gösterdi,her tur bir hadise bir heyecan ve atraksiyon vardı,ve böyle bir yerde geçen yıl saçmasapan alışverişler nedeniyle yarış izleyemedik,umarım bundna sonra her yıl takvimde olur..
    red bull un diğer yarışlarda yine avantajlı pozisyona döneceği bir gerçek olsa da iyi bir momentum yakaladık ve daha fazla zorlayacagımıza eminim,ferrarinin de sağlam güncellemelerle iyi yerlere geleceği açık ve bizleri oldukça heyecanlı yarışlar bekliyor gibi,ki aslında bu ana kadar olan yarışlarda oldukça iyiydi bana kalırsa diğer yıllara oranla..

  21. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bugünden sonra hem takıma hemde pilotlarımıza diyecek laf bulamıyorum.enson nezaman iki yarış üst üste duble yaptığımızı hatırlamıyorum bile.zaten extreme yıllar dışında başka takımlarda bunu başaramamıştır. lewis yine muhteşemdi , jenson aynı şekilde süperdi , takımın stratejileri eşsizdi… bugün herşey mükkemeldi Mclarenciler için gün bugündür:))) go lewis go jenson…

  22. Öyle diyorsan sana katılmamak ımkansız… Kubica'nın da Schumi'ninde yarış mahvettiğini falan düşünmüyorum aksini iddiaa edenler bu sporun taraftarlıgını falan yapmasınlar nolmuş yani adamlar sporun gereğinin yapmış sonuna kadar yer kazanmak ıcın savasmıslar sonundada bu olmus trenler izleyecegıme bol temaslı bol geçişli yarıslar izlemeyi yeğlerim ayrıca bugün yayın cok kötüydü olayların tekrarlarını hiç izleyemedik bırakın tekrarlarını Kubica-Schumacher olayının ilk seferini bile izleyemedik

  23. Ben .schumi haklıdır veya haksızdır demiyorum.Kubicanın yarısını mahvetti olayına katılmıyorum.Yapılan yorumlara bakınca Bi Schumi yarısı mahvetti demedikleri kalmıs bazı arkadasların ama bu kadarda yanlı yorum yapılmaz

  24. Samet Özdemir arkadaşım Schumi hakkındaki görüşlerine katılıyorumda şu yarış mahvetme olayına katılamayacağım olayı TRT vermedi malesef izlemeden nasıl Kubica'nın suçlu olduguna kanaat getirdin anlamadım klasik bir yarıs kazası bukadar abartmanın holiganizm yapmanın manası ne??yani suçlu Kubica da olabilir Schumide olabilir görüntüler geldiğinde Schumi sucluysa ne diye savunacaksınız

  25. R30 arkadasım iyice saçmaladınız.Ne bu Schumi düşmanlıgı anlamadım.Çekemediginizden böyle yorum yapıyorsunuz sanırım.Kubicamı mahvetti yoksa Schumi mi mahvetti kubicanın yarısını ne sacmalıyorsun.
    kasap diosunuz
    schumi için massa olayı hariç ben hiçbirsey görmedim farklı yarısmı seyrettik acaba.Ne kadar eleştirirseniz eleştirin pistin tek efsanesi MİCHAEL SCHUMACHERdir.

  26. Hamilton'a tebrikler.Güzel iş çıkardılar.Alonso'yu da tebrik ediyorum yine araçtan maksimumu aldı.Massa ise bugün şanssız günüdeydi Force İndialar'la başı dertdeydi belki yarışı daha farklı konumda bitirebilirdi.Yinede tebrikler Fernando…

  27. webber'in vites kutusu değiştirip geriye düşmesi, kirli taraftan kalkan pilotların şansı olmuştur. alonso'nun tur bindirilen araçlara 1. viteste yakalanması şanssızlıktır. bunlar, elde olmayan nedenlerle başa gelen iyi ve kötü olaylar. massa'nın kanadının kırılması ve startta yaşadıkları ise şanssızlık değil, rakibi iki pilotun sorumsuz davranışlarıdır.

  28. Bazı arkadaşlar David Coultard'dan daha iyi biliyorlar herhalde ki yine Schumiye saldırmışlar. David Coultard'a göre Schumin karıştığı olaylar tamamen yarış içinde olabilecek şeyler. Schuminin tutup da yerini bedavan kimseye verecek değil. Yaptığı savunma Hamiltonun yada Alonsonun yaptıkları atak veya savunmalardan daha kötü değil bundan emin olabilirsiniz.

  29. Webberin vites kutusu olayından sonra Fernando için şanslı sözcüğünü kullananlar bu yarışı iyi izlesin.Şans olsaydı trafikte kalmazdı .Şans olsaydı tur bindirilecek araca viraj esnasında denk gelmezdi.Herkesin düzlükte tur bindirdiği araçlarla Fernando 1.vites virajlarında karşılaştı.Özellikle massa fanı arkadaşlar bu yarıştan sonra şansın ve şanssızlığın ne anlama geldiğini öğrenmişlerdir.1 sıra önden başlasan neye yarar.Startta tost yaparlar sonrada garajdaki bütün ön kanatları taktırırlar,tur yediriler.Neyin ne olacağı belli olmaz.F1 de herşey olabilir.Neyin hayır neyin şer olduğunu kimse bilemez.

  30. Aynasında kırmızı aracı gören pilotlar bir anda aslan kesiliveriyor.Hem Fernando nun hem de massanın yaşadıkları tamamen bundan ibaret.Belkide amaçları daha fazla tv ekranında görünmektir.Buemi pite girmeden önce Hayatının savunmasını yapıyor.U viraj çıkışında momentum kaybı mclarenin işine yarıyor.Fernando ne zaman bişeyler yapsa hep engellerle karşılaştı.Lewisi tam geçerken lewis pit yoluna daldı.Nitekim o anda Fernando yarışın en hızlı turunu attı.1.18.050 yaptı.Sonrasında ise trulli sahnedeydi.Normal şartlarda o saatlerde pitten çıkan pilotun ilk turu 1.20 civarı oluyor.Lewis pitteyken Fernando yarışın en hızlı turunu atıp lewisin önünde dönmesi gerekiyordu.Saolsun trulli izin vermedi.Aksilikler bununla da bitmedi.Bu sefer chandok tur bindirme esnasında tam virajda içerde kalınca Fernando yavaşladı ve buttonun gerisine düştü.Trafik gerçekten etkili oldu.Nitekim podyum seramonisinde bunu 3 pilotta söyledi.Massanın başına gelenleri anlatmak bile istemiyorum tam bir kabustu.Şumiye gelince,kural tanımazlığını monakodan beri defalarca söyledik Bence herşey adından sözettirmek içindi.Bu arada baştan sona heyacanla izlediğim yarışta sadece 66.turda kahkaha attım.Vettel en hızlı turun kimde olduğunu soruyor.Kubicanın 5 veya 6 tur önce lastik değiştirdiğini ve en hızlı turları arka arkaya attığını söylemek yerine verdikleri cevap da komikti.Bu arada Jenson button,lewis fanlarının gönlünü fethetmeye devam ediyor. Daha iyi lastiklerle Lewisi geçmeye çalışmamak ve lewisi her fırsatta öve öve bitirememesi ilginç geldi.Demekki istanbuldan sonra bazı şeyler netleşmiş ve rayına oturmuş.

  31. button değerini her yarışta katlıyor gözümde helal sana jenson kovadan sonra ilaç gibi geldin şampiyonluğunu sonuna kadar hakettiğin görülüyor bu sene açık ara hızlı olan red bulllar neredeyse gümleyecek senin geçen sene yaptığının ne kadar takdire şayan olduğu zamanla anlaşılıyor gerçek şampiyon button aracının hakkını veren adam lewis içinse diyecek bişey yok nicole her yarış gelsin bi dahaki sefere de iki bebek verelim kucağına yıl sonunda da mclaren mini bir kreş açar artık garaja sonuçta bir sürü galibiyet olacak herbiri için bir çocuk 😛

  32. erhan aydın avatarı

    mclarene tebrikler.ama bence gelişme açısından okadar gerilere düşmüşken tekrar rekabetçi olan ki hatta belkide yarışıda kazanabilecek ferrarilerde haftanın en göze batanı bence.rbrleri o kadar yabana atmayın,bir yarışla yerden yere vuruyo birileri,hayret.buttonun alonsoyla farkı 7 sn oluşu kimseyi aldatmasın derim.ama buttonda alonsonun hatasını çok iyi değerlendirdi,tebrikler.bakalım valensiyada ne olacak

  33. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Arkadaslar yorumlarınızı okudum.Bazı arkadaslar yarısı anlatırken sacmalamıslar ozellikle forcejenson sana diyorum arkadasım serhan acari suclaman cok yanlıs o adam tarafsız ve kendinden emin bir spiker su türkiyede ondan baska bu sekilde anlatan bir spiker bulamassın bunu aklına sok o f1 hakkında her şeye sahip bir insan onun hakkında bole yorum yapman seni aptal duruma düşürür site yönetimi bunun yaptigi yorumları kaldırmalı srhan acar hakkında hic bir eleştiri olamaz reklamı o sağlamıyor trt sağlıyor onun süper ve anlatılmasına doyum olmayan bir spikerimiz o yüzden serhan abiye burdan sevgilerimi sunuyorum.Yarısa gelicek olursan Schuminin aracındaki yumusak lastikler mercedesin geriye dusmesini sagladi son bolume yumusakla cıkan takım haliyle performans kaybı yasadi schumi bu yuzden yavasdi ve kendini savunayım derken diğer pilotları gecilmemek icin savunma yapti ama basarılı olamadı massa konusunda çok yanlıs yapti buyuk ihtimal ceza alıcak ama bu para cezası olabilir.Massanın yarisi cok sansızlık la gecdi ilk virajda o kazayı yapmasa buyuk ihtimal ilk 5 de yer alıcakdı gerci kendisinin bir hatası yok sadece luizzinin massaya dogru temas yasamasi ve massanın da bundan kurtulayım derken kanadını kaybetmesi olanları doğruluyor ve geriye dusuyorlar tek anlamadıgım olay mclarenler hic bir sorun yasamadi red bulalr kusursuz lardi nasıl oluyorda ferrarinin basına boyle olayla gelıyorda diger ilk 2 buyuk takıma bir eyler olmuyor sasırdım dogrusu red bullar ise ilk basda yanlıs yapıp lastik stratejisini uygulamakta hata yaptılar dolasıyla geride kaldılar he seye ragmen ferrarimiz rekabetci olmaya basladı simdi ise yukselme zamanı valenciada yuksek bir auro dinamik değişimi ile gelicez egsoz daki arka taraf komple değişecek difizordeki katmanlar artacak ve daha bir cok aoru parca denencek bunlar ferrarimiz icin mukemmel haberler umarım bu cıkan yeni b versiyonumuz red bullun kabusu olur çıkar vew mclarene kafa kafaya bir mucadelede oluruz alonso ise podyumda çok sogukdu 1 cilikden oldu uzgundu ama yinede kendisini tebrik ederim mukemmel bir yarisdi herkesin emeğine sağlık ozellikle TRT ye.

  34. Lewis Hamilton sürücülüğüyle herkese cevap verdi bugün bana kalırsa. Tabi ben ve benim gibi düşünenler hariç. Biz zaten onun bütünüyle tam bir pilot olduğunu biliyorduk.

  35. Söyliyecek kelime bulamıyorum süpersiniz McLaren mükemmel bir zafer izlettiniz bize. Şartların ne olucağı belli olmayan bir yerde en iyi sonucu aldık süpersiniz.

    Bu arada Alonso çok şansızdı bu sefer. Bazıları Alonso balı diye birşeyler diyorlardı bakın şimdi o şansız. Yapıcak birşey yok her zaman olabilecek şeyler. Şans faktörü iyi yada kötü her zaman olur. Böyle isimler takmaya gerek yoktur bana kalırsa.

    Bu gün iyi günümdeyim en sevmediğim adamı bile savunuyorum vayyy.

    Ayrıyetten Lewis ve Alonso nun çekişmesini özlemişim yaw süperdi.

  36. burak bocek avatarı

    Bence geride olduğumuz açık.B şasisi son umudumuz bakalım neler olucak oradaki güncellemeler ile.Sadece 15 puan olması farkın tek teselli.Yapılan onca hataya rağmen bu durumda olmaya ancak şükredilir.Bugün kazanabilirdikte sağlık olsun.İlk başta Webber cezası ve temiz taraf + lastik stratejisi çok iyi bir fırsat sundu bize.Nitekim Liderde olduk bir ara ama Alonso pite giricek aracı çok zorladı ve Buemide pite gireceği turda maşallah güzelce yerini koruyup Hamilton'a sundu liderliği.Yine bir tur bindirme sırasında akıl almaz bir yol vermeme savaşı yaşandı ve önü açılıp üst üste en hızlı turları attığı halde bu etkenlerden geri düştü.Son olarak tam göremedik orada ama yine bir tur bindirmede 1sn gerideki Buttona geçildi.Neyse sağlık olsun tekrar podyuma çıkmak harika.1 yarış öncesine göre çok farklı bir sonuç ancak araç aynı araç ve perfonmans farkı yok.Bugün sadece pist şartlarından ötürü böyle olduk.Tebrikler Mclarene çok güçlüler 100 puana yakın fark oldu ve eze eze gidiyorlar.Sadece finish görmeleri yeterli oluyor.En hızlı turları atmasalarda tüm yarış çok hızlı olup bir şekilde galibiyet alıyorlar.Tam 4 galibiyet ki bunlarda dublelerde var.Ferrari'nin işi bundan sonra çok zor takımlarda.Özellikle Massa çok gerilerde kalıyor ve Alonsoya puan katkısı şart.Bugün talihsizlik mi hata mı anlamadım ama acilen aracın ve pilot olarak Massa'nın perfonmansında ve alınan sonuçlarda büyük gelişime ihtiyaç var.inşallah kopmayız yarıştan.Son olarak Redbull,sezona en iyi araç olarak başladılar ve bu avantajları artık bitmek üzere.Ellerine geçen fırsatları değerlendiremediler.Türkiyede kaza,burada ise lastik hatası sebebi ve dayanıklılık sorunları devam ediyor.Kim ne derse desin araçları 1sn hızlı bile olsa bu şekilde kazanamazlar.Bence 2.lik için çekişip geçebiliriz onları geliştikten sonra istikrar yakalarsak tabi.Bu iyimser ve gerçekçi bir ihtimal bana göre ama takımlar şampiyonluğu şu perfonmans ile zor.Büyük mucize lazım üst üste galibiyetler lazım.Son umut Valencia saygılar tebrikler herkese

  37. HRT'lerin atak yaptığını görmediğimiz için bir yandan haklısın tabi 🙂

  38. mehmet ceviz avatarı

    forzajensonmclaren arkadaş yarış içersinde s acar alonsoyu övmüş olsa bile,s acar sırasıyla senna,hakkınen,raıkonen ve lewis taraftarıdır.
    ayrıyeten alonso pistin favorisi mclarenlerle aynı tempoda yarışı götürmeside övgüye değer.
    birdiğer hususta benmi yanlış görüyorum mclarenler trafikte ferrarilerden daha rahat gibime geliyor.

  39. hrt ler atak yaparken bile heyecanlı anlatıyor serhan acar o her atağı öyle anlatıyor abartmayın

  40. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    umut süper ayrıntı.

  41. _bianconera_  avatarı

    Schumi'nin fren problemi yaşadığı aşikar.Haliyle şikan da kaçırdığı oldu.Canlı turlarını takip ettim son 20 tura kadar farkı kapatıyordu ondan sonra 2-3 sn fark yemeye başladı.

  42. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Bu arada eski Ex-Mclaren pilotu alonsoya beni spa 2000'e tekrar götürdüğü için teşekkürler.

  43. ""Please congratulate Lewis for a great job." Jenson'ın yarış sonrası telsiz konuşması. Çok hoşuma gitti takım ruhu budur.

  44. Güzel bir yarıştı. McLaren'e tebrikler. Geçişe doyduk. Lastik stratejileri konuştu resmen.

  45. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    FORZAJENSONMCLAREN arkadaşım Serhan Acar a da ayağını denk almasını istiyorum.Orada tarafsız olmalısın dostum ona göre,sözlerin bizim ülkemizde ve dilimizde tehdittir,niyetin o olmayabilir ama ifadelerin ağır olmuş,belki Serhan Acar Alonsoya yapılan ataklarda daha fazla heyecanlı olabilirdi benimde bu dikkatimi çekti ama zaten bugün rejiyle Serhan Acar arasında bir kopukluk oldu yoksa o atakları Alonso tur bindirirken momentumda kaybetmiş olsa Serhan Acar daha yüksek tonda anlatırdı,ifadelerinden anlıyorumki niyetin bu değilmiş ama kelimeleri biraz daha özenli seçeblirsin arkadaşım,zaten burda birçoğumuz taraf tutmadan yanlış gördüklerimizi yazıyoruz.

  46. ilk viraja gelirken açık açık massa tamamen liuzzi'yi geçmiş. öyle bilmem kaçta kaçı falan değil, tamamen önünde. ama liuzzi, direkt massa'nın üstüne kırıyor. ve önce spin attırıyor, sonra bu kez aracın burnuna vurarak spinden kurtaıyor. sonra 2. virajda dışarda olmasına rağmen, inatla ve anlaşılmaz şekilde massa'nın üstüne sürmeye devam ediyor, belki 3-4 temas da burada yaşanıyor. ve ben bu saçma sapan inadı anlamış değilim. kastın mı var massa'ya, dışardasın, aynı çizgiden gitmeye devam edersin. inanılmaz bir kasaplık örneğiydi.

    ilk viraja gelirken button da massa'nın tamamen önündedi. ama massa, liuzzi dangalağı gibi button 'ın üstüne kırmadı, ayağını gazdan çekerek önce button'ın geçmesini sağladı. liuzzi gibi önüne doru sürmedi, ya da arka solundan vurmadı. sorumlu davranmak budur. diyecek çok şey var da, yerimiz dar malum.

    pistlerdeki kasaplar nedeniyle puan muan alamasak da, felipe'nin eski günlerdeki gibi agresif ve gözü kara sürüşü yetti bana. performansı yeter.

  47. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Hızlı virajlara sahip Türkiye gp'si galip: McLaren
    Yavaş virajlı canada gp si galip: Mclaren

    İki farklı karakter aynı iyi sonuç

    Ferrari 1. vitesle dönülen kanada virajlarında 3. lüğü aldı . bu onlar için çok aldatıcı bir veri. hızlı virajlardaki problemlerini çözmeden olumlu yorum yapmaktan sakınmalılar.

    Mercedes gp ise motor tedariğinde bulunduğu force india karşısında gerçekten çok kötü göründü.
    diğer yarışlarda yüksek hızlı virajlarda problem yaşadık, şimdi yavaş virajlarda daha beteri oldu. çok büyük bir problemi var aracın. tahminim ağırlık dağılımı sorunu (ki bu herşeyi tetikler). kısacası bu sene çok can sıkıcı geçecek.

  48. Fren ve lastik katili kanada bu senenni bana en çok heyecan veren yarışını yaşattı(msc nin durumu hariç).Tur zamanları çok farklıydı.Bi öndeki öne geçiyor bi arkadaki.Ferrari Türkiyeden daha iyiydi ama gerçek gücü avrupa gp sinde ortaya çıkacak.Mclaren inin de en iyi olup olmadığı yine avrupa da belli olacaktır.

  49. murat levent avatarı

    Mclaren i tebrik ediyorum burdan, gayet centilmen ve güzelce yarıştılar. Alonsoyu da tebrik ediyorum, en azından fark yine aynı kaldı. İnşallah Valencia da işler biraz daha Ferrarinin lehine döner. Bu sene şampiyonluk bence mclaren-ferrari arasında geçecek, tabi Massanın acil puanlar almaya başlaması şartı ile. Ne rebuldan nede mercedes ten bişey olmaz. Schmi yi hiç bu kadar rezil reyretmemiştim, önüne gelenin üstüne çıktı adam resmen. Bunamışmı nedir.

  50. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Hakettik aldık TEBRİKLER McLAREN süper Yarıştı.

  51. Mükemmel bir yarıştı. McLaren'in hak edderek kazandığını ve bu sefer dubleyi birinin hediye etmesini beklemeden kazandığını söylemem gerekecek. Alonso tur bindirmelerde hata yapmasaydı daha iyi bir sırada olabilirdi. Ancak ne fark eder. Alonso'yu görece kötü bir araçla podyumda gördük. Ki kendisi de bundan oldukça mutlu olsa gerek.

  52. Aysel ne diyorsun Allah aşkına.Kim kimi tehdit ediyor.Yalan mı yani öve öve bitiremedi.

  53. kan mevsimi avatarı

    massathebest kardeşim kesinlikle her lafına katılıyorum bence massanın geriye düşmesinin tek sebebi luizzi.bu nasıl bi pilotluktur anlayamıyorum.start verilmiş haliyle ilk viraj ana baba günü ve sen luizzi kardeşim dışarıda kalmışsın içerde bi ton araba varken neden ideal çizgiye girmeye çalışıyosun.
    ve massa gönülden bir tebriği hak ediyor.çok güzel yarıştın dileğim bundan sonra ki tüm yarışlarda da bu kadar agresif sürüşlerini görmek…
    ve tabi ki podyuma çıkan 3 dünya şampiyonuna da tebrikler…

  54. MagicAlonso avatarı

    Bence FİA ve FOM bu yarışı çok iyi izlesinler ve önümüzdeki sezon kim lastik üreticisi olacaksa olsun ama ne olur şu lastiklerin dayanıklılığını azaltıp daha iyi performans veren lastik haline getirin.Bugünkü yarışın bukadar heyecanlı ve bol geçişli olmasının en büyük sebebi lastiklerdi.Eğer bu yönde bir değişim olursa F1 gerçketen o özlenen F1 olacaktır.

  55. _bianconera_ tabiki buyur geç demicekti shumi, fakar her atak yediğinde silan kesmesi yada rakibini sıkıştırması da gerekli değildi, üşenmiyorsan otur say keç kanat kırmış kaç şikan kesmiş

  56. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    FORZAJENSONMCLAREN Serhan Acar konusunda yaptığın yorum hakaretin ötesinde suç içeriyor kimse kimseyi tehdit edemez tehdit suçtur dua etde site yönetimi yorumunu burdan kaldırsın,Serhan Acar senden şikayetçi olursa birkaç gün sonra soluğu savcının önünde alırsın.

  57. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    bu yarıştan çok zevk aldım heyecanıp hep üst düzeydeydi ve nasıl bitti anlamadım 🙂
    Lewis bu pisti iyi tanıyo ve çok iyi sürdü
    Button gerilerden geldi iyi perfonmans gösterdi ben trafik var diye üzülürken Button bunu tamamen avantaja çevirdi
    Alonso iyi sürdü ve en azından başladığı yerde bitirmeyi başardı

    yahu Vettel'in yaşadığı sorunlar hiç bitmicek mi ne sonu gelmez bişeymiş bu!kendiside sorunlara karşı çabalamıyo gibi görünüyo
    Valencia'da Ferrari'nin büyük güncellemelerle geliceği söyleniyo RedBull'un da bişeyler yapması lazım bakalım artık..

    Güçlü Mclaren, Güçlü Lewis, Güçlü Button
    Bütün tebrikler onlar için

  58. umutntm
    Dostum neyi gereksiz Allah aşkına.Yalan mı söylediklerim.En azından başkaları gibi zorla yalandan yorumlar yapmıyorum.

  59. yarış genel olarak çok iyiydi geçişe doyduk diyebilirim.
    Red Bull:Genel olarak bukadar hızlı olacakları düşünülmüyordu burada ama gene de iyi puanlarla ayrıldılar Webber 5sıra geriden başlaması bugün podyumda olabilirdi rahatlıkla
    Mclaren:Genel olarak bu pistin Mclaren'e uyacağı belliydi öyle de oldu tebrikler Mclaren tebrikler Lewis-Jenson
    Ferrari:Ferrari bu yarısta herkesi şaşırttı açıkcası F-duct burda işe yaradı ve güçlü puanlarla ayrıldılar.
    Renault:R30 bugün harika çalıştı yarışın başında Webber'le aynı tempoyu tutturmayı başardık ama erken pit stopu anlayamadım Sert lastiklerle başladık ve 8-9.turda pite girdik sanırım lastik koruyamama gibi bir sorunumuz var onun haricinde artık Renault bir Mclaren bir Red Bull'dan çokta uzakta değil bu sevindirici olay diğer yandan Kubica-Schumacher olayına gelirsek yarış içinde olabilir bir kazaydı holiganizme çevirmeye gerek yok olayı kazayı görme fırsatımız bile ancak yarıstan sonra olmusken holiganca yorumlar yazmaya gerek yok.
    Mercedes:Genel olarak pistin onlara uyacağı düşünülsede onlar için tam bir hayalkırıklığı oldu Schumacher bugün birçok kazaya karıştı Nico da şanslı bir 6.lık aldı.
    Force India:Haftasonunun sürpriz takımıydı acıkcası sıralama turlarında herkesi şaşırttılar ancak şanssız bir yarıs geçirerek son 3 puanı toplamayı başardılar.
    Williams:Hayalkırıklığı devam ediyor.
    Sauber:Tek kelimeyle felaket
    Torro Rosso:Buemi adına harika bir yaıştı ilk puanını aldı tebrikler Buemi

  60. yarış genel olarak çok iyiydi geçişe doyduk diyebilirim.
    Red Bull:Genel olarak bukadar hızlı olacakları düşünülmüyordu burada ama gene de iyi puanlarla ayrıldılar Webber 5sıra geriden başlaması bugün podyumda olabilirdi rahatlıkla
    Mclaren:Genel olarak bu pistin Mclaren'e uyacağı belliydi öyle de oldu tebrikler Mclaren tebrikler Lewis-Jenson
    Ferrari:Ferrari bu yarısta herkesi şaşırttı açıkcası F-duct burda işe yaradı ve güçlü puanlarla ayrıldılar.
    Renault:R30 bugün harika çalıştı yarışın başında Webber'le aynı tempoyu tutturmayı başardık ama erken pit stopu anlayamadım Sert lastiklerle başladık ve 8-9.turda pite girdik sanırım lastik koruyamama gibi bir sorunumuz var onun haricinde artık Renault bir Mclaren bir Red Bull'dan çokta uzakta değil bu sevindirici olay diğer yandan Kubica-Schumacher olayına gelirsek yarış içinde olabilir bir kazaydı holiganizme çevirmeye gerek yok olayı kazayı görme fırsatımız bile ancak yarıstan sonra olmusken holiganca yorumlar yazmaya gerek yok.
    Mercedes:Genel olarak pistin onlara uyacağı düşünülsede onlar için tam bir hayalkırıklığı oldu Schumacher bugün birçok kazaya karıştı Nico da şanslı bir 6.lık aldı.
    Force India:Haftasonunun sürpriz takımıydı acıkcası sıralama turlarında herkesi şaşırttılar ancak şanssız bir yarıs geçirerek son 3 puanı toplamayı başardılar.
    Williams:Hayalkırıklığı devam ediyor.
    Sauber:Tek kelimeyle felaket
    Torro Rosso:Buemi adına harika bir yaıştı ilk puanını aldı tebrikler Buemi

  61. lewis ve jenson a tebrikler hakettiler. özellikle strateji konusunda McLaren ve ferrarinin doğru olanı yaptığını gördük. sonlara doğru lastik kullanımı açısından ferrarinin avantajı olabileceğini düşünmüştüm tam tersi oldu. lastikleri bitti bitecek derken "o aralıkta" lewis hızlı tur atıverdi. alonso 1. de olabilirdi tabi ama hata yapmamış olsa bile yarışın sonlarına doğru ne olacağını bilemeyiz çünkü McLaren in lastikleri sanki daha iyi durumdaydı. lewis,jenson ve fernandoya tebrikler güzel bir yarıştı.

  62. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    Süper Bir Yarıştı.Tebrikler Jenson, Tebrikler Lewis, Tebrikler Fernando. Mclaren Dubleyi Haketti. Jenson Yarış Perfonması Çok İyiydi.Sıralamada Yarış İçin Umudum Yoktu ama süper yarıştın tebrikler tekrar podyumdakilere

  63. Scumi'ciler kahrolmuştur Alonso'cular demorilize olmuştur Massacılar saç baş yolmuştur Luizi ciler varsa arazi olmuştur. Çok olaylı benim adıma moral bozucu bir yarıştı. Schumi ye üzüldüm. Sert savaştı her temasta hatalı o değildi. Bir ara sutil içerden dalıp dışarı öyle açıldıki Schumi yi de biçti. Schumi nin biçtiği anlar da oldu. Luizi nin Massa ile olan teması 2008 de fujideki Massa Hamilton temasın andırdı açıkçası. Massa yine şamar oğlanı oldu zaten ona da çok üzüldüm.
    ""FORZAJENSONMCLAREN"" isimli üye yorumların TRT nin verdiği reklamlar kadar gereksiz ve sinir bozucu.

  64. türkiyede umutlarımı çöpe atan ferrari bu hafta sonu oldukça rekabetçi göründü. galibiyet mücadelesi verdi ferrari, fernando alonsoyla birlikte maximumu çıkardı ferrari ama daha iyisi olabilrmiydi olabilrdi tabikide, ama sonuçta 3. olduk yeniden podyum finish gördük bu olumlu bişey .mclaren bu hafta sonu çok hızlıydı ve duble yaparak her iki şampiyonada lider bi şekilde ilerliyolar.tebrikler mclaren e ve şimdi yapmamız gereken valenciada gelişip farkları kapatmak.

  65. güzel bir yarıştı hamiltona tebrik jenseye bravo tur bindirmede olmasa bile zaten yine geçebilecek durumdaydı alonsoyu..

  66. kerim şişman muhatabım değilsin.beni bilen bilir
    R30 deostum tekrarını izle anlarsın;)

  67. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    *Alonso Da Yapabileceginin En Iyisini Yapti Yarisin En Sanssiz İsmi İse Massa'di..

  68. Hamilton' ın kazanacağını zaten bekliyordum da bu kadar rekabetçi, eğlenceli bol geçişli bir yarış bekliyordum desem yalan olur. Hamilton ve Button dubleyı hakettiler.

    Alonso' da bu yarışta bekleneni verdi hatta tur bindirmeler bu kadar karın ağrısı olmasaydı onun için yarışı kazanabilird bile. Aslında Massa' da en az onun kadar hızlı olmasına rağmen şanssızlıklar bir türlü başını bırakmadı Ferrari' nin mekanik yol tutuş üstünlüğü tam da bu özelliğe uygun bir pistte çok açıkça görüldü ama hala onlar için iyimser olmakta güçlük çekiyorum.

    M.Schumacher' in yarış boyunca tokatlamadığı isim kalmadı neredeyse. Kubica, Massa Liuzzi' yle çok ciddi sürtüşmeler yaşadı ve ben Massa' yla olan mücadelesinde hatalı olduğunu düşünüyorum. Alenen çimlere iterek Massa' nın kanadının kırılmasına sebep oldu ama hafif bir ceza gelir diye düşünüyorum. Hoş zaten cezasını son turda iki force india' ya geçilerek vermiş oldu. Ama yine de iyi yarıştı.

  69. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Tebrikler Cocuklar Pistte Herkese Gereken Cevabi Verdiniz…Schumi'ye Gelincede Eski Schumi Galiba Tarihe Karismis…Alonso'da Yine Yapabilceginin En I

  70. TRT en kotu yerlerde reklam vermeye başladı ben bu kadar sacma bi reji gormedim. bir avuç f1den anlamaz insan mı ayarlıyor bu reklam aralıklarını ??? !!!!!!:@:@:@

  71. üstüste 2. duble için mclaren'e tebrikler. galibiyet için hamilton'a ve iyi yükselen button'a tebrikler. alonso'ya tebrikler. aracın performansı daha yukarıda bitirmesini, hatta galibiyet almasına bile yetebilirdi, ama tur bindirme alonso'yu geriye düşürdü.

    red bull'lar tam bir hezimete uğradı. bu kadar iyi bir araçla bu kadar berbat performans göstermeyi başarıyorlar, onlara da tebrikler. şampiyon filan olamaz bunlar, hiç endişe etmeyin.

    aracın ve felipe'nin performansı gayet iyiydi. ama olmayınca olmuyor. bir webber'in vites kutusu değişikliği, startta kirli tarafa düşmeye + kalkışta button ve liuzzi arasında tost olmasına neden oldu. lanet olası SC'nin de girmeyeceği tuttu, hakikaten gökten bilmem ne yağsa, bizimkinin başına yine şey yağar, iyice emin oldum artık. şans denen şey hiç uğramıyor bizim başımıza, kısmet. ama yarış performansı gayet iyiydi. ama yazık oldu, bu araçla + felipe'nin performansı ile podyum çok mümkündü.

    iki çift laf da pistlerin efsanesi schumacher için. umarım yarıştan sonra yarışın kayıdını izlersin. geçilmemek için milletin üstüne nasıl kırdığını, şikanları şıkır şıkır nasıl kesip adeta kendine göre yarış çizgisi haline getirdiğini izlersin. 3 kez lastik değiştirip de hala lastik korumayı becerememiyorsan, bu kadar yavaş kalıyorsan, güle güle schumi. bu kadar fanatik bir taraftarın iken, ben bile yaptığın çamurluklara, kural tanımaz şekilde kestiğin şikanlara ve bu kadar berbat bir sürüşe karşı midem döndü.

  72. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    çok zevkli bir yarıştı..mclarennı tebrik ediyorum…massa burada podyumda göremediğim için mutsuzum çünkü birçok sorunla mücadele etti ama şunu diyebilirim eski agresif ve hızlı sürüşlü massa geriiii döönnndüüüü!!!!

  73. kerim sisman avatarı

    FORZAJENSONMCLAREN sen ne biçim konuşuyorsun. sen başka bi yarışmı seyrettin. veya kaç yaşındasın velet. anlamıyanlar yorum yapmasın.

  74. FORZAJENSONMCLAREN düzgün konuş sevyeyi açma ok pit çıkışında yanına kadar geldi şuminin vede önde iç tarafta ama hala şumii dışarda tarafsız ol lütfen

  75. Dostum buradayım.İşler güçler yoğundu pek gelemiyordum artık daha fazla geleceğim inşallah.İyi dileklerin için de teşekkürler :=)

  76. r 30 nerenle izledin sen yarışı kim kimin yarışını mavetti.Tarafsız ol biraz.

  77. hamilton haketti ve kazandı.ben button adına mutluyum sıralamalardan sonra yavaş olduğunu düşünüyordum ama yarış hızı iyiymiş.alonso da çok iyi bir yarış çıkardı.

    button için bu sene çok iyi gidiyor.sıralama turlarındaki sorunu hallederse şampiyonluğun en büyük adaylarından biri bence.

    ayrıca forzajensonmclaren nerelerdesin özlettin kendini:)

  78. Aynı zamanda da Alonso fanı Serhan Acar a da ayağını denk almasını istiyorum.Orada tarafsız olmalısın dostum ona göre.

  79. Tebrikler mclaren diyecek söz yok kubicanın yarışınıda şumi mahvetti

  80. Bu arada kerim şişman mısın nesin neyi alonso birinci oluyordu.Mclaren pilotları fazlası ile haketti.

  81. Tebrikler Button.Harika yarıştı koçum.Ve de Hamilton fazlası ile hakettin dostum:)
    Şampiyonluk bu sene Mclarenin.Dilerim Button olur ama olmazsa tabiki kara fırtınanın şampiyon olmasını dilerim.

  82. _bianconera_  avatarı

    @shrewd 54
    Ne diyorsun arkadaşım sen.Ben yavaşım diye buyur geç mi diyecekti.Son 20 turda birden bire yavaşladı Schumi o ana kadar öndekileri yakalıyordu.
    Bu arada R.Brawn heralde bunamaya başladı hiçbir hamlesi yok faydası da yok taktik olarak bu sene onu tanıyamıyorum…

  83. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Yarışın en heycanlı anlarında yayına reklam giren TRT ye TEŞEKKÜRLER.

  84. tebrikler mclaren, tebrikler hamilton, tebrikler button…

    Alonso kimsenin beklemediği kadar rekabetçiydi, gerçekten yarışı kazanması işten bile olmayabilirdi, kısmet değilmiş

  85. 3 dünya şampiyonu podyumda. güzel yarış oldu.

  86. 3 dünya şampiyonu podyumda. güzel yarış oldu.

  87. Güzel bir yarış oldu.Mclaren hızlı olduğu yarışı kazanmayı bildi.Massa için kötü bir yarış oldu.BU pistte her sene bir problem,schumi zaten yavaşdın,hiç değilse massa puan alsaydı.

  88. Tebrikler Mclaren, hamilton kusursuz du diyebilirim, ve button da iyi işçıkardı, alonso ne çektiyse tur bindirdiklerinden cekti, yazık oldu 2 cilik hakkıydı, veee schumacher kral sana diyecek bişey bulamıyorum, kestiğin şikanları ve kırdığın kanatları sayamadım, yani webber e kasap diyenler seni ne olarak görüyor
    acaba, tam bi rezaletti sürüşün….. genede heuecanlı bir yarıştı hepsine tebrikler

  89. kerim sisman avatarı

    arkadaş bu alonso tur bindirmeyi bilmiyormu. mclarenlara tur bindirirken geçilirsen 3. lüğe razı olacaksın. alonso kendi elleriyle verdi birinciliği.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir