Alonso, Ferrari'nin Düzelmesiyle Cesaretlendi

yazar:

kategori:

Alonso, Kanada yarışını Mclaren’lerin ardından 3. sırada tamamladı ve her iki Mclaren sürücüsüne yarışın farklı bölümlerinde tur bindirme sırasında geçildi.

Alonso “Bizim için iyi bir gündü, araç oldukça rekabetçiydi. Bugün kazanmak için iyi bir fırsata sahiptim, Lewis’le mücadele ettim ve onu pit alanında harika bir şekilde geçtik.”

“Trafik sırasında pozisyonumuzu kaybettik ve ardından bir sıra daha kaybettik.Onların 25 ve 15 puan almasıyla 10 puan kaybettik.”

“Ancak harika bir iyileşme gerçekleştirdik. Türkiye’de Mclaren’in 50 sn gerisindeydik, burada ise galibiyet mücadelesi verdik. Doğru yolda ilerliyoruz ve tekrar mücadelenin içerisinde olduğumuzu düşünüyorum.”

“Gerçekten çok yakındık, bazı iyi mücadelelerimiz oldu ve tekrar yarış kazanma pozisyonuna girmek ya da podyumda olmak güzel.” dedi.


Yorumlar

  1. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    hamılton oldukca sanslı guzel gecmıs alonso da ınanılmaz karsılık verdı ama hamılton pıte gırdı butnna gecılmesı sansızlık redbull hatası hamıltona yaradı ama sezon bıtmedı valencıa dar yol ıple cekıyorum cok guzel olucak

  2. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    hamılton oldukca sanslı guzel gecmıs alonso da ınanılmaz karsılık verdı ama hamılton pıte gırdı butnna gecılmesı sansızlık redbull hatası hamıltona yaradı ama sezon bıtmedı valencıa dar yol ıple cekıyorum cok guzel olucak

  3. Ferrari biraz daha motor gücü olarak iyi olsa Alonso bu yarışı alırdı.

  4. yarıştan önce 3. olucak deseydiler seve seve kabul ederdim heralde. ama bu muhteşem performanstan sonra çok üzüldüm sonuca. galibiyeti haketmişti ama şanssızlık işte. herşeye rağmen seni podyumda kendi tabirinle en mutlu olduğun yere (bu kez suratın asıkta olsa) görmek çok güzel.

  5. bence o trafik ve işte diğer pist üstü hatalar olmasa kazanma şansımız oldukça ama oldukça yüksekti… fakat günün sonunda trafiğe biz yakalandık mclaren değil, onlar bizden daha iyi iş çıkardı, bir dahaki yarışta daha iyi iş çıkaranın bizim olmamız dileğiyle 🙂

  6. Santander in sahibi ve Alonso hayranı olan Emilio Botin pür dikkat izlerken mutsuz görünmek fiilini anlıyoruz.Büyük sponsorunu adam akıllı memnun edememek zordur.

  7. elif çivici avatarı

    Bu podyum İstanbul dan sonra iyi geldi ama Alonso çok mutsuz ve sinirliydi,podyum kutlamalarında patlatmalara filan da katılmadı pek.Tur bindirme esnasındaki olaya bizim gibi o da fazlasıyla bozuldu.Çünkü yarışın bizim olamayacagı belli arkamızda iki hızlı Mclaren vardı şayet pitstop işleri olmasa vettel ve Webber de aynı şekilde.Bence her şeye ragmen Alonso gayet iyi yarıştı,daha iyisi olabilir miydi ? Bunu asla bilemeyecegiz çünkü aynı araç bir tek Massa' da vardı o da sorunlarla boğuştu zaten şanssız bir haftasonu geçirdi.Hamilton ve Button kesinlikle çok hızlıydılar ve hata da yapmadılar.O yüzden onları geçmek imkansızdı belki,RB ler de malumunuz.Bence gayet hoş bir sonuçtu.Umarım Valencia da da podyumda oluruz.Çünkü Ferrari yi yeniden rekabet ederken görmek yarışı ayrı bir güzel yaptı.Valencia da bir cadde pisti uyabilir Ferrari ye.

  8. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    bızımkıler harıka yarıstı tebrikler bir ara çok korktum ham lastik patlatacak diye.Bu arada arkadaşlar redbulu kımse kucumsemesın adamlar valenciada daha iyi olurlar her nasılsa pist redbullara fazla uymuyor ama ingilterede işler değişebilir.Bu arada ferrari b versiyonunu bende merak ediyorum acaba aracı f-duck göremi yaptılar yada uygun hale getirdiler bekleyip görecezz.

  9. Caner Arısüt avatarı
    Caner Arısüt

    B versiyonu kesinlikle hızlı virajlarda dawnforce bulabilmek için tasarlanmış olmali ki aksi takdirde Ferrari'nin işi bu sezon çok zor olur. Şu zamana kadar kendine uyan pistlerden Bahreyn hariç maksimumu bir türlü çıkaramamsı da şampiyonada onlara büyük darbe vurdu bence. Eğer B versiyonuyla atağa kalkarsa şampiyonluklara ortak olabilirler. Alonso bugün harika bir iş çıkardı, galibiyeti kaybettiren şey kesinlikle trafikti, yoksa Ferrari bugün kazanabilecek pozisyondaydı.

  10. B versiyonunu saymazsak bile, şu anki haliyle valencia'da da ferrari'nin güçlü olacağını düşünüyorum. orası da araca uyan bir pist. B versiyonuyla ferrari, mevcut aracın üstüne bir şeyler katabilirse daha da iyi olur. ama şu araçla s.stone, spa, h.heim, interlagos gibi pistlerden bir şey beklemek mümkün değil. eksik olan hızlı virajlarda downforce eksikliği. bunu kapatacak ise B versiyonu, işte o zaman şampiyonluk için güçlü bir aracımız olabilir.

  11. Burak yorumunu tebrik ederim.Tarafsız ve güzel bir düşünce.

  12. aradan red bulllar çıksa da bizimliler alonso ve massa ile 4lü şekilde kapışmaya başlasa grid 8 favori pilota dar malesef alonsoyu da tebrik etmek lazım iyi mücadele etti ama basın toplantısındaki yüz hali hoş değildi şansız şekilde geçildi ama bu kadar da yıkılmasının lüzmu yok buttona göre lastikleri daha kötü gözüktü tvde hamiltonla da hemen hemen aynı seviyedeydi aşınma

  13. burak bocek avatarı

    Ferrari geride arkadaşlar burada düşük downforce paketi getirdi tüm takımlar gibi.Abartılacak birşey yok yani bugünkü durum sadece ve sadece pistin F10a uygunluğundandır.Aslında doğru lastik tercihi olsa Redbullar da kazanabilirdi.1 yarıştan diğer yarışa çok farklı tablolar görüyoruz ama ben Valencia da güç dengelerinin çok değişeceğini tahmin etmiyorum her ne kadar yavaş virajlar olsa ve Hamilton bu tür pistlerde fark açılabilir desede.Sametin'de dediği gibi Ferrari'nin asıl hızı ve gelişimi hızlı pistlerde olucak.Bakalım yenilikler orada ne sonuç vermiş olucak hep birlikte göreceğiz.Aksi taktirde işimiz çok ama çok zor.Takvimde çok hızlı pistler var ama dingil mesafesi bizi zorlamaya bilir bunu farklı alanlarda gelişerek kapatabiliriz.Çokta kısa değiliz çünkü

  14. mehmet sezer avatarı

    araçta yeni parçalar vardı ve gerçekten işe yaramış gibi gözüküyor. B versiyonu da bukadar başarılı olursa Ferrari mücadeleye ortak olabilir. Bazı arkadaşlar kanadaya has bir durumdu diyor. Ferrari'nin İstanbulda yaşadığı durumda İstanbula has bir durum dendi. Ben bunlara katılmıyorum bir araç bir yarışta 50 sn geri kalıp obur yarısta galibiyet mucadelesi veriyorsa aero anlamında geliştirmeler veya geri kalmalar yuzundendir.

  15. Yavaş virajların olması ve F Kanalın piste işe yaramasıyla tam Ferrariye uyan bir pistti ve Alonso 3. oldu tebrikler Valencia da yavaş virajlara sahip ve orda düzlüklerde fazla olmayacağı için Ferrari McLareni geçecektir diye düşünüyorum ama asıl sorun Silverstone da çıkacak bence kısa dingil mesafesi ile Ferrarinin işi orda çok zor

  16. Ferrari zaten hiçbir yere gitmemişti ki dönsün. Türkiye'deki yarışın istisna olduğu çok belliydi. Ama yine de Mclarenin gerisindeler.

  17. Senin yüzünden bir gün kalpten gidecez allah muhafaza ama bakalım ne zaman.

  18. Ferrari bugün harikaydı. Yarışın büyük bölümü Mclarenden hızlıydı. Alonso Hamiltondan uzun bir süre daha iyi turlar attı. Başta arka düzlükte geçilmese bugün Alonso kürsünün tepesinde olabilirdi. Ferrari döndü …

  19. alonso podyum kazandı ama galibiyeti kaybetti bence. kalkışta kirli taraftaki vettel'i avlaması kesin gibiydi, ama beklemediğim kadar yavaş kaldı. pitlerde hamilton'un önünde çıktı, fakat yine pitler sonrası yerini kaybetti. ve tur bindirme esnasında yaşadığı şanssızlık da 2.likten etti.

    ferrari'nin her yarış bu kadar kuvvetli olacağını sanmıyorum. bu durum, f-kanal zımbırtısının çalıştığı + hızlı virajların olmadığı montreal pistine has bir durumdu.

  20. Valenciada gelecek B aracından önce moral oldu, liderin sadece 15 puan gerisindeyiz ve tekrardan mclaren-ferrari çekişmesi görmek güzeldi… ne kadar kaybeden biz olsakta, gerçekten keyifliydi

  21. bence alonso ispanya da kazanıp şampiyonluğun favorisi haline gelebilir

  22. bence alonso ispanya da kazanıp şampiyonluğun favorisi haline gelebilir

  23. tebrikler alonsoya ama ben ingilterede ferrarini sürüneceğini düşünüyorum redbulu kimse durduramıycak silverston pistinde sanki adamlar için yapılmış

  24. Buradaki yarış kesinlikle belirleyici değil.Alonso ve ferrari buna aldanmamalı.

  25. Buradaki yarış kesinlikle belirleyici değil.Alonso ve ferrari buna aldanmamalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir